Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 21:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: CW1202 C ini navrch reproboxu
PříspěvekNapsal: 04 pro 2009 22:50 

Kraj: SR - Košický
Zdravim , Mam doma jeden Alphard CW1202cx ma schopni zvuk mam ho v cca 85L Br bedny ,som skor na PA no tento repro nechcem predat a do auta tez nie tak som rozmislal spravit nieco ku mojim PA bedniam neake to fakt najhlbsie pasmo cca30 50 hz to taha excelente no bednu
bi som chcel skor nieco take abi nebolo vidno repro , prosto abi bol dnu v bedny ,Nasiel som aj neake TS parametre no nic moc ,

FS 23hz
Qts 0,62
Qms 3,06
Qes 0,77
Vas 165
Db 88
rMS 200W
ROZMER 31cm
4 Ohm

To je vsedko co som nasiel , , Bedne co mam su z 18 palc basakmi no tie celkom hlboke toni pri napriklad rape uz nedaju tak pekne ako ten alphard chcem viem ze je to autoreproduktor no chcem ho použit len na dozvucenie najhlbsich tonou , samozrejmost bi bol aktivni filter alebo nieco take , no aku bednu bi ste mi poradili ? viem ze sa nehodi do mnohich typou no abi to vyzeralo a pasovalo ku PA systemu ,

Naposledy upravil mereksk dne 04 pro 2009 23:22, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: CW1202 C ini navrch reproboxu
PříspěvekNapsal: 04 pro 2009 23:13 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Nepasovalo. Krám je to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 pro 2009 23:21 

No kram , hm , mam ho asi 4 roky a dodnes hraje , prezil aj omnitronic p-1000 v mojej pomerne velkej bedny ma taky hutny pekny hlboky bass , mne sa pačia aj stredove basy tie mam zaručene klasika kopave 18" repro mi ich zaručia no ten alphrad chcem trochu viužit viem že to nieje extra riešenie spajat PA z auto hifi repro no ked tak počuvam toho alpharda tak ako taki doprovod na hlbokich frekvenciach mi to pasuje tak cem to skusit , inac nasiel som dalsie parametre niekde na fore

Impedance [Ohm] 4
Veľkosť reproduktorov [inch / mm] 12 / 309
Magnet [mm] 125 x 40
Výkon [W MAX] 400
Výkon [RMS] 200
Magnet hmotnosť [g] 1888
Frekvenčný rozsah [Hz] 23-3000
Alu kryt cievky
Voice coil diameter [inch / mm] 2,0 / 52
X-max [mm] ± 5,7
Fs [Hz]
Re [Ohm] 3,6
Le (1 kHz) [mH]
BL 7.8
0.77 QTS
Qms 2,41
Qes 1,14
Vas [L] 7
Mms [g] 86,8

Viem ze tim parametrom sa asi velmi verit neda.Bassreflex mam z priemerom 10cm nezkracovani takze ma mislim 11cm alebo tak neak ,Bassreflex bi som chcel nahradit Br obdlznikovim otvorom a reproduktor umiestnit do boxu , ak mate neake radi ako , tak sem s nimi , raz som videl ten repro v bandpasse

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 pro 2009 15:16 

šlo by s tym spraviť bandpas 4 rádu no neveim aky bude výsledok, predsa zvuk z membrány a z tumela je odlišný.
Podľa parametrov sa nehodí do BR ale do uzavretej ozvučnice...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 pro 2009 21:59 

No neviem , mam nanho 2 ozvucnice jedna je uzavreta no ma maly objem abi sa vosla za zadne sedadla do skody 120 a potom tu z BR a objemom 92L z BR vychadzaju mohutne basy tu bednu som robil uz davno ked som nevedel o tejto problematike no ide užasne , ked dobre pametam tak ladenie tam bolo cca na 40-45 HZ hra lepsie z BR tak neviem , aky je to bandpas 4 rádu z bandpass som sa zatial nezaoberal tak neviem hlavne ten 4 rad mi nieje jasny . Dosiek mam dost som stolar takze mi nieje problem ak spravim box a bude nanič no nechem ich zas stavat niekolko kusov tak preto sa tu chcem trochu poinformovat , Prosim o rady a za kazdu budem vdacni.Mimochodom pri 12w zosilnovači čo mam len tak na skušku dokaž ten sub urobit ohlučujuci bass a okna rezonuju hlavne pri žanroch ako je rap ,odkedi som dokoncil aj aktivny filter tak je to este lepsie .Nechcem pokrivat neak extra široke pasmo len nieco medzy 20-50/60 HZ o ostatne sa postaraju ine repro , chcem len dofarbit zvuk

