Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 14:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 2 pasmove bedne
PříspěvekNapsal: 24 pro 2009 09:35 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Jo, to nevim, bylo to stavěné jako komplet nové s osazením, které jsem psal, takže těch 25 let určitě. Vzhled bych neřešil, to se asi okobercuje, ale nikde není rozklížená, na poklep taky dobry... Ostatně nemusí to tak zůstat jako definitivum, jenže mám jim dát dokupy satelity a 2x subbasovou bednu s tim 15", ta neni vůbec, takže první, na co bude třeba sehnat matroš jsou ty basovky. Teprve až by byly prachy, tak se třeba můžou ty satelity přeosadit do nové bedny. Jako na mě to není, já to nefinancuju a na koupi Omnišrotů jsme se názorově naštěstí shodli, že pochopil, že by sice sehnal nějaky hustobedny s 15" za 5ku třeba, ale mělo by to magnet velikosti magnetku na vzkazy. :lol: To nemá cenu, jsem přesvědčený, že pokud tomu cosi věnuju, zahraje to slušně i v těhle skeletech, protože ty ARO jsem nakonec objednal, otázka jenom bude, jestli náhodou nemaj už jen poslední 3 kusy, jako tomu je u ARA 390... To pak nevim, co bych tam dal jako středobas.

LuKyssi, ty ARO 790x máš ve svém projektu stále na přímo, jak si psal v popisu, nebo si i je nějak filtroval? Zatim je zbytečné předbíhat, jestli je vůbec dostanu ještě v počtu 4 kusů, ale byl bys ochoten třeba za nějaký úplatek poslat schéma? Výškáče pokud vim všichni "zepsuli" že jsou od TVM na hovno, tak bych stějně nemohl kopírovat tvoje osazení... Jenom bych se chtěl zeptat, jestli bych ty ARO fakt mohl dát na přímo a akorát pak alespoň uchometricky doladit ty jiné vršky k tomu...? Dík ;)

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2009 11:50 

Vipere, vyhbku na dnešní reproduktory bude potřeba pravděpodobně oměřit. Bojím se ,že z nějakých starých plánků už to nebude pracovat jak má.
Pokud by v TVM reproduktory neměly, vůbec bych se neženýroval, s lehkou duší se na to vykašlal, vyměnil přední stěnu, popřípadě snížil ozvučnici, a udělal nějakou rozumnou kombinaci z prodance....

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2009 12:28 

Kraj: ČR - Středočeský
Fakt vyprdni se na to, Petr má pravdu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2009 12:51 

TVM/Tesla se stále ještě nebráním, ale musí to jít hladce, protože když to nejde hladce, už je to jen ku škodě. A i přesto tam zůstanou nevýhody, jako třeba servisovatelnost...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2009 16:09 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
TVM zaistí servis nimi vyrobených reproduktorov ešte dosť dlho...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2009 16:50 

Když se "vysere jeden starý kus" dokáží ti ho do páru nahradit něčím se stejnými TS a vlastnostmi?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2009 20:26 
Řádný člen

Nahradíš oba poškodené kusy, nieje to drahé.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2009 21:04 

i s vyhybkou :-)
Stále to není ani pracné ani drahé? Nedejbože když bude po dvou středobasech v jedné reprobedně?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2009 22:50 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Nechápu kam míříš, ze dne na den může třeba B&C přestat vyrábět jeden typ a jseš nahranej. Oproti tomu je TVM zlaté, protože pokud se ti rozbije jeden repro ze současné řady, tak mají a budou mít originální díly, a parametry budou shodné, jako nepoškozený kus. Sice ukončují výrobu jejich PA repro, ale mám potvrzené, že bude ještě hoodně dlouho možné tyto reproduktory servisovat.

Hold je výhoda, když je výrobce v ČR a servisovatelnost je pak mnohokrát lepší, než u zahraničních firem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2009 23:13 
Řádný člen

Jo, to s tým servisovaním mi povedali pri osobnej návšteve tiež, takže by som sa toho absolútne nebál...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 00:07 

Pokud se bude měnit stávající kus za nový, nemám námitky. Běda ale ladit vyhybky na nějaké dvacet let staré měniče :-)

Jasně. TVM i ostatní značky se budou před sebou znevýhodňovat. Žádné mizení reproduktorů ze dne na den se ale určitě neděje. Navíc Prodance drží servis též nad většinou produktů, hlavně těch typických...

Mířím jen na to, aby se zajistilo všechno co jde, a nenechalo se to napospas. Píchnu si a zeptám se, hlavně že to bude pak jistota. O to mi v prvé řadě šlo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 09:25 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
To je všechno pěkné, ale proč by to LuKyss stavěl, kdyby to bylo na hovno? Kdyby na to přišlo, okopíroval bych jeho satelity tak jak jsou, jediné, co mě od toho odrazuje jsou ty všemi zkritizované ARC.
Pokud se s Lukyssem domluvim jinak, tak zrušim objednávku těch ARO, třeba stejně už ani nemaj ty 4 kusy, které by bylo třeba...

Taky ještě jedna věc, nestavim to nějakým šmejdům, který točí volume doprava, aby se musel řešit pořád servis, mřiž před bednou by byla samozřejmost a poslední a hlavní věc je, že by se nepočítalo nějak s extra dlouhodobým využíváním v horizontu 20ti let (jako tomu bylo u těch beden, co teď od nich mám doma). Ale taky jak jsem psal, Lukyss mi navrhnul výhodnější řešení, tak z těhle beden třeba úplně sejde.

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 pro 2009 10:40 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Soustavy, které jsem stavěl z TVM repro, by měli být určené pro hraní na blízko. Protože ARC 044-20 má vyzařování 140x40°. Takže do míst, kde se bude hrát na blízko je to dobrá volba. Ale jak je potřeba hrát trochu více do dálky, tak už začínají být problémy, ten driver na to není konstruován.

Jinak musím uznat, že tyto soustavy mají opravdu "lehké, dynamické, přesné" podání. Výškáč hraje výš než třeba komerčně vyráběný Selenium D220Ti, takže ARC má detailnější prokreslení výšek. Ovšem, díky tomu, je při horší nahrávce více slyšet sykavek a podobných neduhů lidského hlasu.
S jedním členem zdejšího fóra /Vikhor/, jsme prováděli přímý poslechový test. Jako druhá testovací soustava byla ARM9408+D220ti+HM25-25. Soustava s ARO7904 pochopitelně díky rozměrově menším středobasům nezahrála nižší středy a z druhé soustavy ARM měl díky hrbu na středech vyšší citlivost. Toť poznatky z praxe.

Mé bývalé soustavy s 2x ARO7904 + ARC044-20 má nyní nový majitel, taktéž z našeho fóra /coco/. Až bude mít zesilovač a kabely, tak jistě také o zvuku poreferuje. Soustavy to nejsou špatné, ale díky dvoum 11" jsou vcelku velké (na mého sedana), takže budu muset postavit něco malého, nejspíš 12"+1".

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]