Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 21:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 19 bře 2015 16:17 
Řádný člen

Kraj: ČR - Jihomoravský
ransom píše:
Tak jsem tedy na té Ukrajině. Mezi řečí jsem se zmínil místnímu ajťákovi, že bych si rád dovezl domů jako suvenýr párek bedýnek Radiotechnika S-30.
Že jsem nedržel hubu. Imrvére teď za mnou někdo chodí a nabízí mi od kdejaké veteše až po špičkové ruské kotoučáky. Už bych měl na kupě několik párů beden, několik zesilovačů. Za hubičku. Jenomže jsem tu letadlem...

Já bych si asi spíše dovezl nějaké bedny od Kalašnikova.Jeden neví kdy to bude potřebovat...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 bře 2015 18:44 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
To záleží na tom, jakým letadlem. Do Ruslana, Mrije nebo Antěje se té elektroniky vejde...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2015 08:12 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
To mi firma nezaplatí. Letěl jsem s nízkonákladovkou jménem ČSA (Airbusem 319). Let trval dvě hodiny, přesně v době oběda. Na palubě jsem k obědu dostal kafe a müsli tyčinku. Nesralo by mě to tolik, kdybych nevěděl, že někde nedaleko - snad jen metr pod sedadlem - mám v bagáži řízky. Letět o hodinu dýl, pokusil bych se odšroubovat podlahu propiskou.
Kalašnikova nechci. Žena by střílela z balkónu po lemurech a byly by nepříjemnosti.
Nakonec jsem se domluvil, že vezmu jeden nabízený komplet - párek S-30 v provedení s drátěnou síťkou a servisovaný pěkně zachovalý zesilovač БАРК А-100У-078 made in Ukraine. To je něco tak strašně ošklivýho, že to prostě musím mít. Co jsem koukal na ruská fóra, zvukově ho chválí. Já teda koukal na schéma a fotky vnitřností a bude to nejspíš krumpl, jaký sotva dosáhne kvalit starších typů. Udávají výkon 2x95W/4R, leč ve zdroji jsou dva kondíky 4700uF. V koncáku jeden pár tranzistorů, chladiče docela malé... Ale chci ho beztak jen na výstavku. Komplet mě to přijde na jednodenní diety.

Toto jsem fotil včera:

Příloha:
Na kreml.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2015 20:50 
Řádný člen

Kraj: SR - Banskobystrický
Ten ošklivec je kvazi alebo komplementár?
mne sa pači tento:
https://pp.vk.me/c317430/v317430593/367 ... qw8Tys.jpg
vykryl by som si tým deficit displejov z mojej hifi mladosti :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 bře 2015 08:23 
Moderátor

Komplementár. Na konci je jeden pár KT818/819. Topologie standardní s diferenciálem s FETy. Ruské tranzistory jsou vcelku dobré, jen to je ošizené okolo a ty koncáky by byly potřeba po dvou paralelně (tohle je něco jako naše KD607/617). Potom zlepšit chlazení, rapidně posílit filtraci, překabelovat, přidat buffer za přepínač vstupů (při vyřazených korekcích jde zvolený vstup přímo na potenciometr hlasitosti...). Oni dobré zesilovače dělali v osmdesátých a devadesátých letech, to byli na špičce. Tohle je tak někdy z roku 2000 a je to vojeb jako náš AZS222. Mě to nevadí, dostal jsem ho za příplatek 300Kč k bedýnkám. Jen jsem musel trochu brzdit ajťáka když vykřikoval že to je "klasnyj usilítěl". Možná papírově (75W/8R, 95W/4R, 10Hz-70kHz), leč je to takové dodělej doma.
Eště mi nabízeli druhý komplet. Zesilovač Radiotehnika – У – 101 s třípásmovými bednami Radiotehnika S-90. Taky za přijatelnou cenu (asi 85€). Ale to zatím nevím jestli bych ukecal chlapy ze druhé firmy aby mi to převezli autem. Je to už dost velký.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 dub 2015 21:30 

