Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 19:16

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problem s vyskovym reproduktorem
PříspěvekNapsal: 14 pro 2009 22:58 

Ahoj vseci jsme tu novej a potrebuju poradit omylem jsem u sve bedny odpojil u vyskoveho reproduktoru magnet jenze je problem ze po nandani magnetu zpatky na civku vyskoveho repra je reproduktor mrtvi nevim jak to zprovoznit docela me to stve tak jestli poradite? byl bych moc vdecen .
Diky

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Problem s vyskovym reproduktorem
PříspěvekNapsal: 14 pro 2009 23:03 

Kraj: ČR - Olomoucký
Pošli fotku, nebo typ toho výškáče. Zkus lehce zahýbat membránou jestli není zaseklá a změř SS odpor repráku, jestli není přetrženej přívod k cívce.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2009 23:14 

kalvoj píše:
Pošli fotku, nebo typ toho výškáče. Zkus lehce zahýbat membránou jestli není zaseklá a změř SS odpor repráku, jestli není přetrženej přívod k cívce.

budes na me muset pomalejs jak mam zahejbat tou membranou ?jako stouchnout do ni jo no na privod na tu civku an tom pairu semkoukal vypada v poho typ nevim a jak sem dam fotku
????

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2009 23:48 

Prstama s ní zkus lehce zahýbat tak, že na ní zvenčí bedny LEHCE!! zatlačíš. U kalotovejch výškáčů se to dělá blbě ale de to. No a SS odpor změříš multimetrem na přívodních svorkách výškáče. nejdřív ho ale odpoj od vyhýbky. Kapiš?
Jo a máš magne nasazenej uplně? Je možny že cívka vůbec nezapadla do vzduchové mezery magnetu.

Obrázek vložíš tak, že pod oknem, kde píšeš zprávu je "příloha". Tam vybereš soubor a klikneš na "odeslat".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2009 00:16 

no magnet sem nasdil co to slo a utahnul sroubkama a jake maji byt namerene hodnoty toho odporu ?
jinak je to z bedny od firmy E.S.B model 70 na internetu sem nasel jen jeden inzerat jinak o tech bednach inak nic repra tam sou 8 ohmove

docela me to stve a mam takovej pocit ze mi nejde zadnej signal do nich zkusel jsem tam dat jake si vejsky z takove mensi ozvucnice a nic zadnej zvuk jenze nevim proc by mi tam zadnej zvuk nesel stred mi hraje bass taky a vejska nic jo je to mozne ?

jeste je tu moznost nevim jestli to stim bude suhlasit ale mam vzadu u vstupu na beddne pojisty tak jestli by to nemohlo bejt tim ?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2009 13:34 

Ked das este hnusnejsie fotky, urcite z toho pojde viac poznat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2009 21:21 

no je to z tel nemam ted momentalne foto ale mam takovej pocit ze mi tam nejde signal do te vejsky ostatni repra hrajou ale kdyz jsem tam pripojil jinou vejsku tak se to ani nehlo dalo by se nejak zmerit zda je tam signal nebo ne ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2009 21:47 

Tak vejska je v poradku prehodil jsme ju na druhou bednu a tam hraje takze bude problem nekde jinde budu muset z te bedny vytahat tlumeni a kouknout jestli nekde neni povolenej kabel ?jinak nevim cim by to mohlo bejt potom

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2009 23:24 

Kraj: SR - Košický
NO keď hraje bude to buď kablom alebo vo výhybke odišiel kondenzátor, prípadne odpor alebo možno žiarovka na výškovehj časti, keď tam je...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2009 23:38 

djmayo píše:
NO keď hraje bude to buď kablom alebo vo výhybke odišiel kondenzátor, prípadne odpor alebo možno žiarovka na výškovehj časti, keď tam je...

na kabel jsem kukal vypada v cajku neni nikde odpojenej bo tak no a v vyhybce bude asi problem jenze je zajimave ze mi hrajou ostatni dva repraky jak bassy tak stredy.

