Poslední návštěva: Právě je 28 kvě 2026 14:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 12 led 2016 20:35 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
A máš to aspoň podepsaný od Voženílka?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2016 22:33 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Nazvat to samé vydavatelství tou samou knihou, to už je pro mne trochu moc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2016 11:10 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Sesternici v počítači "zařvala" grafika. Ako inak, kvôli nafúknutým a vytečeným kondom. Tak som ich všetky povymieňal - no nenormálna piplačka to bola. Potom prišiel jej kocúr, extrémne zvedavý tvor a toľko sa okolo mňa tmolil, kým som mu to čudo nedal dôkladne skontrolovať. Ale hlavne to bolo treba ovoňať! A ako sa tak ňufákom k tej grafike priblížil, hodilo to takú peknú iskru statickej elektriny... Už som myslel, že "zařvala" druhýkrát a teraz už definitívne, ale ona normálne funguje :shock: . To ma naozaj a úprimne potešilo.
/Ani kocúrovi sa nič nestalo./

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2016 12:12 
Moderátor

Náš králík je podobně zvědavý a nesmí u ničeho chybět. Jednou si spálil fousy o plynový hořák. Chrochtal, frkal a prskal a muselo ho to bolet (má v nich nervy), ale to mu nezabránilo hned druhý den strčit čumák do trubky od běžícího vysavače. Oboje ale funguje dodnes.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2016 12:53 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
No, pre zvieratá je lákavé všetko, čo je nové a čo vydáva zvuk alebo vonia. Ale vidia aj veci, ktoré my (až na niekoľko výnimiek) nevidíme. Spomenul som si na jednu, tiež nedávnu príhodu. Ten kocúr sa veľmi rád nechá pestovať na pleci alebo na rukách. A hlavne odo mňa. Neviem, prečo ma má tak rád :oops: . Vždy, keď tam prídem na návštevu, tak je to prvá vec, že sa mi pýta na ruky. A raz som tam tiež bol, mal som ho na rukách a on si spokojne priadol a driemal. Všade boli pozatvárané okná, ale odrazu som na krku a líci pocítil veľmi nepríjemný studený závan. Vtom okamihu sa aj on prebudil, vyvalil veľké oči, pozrel mi ponad plece niekam do neznáma, zúrivo zasyčal a bral sa mi z rúk na zem. Tam vbehol pod lavicu a zježený odtiaľ chvíľu pozeral. My sme nevideli nikoho, on zjavne niekoho videl...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2016 17:45 
Moderátor

To byl určitě nějaký duch z těch tvých starých repráků.

Ještě jeden fígl: Kočku je dobré občas namočit, aby se neutralizoval statický náboj.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2016 23:57 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
páni, riešil by môj problém s kvalitou zvuku pri tej androidovej krabičke s digitálnym výstupom napr. tento zosík:
http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... SD/amp.htm
na bazoši sú teraz dva kusy v cene okolo 150€, síce v blave, ale...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2016 16:43 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Mě dnes nesmírně potěšila návštěva od Lukkyse, super pokec a zapojili sme i ARS 641 na jeho přivezený Kenwood KA-7020, úplně jiná liga než můj chudý AZS223
Jeho teď čeká zhruba 4hodinová cesta domu :D

Díky:)

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2016 19:27 
Moderátor

Jo tááák, Lukyss má čas cestovat až do Komotau, ale že by se zastavil na kus řeči ve Skalici, to nee.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2016 19:29 

Kraj: SR - Trenčianský
Podvečerné zátišie 8-)
Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2016 19:59 
Moderátor

Musíš machrovat, že máš toho Duala v černé barvě, co se mi tak líbí?

Já dnes vrátil do provozu černý Nordmende PA1100. Vykuchal jsem ze signálové cesty všechno zbytečné, zůstal vlastně jen přepínač vstupů - hlasitost - koncák. Vyměnil jsem vazební kondy za svitky, trafo za toroid, přidal výstupní ochrany, zrušil tranzistorový muting. Většina ovládacích prvků je teď pro parádu, ale hraje to podstatně líp. STK na konci není celý zesilovač, ale jen futrál s koncovými tranzistory a obvodem klidového proudu. Kvazikomplementár, ale není to vyloženě špatný. Zdá se, že zvuk trochu kazilo pár věcí okolo, ale ne vyloženě ten koncák sám.
A je krásnej. Budíky jsou teď podsvětlené bílými LEDkami.

Paulus: Řešení by to mohlo být. Pouze se domnívám, že digi vstup rozluští jenom dvoukanálový LPCM stream 16 bit/32, 44,1 a 48 kHz - tyhle zesilovače měly digitální vstupy určené pro CD, DAT a MiniDisc. Takže bude potřeba podle toho nakonfigurovat u přehrávače převod na výstup.
Nikdy jsem se vlastně nesetkal osobně s ládováním optiky z nových zdrojů do starých převodníků.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2016 20:54 

Kraj: SR - Trenčianský
Ransom, kľud...včera som rozložil "aparát" po vianočných sviatkoch a dnes som si našiel chvíľu na počúvanie. A zistil som, že Dual hrá perfektne, ale...nie je problém ho dohnať do limitácie a to sa ešte ani dom netriasol :cry: Inak je to kúsok, ktorý repasoval Martinekk a zhodou náhod som naň natrafil na bazoši. Zatiaľ ho ale neplánujem predávať.
Asi zapojím zosiky ťažšieho kalibru :twisted:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 led 2016 21:35 
Moderátor

Však má taky pouhých 2x100W/8Ω. Co to je, že jo.
Já bydlím v malém bytě a sousedka si už stěžovala, že večer neslyší svou televizi. Takže vystačím i s menším. Toho Němce jsem dostal zvýšením napájecího napětí na 2x50W/8Ω. Stačí až až.
Příloha:
Nordmende.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 led 2016 14:17 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Ten Normende je úžasnej. ;)

U toho Dualu je to pro mě překvapivé tvrzení - jasný, žádný dělo to není, ale do limitace se mi ho ještě dostat teda nepovedlo a to se neřadím zrovna mezi příznivce tichého poslechu...

