Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Levné regálové repro k AVR Sony str 870 qs
PříspěvekNapsal: 02 dub 2015 19:18 

Kraj: ČR - Zlínský
teeda, díky za vyčerpávající odpověď, třeba na ten REL jsem našel dobré reference, ony asi špatné nebudou, ale 8 palec už je cca za 15 tis. Kč což je pro mě moc peněz....v tom hifistudiu jsme poslouchali T7 za cca 25 tis. Kč, 10 palec a to bylo krásné, vůbec ne přebasované....alekrásný hutný zvuk i s těma malýma KLIPSCHama...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2015 20:23 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Ten T7 co tak koukám bude pečlivě zpracovaný, vybavení naprosto standardní, zbytek těžko soudit. Za tu cenu to samozřejmě pořád ještě nebude žádná špička (třeba plynulá regulace fáze pořád chybí). Něco tu platíš za značku, něco za design a něco za tak trochu zbytečnou koncepci. Má to totiž pouze 8" reprák a místo basreflexu 10" pasivní zářič. To je taková spíš jako technická specialitka než že by to přinášelo kdovíjakou výhodu. Nevýhodou pak je potenciálně malá životnost. Můžu se samozřejmě mýlit, ale jde podle mého soudu o toto:
Za prvé je aktivní reprák membránou dolů - hrozí časem vytahání středičky a reprák ztratí citlivost a začne zkreslovat. Je problém udělat reprák, který je zároveň dostatečně odolný (jako autorepráky), zároveň dostatečně kvalitní pro HiFi a zároveň ještě vhodný pro součinnost s pasivním zářičem.
Za druhé u drtivé většiny repráků časem degraduje materiál závěsu (to je to gumové, pěnové nebo krablaté kolem obvodu membrány). A totéž platí i pro pasivní zářič. Zestárnutí materiálu může (ale samozřejmě nemusí) už po třech až deseti letech úplně zničit akustické ladění celého systému.
A za třetí na reprák s pasivním zářičem jsou ještě větší nároky než na reprák s basreflexem. Tady totiž musí honit krom vlastní membrány ještě tu pasivní. Jestli je tam opravdu reprák naprosto vhodný, to ví Bůh. Bohužel se až příliš často setkáváme s různými vojeby, které produkují i velice slovutné značky. Z tohohle mám dojem, jako by výrobce musel sáhnout po ne úplně obvyklé koncepci, aby potenciální zájemce zaujal. Jednodušší koncepce by přitom posloužila za míň peněz stejně, byla by ale málo atraktivní.
U tovární spotřební elektroniky je pořád příliš mnoho neznámých, které se vyjasní až po porovnání s nějakou referencí nebo když člověk znalý vleze do vnitřku. Není dobré jít do úplně nejlevnějších věcí. Opravdu dobré jsou až ty drahé (aktivní sub kolem 50k). U těch úplně nejvíc nejdražších pak je otázka nakolik vyšší cena přinese vyšší kvalitu a nakolik už jen vyšší exkluzivitu. Pro normální lidi co nejsou úplně hluší vyhoví taková ta nižší střední třída. No a to se zase dostáváme k nějakému standardnímu subu kolem 10k. Tam jsme asi možnosti vyčerpali a nechci se opakovat.
Pokud bys byl kutil s nějakým základním vybavením a měl odvahu do DIY, za stejnou cenu bys pořídil sub o třídu lepší. Je to ale běh na dlouhou trať a není to pro každého.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2015 21:32 

takže za 5 tis, bych měl postavit SB adekvátní komerční produkci v ceně cca 10 tis?

teď zpět k reprosoustavám, narazil jsem na tento web: http://www.audio-hodas.cz/bazar.php , znáte?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2015 21:47 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Člověče, ty máš talent na vyhledávání agentů s teplou vodou. Kdo by neznal Hoďase, starého kecala a ojebávače?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2015 21:52 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Hoďase vzhledem k jeho chování nedoporučím, dožádal se dost neslušným způsobem smazání vlákna o předělávce výhybky ARS844, které dle nás neprovedl vůbec dobře. Po delším handrkování jsem téma radši stáhnul, přesto jej mám archivované.
Vyhrožoval i soudem spolu s jeho kamarádem ing. Ludvíkem,společnost AUDIO DIAL s.r.o., že prý pomluva, poškození dobrého jména firmy, že se bude dožadovat ušlého zisku a podobný ptákoviny.

Vybírej jinde!!!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2015 22:06 

ok...to jsem nevěděl, nejsem tu dlouho a všechno pročtené nemám....narazil jsem na (pro mne) neznámého člověka co se zabývá stavbou repro, proto jsem ho tady dal k diskusi, historii opravdu neznám....takže jsem v tom nevinně...:)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2015 22:20 

http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=2276 tento sub nevypadá špatně, má i plynulé nastavení fáze....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 dub 2015 22:53 
Moderátor

Hoďas... Užvaněný diletant co dá do aušusové plastové bedýnky místo původní výšky reprák s nápisem MIDRANGE a nazývá výsledek "upgradem za pomoci výborného výškového reproduktoru".

