Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 19:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 05 črc 2015 11:43 

Kraj: ČR - Vysočina
paintnet jsem stáhnul a vypadá to dobře...dokonce v češtině.

díky

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 črc 2015 16:11 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Dopoledne jsem zkoušel dýhovat. Pumpnul jsem truhláře o pár metrů milimetrové bukové dýhy v šířce 35cm, tak se to nemusí ani sesazovat. Jako první na zkoušku przním skelety TM-280 co v nich TLU měřil repráky. Fotit to budu až pokud se povede. I když zatím se zdá, že i s improvizovaným náčiním a pomůckami to půjde líp než jak jsem se obával.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 črc 2015 17:25 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Chemoprén + váleček na nudle?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 črc 2015 21:59 
Moderátor

Chemoprén určitě ne. Disperzní D2 nebo lépe D3 a místo lisování odřezky koberců na rozložení tlaku, zbytky dřevotřísky na podložení zátěže a metráková zátěž ze starého železa. Na ořezání nemám pilku na dýhy, používám jen plátek na kov a kus tenkého plechu jako ochranu boku před poškrábáním. A šmirglovat, šmirglovat, šmirglovat. Docela mě to baví.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 črc 2015 22:16 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Za totáče jsem si vyráběl nábytek sám a chemoprén s válečkem fungoval.Na povrchovou úpravu jsem kupoval šelak a rozpouštěl v lihu. Dodnes některé kusy nábytku mám a vypadají pořád dobře. S chemoprénem se tolik nenadřeš, dýha chytne hned.Tuhle "technologii" mně poradil děda mého kamaráda, který opravoval starožitný nábytek.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 črc 2015 22:44 
Moderátor

Ale ano, dělávalo se to. Ale nemůžeš pak lakovat třeba nitrolakem (aceton lepidlo rozpustí). Chemoprén může tenčí dýhou prosáknout a nadělat fleky. Taky se nedá hrana tak dobře brousit. A disperze na dřevo drží skoro okamžitě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 črc 2015 23:30 

Kraj: ČR - Liberecký
Mě právě prosákla dýhou disperze, bez upozornění to nevidíš, přebrousil jsem to, ale prosákla. Divím se, že Chemoprén taky, nečekal bych to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 črc 2015 08:46 
Moderátor

No, já to konzultoval s truhlářem co dělá prakticky jen masiv a dýhu (a co mám tu dýhu od něj). To lepidlo je tak hustý, že nemá jak prosáknout. A dýha má 1,1 mm, to je v podstatě prkno... Jinak spíš než Chemoprén bych použil kontaktní lepidlo ve spreji. To mám taky, občas s ním olepuju rámečky průzvučnou tkaninou. Nebo je perfektní třeba k nalepení plechu na cokoli.
http://shop.berner.eu/berner/cz/product/92243?

Pravý šelak od broučků je krásná věc. Jako kluk jsem s ním dělával při modelařině a v keramickém kroužku. Momentálně je na Aukru kilo za 700 Kč. Už několikrát jsem o tom dumal, ale mám jiný důležitější výdaje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 črc 2015 10:21 

Kraj: SR - Trenčianský
Na dýhovanie takisto používam disperzné lepidlo a ani pri 1mm brezovej dýhe sa nevyskytol žiaden problém s presakovaním.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 črc 2015 20:10 

Nahazuju dva poslední exempláře Open8 do bílé (zubařka neodolala! :P) a temné hifistické modře! :lol: (ty budu mít doma na pokusy s (polo)aktivem, než si nechám vyfrézovat lepší zvukovody)

Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2015 07:57 

Renovacia 1PF 067 08 dokoncena.Dyha v dost zlom stave no zato repro ako nove.Zrejme predosly majitel ich mal vonku v snad v nejakom letnom bufete alebo kde.Na jednej bol aj odrazeny roh.Doplnil som aj tlmenie.Svojim zvukom po renovacii nesklamali.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2015 10:25 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Jaký bezbarvý lak na to používáš? Já jsem tyto bedny před časem rovněž repasoval (obrázky jsou zde v nějakém vláknu), ale ty měly povrch zcela zdevastovaný nevhodným nátěrem, takže jsem je nakonec s velmi dobrým výsledkem otapetoval. Nyní mám další pár v pěkném povrchovém stavu s výjimkou horních ploch, tak zrovna řeším co s tím podniknout.
Tento pár má proti předchozím kupodivu v lepším stavu i kondenzátory ve výhybkách - byla nutná výměna pouze jednoho kousku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2015 17:28 
Moderátor

Pokud není odloupaná dýha, tak nejprve aspoň částečně obrousit. Zbytky starého laku nevadí, šmouhy nebo nežádoucí nátěry emailem a podobně se dají více méně úspěšně odstranit nitroředidlem. Navrch pak buď naředěný bezbarvý nitrolak nebo polyuretanový lak na parkety ředitelný syntetikou. Oboje se dopbře spojí s původním lakem.
Pokud je dýha poškozená, tak to orvat a předýhovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2015 18:14 

Elyt : Bedne boli dva krat prebrusene najskor nahrubo potom najemno a lak je synteticky lodny lak znacku presne neviem doniesol mi to kamarat ale myslim ze je to od tunajsieho vyrobcu Chemolak Smolenice.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 srp 2015 11:42 
Řádný člen

Kraj: ČR - Plzeňský
V práci používám od LAZUROLu Venkovní pochozí syntetický lak -polomat na extra tvrdé nátěry. Jako lesk je použitelný Tixotropní lak lesklý také od LAZUROLu a je neztékavý,nicméně je měkčí,takže spíše pro nezatížené materiály. Laky neředím s výjimkou fládrování,kdy v mezivrství není potřeba tolik materiálu .
Vodouředitelné laky jsou vhodné třeba Tango plus na parkety (nezanecháva strukturu a po vyschnutí dost ztrácí objem vrstvy).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 srp 2015 18:21 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Tak jsem chlapci dnes ty své 1PF067 08 trochu přebrousil a stříknul horní plochy 2x nějakým polomatným lakem. Původně byly ve stavu o něco málo lepším než ty od "thomasdj". Byla tam kolečka po květináčích a nějaké další šmouhy. Jednalo se mi pouze o opravu horní plochy, zbytek byl pěkný. Celkový výsledek mě mile překvapil, takže jsem hned ještě opravil horní plochu u dalšího páru 1PF067 67. Jejich povrch sice nebyl narušený tolik jako u předchozího páru, ale chtěl jsem to mít pěknější.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 srp 2015 19:31 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
https://mega.co.nz/#!bk8QWKjD!68pU_f3Ut ... y2RS-l5DD8
Len nech niekto skúsi napísať, že je to bez dynamiky...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 srp 2015 19:40 

Kraj: ČR - Jihomoravský
I když tuhle hudbu vůbec neposlouchám, přijde mi, že to je dobrý a celkem se mi to líbí. To jsi dělal ty? :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 srp 2015 19:42 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Ďakujem. Hej robil som to ja (až na presety vo VSTi-čkách) :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 srp 2015 19:50 

Kraj: SR - Košický
I ja sa trocha pochválim. Konečne som dokončil BC15SUB a tu je výsledok ( škoda len že ho už aj predávam ale treba mi prachy). Lepšie by to bolo z mrežou cez cele čelo ale čo už ...

(pre admina: dúfam že nevadí ta istá foto tu i v sekcii bazár, ak áno zmažem)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]