Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Levné regálové repro k AVR Sony str 870 qs
PříspěvekNapsal: 15 dub 2015 23:28 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Tie basáky by som byť tebou kupoval z druhej ruky a čo najstaršie, sú na tom oproti tím novším zvukovo lepšie. Ideálne ARN 56X

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 00:56 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
ARN-165-61 se nehodí. Magneticky stíněný obvod je už posouvá příliš jinam od řady, pro kterou to bylo laděné. Nejvhodnější jsou optavdu staré ARN567 a 5604. Jestli chceš, snad bych nějaké slušné vyčlenil ze zásob.
M33 je svitek 330n. Jestli ho nemá Lukyss v nabídce, měl bych mít taky.
Odpor 2R neznamená v tomto případě že tam má být rezistor 2R, ale že pokud má tlumivka ss odpor menší, má se k ní přidat tak velký rezistor, aby výsledný odpor byl 2R. To znamená že tam většinou vyjde rezistor 1R5 nebo 1R2.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 00:58 
Moderátor

neclovek píše:
Zabudol si už len na poznámku, že písmenko, ktoré označovalo jednotku slúžilo zároveň, ako desatinná čiarka.

A ono to není jasné z těch přikladů? Neser.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 08:32 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Rezistory a kondenzátory Bennic jsem dříve nabízel v celé šíři. Díky brbralům tady z fóra a audiowebu, že jsem si to dovolil mít o 2 koruny dražší než Prodance a také díky časté nedostupnosti položek u Prodance a neustálému zvyšování ceny jsem to někdy před rokem z nabídky stáhl a nabízím kondíky Monacor.
Nicméně jednou za měsíc stejně v prodance objednávám, takže kdyby se na to nespěchalo, můžu to tam objednat, pokud toho u mě budeš objednávat více. Tam mají právě i kondenzátory Bennic pod 1M (0,33M, 0,47M, 0,68M, 0,82M).
Jinak keramické rezistory 20W se dají brát i v GESu, tam mají aspoň hodnoty vyšší než 22R, takže tam kupuji 33R a 47R které pak řadím paralelně třeba po 4ks na výslednou hodnotu pro vyšší příkon v PA bednách.
A cívky si vyrábím na navíječce tovární výroby Somet, mám zásobu drátu průměru 0,5mm; 0,85mm; 1,0mm; 1,25mm; a občasně se dá i 1,5mm (ale to už navíječka nedává a skuhrá, no v papírech má psáno že navíjí max drátem 0,8mm, tak se není co divit :lol: ).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 09:03 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
toto čo ti ponúkajú LuKyss a ranson, tak presne o tom je toto fórum..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 20:04 

Kraj: ČR - Zlínský
ransom píše:
...
Odpor 2R neznamená v tomto případě že tam má být rezistor 2R, ale že pokud má tlumivka ss odpor menší, má se k ní přidat tak velký rezistor, aby výsledný odpor byl 2R. To znamená že tam většinou vyjde rezistor 1R5 nebo 1R2.

a to zjistím měřením?? to začíná být nějaké komplikované...ale je to výzva :) asi budu muset oprášit něco z el. průmyslovky...:) už je to 15 let od školy a za celou tu dobu jsem elektrikařinu neviděl...dělám úplně něco jiného....:)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 20:10 

