Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 129  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co Vás dnes naštvalo?
PříspěvekNapsal: 02 pro 2015 08:37 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Přece Stiglitz (máš recht, napsal jsem to nejasně) :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2015 11:20 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Co má nebytí sluníčkářem s opičováváním dálniční známky a vychvalováním jiného systému, o němž nic neví a na němž by prodělal?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2015 12:21 
Řádný člen

laminat: No právě, proto jsem napsal, že tam ta kapela nepatří ... Tys to tam zmínil, proto ta poznámka ... :lol:

Naposledy upravil Akusta dne 02 pro 2015 12:23, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2015 12:21 

Kraj: ČR - Liberecký
V průměru třikrát, někdy pětkrát, jiný rok šestkrát, jak jsem napsal. Nemám řidičák rok, ale třicet let. Nejezdím rok co rok podle nějakého schématu. Nikde jsem neuvedl, že se mi líbí Ortel. To je dedukce, oproti jinak důslednému chytání za slovíčko.
Jiný systém jsem nestudoval podrobně, ten v PL. Tohle mám zprostředkovaně. Omluva.
To je všechno, co jsem asi tak chtěl k tomuhle ještě.
http://stanislavvesely1.blog.idnes.cz/c ... ortel.html
Jen tak mimochodem, po přečtení tohoto Ortel cucnu.
Vyhovuje patrně mé jednodušší povaze.
Užívejte, akademici, své inteligence, vzdělání bolí, já mám toliko pouhé učiliště. Vzdělání obdivuji, imponuje mi, byť to tak asi nevypadá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2015 09:10 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Dneska mám prvně po měsíci volný den. Jsem z toho celý nesvůj. Připadám si zbytečný. Vůbec nevím, co budu dělat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2015 10:47 

Re: Scarabeo:
Mám ve zvyku vždy v listopadu vyrazit na radioburzu na Jarově. Taky jsem zaslechl něco o problémech s neprůjezdnými Počernicemi, kupovat kvůli tomu dálniční známku se mi nechtělo. Tak jsem poprvé po dvaceti letech jel do Prahy vlakem. Porovnání:
1)Auto -2x 140km, asi 900,- za benzín, dálniční známka 310,- nebo alternativně motání přes pro mě neznámé příměstské vesnice plné radarových a křižovatkových pastí, k tomu nějaké drobnosti jako parkování na Černém Mostě (dál do Prahy se jako správný venkovan neodvažuju) , 2xMHD....
2)Vlak - zpáteční jízdné 300,- doba jízdy asi 2.5h, tedy maximálně o půlhodinu víc než autem po dálnici a metrem.....
Takže vlastně jsem ve špatném tématu, protože s cestou vlakem jsem byl naprosto spokojený. A podle toho, kolik lidí přistoupilo v Poděbradech, Lysé, Nymburku a Čelákovicích je tato alternativa asi kvůli těm Počernicím dost oblíbená.
A nerad bych šířil nějakou poplašnou zprávu, ale mám takové tušení že MP má právo řešit pouze přřestupky vyjmenované v zákoně a jízda na červenou mezi nimi není. Takový přestupek musí MP buď zadokumentovat a předat do správního, nebo přivolat státní policii. Ale nemá v žádném případě právo za něj vybrat blokovou pokutu. Takže s městskými opiciemi bych se na silnici o nějaké jízdě na červenou asi vůbec nebavil....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2015 10:57 

Kraj: SR - Bratislavský
Pro Ransoma: V podobné situaci jsem měl pocit, že někde běží vyučování a já tam nejsem. Dokonce se to objevuje i teď, když už jsem na odpočinku. A fakt to znepokojuje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2015 11:03 
Řádný člen

stiglitz píše:
http://stanislavvesely1.blog.idnes.cz/c/486251/ortel.html
Jen tak mimochodem, po přečtení tohoto Ortel cucnu.
Vyhovuje patrně mé jednodušší povaze.
Užívejte, akademici, své inteligence, vzdělání bolí, já mám toliko pouhé učiliště. Vzdělání obdivuji, imponuje mi, byť to tak asi nevypadá.

Jj, pěkné zamyšlení. Myslím, že pan Veselý to s tou potřebou myslet napsal pěkně. To dnes lidi často nedělají a proto ta společnost tak vypadá ... Nicméně pozoruju (a jsem za to rád), že se situace hodně zlepšuje a lidem už není všechno fuk.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2015 11:09 
Řádný člen

ransom píše:
Dneska mám prvně po měsíci volný den. Jsem z toho celý nesvůj. Připadám si zbytečný. Vůbec nevím, co budu dělat.

No při známém množství Tvých rozdělaných projektů bych se toho teda nebál ... ledaže bys začal bejt lenoch na bastlení a jinou bohulibou DIY činnost. Malinko si tu z nás děláš prd.el, co :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2015 11:11 
Moderátor

Ono záleží na konkrétní situaci. Já jezdím do Prahy se ženou, vždycky na jednu noc k jejím rodičům. Tam a zpátky (plus něco po Praze) malinko přes 300km, to jest cca 20l benzínu, čili nějakých 650Kč. Od baráku v Náchodě k baráku do Nuslí dojedu za necelé dvě hodiny. Známku kupuju preventivně od té doby, co jsem se na ni jeden rok vykašlal a pak byl několikrát nasranej a nakonec ji stejně koupil. Takže podíl jedné cesty na známce dejme tomu 300Kč, to je pořád necelá tisícovka za cestu do Prahy a něco málo po Praze. Kdybychom jeli autobusem nebo vlakem plus MHD, dám přesně totéž a bude mi to trvat dýl. Takhle se ještě můžu stavit u bráchy v Klučově, vyzvednout si nějaké větší věci z Aukra, dovézt tchánovi basu Primátora, nakoupit cestou zpátky v Hraci...
Cesta po staré je na těch pár kilometrech delší jen o čtvrt hodiny či dvacet minut počítáno z Hradce. A pokud nejedeš jako magor, tak tě nějaké fotopasti nemusejí vůbec zajímat. Nebylo to ve Starém Vestci? Jednou jsem si tam vyměnil pár názorů s arogantním starostou kvůli tomu, že ta výbojka na radaru oslňuje i za dne. Nakonec jsem na ně poštval Ochranu řidiče.

