Poslední návštěva: Právě je 28 kvě 2026 21:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2016 16:49 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Já kitař nejsem, ale kdyby měl nějaké hezké sovětské historické kusy (An-22, Tu-95, 104, 114, 124, 134, 154, Il-18, 62), nebo i nějaké jiné (VC-10, Lockheed Electra, Constellation, Caravelle, libovolné staré Boeingy), tak bych to asi obnovil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 kvě 2016 20:23 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Já dopravní letadla i bombardéry vídal spíš v setince než ve dvaasedmdesátině. Tady to vypadalo spíš na vojenský a sportovní letadla. Já ani nevím co má všechno ve skládku za krámem, nebyl na to čas. Chci se tam ještě vrátit.
Na krámě měl vystavenýho Blaníka (toho si rezervuju pro synovce plachtaře), pár ruských stíhaček (určitě MiG-19 a 23), viděl jsem tam myslím vrtulník HC-2.
Já si další hračky pořizovat nebudu, i když je to hrozně lákavý.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2016 09:29 
Řádný člen

No právě že dopravák v 1:72 by už byl hooodně tučný. Třeba pětadevadesátku ve dvaasedmdesátce dělé Trumpeter, stočtrnáctku A-Model ale tam je prý hodně k dodělávání.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2016 10:19 

Já kdysi kitoval, ve stanici mladých techniků, ponejvíc dvaasedmndesátiny. Už si nevzpomenu, ale měl jsem i nějaké osmačtyřicetiny nebo kýho šlaka, co se dělalo. Už ale nevím, co to bylo - možná tuzemskej model Su-7?
Pamatuju na tuzemský model MiG-21, jak se kluci kolem chytali za hlavu, když jsem řek, že nemám zbytečných 125Kč (celodenní výplata na brigádě) na tu posranou avokádově (nebo co já vim) zelenou, co použiju jen v tomhle kokpitu, a prostě jsem tam něco nahustil, co se mi líbilo :lol: No, pár pěknejch modýlků jsem měl, ale vždycky jsem je doprasil, jen párkrát se na to dalo koukat aspoň z metru :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2016 10:23 
Řádný člen

Já jsem postavil stovky plasťáků ale nikdy jsem se nesral s nějakými detaily - většinou jsem to nebarvil, nebo jen stříbřenkou a nalepil obtisky.
U té stočtrnáctky mi chtěl děda udělat radost a narval mi do gondol nějaké motorky, aby se točily vrtule. Ale netočily se proti sobě, tak jsme se nevděčně rozeřval.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2016 20:48 
Řádný člen

Kraj:
Nejsem nějak pověřčivý i přes to, že je dnes pátek třináctého.Nejdříve se mi zastavily po několika letech hodinky a pak cestou z Nymburka do Poděbrad mě vytekla dobře polovina nádrže benzínu prasklou hadičkou před vstřikovací lištou.Tak mě na tom potěšilo, že se nestalo nic horšího.
Pravda moc dobrý pocit jsem z toho po příjezdu domů tedy neměl....
Když nad tím přemýšlí, tak jsem měl spotřebu nějakých 250L na 100km a to je dost...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2016 22:36 
Moderátor

Laminat: Měl se na tebe dědeček vysrat. Spratku nevděčná.

Scarabeo: Nahodilá statistická fluktuace. Mě třeba za celý život potkala na pátek třináctého jediná drobná nepříjemnost a to pětka v šesté třídě (a nebyla to smůla ale vlastní blbost).
Na tu spotřebu se musíš podívat z jiného úhlu: Celoroční průměr sis pohoršil o nějakou půldecku. To už se snese.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2016 23:20 
Řádný člen

Kraj:
To je fakt.No když jsem ale viděl jak je to od toho benzínu všechno zapráskaný.Přívodní kabely k altíku tak mi moc dobře nebylo.Naštěstí koleno výfuku je ze zadu.Smrdět to bude asi celý rok.
Neskutečný jak to rychle vyteklo normálně jsem viděl jak jde ručička dolů a nebyl jsem se schopen rozhodnout co dál jestli vyskočit nebo zastavit.Byl to kousek tak jsem to dojel.
Jednou už jsem oheň hasil u Škody 100 a dopadlo to ok,ale stejně brrrr...
Ransome z čeho byla ta pětka ? Snad tělocvik nebo kreslení...?

Naposledy upravil scarabeo dne 13 kvě 2016 23:27, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2016 23:22 

scarabeo píše:
Nejsem nějak pověřčivý i přes to, že je dnes pátek třináctého.Nejdříve se mi zastavily po několika letech hodinky a pak cestou z Nymburka do Poděbrad mě vytekla dobře polovina nádrže benzínu prasklou hadičkou před vstřikovací lištou.Tak mě na tom potěšilo, že se nestalo nic horšího.
Když nad tím přemýšlí, tak jsem měl spotřebu nějakých 250L na 100km a to je dost...

