Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 22:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 18 dub 2015 16:02 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Tohle je asi známé. Ale protože dělávám ve stavebnictví, vidím to jako velmi přesné.

Příloha:
realizace1.jpg

Příloha:
realizace2.jpg

Příloha:
realizace3.jpg

Příloha:
realizace4.jpg

Příloha:
realizace5.jpg

Příloha:
realizace6.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 dub 2015 16:06 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Já to mám v práci na nástěnce...ve trochu jiný podobě a anglině, ale úplně stejně výstižné.
Konkrétně tohle:
Obrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 dub 2015 17:33 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Rozmery toho obrázka by dali zabrať asi aj 8K monitoru :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 dub 2015 19:49 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Taky mi chvíli trvalo, než se mi to na monitor vešlo.. :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 dub 2015 16:26 
Řádný člen

Kraj: SR - Banskobystrický
Uplne neplanovane som sa dostau ako slepe kura k orioním reprákom z HS280. Teda ďalšie prírastky do celkovej omegáže a kalotáže :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2015 22:20 
Moderátor

Udělalo mi dnes radost toto: WIN 8.1 předinstalované na mém novém ultralevném notebooku po několika málo úpravách při používání nikterak nerozeznám od WIN 7. Co ale zamýšleli tím původním dlaždicovým nesmyslem, to mi tedy rozum nebere.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2015 07:04 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Jsem asi jeden z mála, kterým ten dlaždicový nesmysl naprosto vyhovuje... :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2015 07:05 
Řádný člen

Oni sa snažili prispôsobiť to pre dotykové obrazovky, tak tí, čo to dávajú na normálny stroj majú proste smolu a musia si zvyknúť na tabletové rozhranie...alebo si nainštalovať Start is back.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2015 08:01 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
dlazdice (metro) jsou primarne urcene pro tablety a nove smartphony |(cti dotykove mobily s OS Win...), takove radoby dohaneni Apple, ale když dva delaji totez, není to totez
:roll:
ano, da se to upravit do podoby win7, když se vi jak, nicmene vzhled Win8 je krok trosku vedle ... at jsme ale spravedlivi, kazdopadne win8.xx lepe pracuje s operacni pameti a castecne vylepsily i praci se sitemi, zejmena bezdraty - Win 9 radeji MS preventivne vynechal, uz se tesim na Win10, cim nas zase "prekvapi" a po kolika zaplatch to bude normalne fungovat...
:D :twisted:
nic zasadniho proti soucasnym Win7 ani Win8 nemam, jen kdyby nebyly tak caste aktualizace
:x

Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se pak najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2015 08:08 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
at nejsem OT, dnes mne potesilo, ze se ujala a poprvé vykvetla nase sakura (zasazena loni na podzim)
8-)

Příloha:
sa3.jpg

Příloha:
sa2.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se pak najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2015 20:07 
Moderátor

To jste ji přivezli náklaďákem a sázeli bagrem?

Ona samozřejmě i volba operačního systému je věcí vkusu a osobních potřeb. Nebudeme z toho přeci dělat válku (od toho jsou fóra androidistů, jablíčkářů a myčů oken). Já jen konstatuju, že W8.1 po doinstalování jediné komponenty vypadají a chovají se k nerozeznání od W7 a protože mi to na počítači absolutně vyhovuje, jsem bez výhrad spokojen.
Když se jedná o tablet nebo podobnou hračku, tam to neřeším vůbec. To slouží hlavně ke konzumaci a komunikaci pro nejširší uživatelstvo. Já lechtivý telefon ani tablet nemám a ani nechci. Navigaci mám Androidí a jsem s ní rovněž bez výhrad spokojen, protože ji používám pouze jako navigaci a FM transmitter.
Manželka má telefon s Windows. Něco je na tom skvělé, něco se mi nelíbí - což je ale zrovna ten dlaždicový systém. Tam by mi mnohem víc sedlo několik ploch s malými ikonami jako u Apple nebo obrovská variabilita Androida. Třeba už někdo něco takového vymyslel a já o tom jen nevím.

Co mě ale pobavilo: Zkusil jsem hodit na dosluhující netbook (Asus Eee 1015BX) AndroidX86. Pokud je k dispozici vhodně naformátovaný disk, instalace zabere tři minuty. Další minutu po restartu zabere první přihlášení - a můžete začít používat. Chodí všecko, včetně funkčních kláves (se kterými jsou ve WIN problémy), k dispozici je celá kapacita HDD, bere to karty, flashdisky i externí HDD formátované na NTFS, vidím síťové disky. Ne že by se se z toho stal plnohodnotný PC, ale proti WIN je to neskonale svižnější a na běžné použití se mi to zdá víc než dobré.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2015 10:19 

