Poslední návštěva: Právě je 28 kvě 2026 04:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 28 črc 2015 20:55 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Trochu dost drahý...ale kdo se věnuje seřizování kazetofonů, tak se to rozhodně vyplatí. Třeba úrovňovým páskem se dá nastavovat jak úroveň, tak i kolmost (osciloskop a metoda lissajouse) a rychlost posuvu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 črc 2015 19:35 

Kraj: SR - Košický
Vestíku, nač by někdo tahal z ciziny testovací pásy, když máme dost našich českých. Já jsem si koupil ty, co jsou na obrázcích a spokojenost. Jsou sice drahé, 26 Eur/kus, ale furt je to za méně, než na eBay.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 črc 2015 20:43 

Kraj: ČR - Vysočina
Když jsem sháněl nikde jinde jsem je nenašel.
Odkud jsou tyhle?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 črc 2015 20:55 

Kraj: SR - Košický
Tyhle jsem našel na Bazoši. Dělá je jeden starouš v Bratislavě.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 črc 2015 21:49 

Kraj: ČR - Vysočina
Teď ještě otázka, na čem je dělá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2015 03:14 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Je sranda ako dokážu byť chorvátsky stánkový predajcovia pri mori kompetitívni. Rovno pri pláži je malé javisko, kde je každý večer DJ a aj keď tam vždy vyhráva dookola tie isté párty pičoviny, nazvučené je to naozaj veľmi dobre. Hrá to krásne po celom okolí, na spodkoch hádam aj pol kilometra. Každý predajca ale má vo svojom stánku nejaké malé chrchlátka, na ktorých mu stále vyhrávajú zas jeho veci a samozrejme v každom stánku hrá niečo úplne iné. Najvtipnejšie je ako sa vždy každý jeden snaží svojim chrchlátkom to veľké PA prehlušiť tak keď večer idem po pláži počujem čo hrá DJ a do toho každý stánok chrčí svoje "hity" v tvrdej limitácií :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2015 05:13 

To je ale, docela úsměvné. Když už nic, tak alespoň ten pocit něco udělat,.napodobit lepší. Mě se to přes veškerou komičnost líbí.

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2015 08:58 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Jo, v Rovinji se občas přímo na pláži pořádají podobné hudební orgie a musím uznat, že to nudné ducání je taky velmi dobře ozvučené. Naštěstí se nikdo nesnaží konkurovat.
Mě se v Chorvatsku líbí i jiné věci. Například rekreující se děvčata všech národů nechávají všude možně poodkládané a pozastrkované zakrvácené vložky a tampony. Tak se učím (krom ruštiny, slovenštiny, polštiny a angličtiny) v šesti dalších jazycích větu "Slečno, něco vám vypadlo z kundy".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2015 09:21 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
No to je děs.Já do Juginy zásadně nejezdím z jiného důvodu.Potřebuju si odpočinout od Česka-Hnuska(hlavně od těch co skáčou..)A ani nemám chuť potkat někoho známého.Což v eu se bohužel děje.Taky je nebezpečné v
zahraničí kohokoliv(cokoli ) komentovat,neb už není napohled poznat kdo je kdo..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2015 10:49 
Moderátor

Já si v Chorvatsku našel svoje místo a svůj styl a neměnil bych. Dámy dovedou být strašlivá prasata všude...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2015 20:34 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
jen doplním...
jako je fakt že žádné nastavovací pásky na kolmost hlav nemám (taky jsem se nevyjádřil správně o tom co jsem si seřídil) seřídil jsem kolmost na kazetách SONY UX-S 90 http://tapesandtapes.com/img/tapes/sony-ux-s-60.jpg nahraných na technics b 505 ale stejně už to na 100% nevyšteluju protože hlavy jsou už taky projeté, každopádně už je to zvukově o dost lepší (nežere to výšky) sice například činel není slyšet jakoby v celé jeho délce (například origo zvuk "csssss" je zkrácen na "csss" je to tak prostě slyšet) ale už se to alespoň dá poslouchat a není to tak rušivé jako původně, kdyžtak mám pořád připravený šroubováček položený na věži a podle sluchu vždy došteluju.

laminate kdybych něco jak ty říkáš rozmrdal tak bych se tím tak nechlubil. pročetl jsem si tento článek http://technet.idnes.cz/ray-dolby-cbu-/ ... _audio_nyv a trochu pouvažoval co a jak. navíc na ta yamaha je tak strohá že tam ani není nastavení nahrávací úrovně atd. a kolmost určitě dost zaručenou mám protože ty kazety byly nahrávány ještě jak byl technics fit.