:shock: co máš za auto/motor? to už je hafo benálu, se divím, že to třeba neblaflo...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2016 23:30 
Řádný člen

Kraj:
Renault Megane 1.6 16V No taky já jsem pak z toho auta vylezl a klepal jsem se jak ratlík.
Život je kompromis ,ale stejně...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2016 23:43 

Brutal. No, kámošoj takhle blafnul Fekus jedna čtverka. Říkal jsem mu zbav se toho, zbav se toho...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 16:03 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
scarabeo píše:

To mně se u Š110R Coupé (krásný - žlutý) stalo, že se na výtlaku z palivové pumpy uvolnila ta pozinkovaná trubička nalisovaná do odlitku a při jízdě do kopce v parném létě (rozpálený motor) vylítla. Mně to v kopci přestalo táhnout, a najednou ve zpětném zrcátku vidím, jak za mnou na zemi hoří asi 40 metrů asfaltu silnice (ohnivá čára).
Měl jsem naštěstí malej hasičák, tak jsem opatrně zastavil, ještě opatrněji nadzvedl motorovou haubnu (abych tam nepustil moc vzduchu) a uhasil to. Ale pohled žalostnej ... kabeláž včetně alternátorových kabelů, kabely k topení, topné těleso, plastová harmonika k němu atd. atd. ... děs.
Tak jsem si říkal, proč v těch Kvasinách (resp. JIKOV - výrobce té pumpy) myslel prdelí a nedal tam zajištění třeba červíkem v tělese pumy proti zápichu na té trubičce na atd. Něco tak nebezpečného jsem neviděl. Kdybych nejel do kopce, hromadilo by se to na tom plechu pod motorem a to by byl větší průser.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 16:58 

Kraj: ČR - Olomoucký
Tak mě dnes potěšilo to že se mě podařilo prodat lístek na AC\DC. Na axla chuť nemám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 21:47 
Řádný člen

Kraj:
Coffine gratuluji. :)
Protože auto je zatím nepojízdné,tak jsem se rozhodl že dnešní předem plánovanou cestu uskutečníme na moto.Bohužel zadní pneu byla skoro prázdná.
Tak jsem jí dofoukl a zjistil že ventilek je zcela zpuchřený a že to utíká mezi ventilkem a ráfkem.
Není to poprvé asi před třemi lety při dohuštšní mi vyletěl ventilek ven a bylo.Jenže ten ventilek tam byl asi tři roky.
Po této skušenosti měním ventilek vždy za nový s pneu.Smutné na tom je , že jsem pneu a ventilek měnil loni na podzim ve spec.servise a o té doby jsem na moto téměř nejel.
Jen tím chci říct dávejte si opravdu pozor na ventilky ! U auta je rezerva nic se neděje.
.Na moto se ale můžete kvůli tomu třeba docela solidně vykoulet.A když chcete ventilek vyměnit musíte rozebrat půl motorky.Měl jsem Jawu Pionýra 21 a najel jsem na ní asi 60 tis km a nepamatuju, že bych měl někdy za celou dobu problém s ventilkem.
Pak jsem přemýšlel, že využijem služeb ČD jenže abychom se mohli ten den ještě vrátit,tak by zbylo na návštevu sotva hodina.
Jinak ještě asi před měsícem mi odešla jedna z plotýnek u sklokeramického sporáku ,tak jsem je prohodil s tou co se téměř nepoužívá.Tři přece stačí a to celkem vařím.Teď se zdá odchází horkovzušná troba.Nechápu jak mohli ten mozek trouby nalepit přímo na plášť ?Je to horký jako prase......
Když jsem asi před sedmi lety renovoval koupelnu přišlo to asi na 150tis. a to jsem se zrovna nějak moc neodvázal.
Pan říkal,že koupelna se přece dělá jednou za život.Italské umyvadlo za 15 tis je zralé na výměnu a Italskou baterii za deset jsem měnil už předloni.
Asi se vrátím do lesa do jeskyně.Máte taky takové zkušenosti?Nebo jsem jen ojedinělá vyjímka..?
Neskutečný co se dnes vyrábí za sračky.
Omlouvám se,že jsem to tady tak zapráskal,ale docela dost se mi ulevilo. :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 22:07 
Moderátor

Já si koupelnu dělal sám a funguje. Akorát budu asi muset (po sedmi letech) vyměnit baterii u umyvadla - Česká Metalia za šest stovek. No a co si člověk zkazil, za to může nadávat leda sám sobě. Mnoho toho není.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 22:14 
Řádný člen

Kraj:
Tak to jsi tedy šťastný člověk...Já bych se s tím taky tak nemazal.
No u nás byla koupelna zcela v režii manželky, výměnnou za to že já si postavím kuchyň.
No ale ono je to nakonec ve výsledku skoro jedno....snad jen dvoukompresorová lednička to je opravdu držák. :D abych to nezakřikl....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 22:44 
Řádný člen

Jedinej italskej průmyslovej výrobek s výjimkou potravin, který bych si byl ochoten koupit, je lanovka. Ale tou se blbě zařizuje koupelna. Co se může posrat na umyvadle?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 kvě 2016 22:49 
Řádný člen

Kraj:
Souhlasím.Je to něco jako když se rozbije čelní sklo u auta - pavučina.Na umyvadle na kousíčky popraskaná glazura.Voda snad ještě neprotéká, ale vypadá to děšně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2016 08:53 
Moderátor

scarabeo píše:
Asi se vrátím do lesa do jeskyně.

Až zjistíš jaká je v jeskyni akustika, přejde tě to.

My v pohraničí máme výhodu v tom, že když chceme za každou cenu něco lacinýho, zajedeme si do Polska. Obkladačky, dlažba, vany, umyvadla... Je to nefalšovaný Low-cost se všemi nedostatky, nicméně slouží a když se náhodou něco posere, člověk to bere jako přirozenou věc. Nehledě na to, že Pšonci dovedou za příplatek i věci relativně kvalitní.

Laminat: Nesouhlasím. Italové umí špičkové automatické výrobní a balicí linky (pár jsem jich uváděl do provozu).
A co traktory Lamborghini? Kávovary a presovače?
A i kdyby nic jiného, pořád je tu Beretta 92!!!

Naposledy upravil ransom dne 15 kvě 2016 09:02, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 kvě 2016 09:00 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Italové umí špičkové automatické výrobní linky? To je vtip dne nebo spíš vtip roku? Tys je možná zaváděl do výroby, jenomže já se o ně už 14 let musím starat...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]