Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 14:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Receiver včetně repro
PříspěvekNapsal: 17 srp 2016 13:54 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
A prečo si všetci chcete na stereo za každú cenu kupovať multikanálové zosilňovače?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2016 14:20 

Kraj: SR - Bratislavský
je taka ponuka, a je to zaroven vyuzitelne aj ako multikanal na kino.
napr. spominana yamaha dps-a1 strci do vacku hocaky stereo zosik v danej cenovej kategorii podla velmi vela uzivatelov. S tymto Sony skusenost nemam ani len z druhej ruky, preto sa pytam, ale kedze ide o high-end , mohlo by to byt este lepsie

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2016 14:35 
Řádný člen

Ja mám zase úplne konkrétnu skúsenosť, že spomínanú Yamahu DSP-A 1 v pôvodnej cene sto tisíc strčí do vačku AX-590 v pôvodnej cene dvadsať tisíc.
Samozrejme, že v prípade ani jedného diskutovaného prístroja nejde o "High End".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2016 15:24 

ja mam avx-500 http://www.hifiengine.com/manual_librar ... -500.shtml a som snim spokojny, ale od toho Sony ocakavam ovela viac, preto sa pytam, aby som potom nebol trochu sklamany

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2016 21:19 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Na kino si pořiď libovolný multikanál střední třídy a na muziku opravdový zesilovač. Vyjde to levněji a výsledek bude lepší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 srp 2016 22:08 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
"yamaha dps-a1 strci do vacku hocaky stereo zosik v danej cenovej kategorii" - leda tak v danej cenovej kategórii hnoj...
Toto nestrčí do vačku ani NIKKO NA-990, ktorý sa za 100€ po servise predáva na bazoši...
Koncák spomínanej yamahy (main kanály):

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 09:52 

riesia to napriklad v tomto vlakne http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 44&t=12073

nevravim ze ludia v tom vlakne su referencny nazor, ani ze maju pravdu. Ja to viem zhodnotit len na zaklade posluchu, nie schem. DSP-A1 som pocul , hralo to vyborne. Od toho Sony esprit 9000es ale ocakavam este lepsi vysledok, moze byt ze sa moje ocakavania ale nenaplnia.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 11:33 
Řádný člen

To vlákno ani nejdem čítať...stačí mi vidieť, z akého webu to pochádza... :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 11:37 
Řádný člen

Už tam v tom vlákne som sa vyjadril k odbornosti hodnotení človeka, ktorý vyhlásil RX-V 393 (najlacnejší AV receiver toho obdobia) za "zvukovo top".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 18:12 
Řádný člen

RX-V393 mal doma môj brat. Odvtedy nevedel Yamahe prísť na meno...musel som priniesť domov starý dvojkanál A-760, aby uveril, že aj Yamaha môže hrať hodne dobre.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 18:17 

ani 5 řada těch receiverů na tom nebyla o nic líp, měl jsem doma 7ř a tak milosrdně patlala, že si i člověk myslel, že to hraje dobře, ale bylo to fakt děsný :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 18:39 
Řádný člen

Prebehol som si tam to vlákno...a je to tam presne, ako som čakal. Hromada nezmyslov z každej strany. Som rád, že na ten web nechodím a tých ľudí nestretávam osobne.
Zorg: Jo, měl jsem doma na servis RX-V520 a takový krám aby člověk pohledal. Hrůza...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 20:48 
Moderátor

Určitý typ spotřebitelů bude ochotně jásat nad jakoukoli sračkou, pokud jim to někdo (výrobce, prodejce nebo recenzent) vsugeruje. A nebo prostě jen nikdy nic normálního neslyšeli.
Já jsem z reprodukce AV receiverů těžce znechucen. A ještě víc z toho, co jsem pak v některých našel, když jsem chtěl zjistit proč to hraje tak blbě.
Ono ale stačí přinést si takový receiver k někomu, kdo má dobré bedny a porovnat s průměrným HiFi zesilovačem. Většinou to pozná i hluchý laik. Proto trvám na svém doporučení: Na kino receiver, na muziku zesilovač.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 21:05 

No ale třeba nejvyšší Onkya, ta v sobě měla jednoduchej diskret na každej kanál, a nehrálo to už tak špatně. Na filmy v pohodě (s externím subáčem živeným nějakou zvěří) a na hudbu už se to taky celkem dalo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 21:33 
Moderátor

Ono to není jen koncákem. Ono to je taky tím, čím vším ten signál musí od vstupu po koncák prolézt. A žádný PureDirect u AV-receiverů není doopravdy Direct.
No a jednoduchý diskrétní zesilovač, to je furt něco jako stavebnice z Hadexu. Jo, nějak to hraje, ale opravdu dobré (aby to mohlo směle soutěžit) to prostě nebude. Nemá jak.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 22:00 
Řádný člen