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2009 08:04 

Tak ako nikto mi z tim trosku nepomoze aspon neake napadi ? :(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2009 17:13 
Řádný člen

Kraj:
Tak co ti k tomu mám povědět? Ten reprák má takové celkem nešikovné parametry. Je vidět že je dělaný na to aby hrál v malých uzavřených ozvučnicích. Když ho dáš do jiné bedny tak bude mít sice větší objem basů ale takových nepřesných - plandavých. Spousta laiků si na to potrpí protože neslyšeli nic lepšího a funguje tam takový prvotní wow efekt. Ale když to budeš poslouchat delší dobu teprve začneš odhalovat nedostatky. No a ty nás tu v podstatě přesvědčuješ abychom ti úmyslně navrhli nevhodnou ozvučnici. A když ti navrhneme správnou tak pak budeš na nás naštvanej že máš málo basů. jenže tohle je fyzika a tu neojebeš - vždy je něco za něco.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 pro 2009 22:02 

Presne, ako tie autosubwofre, stredne objemový BR, repro s velkým Q, tuhou membranou a mňkkým gummeným či penovým závesom, kamoš ma jeden vo vectre. Stale mam pocit že ten zvuk nejde z membrany ale iba "huhla" s BR nátrubku a bez ohladu na to aka je pesnicka a aky hra basgitara či synťak tón "rezonuje" to stale rovnako...hu-hu-hu-hu...a trasie s plechami plastami a kadecim....
Pokiaľ sa ti takýto bas páči tak bandpas nerob...ten by zatlmil vyššie harmonické a dozvuky čo s toho repra lezú, a spravil by bas presnejší a možno konkrétnejší.

V prípade že chceš ten bandpas skúsiť môžem dačo pošpekulovať vypočítať

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 pro 2009 07:33 

Mne sa pačia rozne tipi basou kedisi sa mi tiez pacili len take huhlave potom som sa zacal obzerat po reproduktoroch ako napriklad kapa15lf a podobne a zapacil sa ich mi zvuk .No ja nevem ja som mal v plane v podstate zachovat objem 90L -80 L na zadnej strane membrany a prednu neako zakrit tak abi mi to ale neako extremne nezmenilo zvuk z prednej strany .V podstate len imidžovo ju spravit tak abi mi trochu sadla k velkim 2 pasmovim PA bedniam a zvukovo pre ne spravit taky doprovod na najhlbsich tonou ktore tie velke bedna takto nepodaju ako ten repro . A este na komore zadnej strany repro kde mam teraz bassreflex tak ho nahradit otvorom z timi istimi parametrami , Chcel som len vediet ako spravit na tu prednu čast abi to velmi nezmenilo zvuk .Viem ze tu ziadam trochu SpROSTOST vymislam tu .viem.Robim mnoho inich veci toto som cel len vediet , Asi ten repro predam alebo ho dam do š105 prave som si dokoncil zosik do auta z tda1562q tak ho necham asi hrat v aute

Aspon aki objem v uzavretej bi mu podla vas vyhovoval ? teraz mam necelich 30 L co je mislim dost malo a nema ani zvuk len trochu take stredove basy ktore mu moc nejdu a tie hlboke nikde

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 pro 2009 00:29 

No v 30l to pod 60 Hz veľa veru nezahrá... trebalo by aspon 45-50l
BP4 nejako vychadza - zadná komora kde je magnet - uzavretá 45l, predná komora 40 s tunelom 33x5 hlboký 30cm, no neveim ako by to hralo... BP6 čo má otvorenú aj zadnú komoru s tým nejako nevychádza nič rozumné.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 pro 2009 07:10 

dakujem , uf no musim porozmislat ako spravit 50 l box a abi to voslo za zadne sedadla š105L.Ale dakujem ti , Ale fakt mi to v tej 90l z BR hralo užasne

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]