Poslední návštěva: Právě je 28 kvě 2026 18:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 01 bře 2016 17:47 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
kemo87 píše:
Zdar kluci,
rád bych Vám oznámil že 1.4. 2016 ve 12:00 se hodlám v kapli na hradě Valdštejn přidat do klubu ženatých. Pokud by jste se někdo chtěl přijít podívat na obřad, rád vás uvidím.

Bude to smutný den pro veškeré ženy celého světa, protože nás dokonalých už je málo :D.

Hodně štěstí a zdraví a manželku tolerantní k muzice (včetně decibelové). A když muziku bude milovat, máš napůl vyhráno ... Ale to se u Tebe předpokládá. Do něčeho jiného bys nešel, jak Tě znám :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 bře 2016 18:16 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
kemo87 píše:
Bude to smutný den pro veškeré ženy celého světa, protože nás dokonalých už je málo

Vždycky nás bylo málo.
Když moje žena poznala mýho bráchu, bokem se mě zeptala: "Sakra, to si vás táta nemohl udělat víc?"

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 bře 2016 19:57 
Řádný člen

ransom píše:
Vždycky nás bylo málo.
Když moje žena poznala mýho bráchu, bokem se mě zeptala: "Sakra, to si vás táta nemohl udělat víc?"

Není on střed světa geograficky víc na jih ? :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2016 10:46 

Kraj: ČR - Liberecký
Akusta píše:
kemo87 píše:
Zdar kluci,
rád bych Vám oznámil že 1.4. 2016 ve 12:00 se hodlám v kapli na hradě Valdštejn přidat do klubu ženatých. Pokud by jste se někdo chtěl přijít podívat na obřad, rád vás uvidím.

Bude to smutný den pro veškeré ženy celého světa, protože nás dokonalých už je málo :D.

Hodně štěstí a zdraví a manželku tolerantní k muzice (včetně decibelové). A když muziku bude milovat, máš napůl vyhráno ... Ale to se u Tebe předpokládá. Do něčeho jiného bys nešel, jak Tě znám :)

Tak žena má hudební sluch, hraje na klavír a má ráda klasiku. Na moje Quadraly nedá dopustit, to bych spíš šel z domu já než bedny :D. Dokonce mi říkala, že jsem jí docela rozšířil hodební obzory. Zamilovala si například Pendragon, sólovky Brendana Perryho, Wardrunu nebo CSNY...
Takže ano, kladný vztah k hudbě je určitě jedno z pozitiv.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2016 01:24 
Moderátor

Potěšil nový NAS na doma. Žádné velké nároky ani na kapacitu, ani na bezpečnost, rychlost, služby či luxus, takže skutečný lowend: Icy Box NAS5220. Pohled do webového rozhraní teprve vysvětluje proč to je taková láce. Nic tak ošklivýho a nepřehlednýho bych sám vymyslet nedokázal.
Škatule je ale pěkná a chodit to bude, tak co. Přijdou tam jen dva disky co jsem vysápnul z XtreameruPro (odešel v něm diskový řadič), aby bylo nadále kde skladovat pár filmů, koncerty a muziku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2016 03:52 
Řádný člen

ransom:
A co takhle QNAP TS 212 ? To je jiná váhová kategorie, ne ? A není až tak moc drahej ...
Ten Raidsonic nic moc ...

Hlavně do něj nenacpi desktopové HDD (jsou to strašný sračky) , ale nějaké serverové
s provozem 24/7 ...

Nejlépe WD:
WD RE4 RAID EDITON WD1003FBYZ 1TB SATAIII/600 64MB cache
WD RED RAID EDITON WD30EFRX 3TB SATA/600 - NAS certified

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2016 07:17 
Moderátor

Kdybych chtěl něco lepšího, šel bych do Synology. Za tohle jsem dal 1800...
A jak jsem psal: "Přijdou tam jen dva disky co jsem vysápnul z XtreameruPro." Nebudu kupovat nový. Ono to bude většinu času stejně vypnutý.
V práci máme v NASu čtyři červený WD RAID edition. Jeden chcípnul po měsíci provozu, druhej asi po půl roce.
Já tohle fakt neřeším. Budou tam jenom odložený filmy...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2016 12:45 
Řádný člen

ransom:
Synology a QNAP vyjde kvalitou nastejno ... ale Tvé důvody chápu ... to s těmi disky je divný ... nepřehřáli jste je ? Já to mám na serverech a po 4 letech nevím o problému. Ale teplota je udržovaná nízko ... a to je dost základ.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2016 21:23 
Moderátor

Nepřehřáli. Ani to neupadlo na zem zapnutý a přepětí máme taky ošetřený
Ale to se prostě stane. Tak třeba před I. sv. válkou postavili v Belfastu Harland & Wolff tři stejné, prakticky nepotopitelné zaoceánské parníky třídy Olympic. Titanic šel ke dnu po srážce s ledovcem, Britannic o čtyři roky později trefil minu. Prostě smůla.
V našem případě u prvního disku bylo cosi s elektronikou. U druhého naférovku ulítla hlavička. Nic se nestalo, byly pod zárukou a v RAID5. Takže z toho bylo jen nějaké starání navíc, o data jsme nepřišli.