jinak včera mě taky potěšilo že se mi podařilo vyštelovat CD přehrávač (na té yamaze cc5), po zasunutí CD hned načte a taktéž hned umožňuje přehrání ale furt je to doprčic nepoužitelné protože i tak to občas skočí, nevím čím to je protože už to na otřesy citlivé tolik není (předtím se okolo toho stačilo pouze projít a už to skákalo) dokonce jsem cd dal přehrát a za provozu jsem musel věž posunout o 50cm a bez přeskočení to hrálo dál, laser hlasitě nehvízdá ale co jsem vypozoroval tak to přeskakuje stejně při hlučné hudbě, a mírných otřesech, tak i v úplném klidu, tak teda nevím, CDčka jsem přehrával origošky, nepoškrábané

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 črc 2015 23:26 
Řádný člen

Na magnetofonech se nastavují hlavy, snímací úroveň, indikátory vybuzení, předmagnetizace, záznamový proud, kmitočet oscilátoru a popřípadě záznamové/snímací korekce. Na obvodech dolby NR se netočí s ničím. To není DBX.
A samozřejmě to nastavení musí mít určitý postup:
1. seřídí se hlavy
2. seřídí se zesílení snímacího zesilovače, případně korekce
3. seřídí se indikátory vybuzení
4. seřídí se oscilátor a předmagnetizační proud
5. seřídí se záznamový proud, případně záznamové korekce
Že na to potřebuješ min. měřící pásek, NF milivoltmetr, generátor a osciloskop je jasný. A pokud to neuděláš takhle, tak to ani nedělej, protože jediný, čeho dosáhneš je totální rozjustování toho stroje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2015 01:34 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Přesně tak. Snad ještě, že před veškerým laděním elektroniky napřed musí mít ve 100% stavu mechaniku ... A vsadím boty, že má ještě původní řemínky a pinch roller ... :lol:

Naposledy upravil Akusta dne 01 srp 2015 19:54, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2015 19:44 

Tak jsem se dnes jak socka byl na skládce přehrabovat ve starých televizích, jestli tam nenajdu nějaké Tesla Color a ukořistil jsem jeden ARE5808 a jeden ARE4808 :lol: . Bylo jich tam i víc, ale do toho už se mi nechtělo...

Naposledy upravil TheKytu dne 03 srp 2015 17:19, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2015 22:22 
Řádný člen

Takhle vznikly TM380...byl jsem na skládce, vykopal repra ze starých televizorů, čím jsem získal 2x ARE5808. A pak tam byla jedna rozmlácená Dixi-na, avšak basáky byly v pořádku, čímž jsem získal 2xARN668. Eliptický širokopásma se mi zvukově náramně zamlouvaly a v té době jsem potřeboval nějaký bedny k magnetofonu B73 a zároveň něo, co bych si vozil na různé akce. Takže bylo rozhodnuto...využiju příjemně hrající ARE5808, pod to dám ARN668 a už zbývala jen nějaká levná a použitelná výška. Výběr nakonec padl na hnusný, no zvukově velmi schopný monoskop Mirage za tehdy 8€/ks. No a takhle vznikly dnes již skoro legendární :lol: TM380...legendární s velkou nadsázkou, ale tehdy mě ani nenapadlo, že se postaví tolik kopií.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2015 22:24 
Řádný člen

Kraj: ČR - hl. m. Praha
TheLastUnicorn píše:
No a takhle vznikly dnes již skoro legendární :lol: TM380...legendární s velkou nadsázkou, ale tehdy mě ani nenapadlo, že se postaví tolik kopií.

Já myslím Majo, že zbytečná skromnost :D ANO - LEGENDÁRNÍ !

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 srp 2015 22:29 

No tak aspoň nejsem sám :D
Trochu jsem čekal, jestli tam nebudou i nějaké jiné reproně, ale nic...
Myslím, že pro zdejší komunitu už legendární jsou :)

A to ARE4808 se asi nějak rozumně využít nedá, co?

Jinak vy to asi víte ale... jsem si myslel, že Tesla do svých televizí dávala jen své repráky. No tak jsem tam našel jednu Tesla Color se stereem, tak jsem byl natěšenej, že v tom budou dvě AREčka... no rozdělal jsem to a oni tam byly nějaký Holandský pidi širokopásma. To jsem byl celkem zklamanej :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 srp 2015 06:40 
Moderátor

ARE480x je vcelku vydařené širokopásmo. Byl by to taky slušný střeďák do podobných zběsilostí jako TM-ka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 srp 2015 09:33 
Řádný člen

Kdysi vznikla i kombinace ARZ668 + ARE4808 + Mirage...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 srp 2015 10:07 
Moderátor

A já přesně o tomhle uvažoval. Aj ve 4 ohmech. Mám zásobu ARZ669 a ARE4604. O jiné výšce asi nemá smysl uvažovat? Máš to někde archivovaný?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]