Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 08:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 06 čer 2016 19:48 

Akusta: umím si tvou radost představit. Gratuluji!
Taky jsem dělal XML file generátor pro jedno testovací zařízení, a prvnotní kódy vypadaly velice "žákovsky" a byly dlouhé. Dnes jsem do toho PHP praštil, a udělal to znovu takovým způsobem, až jsem se sám sobě podivil.
Prakticky všechny stringy jsou zastoupeny složenými hodnotami generovanými z cyklů, že bych ještě včera coby začátečník vůbec nepochopil, kde se ten výstup bere :-)
Oddělené includované slovníky, pole, a parsery pro ně, no hned bych se vychválil do nebe, dokud by se na to nekoukl zkušený programátor.
Příliš často už to zacházelo do řešení, které závisejí od toho, jak se server chová.
Nelíbí se mi třeba, že user zapíše do formuláře nulu, a já to čtu jako empty(). Lepší než klackem přes držku asi, ale ošetření na konkrétní hodnoty by asi bylo lepší.
P.S.: ještě na tom dělám docmrnávky kolem, takže na tom pracuju (podle názvu tématu).

Nechceš se taky pochválit s nějakými detaily?

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 čer 2016 22:33 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
neclovek píše:
Ale aj tak si OT :D To si mal strčiť do "Co vás dnes potešilo?"

Aby čerstvý maturant neměl poznámky ... Prostě na tom úspěšně pracuju (tedy teď už jen dolaďuju).
Ty Tvoje větrníky taky nemají moc repráků, co ? :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 čer 2016 22:59 
Řádný člen

Petr Berka píše:
Akusta: umím si tvou radost představit. Gratuluji!
Nechceš se taky pochválit s nějakými detaily?

Díky Petře :D
No - stručně řečeno - SW musel být kompatibilní s HW (což je u linuxu vždycky chvíle ladění - ani ne moc staré, ani ne moc nové) - konkrétně profesionální USA serverová deska SuperMicro - tudíž jsem začal s německou Suse 13.1, ale přes pokusy s UBUNTU 15.10 jsem skončil asi na tom nejlepším, co šlo = Debian 8.4.0 Jessie.
Německá Suse vcelku chodila, ale byly tam drobné chyby a nelíbil se mi webmail Squirrelmail. Ubuntu taky nic moc a v této konfiguraci byly nejhorší kolapsy mezi Squirrelmailem a Dovecotem resp. i ostatními komponenty v systému, které používají PHP. PHP bylo v poslední verzi a "veverka" byla proti němu stará a tudíž byly ty skripty chyba za chybou.

Nakonec jsem to všecko radikálním řezem zahodil a vyhrála propracovanost Debianu a jeho skvělá podpora pro elegantní Roudcube.

Použité komponenty: Postfix mail server, Dovecot s podporou IMAP/POP3, Apache2, Bind, MySQL (respektive modernější MariaDB), PureFTPd, SpamAssassin, ClamAV, RoudCube webmail. Dálková správa pomocí ISPConfig 3.1.
Poslední zmíněný frontend ISPConfig 3.1 pro dálkový management celého serveru je úžasná věc.
Navíc použitá deska (jak to u serverů bývá) má profi protokol IPMI, tudíž můžu na dálku nastavovat cokoliv, i když operační systém ještě neběží - třeba i BIOS - což je bomba.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 čer 2016 23:21 

Já bych všechny ty warezy a linuxy zakázala :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 čer 2016 05:38 

Hlavně Linuxy :lol: .
Jinak dobré hraní.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 čer 2016 10:40 

ransom píše:
Subhofr?

Ano, jedná se o suphelferi, čili napomáhače supvolferům, aby byli lepší bassy a neucpávaly se mi bassreflektori :geek:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 čer 2016 22:03 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Ja sem vihral!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 čer 2016 23:53 
Moderátor

Tak jsem dnes oživoval další dva moduly upravených UNI50. Nejprve na zdroji s proudovým omezením a pak už v kisně připojené na usměrňovač s filtrací. Přitom jsem napjatě sledoval na debilizátoru ČT24, následkem čehož jsem si při dolaďování kliďáku škrtnul měřícím hrotem mezi bázi a kolektor NPN koncáku a odprásknul dvě 5A pojistky plus oba budiče, oba koncáky a ještě nějakou drobotinu. Pak jsem to celý večer opravoval, na což padly dva lahváče ze Svijan a flaška Retsiny.
Prostě blbec k pohledání.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 čer 2016 00:39 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
To mi pripomenulo ako som raz kalibroval regulátory ešte na starom skoro meter veľkom drone. Postup je jednoduchý, regulátory bez napájania dostanú "plný plyn", propojí sa napájanie a zapamätajú si hodnotu. Ja som zabudol najprv odpojiť napájanie a tá obluda sa rozletela na plný plyn a zdemolovala pol izby...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 čer 2016 15:11 
Řádný člen

ransom píše:
Tak jsem dnes oživoval další dva moduly upravených UNI50. Nejprve na zdroji s proudovým omezením a pak už v kisně připojené na usměrňovač s filtrací. Přitom jsem napjatě sledoval na debilizátoru ČT24, následkem čehož jsem si při dolaďování kliďáku škrtnul měřícím hrotem mezi bázi a kolektor NPN koncáku a odprásknul dvě 5A pojistky plus oba budiče, oba koncáky a ještě nějakou drobotinu. Pak jsem to celý večer opravoval, na což padly dva lahváče ze Svijan a flaška Retsiny.
Prostě blbec k pohledání.

