Poslední návštěva: Právě je 28 kvě 2026 20:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 14:11 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
Dnes sa mi konečne podarilo nájsť si chvíľu a inštalovať novú grafickú kartu pre syna-ASUS STRIX-GTX950-DC2OC-2GD5-GAMING, 2GB GDDR5. Je to pecka, oproti nášmu deduškovi 3870... Ešte novú MB+CPU a bude to kompletka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 15:01 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Nevim, jestli byla GTX 950 dobrá volba, řady 50 sou jen na média, filmy a videa, podle mě vyhozený prachy za takové GPU, když předpokládám že si občas něco zahraje.
V týto podobný cenový relaci je GTX 960 tzv. sweetspot. Nejlepší poměr cena/výkon a vydrží to ještě roky i na hry.

Já si taky teď pořídil jednu menší grafiku se Seasonic zdrojem (s nippon kondenzatory): -)
http://www.czc.cz/asus-strix-gtx970-dc2oc-4gd5-4gb-gddr5/160226/produkt
*Sakra, teď koukám, že jí ještě o stovku zlevnili ted....: D
I přes to, že mám Fulltower case, která je opravdu velká, se tam grafika vešla těsně na milimetr. :D

Btw prodávám tu myšku a starou GPU, kdyby měl někdo zájem.
http://aukro.cz/listing/user/listing.php?us_id=14929658

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 16:25 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Hraní her je prospěšné k jediné věci: posouvá to výrobce hardware k vyšším výkonům a inovaci. Obdobně jako válka, kdy jde vývoj elektroniky taky strmě nahoru. To je ale samozřejmě nežádoucí.
To ty hry jsou proti tomu nevinné.

Jinak osobně považuju hraní her na PC za ztrátu času a energie. A ve spoustě případů za zbytečné vyhazování peněz za ten "NEJ NEJ" hardware. A u mladých jako silný zdroj závislosti.

Ale to je každého věc ... :D

A samozřejmě to posouvá vpřed i vývoj SW - výrobci HW i SW z nás provázaně tahají prachy.
Výrobce dá na trh nový HW a uživatel je nucen inovovat za nemalé peníze OS i user programy, aby to na novém železe chodilo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 16:39 
Řádný člen

Jasný no :D

Tak já třeba hraju jen openworld hry, s nějakým příběhem, úkolama a kde má člověk volnou ruku. Vůbec třeba nemám rád střílečky jako Counter Strike který sou o ničem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 17:56 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Souhlasím s Akustou bez výhrad.
Já jsem jednou hrál na počítači piškvorky. Dvakrát jsem remízoval, třikrát vyhrál.
Od té doby - přísahám - mě hry nezajímají a nehrál jsem nikdy nic, přestože u kompu vysedávám skoro furt.
Někdo občas tvrdí, že hry rozvíjejí jakési schopnosti. No, nevím, nevím. Podle mého rozvíjejí leda schopnost hrát hry.
Oni něco podobného tvrdívali i křížovkáři. A opravdu - každý křížovkář ví z hlavy jaké je hlavní město Austrálie (pomůcka: není to Melbourne) a jak se řekne zpěvný pták na sedm písmen začínající na K. A taky umějí místo "hle" říci (řidčeji) "le". Což je v té naší společenské džungli prostě k nezaplacení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 19:29 
Řádný člen

TASK píše:
Nevim, jestli byla GTX 950 dobrá volba, řady 50 sou jen na média, filmy a videa, podle mě vyhozený prachy za takové GPU, když předpokládám že si občas něco zahraje.
V týto podobný cenový relaci je GTX 960 tzv. sweetspot. Nejlepší poměr cena/výkon a vydrží to ještě roky i na hry.

TASK, po pravde, práve túto kartu mi poradili chalani z fóra pctuning a už som to neriešil, keďže prišla ponuka za 120€ za novú v záruke, alza napr. 168€. Pár rokov som nesledoval vývoj na IT poli a mám čo robiť, aby som sa v tých označeniach vôbec zorientoval. Kedysi som si postavil comp bez problémov, teraz si už nechávam iba poradiť. Škoda AMD, že sa nevie dvihnúť, zatiaľ iné procesory som ani nemal, ale teraz skončím asi u intelu, aj keď som zástanca overclocku. Na "k" série nemám, G3258 sa už asi neoplatí, takže mi to vychádza na i3-6100 skylake.
Ináč fany AC s PWM mám aj aj zosieťované v case už asi 3roky a musím povedať, že o nich ani neviem.

Áno súhlasím, že hranie hier deťom veľmi nepridá a hlavne sa im to blbo vysvetľuje, prečo oni nie a všetci ostatní spolužiaci áno. Ale ak sa to kontroluje a rozumne dávkuje ako antibiotiká, nerobí to podľa mňa až takú neplechu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 19:39 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Já jsem měl taky takové období, kdy jsem hrál fakt hodně skoro každý den. Vždycky ale nějaké příběhovky, hry typu CS mně nikdy nebavily... Ale nějak mně to přešlo a už dlouho ani nemám chuť si něco zahrát. Když už náhodou nemám co dělat, tak radši čumím na seriály :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 19:42 
Řádný člen

ja už tiež nič, moja srdcovka bola age of empires (1,2) a neskôr call of duty (1,2). Teraz málokedy, občas so synom zápas na fife. A posledné dni, kedy som začal robiť na rekonštrukcii, tak už ani to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 19:48 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Ísť si po radu ohľadne PC na pctuning...to je ako ísť sa radiť o reprákoch na hifinázory...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 19:50 

nebo pro radu o konstrukci beden na highend fórum :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 19:51 
Řádný člen

ransom, paulus33:

Určitě má Tom pravdu. A ono je to ještě horší:

např. když moje děti byly na druhém stupni ZŠ, řekl jsem si v souladu s dobou (blbou ...), že jim postavím počítač a budu rozvíjet jejich schopnosti orientovat se v této technice, naučit se počítačově (logicky) myslet atd. A že se jim to bude hodit jak ve škole, tak hlavně v životě.
Dokonce jsem byl připraven využít toho, že v oboru IT roky dělám a že tudíž nebude problém je vhodně usměrnit, věci jim vyložit atd atd.

