Poslední návštěva: Právě je 28 kvě 2026 12:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 16:16 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Akusta píše:
Karel Kryl se určitě shora dívá a má radost, že má schopného nástupce ...

On Kryl je už dlouho nechtěným objektem přivlastňování ze strany naprosto protilehlých táborů. V devadesátých si na něj dělali zároveň nárok sládkovi Republikáni i porevoluční bolševici. Když pár jeho písniček přeříkal (zpěvem bych to nenazýval) Daniel Landa, Krylův současník a podobný písničkář Vlasta Třešňák (který ho notabene léta znal i osobně) nad tím vyjádřil totální zděšení.
Ovšem srovnávat s Krylovou poezií tyhlety angažované říkačky, to chce opravdu hodně velkou dávku nevkusu a nechápavosti. Kryl se musí podle mého spíš v hrobě obracet.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 17:30 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Ransom:
Jde o princip. Ve správnou chvíli vidět důležité věci, a s odkazem na ně ukazovat lidem, že nemají být ovce. To je u všech lidí, co mají schopnost vidět a mluvit (event. zpívat) o tom, co vidí, stejně důležité. Hutka, Merta, Kubišová, Kryl atd. atd. O to tu jde ...
Nikdo nesrovnává uměleckost ... Ale jako Krylův vrstevník (věkem - žili jsme ve stejné době) si myslím, že s tou poslední větou se hodně mýlíš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 19:03 
Moderátor

Neberu ti to, jen mě to u Tebe dost překvapuje. Já Ortela vnímám toliko jako primitiva z Dělnický strany. Ty texty jsou naprosto úděsný a tím nemyslím formu, ale především obsah.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 19:56 
Řádný člen

Já si přeberu jakýkoliv text, ale vezmi to takhle:
Myslíš, že zpěvák, který chce nějakou výzvou oslovit normální lidi, sedící například někde v poslední zapadlé hospodě a sdělit jim ostrou kritiku čehosi (kohosi), použije uhlazenou báseň?
Asi ne - prostě použije běžnou jadrnou mluvu ... Nehledě na to, že pokud je navíc doprovodem tvrdá rocková muzika, k ní se moc jemné výrazy ani nehodí ... Tak asi tak nějak to myslím. Zde není prostor pro decentní filosofii ...
Ale už to nepitvejme. Tak či onak asi uznáš, že hlas má perfektní a kapela šlape ... a ta moje úvodem citovaná radost pramení především z toho, že se lidem už zajídá mainstreamové všecko ... a že to je dobře. Než aby byli všichni po větru ...

Naposledy upravil Akusta dne 29 lis 2015 23:41, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 20:27 
Moderátor

Nechápu proč mě o tom přesvědčuješ? Nelíbí se mi to, je to pitomý. Hudebně je to sračka. Textově tuplsračka.
Co jsem napsal, napsal jsem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 20:32 

Akusto fakt sorry, ale to je vážně na facku srovnávat Kryla s tímhle odpadem, ransom to napsal správně - aby se v hrobě obracel! :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 20:47 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Jak mi bylo na blití, když se za Krylova pokračovatele zač prohlašovat nácek a cirkusant Žito Landa, tak mi je tuplem na blití, když někdo dělá Krylova pokračovatele z Ortela. To svedčí jen o jednom - o totálním nepochopení Kryla.
Ortela nejlépe vystihl Buchert v článku asi před rokem v Reflexu, když konstatoval, že jsou to takové hudební sračky, že nemá smysl řešit, zda to je extremistické nebo ne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 20:49 

Kraj: ČR - Pardubický
Každý má právo na svůj názor a už bych to dál nerozpitvával...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 21:04 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Každý má právo na svůj názor a každý má právo mít názor na jeho názor.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 21:05 
Řádný člen

Kolik z Vás Karla zažilo ? Já jo a měl jsem ho a mám rád. A v době jeho života proti němu byly činěny stejné útoky. Ale už jsem Ransomovi vysvětloval, že jen říkám, že on se tehdy taky nebál říkat (zpívat) svůj názor. Jejich tvorbu, sakra, nesrovnávám. A schovávat se za názor z Reflexu ? Nehledě na to, že autor napsal, že to de fakto extrémismus není a že se trefil do toho, co lidi v naší zemi zajímá ? Tak o co jde ?

A jen jsem napsal, že je dobře, že lidi sere mainstream - to vadí ? A to, že jsem napsal, že by se to Karlovi líbilo, znamenalo JEN to, že by se mu líbil někdo, kdo řekne nahlas to, co si myslí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 21:17 
Řádný člen

laminat píše:
Každý má právo na svůj názor a každý má právo mít názor na jeho názor.

