Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 20:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Monacor SPH-10M nejake zkusenosti?
PříspěvekNapsal: 23 led 2016 10:33 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Jak tak prubezne koukam a simuluju ruzne basaky tak me zaujal tento:
http://www.hifitest.de/test/lautspreche ... h-10m_5040

Merenim vypada v poradku, citlivost slusna, vzhled super, cena normalni, a da se pouzit uz ve 40l BR podle prvotniho nastrelu nebo uzavrenka. Zatizitelnost atd jsem jeste nestudoval.
Trochu bych mel obavy s polypropylenu na basech.
Mate nekdo nejake nazory nebo zkusenosti?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Monacor SPH-10M nejake zkusenosti?
PříspěvekNapsal: 23 led 2016 10:57 

Proč obavy z polypropylenu?
Na 40l br mi to moc nesedí, spíš naopak obrovská větranka...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 led 2016 11:27 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Polypropylenu se nebojím vůbec. Ale zkušenosti s SPH-10M nemám...a ani si nejsem úplně jist, zda ho má monacor vůbec ještě v nabídce (pokud se nepletu, tak už ne).
Nicméně, citlivost mi přijde taková spíš standardní a simulovat jsem ho nezkoušel...ale 40L mi pro BR přijde dle naměřených parametrů poněkud málo. No jak už jsem napsal, simulovat jsem nezkoušel, tak třeba těch 40L stačí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 led 2016 12:08 

Tech 40l BR urcite neni optimum. Je to spis do uzavrenky nebo vetsi BR, ja jen ze jsem to zkusil i v 40l BR a zda se to pouzitelny.
Porad se mi honi hlavou regalovy 3p s 10". Vetsina desetipalcu jde dobre i do uzavrenky, jen se obavam ze to nebude basovat. Zatim jsem slysel jen myslim nejake Totemy v uzavrence, a prece jen bych pridal trochu vic kopnuti.
A co se tyka materialu, spis vychazim z nepodlozenych nazoru ruzne na netu ohledne mekkych materialu na vetsi basaky a vliv na zvuk. Sam proti tomu vubec nic nemam, naopak si od toho slibuju bezproblemovost pri mereni a prijemny pohodovy zvuk.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 led 2016 23:48 

Ten vliv se diskutoval už kdysi myslím na aw, ale dospělo se k názoru, jak píšeš, nepodloženo (jakože by se membrána vlnila apod.)
Když se koukneš do těch odkazů, cos dával, tam to s mírnym hrbem simulujou v 150 litrech nebo co.
Jinak mi přijde logickej Dayton, za ty prachy super použitelnost. I viz jak teď Jednorožec nastřelil ten novej projekt 3p. Ale uznávám, že za hezčí koš si připlatíš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 led 2016 09:51 
Řádný člen

No jo...a takový DCS-255 funguje krásně snad už od 30L BR. Faktem je, že má ten plechový koš a hlavně hnusnou PA přírubu. Mně ale kupř. ty PA příruby až tolik nevadí...možná jsem divnej. :lol:
Co se toho materiálu membrán týče a jeho vlivu na zvuk basů...já tomu prostě nevěřím, protože se mi to nikdy nepotvrdilo. Mám doma papír, PP i kevlar a to chování a i zvuk na basech je dáno především jeho elektromechanickými parametry a ozvučnicí. Skutečné rozdíly mezi membránama je slyšet až podstatně výš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 led 2016 10:50 

Ty Daytony dobry, z nich se da vybrat. A ty priruby, nechapu, pritom by stacil kos jako serie SD Dayton nebo SLS od Vify. Ale neni to nic hrozneho, da se na to koukat i tak.
V malych objemech jeste jde Seas L26ROY a SS 26w/4558. Uz je to ale vyssi cenovka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 led 2016 11:10 
Řádný člen

To je stejný, jako třeba u monacoru. Takový SPH-210 nebo 200KE - reprák dobrý, dojem kazí ta příruba. Nevím, jetli je problém udělat "normální" koš. Ale o zem se už kvůli tomu nehodím.
No jo, SEAS a SS jsou hezký, ale cenovka je víc, než dvojnásobná. A to třeba já nejsem ochotnej dát. Pokud existuje stejně dobře použitelný, ale podstatně levnější reprák, sáhnu raději po něm - i když nebude tak krásný. Proto mám nejraději značky jako Dayton, SB Acoustics, Vifa... A zase nějaký předražený Eton mi nic neříká...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 úno 2016 16:55 

Mam akurat SPH-8M, vyrobca vyzera byt iny ako pri ostatnych reprach zo serie SPH.

Velmi dobre spracovanie, zvuk len tak v uzavretej budke slusny, uchom pocutelne nizke skreslenie.
Ja ho mam do subu, s mierne vyssou delickou k drobnym satelitom.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]