LuKyss píše:
Rezistory a kondenzátory Bennic jsem dříve nabízel v celé šíři. Díky brbralům tady z fóra a audiowebu, že jsem si to dovolil mít o 2 koruny dražší než Prodance a také díky časté nedostupnosti položek u Prodance a neustálému zvyšování ceny jsem to někdy před rokem z nabídky stáhl a nabízím kondíky Monacor.
Nicméně jednou za měsíc stejně v prodance objednávám, takže kdyby se na to nespěchalo, můžu to tam objednat, pokud toho u mě budeš objednávat více. Tam mají právě i kondenzátory Bennic pod 1M (0,33M, 0,47M, 0,68M, 0,82M).
Jinak keramické rezistory 20W se dají brát i v GESu, tam mají aspoň hodnoty vyšší než 22R, takže tam kupuji 33R a 47R které pak řadím paralelně třeba po 4ks na výslednou hodnotu pro vyšší příkon v PA bednách.
A cívky si vyrábím na navíječce tovární výroby Somet, mám zásobu drátu průměru 0,5mm; 0,85mm; 1,0mm; 1,25mm; a občasně se dá i 1,5mm (ale to už navíječka nedává a skuhrá, no v papírech má psáno že navíjí max drátem 0,8mm, tak se není co divit :lol: ).

jsem myslel, že všechno nakoupím na reproobchodu a vidím, že se to nepodaří...:) ok kdyby byla možnost vzít ty kondíky 0,33M a ty rezistory od Tebe, tak bych byl rád....ty středobasy bych poprosil od Ransona, pokud by byl ochoten....akorát nevím jestli bych zvládl úpravu DT3OO....:(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 20:11 
Řádný člen

cievky objednáš u tunajších a on dotyčný ju aj pomerá, takže ty podľa nameraných hodnôt dopasuješ výsledný odpor. jednoduché. ak sa ti podarí postaviť prvé bedničky, budeš prekvapený aké to bolo relatívne jednoduché a ten pocit, no ten je na nezaplatenie a to nerobím reklamu na mastercard...
na dt300 pripravil TLU pekný nvod tu na fóre...

Naposledy upravil paulus33 dne 16 dub 2015 20:12, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 20:11 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Normálně multimetrem změříš SS odpor cívky a pak s ní do série zařadíš takový rezistor, aby výsledný odpor kombinace byl 2 ohmy. Rezistory volit na zátěž min. 5W.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 20:15 

vyhýbku napájet na plošňák (http://www.reproobchod.cz/velikost-a5-2 ... 35-um-p670), nebo stačí nějaká jiná deska? krom vyhýbky ještě tlumení, dá se použít toto: http://www.reproobchod.cz/tlumici-rouno ... 5x1m-p3853, jestli ano tak kolik je toho potřeba na vytlumení skříně pro TM265? reproterminál předpokládám tento stačí http://www.reproobchod.cz/repro-termina ... atice-p500 ? neukamenujete mě? :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 20:24 

TheLastUnicorn píše:
Normálně multimetrem změříš SS odpor cívky a pak s ní do série zařadíš takový rezistor, aby výsledný odpor kombinace byl 2 ohmy. Rezistory volit na zátěž min. 5W.

tak kdyby mi ty rezistory zrovna přibalil Lukyss k těm kondíkům, tak bych byl rád, ať nemusím objednávat cívky a kondíky a pak samostatně pár rezistorů...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 20:32 

tady jsem našel ARN 567 je to dobrý kauf? http://www.sbazar.cz/classicsound/detai ... stavu-cena

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 20:58 
Řádný člen

Citace:
vyhýbku napájet na plošňák (http://www.reproobchod.cz/velikost-a5-2 ... 35-um-p670), nebo stačí nějaká jiná deska?

stačí aj iná doska, aj nevodivá, kde prepojíš vývody jednotlivých súčiastok. Hľadaj výraz "výhybka hniezdo". Nestaviaš predsa hifi top sústavu, to by si musel byť na inom fóre ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 21:56 
Moderátor

nomadm píše:
tady jsem našel ARN 567 je to dobrý kauf? http://www.sbazar.cz/classicsound/detai ... stavu-cena