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 led 2016 15:07 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
ransom píše:
Však má taky pouhých 2x100W/8Ω. Co to je, že jo.
Já bydlím v malém bytě a sousedka si už stěžovala, že večer neslyší svou televizi. Takže vystačím i s menším. Toho Němce jsem dostal zvýšením napájecího napětí na 2x50W/8Ω. Stačí až až.
Příloha:
Nordmende.jpg

Ale mohl bys kocourkovi trochu větrat ... strčit 2x 100W do regálu s jedním palcem místa nad ním - no nevím ... :D
Sice má možná chladiče koncáku vzadu, ale i tak ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 led 2016 15:57 
Moderátor

Viper:
Já k němu přišel čistě náhodou. Byl ukrutně špinavý, ale fungoval. Když jsem ho opucoval, ukázalo se že je perfektně zachovalý. Na internetu jsem zatím objevil jen druhý černý kus na bazaru někde v Chorvatsku, jinak jsou všechny stříbrné. Je to snad nejhezčí vintage design, co jsem kdy viděl. Manželka je do něj zamilovaná a holka si vymínila, že ho jednou po nás zdědí...

Akusta:
Je to odzkoušená pozice. Nikdy se neohřál víc jak do vlažna, doma se hraje opravdu pianko. A i kdyby, dostal na chladič tepelnou pojistku.
Těch 2x100W jsi vzal kde? Originál měl 2x35W/4Ω sinus. Koncák snese do 2x45V napájení, Imax=5A. Dostal tedy trochu přičuzeno v napájení, vzdal jsem se provozu do 4Ω (snesl by to, ale úplně na hraně což nechci riskovat) a dá teď nepatrně přes 2x50W/8Ω. To mi do miniobýváku stačí s velkou rezervou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 led 2016 16:46 
Řádný člen

ja som dnes po 1,5roku od operácie meniskusu kolena konečne lyžoval s rodinou. Vyšlo mi to tak, že dve sezóny som nestál na lyžiach a ono sa to nezabúda! :-)

Ransom, vďaka za radu ohľadom zosíku, mal som doma receiver sony str-de698, ktorý zvládal citujem z návodu: "Všetky digitálne audio konektory sú kompatibilné so vzorkovacími frekvenciami 32 kHz, 44,1 kHz, 48 kHz a 96 kHz." a s LG-LCD, LG-DVD rekordérom si rozumel parádne.
A prečo tlačím zvuk z novej krabičky do starého zosilovača. Prečo do starého to nebudem rozpisovať, to chápe každý. Android krabička je v obyvačke pri LCD, kde mám aj zosík a stereo. Krabička je prepojená FTP káblom s USB wifi routerom, kde v USB mám pichnutý 2,5" HDD, na ktorom je hudbe, video, foto. Takže odtiaľto si v rodine každý ťahá to čo potrebuje. Kým budeme v byte so všetkými deťúrencami, tak iné riešenie NAS a podobne nebudem riešiť. Teraz je priorita nové bývanie, dokonca aj T80 som kvôli tomu pozastavil, aj keď už mám komplet materiál.

Možno jedna hlúpa otázka, je tento prevodní FiiO D03K Taishan kvalitnejší ako tie v starých zosíkoch (SONY TA-F450D, F630ESD, F650ESD Akai Am-69, 67, Philips FA950, 951), alebo je to individuálne?

a súhlas, ten Normende je krásny. Svojho času TLU podobný predával...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 led 2016 17:08 
Moderátor

Paulus: To ale mícháš dva přístroje úplně jiného určení. STR-DE698 je AV receiver pro domácí kino. Takže ten musí už v principu rozkódovat cokoli, včetně AC-3, DTS atd. TA-F630ESD je stereo HiFi zesilovač z počátku 90. let, kdy snad ani nic jako AC-3 a DTS neexistovalo.
Že chceš používat starý zesilovač je v pořádku, protože bude hrát nesrovnatelně líp než nějaký cenově dostupný současný AV receiver.
Jak to bude s porovnáním zvuku převodníků, to těžko soudit. Převodníky z přelomu 80. a 90. let byly výborné. Ty novější zase dovedou nové formáty (24bit, vzorkování vyšší než 48kHz) a dovedou přes USB plně asynchronní režim. Takže nedovedu odhadnout.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 led 2016 17:11 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
ransom píše:
Těch 2x100W jsi vzal kde?

Sorry - já koukal na řádek výše - omyl ... :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 led 2016 17:29 
Řádný člen

ransom díky, apropo teraz mám grundig finearts m100r, stál ma 1 675,00 Kč plus fľaša pre jedného mechanika v KE, ktorý mi ho skontroloval, hraje slušne. Oproti predchádzajúcemu receiveru priam výborne.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]