Nu stim ze by odesel kondenzator nebo tak nevim ale je to mozne ubec se v tom nevyznam ta vyhybka je zajimave udelana civky sou navinute jen tak ve vzduchu poslu foto a da se to nejak promerit co odeslo ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 pro 2009 23:59 

tak tady sou ta fota dufam ze to ta vyhybka nebude jinak sem pekne v riti mam v sobotu akci a potrebuju aby mi hrali ty bedny jinak neznate nekoho z Teplic nebo Usti nad Labem kdo by mi stim pomohl ?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2009 00:17 

No cely to vypadá zajímavě. Zkoušel si ty pojistky, co tam jsou? Jestli není problém v nich, tak je ve vyhýbce, nebo kabeláži. Pokud máš osciloskop tak pust hudbu a postupuj po vyhybce od výškáče ke vstupu, za kterou součástkou se ti objeví signál, tak ta je vadná. Pokud osciloskop nemáš, tak stejnej postup udělej s libovnlym erárním reprákem. Ne ale výškáčem!!!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2009 00:23 

kalvoj píše:
No cely to vypadá zajímavě. Zkoušel si ty pojistky, co tam jsou? Jestli není problém v nich, tak je ve vyhýbce, nebo kabeláži. Pokud máš osciloskop tak pust hudbu a postupuj po vyhybce od výškáče ke vstupu, za kterou součástkou se ti objeví signál, tak ta je vadná. Pokud osciloskop nemáš, tak stejnej postup udělej s libovnlym erárním reprákem. Ne ale výškáčem!!!

diky ty pojistky sem zkousel dal jsem tam uplne nove v kabelech jsem nic povoleneho nezaznamenal co bylo povovlene jsem pripajel takze jsou to nejake italske bedny jinak zadne info na netu sem nenasel hrajou krasne jak odspodu tak krasne stredy aj vejsky zkusim to stim reprakem ale to tu vyhybku budu muset vyndat co ? jeste planuju povrchovou upravu nova barva a budu muset juknout na zavesi bassu je ocistit atd

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2009 00:29 

Vzhledem k tomu, že neznáš schéma tak určitě. Musíš zjistit, která součástka na výškové větvi je špatná. Jsou dvě možnosti. Ta co už jsem psal a nebo přeměření součástek. Pochybuju ale že máš měřák kapacity, takže ti zbývá ta první.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2009 00:36 

jeste je tu problem ze ja nevim jak je tam co zapojene je to pripojene ze spoda te vyhybky a odmontovavat se ji bojim kuli tem civkam jinak jak to mam zkouset treba to dat na odpor jako plus minus a kdyz to bude hrat tak ten odpor vymenit ?dufam ze to bude nevo co je oznacene abych vedel jakou hodnotu daneho zarizeni koupit

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2009 01:19 

Jejda. Promin za to označeni ale vypada že si v oboru totalni začatečník. No. Být tebou předám bedny na opravu do rukou nějakému známému, co oboru rozumí a zkušeně ti to opraví, nebo na tebe alespoň dohlédne.

Postup při zkoušení je takovej. Najdeš si kterej výstup na výškovy repro je přímo spojenej se vstupem vyhýbky (nejde přes žádnou součástku) a na ten si připojíš jeden kontakt "zkušebního" reproduktoru. Druhý kontakt připojuješ postupně před jednotlivé součástky,které jsou "po cestě" od vstupu k výškovému repru.Jakmile ti ten zkušební reprák začne hrát, našel si vadnou součástku.

Ještě jednou upozorňuju, že reprák, kterým to budeš zkoušet nesmí být výškáč, ktere by jsi mohl připojením před filtr poškodit!!!. Postačí jakýkoli širokopásmový (třeba z PC).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2009 16:27 

jak poznam predek a zadek u tech soucastek ?a nemuze se nic stat kdyz dam treba ten jedn kabel od repraku na zadni cast ?a pak mam dotaz jak poznam tu cestu nebylo by jednodusi to proste zkouset pripojovat na ty soucastky dokud to nebude hrat ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2009 16:38 

Tak panove nevim jak je to mozne ale proste jsem si ted ty bedny zapnul a hrajou mi oba vejskace i ten co mi nehral nechapu to nevim proc ale proste hraje.

Ubec netusim kde byl problem i kdyz je mozne to ze tam nebyl dostatecnej signal ted sem si ty bedny pustil o neco vice nez vcera ahraje to
krasavec:D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2009 16:40 
Řádný člen

Kraj:
Teď jsem sem napsal odpověď a ona zmizla. Zajímavé. No hlavně že už to maká.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 pro 2009 16:43 

No takle ja mam doma multi metr a delam elektriku silno proud trosku tomu rozumim ale jde spie o to ze vyhybku vidim poprve takze zni mam strach sou to moje prvni poradne bedny a nerad bych je po..al tak proto kdyby to byli nejake zkusebni tak uz to mam vsechno venku a pajim jak divej

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]