Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 08:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5476 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 274  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Zvrhlosti a další zajímavosti z oboru
PříspěvekNapsal: 21 dub 2016 16:55 

Však tě nikdo nenutí se jakkoli vyjadřovat :-)
Když vidívám ty dnešní čínský shity tak jsem ochotný i tu Teslu ocenit. Když nic tak se aspoň dají relativně snadno vytunit do použitelnýho stavu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 dub 2016 20:27 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Taky skvělej popis.
http://aukro.cz/dewalt-sroubovak-dcd985 ... 35299.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 dub 2016 00:59 

Jj píšou tam něco o cévní mozkové příhodě tak to by tomu popisu odpovídalo :lol: :lol:
Ty automatický překladače občas vykouzlí divy....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 dub 2016 10:52 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
Spíš bych řekl,že to zavání šmejdama.Vrtačka za 12t by snad měla být robotická,když už.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 dub 2016 11:17 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Polsko, co dodat? Na prodejce DeWalt bych vyvinul Gewalt.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 dub 2016 11:43 
Moderátor

Cenu nekomentuju. Pokud si někdo myslí, že nutně potřebuje bateriovku s příklepem (rozuměj: řehtačkou) a ještě navíc tříkvaltovou (vyrábí vůbec ještě někdo jinej tříkvalt?), holt si připlatí.
Ovšem jako bonus dostane "Výskyt mrtvice 0-9755/22950/34000 stehna/min".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 dub 2016 11:52 

No, já si něco podobnýho nedávno koupil v lidlu za 1600 :D 18V Li-ion, příklep, dvě rychlosti a páru to má jak prase! Docela nechápu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 dub 2016 19:51 
Moderátor

Tak finišujeme v práci na velkým rozvaděči, co se má v pondělí odvážet. Objednali jsme si dvě 100m role bublinkový fólie na zabalení, strečovku, lepenky a velký kartonový euroboxy na zabalení spousty menších věcí. Přijela s tím předevčírem nějaká rozvozová služba, vysázela role a odjela. Voláme dnes prodejci, kdy jako dorazí ty boxy. Nakonec se vyšetřilo toto: Všechno bylo naložený na paletě. Šoférovi se to nějak nevešlo, nebo nechtěl tahat celou paletu, tak to rozhodil po autě. Složený boxy vyhodil - v domnění, že to tím je jenom podložený...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 dub 2016 21:24 

Kraj: ČR - Vysočina
klasika

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 dub 2016 22:28 
Moderátor

jef111 píše:
No, já si něco podobnýho nedávno koupil v lidlu za 1600 :D 18V Li-ion, příklep, dvě rychlosti a páru to má jak prase! Docela nechápu...

Podobnýho možná. Na stejný úrovni sotva.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 00:34 

No, když to použiju 10x za rok na příležitostný montování beden, tak těch 7-10 tisíc za profiu mašinu nedám. To prostě nejde. Ale ten párksajd je fakt na slušný úrovni, až se divím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 02:27 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Mám otázku a nakoľko neviem kam ju zaradiť ju dávam sem keďže túto tému mám zrovna po ruke.
Neviem prečo, ale takmer vždy, keď sa postavím a idem preč od môjho stola, tak som silno nabitý statickou elektrikou a prvá vec, ktorej sa dotknem mi dá (alebo skôr dostane) ranu, väčšinou obšuchnem masívny chladič JPA50tok, ktorý je uzemnený. Je tu nejaké riziko, že niečo takýmito ranami zabijem?
Je to ale divné, lebo som sa takto začal nabíjať až nedávno, dovtedy sa mi žiadne takéto veci nediali.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 09:03 
Moderátor

To je normální. Už jsi o tom s někým mluvil?
Většině chlapů se takové věci začaly dít mezi 16. až 18. rokem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 09:04 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Je to len o tom, na čom sedíš a čo máš oblečené. Tiež hrá určitú úlohu aj relatívna vzdušná vlhkosť.
Určite by si tým výbojom dokázal zabiť niektoré unipolárne polovodiče, ale určite tým nezabiješ nejakú JPA50. Ak to chceš eliminovať, zmeň oblečenie, poťah stoličky alebo si kúp ESD náramok. :P

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 09:25 
Moderátor

Jef: Doma taky mám nějaké laciné hobby nářadí. Ale nedovedu si představit, že bych si vzal akunu za osmnáct stovek do práce. Odkrágloval bych ji během pár dnů. Proto to srovnání docela hapruje.
DeWalt jsou dobrý stroje. Divný na tom je, že to nabízí Polák na Aukru. Kutil si to nekoupí a profík potřebuje v první řadě doklad ke koupi a v druhý řadě solidní servis.
O elektrickém nářadí z Lidlu ale nemám valné mínění a o zárukách a servisu už vůbec ne. Takovou věc bych koupil někde v Hornbachu, kde mi to bez mrknutí oka vymění za nový. Ne že budu v Lidlu čekat měsíc na vyjádření - to je reálná zkušenost. Nebo rovnou z Číny. Bez záruk, ale za ještě menší cenu.
A celkem vzato, než hobby akunu nevalné kvality, to si radši koupím za stejný prachy použitou otřískanou Makitu, Bosche, Milwaukee, Hilti nebo něco podobnýho. Ono se s tím i mnohem komfortněji dělá. Mohl bych vyprávět, jak jsem před časem vyhazoval krásnou levnou aku vrtačku po třech letech občasného používání (jednou za dva měsíce na deset minut, takže vlastně nepoužitou). Nebo jak jsem sháněl těsně po záruce topný tělísko do horkovzdušný pistole. V tom totiž celá filozofie laciného nářadí spočívá: "Ono jim to stejně bude ležet ve skříni". Většina těch věcí časem bez výstrahy chcípne a nechá tě ve štychu v půli rozdělané práce.