Plně souhlasím - ať si zpívá každý, co chce a jak to či ono cítí. Dovolím si zacitovat : ". .. Kapely Ortel se naopak zastává například frontman skupiny Kabát Josef Vojtek. „Můj názor je takový, že je snad v Česku nějaká demokracie. Ti kluci jsou normální muzikanti a zpívají to, co cítí. To by mělo být umožněno každému. A pokud by neumožnili účast (v soutěži Český slavík) každému, kdo dostane hlasy, nemá cenu takové soutěže dělat,“ prohlásil Vojtek.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/vulgarni-texty-na ... n_domov_sk

Tak to zase tak neprožívejte ... :lol: A to je vše ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 22:14 

Kraj: ČR - Vysočina
Víš ransome, já bych jenom reagoval příspěvkem z jedné diskuze........

Hudbě nerozumím., 17best, 29. 11. 2015 20:39:37
Skupinu Ortel neznám, ale pokud se nelíbí tomu . . . Novotnému, tak jsou asi dobří.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 22:20 

Kraj: ČR - Liberecký
Jestli má úspěch Ortel, pak je něco špatně. Znamená to jenom to, že se to chytá, že k tomu dostali prostor. Proč asi?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 22:28 
Moderátor

Kdo je Novotný, nemám tušení. Ale jestli se mu nelíbí Ortel, bude asi dobrej.
Mě je fakt ukradený, kdo dostane Slavíka. Ať si každej hraje a poslouchá co chce. Ale nechtějte po mě, abych z toho chrochtal nadšením. Pro mě je ta věc uzavřená, tak se dobře bavte.
Snad jen ještě tolik: I na těch lidovkách je pěkná blbost. V případě DS a Ortelu totiž nejde o krajní pravici ale o krajní levici.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 23:28 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Česká hudební scéna mi přijde nudná a nevýrazná a až na několik vyjímek ji nesleduji. Nemám zdaleka tak fenomenální a ohromující znalosti a přehled ve všech oborech lidské činnosti,které se zde na R M probírají jako někteří její členové. Proto nepřekvapí,že jsem do včerejška o nějakém Ortelovi neměl ani páru. Uniká mi jakákoliv souvislost a podobnost mezi jím a Krylem... Průměrně rozumný tvor si názor udělá sám. Pod tento článek se podepisuji.
http://www.novinky.cz/komentare/387779- ... mberk.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 lis 2015 23:36 
Řádný člen

lapierre:
OK - již jsme to uzavřeli s tím, že každý má nárok na svůj názor atd. Nicméně abys měl víc informací, doporučuji přečíst velice obsáhlou diskusi pod zmíněným článkem.
BTW: já ho rovněž do včerejška neznal ...
Ale opravdu už to dále nemá smysl tady znovu otevírat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2015 00:09 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Akusto,diskuzi jsem samozřejmě četl. Plus nějaké další informace a tomto bezesporu excelentním umělci (jinak by nedosáhl tak výrazného úspěchu) abych nebyl totálně mimo mísu. No ,žádná změna v názoru. Věřím,že tě to včera potěšilo,ovšem formuloval jsi to (dle mého) dost nešťastně. Reakce vidíš sám. Ale neohneš záda a stojíš si za svým názorem. Z toho by měl Karel Kryl radost. Nic ve zlém a do smrti dobrý. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2015 00:29 

lapierre: No, kdyby to fungovalo tak, že mí sousedi ač nechodí od převratu v devětaosmdesátém do práce, nikdo z nich, dělají bordel, dělají sběr, nebo dělali, čímž jenom dokazovali svou práceschopnost, a nesmí se ani napomenout, a vidím, jak jim město vozí uhlí zadarmo, sociálka dá to zadarmo, a mají zadarmo elektřinu, vodu, plyn, nájem, léky, mají zadarmo všechno, zatímco my chodíme hákovat, kdyby to fungovalo tak, že se bude měřit všem stejně, tak tady žádný Ortel mít nebudeme. Věř tomu.
Když jsem ve fabrice, připadám si jako ve Waršavě. Když se vracím domů přes město, mám pocit že jsem v Díllí.
Ach, pan Švamberk. Ó.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2015 10:36 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
Myslím,že se tu začínají míchat jablka s hruškami.Každopádně jakákoli podpora jakékoli odnože hnědé dosud nevedla k ničemu dobrému.A když se k tomu ještě hnědá spolčí s rudou je zaděláno na průser a nakonec jsou v tom průseru všichni.Viz.nedávné dějiny.Říká se sice,že dějiny se neopakují,ale současná situace mi silně připomíná dobu nedlouho po první světové válce a myslím,že většina z vás ví jak to nakonec dopadlo.
Zkuste si někdy položit otázku Qui bono?Komu ku prospěchu?Komu se to(ta situace)hodí do krámu?
A nakonec aby toho nebylo málo.Když se dva perou,třetí se směje...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 lis 2015 10:46 

Odpovězte mi na tohle.
Někdo.
Čeho je úspěch téhle kapely důsledek?
Na tohle mi odpovězte. Nic jinýho nechci. Nezakecávejte to, jenom odpovězte.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]