Jak jsem psal o tom volném dni, manželka mi koukala přes rameno. To byla chyba.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2015 11:26 
Řádný člen

Ransom:
Takovejch možností ... otevřít lahvinku (nebo pivo), pustit si video z nějakého koncertu (a když k tomu potažmo přizveš i manželku, tak Tě aspoň na základě předchozího příspěvku nezaměstná ...) :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 pro 2015 11:58 
Moderátor

Kdepak alkehol. Zrovna jsem koupal Kubu. To jest vyhodil jsem z akvária raka do škopku, vybral štěrk, šutry, kořen, misku a filtr a všechno vyčistil. Při tom nesmím pít. To je choulostivější jak řídit auto. Nechci shánět nahonem nový akvárium.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2015 19:56 
Moderátor

Tohle mě nenaštvalo, spíš pobavilo. Ale normálně je taková věc asi k nasrání, tak to dávám sem.
Před pár dny jsme dělali na stavbě. Staví si majitel místních autoslužeb, se kterým máme velmi dobré vztahy, tak to je spíš jako ze známosti a on tam nikoho jiného ani nechtěl. Ne že by nebylo co dělat, ale některým lidem prostě neumíte říct NE. Aspoň si zase pocvičím kolegu ve stavební elektrice.

A o co přesně šlo: Investor si nechal v pátek vybagrovat mezi domem a garáží asi dvacetimetrový výkop pro elektriku, odpady, vodu a topení. S tím, že se tam v sobotu ráno všechno jmenované naháže a hned večer si to zase zahrabe. V sobotu ráno jsme tam tedy s kolegou dorazili, rozbalili několik délek kabelů, zatáhli je do chrániček, hodili do výkopu a začali to soukat skrz prostupy do domu a do garáže. Když jsme byli v nejlepším, přijel vodák a bez pozdravu nám za zády spustil ukrutný povyk: Co tam kurva děláme, jak si myslíme že on tam bude dávat trubky a hadice, že máme chodit až jako poslední, že mu zabereme nezámrznou hloubku a ať vypadneme a uděláme si to až po něm. Pokusil jsem se mu vysvětlit, že mu nijak nebudeme překážet, ale hulákal čím dál víc, tak jsem ho poslal k šípku a dělal si svoje. Asi čtvrt hodiny pobíhal okolo a vřískal, volal investorovi a stěžoval si, že kvůli nám nemá kam dát hadici s vodou a že se přes ty zkurvený kabely nedostane k baráku. Mezi tím jsme si svoje dodělali a šli se šťourat dovnitř. Když jsme odpoledne odjížděli a vodák měl hotovo k zahrnutí, výsledek jsme si vyfotili.
V hlubší části výkopu - to červené vpravo jsou naše kabely ve dvou 40mm chráničkách a to šedé vlevo je jedna vodovodní hadice, která se mu tam kvůli našim kabelům nevešla. Prostupy do domu jsou vidět naproti. Dobrý, ne?

Příloha:
stavba.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2015 20:48 
Řádný člen

Kraj:
Pán byl trochu cholerik né ? .... Ohledně místa nechci prudit ,jen nezámrznou hloubku si představuju trochu jinak. ;)
Vloni jsem si kopal přípojku k nové studni a pod 120cm jsem nikde nešel.
Tady bych se docela bál,že bude některou zimu možná přeci jen mrznout. :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2015 20:55 
Moderátor

Výkop má cca 60cm a na tom ještě bude místy až metr navážky (koukni jak vysoko jsou vchodové dveře a jak vysoká je jímka u odpadu)...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2015 21:01 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
ak si pozriem vstup do domu, tak voda je oproti vstupným dverám tak max 0,6-0,7m hlboko, takže v mieste prestupu o nezamŕznej hĺbke nemôže byť reč. Jedine, žeby 1m navážky realizovali aj na tú terasu pred vstupom...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2015 21:12 
Moderátor

Neřeším nezámrznou hloubku, ale nemístné chování jednoho z dodavatelů...
(Vstup vody do základu domu je přesně 88cm pod prahem vchodových dveří - měřeno k vrchní hraně 110mm novodurové trubky - a ve vzdálenosti 180cm od základu je již více jak 130cm pod úrovní budoucího chodníku. To je OK. Fotografie je mírně zkreslená paralaxou.)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2015 22:47 
Řádný člen

Kraj:
No asi mě opravdu zmátl ten úhel....
Ale jestli je nějaká spravedlnost,tak mu to za to jak prudil v zimě stejně zamrzne. :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 pro 2015 23:58 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
len tam medzi nami, ak si zoberiem výšku "prasnej" tvárnice Ytong, z ktorej bezpochyby táto chalúpka postavená, tak neviem, neviem. Takéto srandy riešim na stavbe dennodenne. Ale tak ako píše scarabeo nech mu to kľudne zamrzne...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 pro 2015 10:58 

:evil: :evil: :evil:
Zlomenej závitník v chladiči (nečouhá ven) - někdo nějakej nápad, co s tím? :?

:evil: :evil: :evil:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2575 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 129  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]