Kraj: SR - Trenčianský
Dnes som sa zúčastnil na súkromnej "posluchovke" u jedného kamaráta, ktorý sa začal po rokoch zaoberať výrobou reprosústav. Nejedná sa o žiadne zlátaniny v krabici od topánok, s výhybkou a la jeden kondík, ale poctivo riešené "dospelé" reprosústavy s odladenými výhybkami.
Na počúvanie sme teda mali jeden pár robených dvojpásmoviek osadených MHT12+ 6,5" Eton a robené trojpásma osadené komplet Visaton. Pre porovnanie boli sme mali staršie reprosústavy Jamo Concert 11 a ich predchodcov v dvojpásmovej verzii. Hralo sa aj z cd, aj z PC. Ostatné komponenty viď. pár fotiek z mobilu. Nejaké extra omáčky o zvuku nečakajte, tak len skrátene. Malé dvojpásma Jamo na svoj vek hrali prekvapivo dobre. Trojpásma som nepočul, kedže som prišiel neskôr, ale keď mi povedali, vraj stred a bas nemajú oddelené komory, tak už som ich ani počuť nechcel.
Robené reprosústavy boli zvukovo ale niekde inde. Trojpásma s osadením Visaton hrali veľmi dobre. Slušný basový základ, ktorý sa ani vo väčšej miestnosti nestrácal, nebolo to ukričané a zároveň celé pásmo veľmi čisté a neagresívne. Pri dvojpásmach bol zvukový prejav tiež na vysokej úrovni, basov oproti trojpásmu samozrejme o niečo menej, ale vzhľadom nato, že sú to regálovky, tak spodok vedia podať veľmi solídne a presne.
Ak sa podarí, tak budete mať možnosť ich vidieť a počuť v pripravovanej verejnej posluchovke o dva mesiace.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 dub 2015 22:26 
Řádný člen

Kraj:
Vypadá to moc hezky. ;) Kdyby to nebylo tak daleko,tak bych se přijel někdy podívat.
I když koncem měsíce by to možná šlo.....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 dub 2015 23:25 
Řádný člen

Kraj:
Mě dnes moc potěšil tenhle receiver.Na to ,že jsme oba zhruba stejně staří,tak je na rozdíl ode mě ve velmi slušném stavu :) A na svůj výkon hraje moc hezky . ;)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 09:15 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Krásnej :P

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 09:27 
Moderátor

Pěknej kousek jako dekorace nebo do ložnice. Na opravdový HiFi to nemá výkon. Mě se ale Pioneery z téhle doby hrozně líbí.
K tomu stárnutí:
Elektronika má proti majiteli v čase jednu výhodu. Oba sice mohou mít někde odřený kryt nebo bouchnutý rožek. Oba mohou poztrácet knoflíky. Oba časem začnou bručet. Oba léty zešednou (pokud nebyli šediví od přírody). Oba mohou po letech začít vynechávat. Oběma se opotřebovávají zuby.Oběma vysychají kondenzátory. A ani ta zástrčka už nedrží jako dřív.
Nikdy jsem ale neslyšel o tom, že by nějakému HiFi komponentu po třicítce začal růst pupek.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 10:49 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Scarabeo,člověk by si měl dělat drobné radosti. Já jsem si ji udělal zhruba před dvěma měsíci. Mám podobnou slabost pro krásné staré japonské stroje. Ale asi nejsem sám....,co ?
Příloha:
P1010521.JPG

Příloha:
P1010529.JPG

Příloha:
P1010527.JPG

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 11:47 
Řádný člen

Kraj:
Tome ty vždycky pobavíš :D
Lapierre moc krásnej kousek. ;) Mě se líbí také různé komponenty a asi taky nejsem sám.....Poslední dobou zjišťuju,že jsem asi úplně ujetej na staré receivery.Třeba právě Pioneer s modrým podsvícením.Ale všechny jsou prostě nádherný.
I když by bylo asi rozumnější koupit si starý zesík a k tomu případně tuner,tak si prostě nemůžu pomoct..... ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 13:06 
Řádný člen

