ransom píše:
Akusta: Teď ale pro změnu pravdu nemáš!
Pominuls totiž jedno podstatné hledisko: Nejde tady o prosté nabíjení kondenzátorů ze zdroje konstantního napětí, ale o celý nesymetricky napájený zesilovač, kterému trvá pár sekund než se po zapnutí ustálí. Pokud repráky připneš v té době, lupnutí bude sice slabší co do amplitudy, ale na ucho mnohem protivnější, protože nebude mít tlumený náběh. A protože pro výpočet nebo simulaci nemáme vůbec žádné znalosti průběhu napětí před těmi kondenzátory v závislosti na čase, celá ta pěkná tabulka je vlastně k ničemu.
Takže vycházím jen ze zkušenstí s podobnými zesilovači a dávám mu cca 10s na celkové ustálení. Ostatně jsem psal, aby si Funsat nejprve zkusil vypínačem jaká doba je ve skutečnosti potřeba.
Trochu mě vylekalo Tvoje přirovnání k Luxmanovi. On má nesymetricky napájený konec s kapacitní vazbou? U levnějších typů jsem viděl napájení symetrické.
Takže som to otestoval najprv cez ten slúchadlový prepínač a pri 10s skutočne ide to luxusne bez najmenšieho náznaku lupnutia
Pri 5s je to znesiteľné a mierne lupnutie tak nevadí, testoval som to na lacnejších regálovkách dodávané k mini systému ARS 9104 s citlivosťou 84db
na väčších repro TESLA 1PF06767 je nábeh bez použitia sluch. prepínača drastickejší skoro až do poškodenia repro...
pozeral som na stavebnicu oneskorovača stoji 5eur a máju ju u nás v obchode , zajtra pôjdem na ňu pozrieť , podľa info napájanie je riešené zo zdroja ešte pred usmerňovačom priamo zo striedavej siete, tak uvidíme...
R.
R.