Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 18:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 687 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sranda musí bejt
PříspěvekNapsal: 15 črc 2016 21:50 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Já bych si pod Hartman(n)em představil jiné logo:
Příloha:
HHH_cz.jpg
.
Nebo pak naši domácí, která ve mně vyvolává erotické představy.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 črc 2016 23:18 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Jo jo, sranda musí bejt ...

Tyhle poslední záchvěvy vnucovačky mě fakt pobavily ... po aktualizacích zákazníkova stroje naskočilo toto:

Příloha:
W10_haha_1800.jpg

Což jsem samozřejmě odmítl ... a reakce:

Příloha:
W10_haha_2800.jpg

To je bez komentáře ... snad jen ta varianta: "Upozornit mě ještě třikrát" ... Jak na tuhle pí.čovinu přišli ? A pak se diví ... "Vyhodíte je dveřmi, vlezou oknem ..." :lol: :lol: :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 črc 2016 21:07 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Máš naprostou pravdu. Do devětadvacátého je zoufale málo času. Měli by to ještě prodloužit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 10:10 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Neboj se, oni to prodlouží, a pak ještě dvakrát, aby mohli komplet zrušit podporu pro win7 a 8....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 11:09 

Kraj: SR - Bratislavský
So zlepšovákmi má skúsenosti každý, ja tu mám jeden zhoršovák. Po nevalných skúsenostiach so značkovým náradím si už nejakú dobu kupujem radšej Asist alebo Gude. Pozerám na svoju veľkú uhlovú brúsku, že je tam nejaká veľká voľa v súkolesí, bola asi 5 - 7 minút na hodinovom ciferníku.
To je nejak moc, kde to sme, kde to sme?
Dal som dole hlavu a ubraním jednej tenkej podložky, ktorá upravuje jej axiálnu pozíciu som to zdokonalil. Po pár hodinách sa na tanierovom kolečku poškodilo pár zubov - zuby neboli priame, ale mali špirálový tvar, čo nemal ani môj prvý Bosch.
Nejakú dobu som už obchendoval po internete, lebo nejakú ´230´ občas potrebujem. Tento týždeň som ju objavil v SM Metro (Makro). Majú tam sympatickú brúsku za 37 Eur s DPH. Je slušne, čisto vyhotovená, má robustný prívodný kábel priem. 9 mm. Rozbeh motora je elektronicky riadený. Vôľa v súkolesí je asi 3 minúty, takže to zatiaľ nechám tak. :)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 16:49 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Co sem koukal na videa od jednoho chlápka na youtube, člověk si už moc dnes nevybere. Tam rozebíral DeWalty, Bosche a různý takový drahý nářadí a v každym je vždy něco

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 17:05 

Kraj: ČR - Jihomoravský
u těchto soukolí se neřeší vůle tak jak ty popisuješ, ale vzdálenosti mezi koly, správná diagnostika je podoma tak, že vezmeš trubičkový cín cca 0,5mm, natočíš na větší kolo, složíš, ručně protočíš jednu otáčku a pak po demontáži prozkoumáš, co zbylo z cínu. Pokud je celý netknutý, tak je vůle velká, pokud z něj zbyla placička 0,1-0,2mm tak je to ok, a pokud míň tak přidat podložku, a pokud je to nerovnoměrně, tak vyměnit ložisko, kolo, nebo celou mašinu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 21:14 
Řádný člen

TASK píše:
Co sem koukal na videa od jednoho chlápka na youtube, člověk si už moc dnes nevybere. Tam rozebíral DeWalty, Bosche a různý takový drahý nářadí a v každym je vždy něco

Když už Bosch, tak jedině modrý (profi). To je neporovnatelné s těmi home srákorami barvy zelené ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 črc 2016 22:45 

Kraj: SR - Bratislavský
Mám pár vecí od modrého Boscha, sú relatívne drahé. Toto drahé náradie má tú nevýhodu, že pri poruche sa akože má vyplatiť servis. Ten stojí napr. 4500 CZK, čo je spravidla 30 - 60% z ceny nového a majiteľ má mať pocit, že má zase v poriadku drahú vec. Za tých 4500 má ale 2 ks nového náradia od Gude.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2016 00:00 
Řádný člen

Já konkrétně mluvil o příklepové pneumatické vrtačce. Kdysi jsem měl zelenou a po jejím odchodu jsem pořídil za 5.440,- Kč vrtací kladivo BOSCH GBH 2-28 DfV Professional (0611267200). Proti té původní je to úplně jiná liga. (obrázek třeba tady).
Takže ne vždy je to až tak drahé ... samozřejmě člověk musí koukat, od koho to koupí.

Z modré řady mám ještě tento detektor kovů za 2.491,- Kč. Hodně šikovná věc. A funguje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 črc 2016 00:13 
Řádný člen

Kladivo jedině Hilti. Hrozně drahé ale nezničitelné. Samozřejmě ho potřebuji jen z času na čas, tak si ho půjčuji v DKNV v Libuši.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2016 21:18 

Kraj: SR - Košický
ja mám http://ph.rs-online.com/web/p/corded-ha ... s/0560921/

To kladivo vydržalo skoro 15 rokov firemného používania ale už to ma rotor za sebou ale dá sa kúpiť za cca 60 eur - v servise by oprava stála vraj 300 eur ... na čo som sa len pousmial :-D Cena keď sa kupovala bola okolo 25 až 30 tisíc korún (už to bolo dávno).