A na co jsi v debilizátoru koukal? Vždyť tam dávají takové pí.oviny, že na to musíš být už na mol, abys to přežil a tu bednu vzteky nerozkopl ... a jak píšeš, chlastal jsi až potom ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 čer 2016 16:38 
Moderátor

Koukal jsem - jak jsem napsal a jak sám cituješ - na ČT24. Mi to pozvedá sebevědomí. Vidět tolik debilů, to si jeden hned přijde chytřejší.
To tvoje vynechávání č ve slově píčovina mi připomíná Švejka. Jak dostal cenzurovaný dopis od paní Müllerové z vězení: "...sbíráme bramborové xxxxxxx na polívku...".
Ne, chlastal jsem až při opravách. Ale z toho množství se jaksi opít nedá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 čer 2016 16:44 
Řádný člen

No ten kanál ČT24 jsem opravdu viděl ... dotaz spíše byl na konkrétní program ... ale je to jedno, poněvadž, pokud jde o úrověň, je skoro jedno, na co tam člověk kouká ...

Já si vždycky vzpomenu na slavné Werichovy a Horníčkovy "předscény" ...
- Vy jste od novin ?
- Kde ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 čer 2016 16:48 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
ransom: Tobě ten pryskyřičný extrakt chutná? U mne je to jeden z mnoha faktorů, které formují můj odpor k Řecku.
Já jsem dnes strávil se svými ďábelskými dětmi celý den v ZOO, což je ekvivalentem zničení alespoň páru ARN 930 v původním stavu, takže si budu muset jít večer odpočinout do Oka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 čer 2016 20:12 
Moderátor

Laminat: Hele, spratky sis udělal sám, tak si nestěžuj.
A ano, chutná. Když jsem kdysi zažil iniciaci Retsinou, byl jsem upozorněn na to, že vyvolává dvě typické reakce: Odpor a nadšení. Mě to zachutnalo napoprvé.
Nechuť k Řecku mám vžitý díky bývalce, která Řecko milovala se vším všudy a vyčítala mi, že nežijeme v Řecku. Pak kvůli švagrovi - intelektuálovi, který Řecko žral, protože tam nikdo nepracuje a všichni mudrujou v taverně.
Ouzo považuju za hnus, stejně jako chalvu, pederastii a olivy. V zatuchlé plesnivině Retsiny jsem ale nalezl zalíbení. Připomíná mi správně uleželou a podhoubím holubinek prolezlou hrabanku, které jsem se notně nažral jako malý chlapeček kdykoli mi na výpravě do lesa vypadla z huby hašlerka.

Akusta: Koukal jsem na debatu o dopingu. Nevím proč se z toho dělá taková věda. Huntujou se pro slávu a prachy, tak ať si klidně žerou třeba plutonium. Filmovým hvězdám taky nikdo nezakazuje botox a plastiky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 čer 2016 23:53 

Kraj: ČR - Liberecký
Téměř hotovo - již funkčně odzkoušeno. Pro ilustraci i fota před renovací.

Ouzo já nerad, olivy miluju (nejlépe z produkce malovýrobců). O Řecku můžu mluvit zasvěceněji - moc dobře se vědělo, že se "sociální" systém, kdy třeba na jednu školní třídu bylo zaměstnaných x učitelů, musí zákonitě zhroutit. Na druhou stranu jsou zaměstnavatelé schopni koukat do huby, jestli máš zdravé zuby. Je potřeba vnímat problémy trochu hlouběji (jaksi zevnitř), nebo alespoň tam mít příbuzné, kteří se stejně raději vrací do ČR. Proč asi?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 čer 2016 00:17 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Pokuds nezahodil ty původní šroubky, tak je dej do zinkovny a dej je tam zpátky, ty imbusy a křižáky tam dost nepatří, ale jinak pěkná práce, ty nový součástky pod šasi tak vidět nejsou...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 čer 2016 01:02 

Kraj: ČR - Liberecký
Inbusy jsou veškeré šrouby. Nejedná se o rekonstrukci do původního stavu (viz. výstupák daný vývodama dovnitř, vyměněný kombinovaný pojistko držák/volič napětí primáru za pouhé pouzdro na pojistku, neoriginální kondy jsou i ty velké, včetně izolace na tom co není kostrou na zem ....). Čili ani origo šrouby tam vracet nebudu, byl to účel viditelně odlišit
Do co nejpůvodnější podoby mám zrepasovanou MONO 130 ke které mám uschovanou i původní šňůru na 220V s jednoduchou izolací.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 čer 2016 09:28 
Moderátor

Máš to moc pěkný.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2016 13:37 
Řádný člen

Kraj: SR - Banskobystrický
Chystám sa spáchať najmenšie možné trojpásmo s meničmi TESLA. Osadenie: ARZ368, ARZ3608, ARV088. Bude to v bedničke od ARS815. Budem tu mať najmenšieho trojpásmovca :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 srp 2016 13:59 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
To si mal dať skôr do zvrhlostí :P

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]