Kraj:
Můžu také potvrdit,že Pure direct třeba u AV receivru Onkyo 5 x 100 v původní ceně 15 tis.nefunguje.
Ale je mi to jedno už ho nepoužívám.Pak jsem se zbavil také třech nepotřebných beden a jsem štastný. :)
Tenhle receiver strčí s přehledem do kapsy i můj 25 let starý stereo receiver Technics.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 23:24 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
ransom píše:
No a jednoduchý diskrétní zesilovač, to je furt něco jako stavebnice z Hadexu. Jo, nějak to hraje, ale opravdu dobré (aby to mohlo směle soutěžit) to prostě nebude. Nemá jak.

To mi připomíná ten vtip ze zasedání ÚV KSČ o polovodičích a celovodičích :lol:

Cos tím chtěl proboha říct, Tome ? Vždyť bez konkrétního zapojení obvodu je to o ničem. Jo, vezmi konkrétní schéma a můžeš říkat: tohle bude nebo nebude dobře chodit. Ale takhle ?
Spousta diskrétních zesíků šlape perfektně. Nehraje snad většině z nás doma diskrétní koncák ?

Záleží na schématu zapojení. Dokonce ani výraz "jednoduchý diskrétní zesilovač" nic neřekne. Co ještě je a co už není "jednoduchý diskrétní zesilovač" ? To už je jako na "hifinázorech" :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 23:46 
Moderátor

Předmět: Receiver včetně repro

Akusta píše:
ransom píše:

To mi připomíná ten vtip ze zasedání ÚV KSČ o polovodičích a celovodičích :lol:

Cos tím chtěl proboha říct, Tome ? Vždyť bez konkrétního zapojení obvodu je to o ničem. Jo, vezmi konkrétní schéma a můžeš říkat: tohle bude nebo nebude dobře chodit. Ale takhle ?
Spousta diskrétních zesíků šlape perfektně. Nehraje snad většině z nás doma diskrétní koncák ?

Záleží na schématu zapojení. Dokonce ani výraz "jednoduchý diskrétní zesilovač" nic neřekne. Co ještě je a co už není "jednoduchý diskrétní zesilovač" ? To už je jako na "hifinázorech" :lol:

Hele, Ty víš moc dobře o čem je řeč a jaký vojeby ze šesti tranzistorů, překompenzovaný aby se to nemuselo dlouho oživovat, se do koncáků serou. I ta trojstupňová kaskáda ve schematu co tu postnul Unicorn je prapodivná. Právě tak víš moc dobře jak vypadá konec ve Tvém milovaném Luxmanovi a jak to hraje.
A ty fakt myslíš, že rozebíráním konkrétních schémat nějak pomůžeš laikovi, který stejně nemá tuchu jak to funguje? Nepomůžeš. Tak nevysírej s hifinázorama.
Čím konkrétně jsi schopný poradit tazateli, abys tu byl taky k něčemu? Pokud ničím, můžeme pokračovat v Pokecu tlacháním o pivu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 srp 2016 23:54 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
No dobře. Já jen, abychom byli trochu profíci a netvrdili nějaké "obecnosti", které nemusí obecně platit a to bychom toho laika zblbli ještě víc. Jak funguje diskrétní Luxman vím, a jak nefungoval integrovanej Technics (kterýho jsem se zaplaťpámbů zbavil), taky vím. :D

A ta rada: zásadní:

Já myslím, že s ohledem na požadavek, že to pojede hlavně stereo, bych poradil se VYKAŠLAT na multikánálový nesmysl a za stejné peníze koupit někde na eBay kvalitní stereo zesík.
K čemu multikanál a to i na kino ? Když bude dobrá velká telka s FULL HD a k tomu vše ve stereu, bude spokojenej. Dobré bedny, dobrej zesík. ZÁKLAD.
A když už je o tom řeč: - pokud mě neklame paměť, LUXMAN L410 jsem koupil na eBay za cca 14.000.- Kč. Repase stála jen 2 zdrojové kondy z Reichu.

Naposledy upravil Akusta dne 19 srp 2016 00:08, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 srp 2016 00:05 
Moderátor

Nejsem profík. Jsem bastlíř a drzý pokoutní šťoural.
A Ty ostatně taky. Kdybys byl profík, tak prodáváš pozlacený elektrónkový zesilovače a repráky z bambusu snobům a já bych se s Tebou nekamarádil.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]