No, dobrý kauf... Potřebujou zrenovovat gumu, to je vidět už na pohled. To je jaksi po těch letech normální. Ale 250 za kus bych určitě nedal.
Jestli chceš, tak zítra prohrabu archiv. Něco bych tam měl mít.
Jestli budeš brát tlumivky od Lukysse, tak není problém aby ti k nim potřebné rezistory doplnil on. Myslím že ss odpor tlumivek po sobě změřit dovede.
Teď mi došlo, že vlastně mám doma nachystaný pár DT-300 včetně WG, tuning jsem na nich už dělal a dopadl pěkně - výsledek je tady
Chystám se hubou už půl roku do stavby dalších beden, ale usnulo mi to. Kdybys chtěl, nechám ti je za nákupku. Než se k tomu zase dostanu, koupím si nový a aspoň si budu mět s čím hrát.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 dub 2015 22:30 

tak to by byla bomba kdybys byl ochoten...:) jsem zvědav nakolik přijde ta výroba ozvučnice...rozeslal jsem poptávku, tak uvidím....pak už buud mít obrázek o celkové ceně repro...:)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 dub 2015 12:45 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Dá se domluvit s náma na čemkoliv, pokud budeš brát cívky, není problém změřit odpor cívky a dopočítat hodnotu rezistoru, který k ní bude v serii, aby byla výsledna požadovaná hodnota splněna. Klidně udělat objednávku dříve, ať s tím můžu počítat a až budu na konci dubna objednávat u prodance, tak bych ti i rezistory vzal. Jestli přes eshop, tak stačí dopsat poznámku...
U měření svépomocí to chce nejdříve změřit odpor měřících hrotů u multimetru, bývá to i k 1ohmu....a od naměřené hodnoty odporu cívky pak odečíst.

Výhybka se dá připravit i na dřevěnou desku a prokáblovat...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 dub 2015 18:13 

tak ty cívky bych s těma odporama bral...Kany z audiowebu psal, že cena ozvučnic cca 4,5 tis. Kč..popravdě jsem čekal o něco míň....je to ok? pak by mi podle mé hrubé cenové kalkulace vycházela cena reprosoustav kolem 7 tis. Kč....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 dub 2015 19:13 
Moderátor

Ono záleží na tom co všechno si na bedýnkách uděláš sám. Když si necháš nařezat díly a sám si to sklížíš a uděláš povrchovku, může to vyjít sakum pikum za litr. Odýhované, mořené a lakované. Jinak platíš za práci. Podmínka je mít na to místo, vercajk a fůru času.
Za tuhle cenu by ty kisny musely být opravdu tip-ťop.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 dub 2015 21:29 
Řádný člen

ransom má pravdu, kašli na stolárov. Nemáš v meste OBI, BAUMAX, HORNBACH? Skús ísť cestou preglejky, poskladáš, nalakuješ/naolejuješ, a hráš, pozri napr tu
alebo popozeraj a odkukaj stavbu ozvučnice z tunajších projektov a projektov na audiowebe, ako prvotinu by som kľudne urobil aj z hranovanej DTD dosky, ja som u KIT-1 to urobil takto, horná doska je laminovaná DTD. Bočnice sú na tupo spojené s hornou doskou a aby nebolo vidieť neopracovanú hranu hornej dosky, celú bočnicu ozvučnice som postupne olepil 40mm hranovacou páskou, pekne jednu vrstvu k druhej. Keďže hranovačka je papier, nalakoval som celú ozvučnicu 2x parketovým vodným lakom. A prežilo to fakt značné zaťaženie, mám 4deti, viem o čom píšem :lol: Predná strana je z MDF+farba+lak, mám doma hornú frézu...
Alebo skús fóliu, pekne urobená určite v interiéri neurazí!

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 dub 2015 21:32 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Ale tady je alespoň zase krásně vidět, co může spotřebitel dostat za 4 litry v případě těch Klipschů... Komerční výrobce sice má materiál za úplně jiný ceny, ale zase živí ansábel lidí od lidí ve výrobě přes administrtivu až po manžment. Do toho započítat dopravu, maržu prodejců...
Výsledkem je ojebaná bedna složená z nejlevnějších komponentů, kde je dbáno jen na to, aby to trochu vypadalo zvenčí.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]