Ten Canton... proč ne. Jako 8" to bude ovšem na hranici. Takže jen pokud oželíš maximální dosažitelnou hlaitost.
Ne, za 5k nepostavíš sub v ceně 10k. Tam jsi pod mezí za kterou se vůbec dá sub udělat, pokud máš všechno nakupovat. A taky prostě proto, že v nejnižší třídě se DIY už nevyplatí. DIY je cesta jak získat vyšší třídu za cenu nižší a trochu práce. Čili za 10k se už dá udělat sub v ceně 20-30k továrního. To že já jsem si udělal sub 11"/100W/55litrů/45kilo za 2500 je dáno tím, že jsem využil bohaté zásoby všelijakého haraburdí co se mi kde za dlouhé roky válelo. A mám laciného truhláře svolného k nesmyslům. Není to opakovatelné.
Jinak to znamená asi toto: Slušný reprák 2000, stavebnice zesilovače 1500, trafo a zdroj 2000, stavebnice slušné výhybky 1500, chladič a zadní panel 500, hromádka konektorů a podobné drobotiny 500, truhlařina podle náročnosti od 1500 za sprosté lamino libovolně výš.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 dub 2015 00:03 

díky za rady, možná jsem se do wb zbytečně nadchnul, když ještě nemám pořešené repro...:)
je to sice podezřele levné, ale co nato říkáte https://www.mall.cz/regalove-reprosoust ... lektronika ? 17 cm středobas...to za tu cenu není špatné...
pak se mi líbí i tyto: http://www.luxusni-elektronika.cz/zbozi ... tics-2020i, o cosi dražší, středobas jen 12,5cm...ale jsou velmi dobře hodnocené...nemáte zkušenosti někdo?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 dub 2015 08:44 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Ten magnat monitor je zvuková katastrofa. Ty už jsem slyšel několikrát. Q Acoustics už je lepší věc, ale ruku do ohně za to nedám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 16:55 

no já jsem u těch Magnatů myslel, podle té ceny, že to nebude žádná sláva....ty Q Acoustic vypadají zajímavě....jen nevím kde je poslechnout..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 22:25 

tak Q Acoustic 2020i snad vyzkouším v Želechovicích (luxusni-elektronika.cz) tento týden, pak učiním nějaké rozhodnutí...kdybych se rozhodnul postavět TM-265, ale s výškou ozvučnice řekněme 35 cm, jak bych to musel natáhnout do hloubky (viewtopic.php?f=9&t=5689&start=20)? a co říkáte na tuto firmu, specializující se na výr. ozvučnic http://www.ozvucnice.cz/ ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 dub 2015 23:28 
Řádný člen

Do hloubky tak, aby Ti vyšel čistý vnitřní objem 12-15L. A tu firmu bych doporučil obejít...nemají moc dobré reference. Je tady někde o tom i vlákno.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 dub 2015 09:45 

Tak mi to pri zachovani stejneho objemu vyslo do hloubky 274mm, vyska 350mm.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 dub 2015 11:41 
Moderátor

Pokud není hloubka na závadu, tak proč ne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 dub 2015 15:03 

Takova hloubka je u me snesitelnejsi nez ta vyska...tm265 je bez bassreflexu, ze?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 dub 2015 15:48 
Moderátor

Ano. Basreflex není žádné univerzální řešení ani kouzelné zaklínadlo. Některé repráky hrají líp v basreflexu, jiné naopak v uzavřence. ARN567/5604 se do basreflexu nehodí a celý tenhle projekt je tomu podřízený. V uzavřence téhle velikosti to zahraje docela obstojně. Unicorn měřil i moje ARN s přidaným kompenzačním magnetem. Ty se už do basreflexu hodí dobře, ale muselo by to pak mít kolem 20-25litrů a hlavně se tím ten reprák změní natolik, že by se musela ladit nová výhybka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 dub 2015 16:14 
Řádný člen

Výhybka pro TM265-BR je nachystaná, čeká se na realizaci a finální měření, než to tady zveřejním. Bude to už i s plnou kompenzací bafflestepu, aby se z toho mohly udělat i volně stojící sloupy. To už pak bude mít i slušný basový základ.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 dub 2015 16:27 
Moderátor

Vy nás ale zásobujete, pane Karfík...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 dub 2015 20:12 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
nomadm, vidím, že už sa uberáš správnym smerom, skús pozrieť môj dnešný príspevok k stavbe reprobedničiek. Možno ti to pomôže v rozhodovaní.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]