K tomu mám drážkovaciu frézu kupovanú v tom čase ako to kladivo a ide do dnes a taktiež k tomu cyklónoví vysávač na tu frézu = spolu fréza plus vysávač cca 30 tis.korun teda na dražkovanie a sekanie nádobičko za skoro 60 000 korun v časoch ked bola bežna výplata slovaka možno 8000skk Ale vydržalo to kopu práce a v podstate drží stále ( až na to vrtacie kladivo - požičal som bratrancovi - vrtal kamen z 80cm vrtakom a takto dopadla )

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 črc 2016 22:25 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Všecko jsou to stejný sračky. U Bosche modrá i zelená řada, je to úplně jedno. A výrobce jako výrobce. Jednou odejde mechanika, jindy motor nebo regulace - v důsledku to je putna, protože to stejně poputuje do kontejneru.
Ty značky, to je dnes stejně jako u aut víc záležitost vkusu a zvyku než kvality a výdrže.
Profík tohle neřeší, protože vercajku dává zahulit dokud drží a bruska, bateriovka nebo vrtací kladivo se za rok zaplatí. Na doma se každopádně jakákoli poloprofi mrdka hodí, protože se s ní rozhodně pracuje komfortně a výdrž se při použití dvakrát do roka vůbec nemusí řešit. Ale zrovna to Akustovo kladivo bych nechal leda ve fabrice na údržbě, kde je potřeba občas přivrtat na hajzlu držák na mejdlo. Proč - to se zeptejte lidí, co se živí přivrtáváním čehokoli na beton. Ale na doma dobrý.

A každá značka umí něco jinýho. Nejlepší bourací kladivo co jsem měl v ruce a nejhorší rozbrušovačka byly Makity. Ale jinak to jsou stejně jalový diskuze jako o autech.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 12:17 
Řádný člen

ransom píše:
Všecko jsou to stejný sračky. U Bosche modrá i zelená řada, je to úplně jedno. A výrobce jako výrobce. Jednou odejde mechanika, jindy motor nebo regulace - v důsledku to je putna, protože to stejně poputuje do kontejneru.
Ty značky, to je dnes stejně jako u aut víc záležitost vkusu a zvyku než kvality a výdrže.
Profík tohle neřeší, protože vercajku dává zahulit dokud drží a bruska, bateriovka nebo vrtací kladivo se za rok zaplatí. Na doma se každopádně jakákoli poloprofi mrdka hodí, protože se s ní rozhodně pracuje komfortně a výdrž se při použití dvakrát do roka vůbec nemusí řešit. Ale zrovna to Akustovo kladivo bych nechal leda ve fabrice na údržbě, kde je potřeba občas přivrtat na hajzlu držák na mejdlo. Proč - to se zeptejte lidí, co se živí přivrtáváním čehokoli na beton. Ale na doma dobrý.

A každá značka umí něco jinýho. Nejlepší bourací kladivo co jsem měl v ruce a nejhorší rozbrušovačka byly Makity. Ale jinak to jsou stejně jalový diskuze jako o autech.

Hele Tome, Ty máš blbý počasí ? Že ses tak rozjel ... :lol:
Jiný značky neznám, tak to nebudu komentovat, ale kecáš. Před pár dny jsme vrtali s jednou firmou do školy suterénem diru pro optiku - průměr asi 7 cm a tloušťka zdi asi 120 cm (!). Jádrové vrtání - modrá BOSCH. Jako víno to šlo ... Ano, tahle mašina byla "trochu" dražší ... ale jde o princip.
Srovnávat modrou a zelenou řadu od Bosche je nesmysl. Mezi těmi řadami je i veliký konstrukční rozdíl.
Ale zabíjet se k vůli tomu nemá cenu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 12:44 
Řádný člen

Já myslím, že sis i saám odpověděl - před pár dny jste jednou provrtávali díru. To by samozřejmě snesla i zelená.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 13:34 

Kraj: ČR - Liberecký
:D . Říká vám něco německá značka DUSS? Hilti je uvnitř neskutečně složitá, ale umí. Makita (konkrétně pneumatická kladiva) jsou o mnohem jednodušší, stejně jako DUSS, který považuji za jakýsi etalon (a dostatečně o tom mluví adekvátní cena). Všechny zmiňované značky mi prošly dennodenně i servisně rukama. Do teď mám stařičkou DUSS P28 a vrtání většími průměry cca. 30mm do betonu jedna báseň, včetně korunky 80ky (jedná se o lehké vrtací kladivo!). Dnes je ekvivalen P30ka. Nástroje jsou se šestihranem a v příslušenství je redukce na SDS.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 13:37 

laminat píše:
Kladivo jedině Hilti. Hrozně drahé ale nezničitelné. Samozřejmě ho potřebuji jen z času na čas, tak si ho půjčuji v DKNV v Libuši.

Doma jedno takové máme, r.v. myslím 1964 nebo tak něco :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 13:41 
Řádný člen

mamlas: Mně německá značka DUSS říká Deutsches Umschlagteminal Straße-Schiene :D .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 13:47 

Kraj: ČR - Liberecký
laminat : Nojo, zas ty vlaky... . :D Nemáš z nich už noční můry? ;)

Když tak tady :
http://www.duss.de/de/index.php

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 črc 2016 13:58 
Řádný člen

Nemám, mne to baví.
Když tak tady:
http://www1.deutschebahn.com/ecm2-duss/ ... ternehmen/

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 687 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 35  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]