Kraj: ČR - Olomoucký
Windows 8 a poté 8.1 používám aktivně od té doby co vyšla RC verze. Ze začátku je to pro neznalce trošku šok a uživatel skoro neví jak ten počítač vypnout. Nicméně po rozkoukání v systému a ošahání je to skvělej systém. Metro je opravdu dělaný na dotykovky, nicméně má něco do sebe i na stolních PC. Můžeš si totiž ten dlaždicovej systém přízpůsobit uplně podle sebe a máš všechno rychle po ruce. Na vánoce jsem si nechal naježit tablet Lenovo Miix 2 10 a to je úžasnej stroj (krom toho že je to lenovo a sere se). Síla woken na čtyřjádrovým atomu s 64GB SSD v kombinaci s 10" fullHD dispaylem je úžasná. Tak nějak jsem úplně vytěsnil klasickej notebook. Zastane to všechno. Programuju na tom v Matlabu a Atmel studiu, řeším kancelářký práce a používám to jako dotykový matlátko na ovládání světel, na cesty jako konzumačka obsahu.

Co se mi ale na W8.1 a android 4.2 a výš líbí asi uplně nejvíc je Miracast (bezdrátový připojení obrazovky). Ten kdo to vymyslel by zasloužil nobelovku za mír. Na přehrávání filmů, popřípadě prezentace je to uplně geniální systém, kterej šlape i na pomalé wifi. Doma připojuju k telce mobil i tablet a jen v extrémních případech dojde k výpadku (data jedou po stejné wifi z tabletu i do telky).

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2015 22:15 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
ransom, vedel by si mi poradit, ktoru verziu androidu pouzit na tohto deduska? Ma to debilny chipset a este debilnejsiu grafiku, ale dostal som ho darom, tak mu na zuby nepozeram. Pouzivaju ho decka na vecerne video a obcasny surf po nete, takze konvert na tablet by bol prenho ideal.

Skusal som na nom ubuntu, ale s nastavenim grafiky, studovanim ang, spanielskych diskusii som zabil 3mesiace a nakoniec to nebolo to prave orechove, uz sa k tomu nechcem vracat. Tak som nakoniec skoncil pri win7, ktora ho dost trapi. Diky!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2015 22:55 
Moderátor

Nezbývá než to zkusit, o žádném soupisu podporovaných modelů NTB nevím. Postup je tady , download je na tom odkazu vlevo nahoře. Nejprve je nutné to zkusit jen jako LIVE, z CD nebo flashdisku, pak má smysl se pokusit o instalaci.
Hodně štěstí!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 dub 2015 22:56 
Řádný člen

paulus: Ubuntu je smrť takmer pre všetok starší hardware... Win7 pokiaľ je dobre nastavený by na dvojjadre s 1GB ram nemal mať problém. Nedávno som sestre obstaral veľmi podobný notebook (amilo pi 1505) a s win7 nemá problém. S androidom na desktope nemám skúsenosti, tak ho nejdem riešiť. Ak si si naozaj istý, že win 7 nemá šancu spojazdniť, tak možno ešte by pomohol návrat ku win xp aj keď ja som toho názoru, že windows 7 je oveľa lepšie optimalizovaný.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2015 12:19 
Moderátor

Ubuntu a všechny distribuce Linuxu co jsem kdy viděl, jsou naprosté zoufalství zejména co se grafického rozhraní týče. Ne že by to snad nefungovalo, ale okna se spuštěnými aplikacemi vypadají jak v pravěku. Ještě žádná distribuce mě nepřesvědčila o tom, že by byla jako desktop opravdu důstojnou náhradou Widlí nebo MacOsu. I ten debilní Android je proti tomu snesitelnej. Linux jako by zamrznul v roce 2000.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2015 12:42 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Pokud používáte počítač na doma, je Linux nesmysl. V momentě jak začneme řešit větší firmu, síť počítačů, databáze atd. je už Linux kvůli svý stabilitě někde jinde a nějaká zaostalá grafika se neřeší. Kdybychom u nás nepoužívali i Linux, tak nás musí být 3x tolik a 24h denně. Všechno má svý pro a proti.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2015 17:00 
Moderátor

Však já to směroval na nepoužitelnost Linuxu jako alternativy Wndows pro domácí PC. Když potřebuju rozrejpat nebo klonovat oddíly na HDD, pak je nějaký ten live Linux k nezaplacení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2015 18:01 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
ok, rešpektujem vaše názory. Tento noťas bol svojho času distribuovaný s OS Knoppix, ktorý keď na ňom spustím, tak rýchlejšie odovzy som na tomto NTB nezažil, samozrejme pri dosť hnusnom rozlíšení. Niekde som sa dočítal, že to bol knoppix v češtine a predpokladám prispôsobený SiS grafike. Preto som začal koketovaťl s myšlienkou adroidu. Zdôrazňujem, že je to pre deti 3,7,12r. na net (obliekačky a podobné somariny) a multimédia...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 kvě 2015 23:43 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Tak sem se dneska nudil, ale podařilo se mi při vyndavání zničit strojek, takže musim sehnat novej :D

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]