Scarabeo: To je ten, co se dražil začátkem týdne na aukru?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 13:09 
Řádný člen

Kraj:
TLU: Asi ano.Proč se ptáš?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 13:16 
Řádný člen

Tak tam jsem přihazoval i já. :lol: Ale nakonec se ta cena vyšplhala dost vysoko. Tak jsem šel jinou cestou, než aukro...a bylo na výběr mezi pioneerem LX-440a a Sony STR-6036. Víc jsem chtěl LX-440a, ale nefungoval na něm indikátor signálu, tak jsem se rozhod pro STR-6036.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 13:18 

Jo staré YAMAHYy , MARANTZy, LUXMANy ,SONY ,PIONEERy a další japončíci jsou fakt krásní. Designově nadčasoví a po spoustě let stále v kondici. Bohužel tohle vědí i čeští bazaroví prodejci a překupníci a podle toho vypadají i ceny. Mně se moc líbí od TLU LUXMAN L-410 (pokud se nepletu). Láká mně pořídit si originální japonské reprosoustavy. (TANNOY nebo právě SANSUI). Asi se naučím obchodovat na E-BAY... :oops:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 13:28 
Řádný člen

JJ, já mám Luxmana L-410. Krom toho, že dobře vypadá i velmi solidně hraje. Toho mám zařazenýho v hlavní sestavě. Ale hodlám si udělat jednu takovou ješté starší sestavu, tak proto ta STR-6036. Doplnit by to měl ješté kotoučák...buď Sony TC-366, nebo AKAI 4000DS...no a pak nějaký gramofon...asi něco od Dualu...třeba CS1224. Ve vedlejším vláknu se probírají vintage bedny k takové sestavě. Jde mi vyloženě o dizajnovou záležitost, která bude poslouchatelná. Žádný hifi tentokrát nehoním.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 14:03 

TLU. Já jsem měl představu,že si pořídím sestavy "Východní" (TESLA,UNITRA,RFT,) a "Západní" (Japonsko a zbytek světa :lol: ) Ale mám dojem,že kupovat východní produkci je vyhazování peněz (krom sběratelství), tak jsem od toho upustil. Japonské kazeťáky a kotoučáky se mi moc líbí a láká mně si některý pořídit,ale jsou to mašinky které potřebují odbornou péči a lásku a já jsem jen strojař... :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 14:06 
Řádný člen

Kraj:
Já jsem své maximum mírně překročil,protože mě někdo přehodil těsně před koncem.I když jsem myslel,že se to už nedá stihnout,tak jsem ještě přihodil a vyhrál ho o 25 Kč.Bylo to o infarkt. :D
Má jen jednu vadu nesvítí mu podsvícený ukazatel kmitočtu.Ale byl od paní co s tím nekšeftuje.Prý poděděn.Možná bych ho časem směnil za něco silnějšího.
Luxman L-410 je moc pěknej stroj a má velmi malé zkreslení.
Bojím se toho,že v Brně uslyším mnohem lepší stroje.....
Lapierre to není těžký.Je to hodně podobný Aukru.Na to přijdeš.I registarce je jednoduší než na Aukru.Jen si nějak vyřešit platby.
Mě přijde těžší někoho přesvědčit aby to poslal třeba z Anglie.A to jsem nabízel i víc než by stálo poštovné. :( Z německa to většinou posílají do celé EU.Možná jsem měl zatím smůlu,že když se mi něco fakt líbí,tak je to z Anglie.
Nebo toho nakoupit více společně v Americe a objednat si kontejner :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 dub 2015 14:19 
Řádný člen

Kraj:
TLU: jaká je tvá jiná cesta? jestli není tajná? ;)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]