Naposledy upravil ransom dne 24 dub 2016 09:55, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 09:51 
Řádný člen

V nářadí Parkside nevidím ani tak problém ve spolehlivosti, nebo výkonu, jako spíš v přesnosti - taky osobní zkušenost. Na přesné práce, jako je stavění reprosoustav jsou ty jejich frézky, ponorný nebo pokosový pily atd. skoro nepoužitelný. Jak napsal ransom, s kvalitním nářadím je komfort někde jinde. Už ten blbý čínský zelený Bosch, nebo nějaký Metabo je někde jinde.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 10:05 
Moderátor

Já ještě navíc vidím současnou módu příklepu jako naprosto samoúčelnou. Za jedno to je vždy na úkor přesnosti (přídavné vůle na vřeteni), za druhé to zbytečně mašinu komplikuje a prodražuje. A co je hlavní: Do některých stavebních materiálů nepotřebuješ příklep, na to stačí bezpříklepový vidiák (běžná nepřepálená cihla). Do některých se nesmí příklepem vůbec (obklady). A do jiných se zase nedostaneš ničím jiným než vrtacím kladivem. Třeba ultratvrdé panely na sídlišti v Trutnově už vytrestaly mnoho majitelů "příklepovek".
Ten Parkside z Lidlu: Synovec modelář si tam vloni koupil minifrézku. Za litr. No, když jsem to viděl, bylo mi líto mu to nějak okomentovat. Proxxonku se zdrojem by měl za patnáct stovek, respektive by ji mohl mít za necelý litr a honit ji trafem od autodráhy a rozdíl v kvalitě a přesnosti by byl nejmíň o pět levelů. Letos v únoru mu při práci chcípla. Shořel regulátor, shořel zdroj. Když jsem koukal jak to je udělaný uvnitř, docela mě to rozčílilo. Na uznání reklamace si vzali měsíc. Kluk smutnil že má něco rozdělanýho, tak jsem mu věnoval svou starou odloženou minivrtačku z Tipy, kdysi za pětikilo. Prej to funguje mnohem líp...

Naposledy upravil ransom dne 24 dub 2016 10:20, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 10:18 
Moderátor

Neclovek:
Nenos syntetické hadry. Používej kovovou židli. Zkus si nějak zkontrolovat vlhkost (ručkový vlhkoměr se dá koupit za 2€). Zesilovači tohle neublíží, ale hlavně se takhle nehrab do počítače. A pokud máš doma sucho, není od věci před prací vzít rozprašovač a trochu okolí zavlažit. Vypadá to sice jako zahánění zlých duchů, ale funguje to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 10:51 
Moderátor

Yarmil píše:
Spíš bych řekl,že to zavání šmejdama.Vrtačka za 12t by snad měla být robotická,když už.

Nesmysl. Běžná cena u téhle kategorie.
http://www.dewalt-morava.cz/aku-vrtacky ... -dcd990p2/
http://www.milwaukee-eshop.cz/milwaukee-hd28-pd-502c
https://www.hilti.cz/akumul%C3%A1torov% ... A1ky/r4224
V práci mám tohle:
https://www.hilti.cz/akumul%C3%A1torov% ... ky/2068413
Je to nejmenší a nejlehčí provedení. Nic většího jsem nechtěl, protože kdo s tím má celej den mávat nad hlavou. Není problém s touhle mrňavkou vrtat 13mm vrtákem do železa, řezat závity M12 jednorázovým strojním závitníkem, šroubovat 8mm vruty do hmoždinek v betonu nebo dotahovat 22m ořechem kotvy. To samozřejmě chvíli svede i levná vrtačka z marketu. Já to ale takhle používám denně v těžkým zápřahu. Předchozí typ ještě s NiMh akumulátory mi vydržel v takovém provozu devět roků a jediné co se opotřebovalo byly akumulátory. Sklíčidlo, vřeteno, převodovka, brzda i regulace, všechno chodilo celou dobu jako nový. Po těch devíti letech si ji prodejce vzal zpátky a na tuhle novou mi dal 3000 slevu...

Naposledy upravil ransom dne 24 dub 2016 11:03, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2016 11:02 
Řádný člen

Proxxonky jsem už taky opravoval několikrát. Pravidelně nám nějaká odešla v práci - kolaps regulačního triaku. Už máme doma jednu asi všichni.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5476 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 202, 203, 204, 205, 206, 207, 208 ... 274  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]