Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 17:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 12 zář 2015 21:49 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Tak něčemu takovému, jako SKR700 to snad odpustíme. Už jsem viděl v životě horší radiomagnetofony.
Jinak co se týče řešení fyziologie, tak jedna z nejlépe fungujících je v magnetofonu B73, kde je to podepřeno už tím, že do toho pŕi reprodukci z pásky víceméně konstatní úroveň...pokud někdo nahrával pořád stejně. Je to tím pádem úrovňově přizpůsobený a funguje to na jedničku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2015 10:57 

Kraj: SR - Bratislavský
TLU: s malou dušičkou som čakal, čo povieš, že som sústavy urobil ako P a Ľ kus. Nech som rozmýšľal ako chcel, neprišiel som na žiadny fyzikálny princíp, ktorý by to nedovolil.
Na fotkách vidno princíp konštrukcie ozvučnice. Je zlepená naraz a vykazuje výbornú tuhosť. Vnútorný objem je asi 62 litrov. Povrch je upravený dvojnásobným náterom lazúrovacieho laku s odtieňom orech.
Tie žlté hmoždenky oceňujem aj keď ich použitie vyžadovalo dosť práce. Na amatérskych konštrukciách sa nič podobné nevyskytuje. Neviem aký dojem z nich je na fotke, ale v reáli vyzerajú fakt Bohovo.
Na uchytenie b. reproduktora som použil špeciálne skrutky Monacor. Majú závit M5 ale hlavu podstatne menšieho priemeru ako podľa ČSN 02 1131. Miesto matice je tam taký blboun, ktorý sa zakúsne do materiálu.
Terminál som nezapustil, lebo má pekné pohľadové hrany. Trochu zapustená je zadná stena a na spodku mám plstené kolečká (nazdar Tome). Vnútorný objem je vyplnený materiálom niečo ako Tyvek, ale o veľa tenším a jemnejším.
Furt ich počúvam a dojem je dobrý. Dokonca mám pocit, že hrajú viac výšok ako predtým. Tie Mirage som mal nepoužité asi 2 roky, že by sa rozohrali? Vyskúšal som všetky vhodné zosilňovače, čo tu mám. Milo som bol prekvapený, ako si debny sadli so Superscope R330. Myslel som si, že bude slabý ale je to v poriadku.
Sústavy dokážu hrať dosť nahlas a skreslenie pribúda nezvykle pomaly. Preto treba sledovať b. reproduktor, keď výchylka dosahuje cca +/- 4 mm, tak už nepridávam. Myslím, že pri takých 60W hudobného signálu už majú dosť.

http://xeon-sk.rajce.idnes.cz/Reprodukt ... _UXV3100/#

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2015 11:31 

Kraj: SR - Košický
Milane, co budeš dělat s tolika bednami? Počítám, že i malých máš doma kopec.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2015 11:34 

Nič, je to asi diagnóza. :P Ale aj tak som žene povedal, že keď potom odstráni debny, tak v noci prídem z neba a prekotím hu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2015 11:44 
Řádný člen

No ten ľavý a prvý kus je v poriadku, lebo ono to tak samozrejme aj má byť. To len tesla u 1PF06708 toto nerešpektovala, lebo bedne predávala po kusoch. Každú bedňu, ktorú dizajnujem s mimoosovým uložením reproduktorov staviam automaticky ako Ľ a P.
Bedne sú veľmi pekné, precízne zložené a nemám k nim výhrady. Ja budem moje skladať až teraz na jeseň. Farba bude podobná, materiál rovnaký...rozdial bude akurát v tom, že ja budem mať čelo čierne. :)
Ten basák má príkon RMS len 35W, pomerne slabú kontrolu nad kmitačkou (slabý magnet) a pracuje v relatívne veľkom objeme. Tak preto tá výchylka. 60W hudobných už je pre ne naozaj akurát dosť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2015 11:58 

Kraj: ČR - Jihomoravský
TLU: U TM3120 ale výhybka na pravou a levou bednu není, ne? Nebo jsem to špatně pochopil a jedná se jen o umístění reproduktorů a výhybka je stejná?