Já to vlastně ani jako čistokrevný NAS nemám a nepotřebuju. V podstatě mi to nahrazuje jen přenosný disk, abych ho nemusel přepojovat mezi dvěma multiplayery a noťasem. Většinu času to bude vypnutý. Ze stejného důvodu (tři notebooky a nechuť ke kabelům) mám i tiskárnu síťovou. Ale zapíná se nejvýš jednou měsíčně.
Popravdě, k čemu je v obyčejné domácnosti dobrý imrvére běžící NAS? Kamery nemám, streamování médií mě nezajímá, na stažení pár torrentů nepotřebuju NAS a pokud chci na návštěvě ukázat tchýni fotku králíčka, stačí mi fleška na klíčích. To jenom můj šéf je magor. Na cestách po USA si usmyslel pustit v autě na ajfounu Kabáty a šéfová se doma divila, proč ta krabice v pracovně celou noc bliká.

A co mě dnes řádně pobavilo:
Pomáhal jsem na dálku (po telefonu) přenastavovat jeden starý frekvenční měnič od Siemensů. Podotýkám, že zákazníkem byla větší firma s vlastními velmi zkušenými a všemi mastmi mazanými NC údržbáři, pro které by to měla být hračka.
Povídám do telefonu tomu nejmazanějšímu a nejzkušenějšímu, že nevidím důvod proč by nemohli stejně jako já najít na webu originální návod. Že mi stačilo zadat do vyhledávače typ opsaný ze štítku a "manual" a v tom okamžení jsem měl v kompu originál anglický i německý manuál v PDF.
Po chvíli dohadování kolega M. dost rezignovaně povídá: "Tak já to ještě zkusím na Googlu."
Já se divím: "A kde jsi to prosím tě hledal?"
"Na Seznamu."
Panebože...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2016 23:34 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Mňa dnes potešilo počasie:
Bolo sucho, teplo, slnečno a nefúkal vietor...také niečo sa za posledných 5 mesiacov udialo prvý krát. Takže dnes som konečne poriadne "zaletel" moju "novú" (od začiatku zimy mi tu leží) koptéru.
Na to, že som použil slabé vrtule to bolo akčné až až.
Ku koncu, keď už telemetria hlásila slabú baterku ma napadlo, že by som mohol dať kamarátovi natočiť malé videjko, že ako zhruba sa tomu lieta: https://www.youtube.com/watch?v=VA-ZEJMgQGo

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2016 13:37 
Moderátor

Pěkně to lítá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2016 14:18 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Huustýýýý. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2016 14:31 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
mačkozver: https://www.youtube.com/watch?v=Vo-PNC--A7g Takéto postav.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2016 14:59 

Tak to je masakr! :o Ještě otvíratelnou pumovnici a odhazovatelnou Tsar Bombu, účinnost může být ve stejném měřítku, tj. 650kT nebo kolik to vychází :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2016 15:10 
Řádný člen

Tyhle Kuzněcovy NK-12 s protiběžnými vrtulemi mají naprosto fantastickej zvuk, ten se bohužel v měřítku udělat nedá, ten model spíše kvílí. A Tu-95 a Tu-114 jsou navíc i krásné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2016 15:38 

laminat píše:
Tyhle Kuzněcovy NK-12 s protiběžnými vrtulemi mají naprosto fantastickej zvuk, ten se bohužel v měřítku udělat nedá, ten model spíše kvílí. A Tu-95 a Tu-114 jsou navíc i krásné.
Jj, neskutečný, každej má 11MW ( :shock: , krát čtyři :o ) a můžou si to pelášit přes 900km/h, což na vrtuláka - navíc takhle obrovskýho - je masakr. Mě se Tu-95 taky líbí, i když je to takovej divně tvarovanej drak a vlastně na něm není žádnej pěkně ladnej detail :) Je hustý, že ten model je snad starší než B-52 a furt v poho lítá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2016 16:09 
Řádný člen

Jj, každej z těch motorů je jako dvě naše lokomotivy. Mně se tada právě na Tu-95 líbí všechno - krásná šípová křídla, štíhlej trup, ten podbradek s radarem vepředu, prostě sama dokonalost. Oni to taky nepostavili Rusové ale z valné většiny Němci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2016 16:57 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Ransom, TLU: ďakujem.
Laminat: niesom zrovna modelár, ale aj keby tak u mňa lietadlá a lietadlovité modely nehrozia, na to som príliš neschopný.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2016 18:41 

laminat: jo až teď jsem pochopil tu poznámku s Němcema :D - myslíš ty ukradený vědce, co si po konci války odvezli s sebou zpátky na Sibiř? :lol: No třeba by takhle nějak vypadal Das Amerikabomber-Projekt, leda by se bratři Hortenové hodně pochlapili s Osmnáctkou :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2016 19:34 
Řádný člen

Zorg: Jo, přesně tak. Tu-95 vznikla jako "maximodernizace" B-29 se šípovým křídlem sice vyvinutým CAGI ale podle německé aerodynamické školy a motory jim vyvinuli kompletně vědci od Junkersů a BMW - Amíci si totiž odvlekli špičky a Rusové řadové pracovníky, kteří byli kolikrát pro projekty důležitější. Ruský přínos do věci byly nové teplotně odolné slitiny a duté, vnitřně chlazené lopatky dmychadel, které umožnily vybičovat vykon do extrému.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]