V praxi neskutečná blbost !

Bylo nám se ženou HOUBY platný, že máme zaplaťpámbu děti chytré - oba se chovali stejně debilně, jako jejich kamarádi. Z celé IT si vybrali hry, stahování a sledování muziky a filmů atd. - hlavně nastal velkej průser:
Do té doby chodili ven, měli kamarády, zájmy v širším rozsahu atd. Výsledek té "osvěty":

seděli jako knedlíci u PC (později NTB) a museli jsme je doslova vyhazovazovat ven. Kamarádi přišli jen tehdy, když si mohli u nás doma zahrát hry. A komunikovali elektronicky, místo fyzicky.

Mám zákazníka, který si za drahé peníze koupil software, co umí zamknout profily a nastavit rodičem, co, kdy a jak dlouho smí potomek dělat na PC. A jedinej zájem toho prcka bylo jak tatínka ochcat ...

Jiná paní mě nutila řešit zamykání profilů na Windows XP Home jejich PC, což není systémově jednoduché (proti verzi Professional). A ty hádky s potomky a zasrané kompy hnojem ...
nerad na to vzpomínám.

Už se tím dokonce zabývají i profi firmy jako ESET, které sice primárně řeší zabezpečení kompů zvenku, ale problematiku tzv. Parental Control řeší jako doplněk svého SW.
http://tech.ihned.cz/mobily/c1-65211380 ... paign=np99

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 19:59 

Kraj: ČR - Jihomoravský
My jsme to dělali taky.. vymýšlení jak ochcat zákazy na PC :D Ale nemám pocit, že by mně to nějak poznamenalo. Alespoň mně to teda prostě přešlo...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 20:05 
Řádný člen

neclovek píše:
Ísť si po radu ohľadne PC na pctuning...to je ako ísť sa radiť o reprákoch na hifinázory...

Zrovna sem to chtěl napsat

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 20:22 
Řádný člen

TASK, neclovek :lol:
ak nie pctuning, tak kam? Dajte radu, díky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 20:53 
Moderátor

Třeba na RM. Tady se scházejí výhradně renesanční lidé se širokým záběrem vědomostí i praktických zkušeností.
Já třeba dovedu kromě elektrotechniky poradit i s telením krávy, vařením škubánků nebo s pěstováním límcovky vrásčitoprstenné zvané Vinnetou.

paulus33 píše:
Áno súhlasím, že hranie hier deťom veľmi nepridá a hlavne sa im to blbo vysvetľuje, prečo oni nie a všetci ostatní spolužiaci áno.

Řekni jim, že spolužáci jsou blbí a že budou ještě blbější.
Že oni ne, protože jsou výjimeční.
Kup vzduchovku a choďte střílet potkany. To je lepší než mastit střílečky na kompu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 21:20 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Nechajte ich nech sa hrajú. Ono ich to časom prejde. Každé dieťa raz dospeje natoľko, aby si uvedomovalo kedy je dobré prestať sa hrať alebo si spraviť prestávku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 21:25 
Řádný člen

neclovek:
To se mýlíš. Tak jednoduché to není. V pubertě se rozvíjí osobnost a budují priority. A pokud se někdo obklopí takto debilním prostředím a soustředí se kolem něj komunita stejně tupých jedinců, může se jeho vývoj dost nenávratně posunout do pr......
Denně můžeš takové elementy vidět na nejrůznějších místech. Pak se to ještě může umocnit nefunkčními rodiči a je hotovo ...
Ne každý dokáže sám rozpoznat, co je a není dobré ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 22:26 
Řádný člen

paulus33 píše:
TASK, neclovek :lol:
ak nie pctuning, tak kam? Dajte radu, díky.

Těžko říct, na pctuning foru sem se kdysi ptal 2x a ani jednou sem tam neuspěl. Asi bych to musel napsat sprostě.

Já si jinak když kupuju novej HW porovnávám různý mezi sebou, a ono i stačí někdy napsat od googlu jednoduše např "is gtx 950 worht it?" a tak podobně. Hlavně číst recenze no

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 22:28 
Moderátor

neclovek píše:
Nechajte ich nech sa hrajú. Ono ich to časom prejde. Každé dieťa raz dospeje natoľko, aby si uvedomovalo kedy je dobré prestať sa hrať alebo si spraviť prestávku.

Já myslel, že jsi ze Slovenska. Tohle ale indikuje spíš Skandinávii a její didaktické experimenty...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2016 09:57 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Akusta 23 dub 2016 11:58: Hele, to nouzové vyrvávátko ale nevypadá moc jak klasické madlo:
Příloha:
nouzovy_vychod.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]