A ještě by mě zajímalo, co je v tom za repráky... poznal jsem akorát Mirage. btw. moc se mi to líbí :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2015 12:54 
Řádný člen

Jedná se jen o umístění repro, abys měl poslech symetrický. Výhybka je stejná.
UXV-3100 : Monacor SPP-250 (známý především z Totem 100), Monacor MS-125 a Mirage tady už zná každý. :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2015 13:35 

TLU: Ak by si rád vedel, čo som hral a z čoho sa utváral môj dojem, tak album La Bancale od Tue Loup (tých mám teraz rád) a jazzové skladby od Eleka Bačíka. Mal by si ich mať, ak nie, tak na nižšie uvedených odkazoch.

http://www.ulozto.cz/hledej?q=Tue+Loup

http://www.ulozto.cz/hledej?q=Elek+Ba%C4%8D%C3%ADk

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2015 15:06 
Řádný člen

"US365"

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2015 15:30 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Pročpak jsi nakonec nepoužil ARN188? Tohle je ARN5618?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2015 15:33 
Řádný člen

ARN5604 pravděpodobně jedna z posledních verzí. ARN188-07/4 jsem nakonec nepoužil kvůli citlivosti. Bál jsem se, že to s tím středem citlivostně nevyjde. Ale pokud tam bude rezerva, klidně tam tu ARN188-07 dám...rozměrově je to dělaný i pro ARN188 a šrouby jsu stejný.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2015 17:57 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Je to pěkný. Kdyby to vyšlo s magnetem a v basreflexu...

Já jsem se konečně dokopal k tomu, že jsem na dosloužilý netbook s vyheklou baterkou nainstaloval čistý systém, Foobar na muziku a TeamViewer na dálkové ovládání, plácnul to do kouta ke zbytku zábavné elektroniky a připojil k zesilovači přes číňanský DAC. Takže se můžu válet v posteli a hrabat se v muzice bez vstávání.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2015 20:09 
Řádný člen

Vyšlo, ale musely by ty basáky být 8ohm. Jinak to s dvojitým magnetem nevyjde. Už jsem to stihl i změřit a cvičně odsimulovat a dosáhne to na sebe JTT. Když jsem viděl výsledky měření, myslel jsem si, že budu muset shánět 8-ohmový basáky.
Co mě mile překvapilo, tak to jsou ty SPX-30M. Za ty peníze velmi dobrý. V podstatě úplně rovný, na 10kHz je v ose poměrně velký hrb, který se ale 30° od osi úplně srovná. Myslím, že by mu stačili takový 1L velký budky, nad tím nějaký supertweeter a dole menší sub...a supr sestava k PC.
Tady je osová charka v 0,5L vytlumeným kbelíku.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 zář 2015 08:43 

V súvislosti so správne odladenými debnami mám ešte dve skúsenosti.
Prezentne hrajúce sústavy s jednoduchšími výhybkami svojim ostrejším prejavom hodne maskujú skreslenie zosilňovača. Zistil som to pri skúšaní zosilňovačov, kde s dobrými sústavami hral evidentne horšie Transiwatt 40B (po revízii). Veľmi dobre hrajú obyčajné konce typu ako má napr. Revox A50 (pre fandov Tesly mgf B4), alebo konce typu JPA50 (PW 8010), pokiaľ majú správny kľudový prúd a samozrejme všetky novšie koncepcie.
Prezentne hrajúce sústavy značne znižujú odstup šumu v spojitosti s mgf záznamom. Rozdiel v rozmedzí 2 až 5 kHz môže byť až taký ako pri použití Dolby B. Prejaví sa to v tichých pasážach a v medzerach medzi skladbami.

P. S.: Jedná sa samozrejme o subjektívne hodnotenie.

Naposledy upravil Xeon_sk dne 14 zář 2015 14:05, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 zář 2015 13:54 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Nepřijde ti to jako blbost?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 zář 2015 13:55 

Všetko?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 zář 2015 16:24 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
elyt píše:
i když je to licence Pioneer, tak podle mnoha hodnocení jsou zvukově slabé. Je tam dosti primitivní výhybka a silnou kritiku sklízí i výšková horna.

To není "i když", přesně takhle mizerné jsou origo bedny Pioneer z těch let.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 zář 2015 17:53 

Laminat, zažil si v práci éru keď sa predávali Pioneer HPM 60? Stáli blízko 900 TK. Tie si kúpil kamarát. Zdalo sa, že hrajú dobre, ale tie výhybky boli fakt jednoduché.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 zář 2015 19:03 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Nezažil. Ani som nevedel, že sa u nás predávali. Ale tie bedne poznám. Ten zvuk je páčivý ale nikdy sa mi nepáčil. Hromada vyšších basov, pričom tie nižšie tam vôbec neboli a cinkavé výšky. Štyri pásma mi tam prišli byť dané len preto, že Pioneer nedokázal spraviť ani poriadny basák, ani výškač.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 zář 2015 19:09 

Ten kamarát na HPM prešiel z malých sústav s ARZ 368. Tie malé mu furt hučali a postupne zmenšoval ich objem až na 1,5 litra, keď mi ich spokojný predstavil. Ja som tie ozvučnice dlho predvádzal, keď som chcel pobaviť spoločnosť. Len vlani som ich už hodil do pece.
U tých HPM ten supertweeter vôbec nehral.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]