Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Levné regálové repro k AVR Sony str 870 qs
PříspěvekNapsal: 10 bře 2015 23:27 

Kraj: SR - Košický
Navýšit rozpočet-toť nejlepší cesta jak bez užitku přijít o peníze.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2015 23:31 

Kraj: ČR - Zlínský
ok...takže není potřeba navyšovat rozpočet? nebyl by v této ceně dobrý kauf VMA-II µ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2015 23:54 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Byl.

BXMaster, mohl bys to nějak blíže osvětlit?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2015 23:59 

Pokud ještě shání bedny do 38 cm, tak shání bedny malé a tam nemá smysl je proplácet. Za dobré peníze má třeba projekty od TLU, když mu je někdo postaví.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2015 00:14 

u toho VMA se mi líbí, že je to stavebnice s návodem - pro mě ideál...:) ale pokud jsou projekty o TLU lepší, resp. mají lepší poměr cena výkon....tak bych to asi zkusil...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2015 00:25 

Postav si Open8, hraje to jako k*nda :P jen to na nejspodnější 2 oktávy chce subík pod, což by s tím revem nemusel být problém.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2015 00:54 
Moderátor

BXMaster píše:
Pokud ještě shání bedny do 38 cm, tak shání bedny malé a tam nemá smysl je proplácet. Za dobré peníze má třeba projekty od TLU, když mu je někdo postaví.

Takhle to samozřejmě dává smysl a já bych touhle cestou šel taky. Dalo by se ale říct že i ty malé bedny se dají udělat kvalitní, lepší aj špičkové. U těch posledních bude ale brzdou ten receiver.
Mě hlavně trochu nesedí to vybírání bez poslechu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2015 08:26 

no právě, to je problém...kde na zlínsku poslechnout VMA a něco od TLU?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2015 09:22 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Nevím sice, jak hrajou ty malý VMA-čka, ale co do osazení jsou na tom samozřejmě kvalitativně lépe, než TM265. Taky výhybka bude asi vykompenzovaná lépe. TM265 je projekt, kde jsou náklady staženy na minimum a šlo primárně o rozumné využití 6,5" repro ARN od Tesly, které se v našich krajích velmi hojně vyskytují. Min. 2 páry se provozují v Púchově na Slovensku, vlastní je zdejší člen "penjo". Zatím byly hodnoceny velmi kladně, takže už stihl vzniknout i appolito centr a na Ostravsku se pracuje na sloupech - bassreflexová ozvučnice objemu do 30L, s ARN567 s přidaným magnetem a plně kompenzovaným bafflestepem, co už dává předpoklad i ke slušnýmu basovýmu základu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2015 10:42 

Kraj: SR - Bratislavský
Základom dobrého výsledku je vždy dizajn z komplexného hľadiska. Furt sa divím tomu šťastiu, že nám Last poskytol výber dôkladne navrhnutých a transparentne podaných projektov, s ideálne uplatnenou mierou rozumnej dostatočnosti. Tu by sme samozrejme nemali zabudnúť ani na dôležitý podiel Ransoma. Ja mám z nich rozpracované tri projekty (vrátane T240), pribudne štvrtý, keď sa v BS objavia malé stredobasy a som presvedčený, že budem mať pokryté svoje potreby vo všetkých miestnostiach.
V prípade Noma, pri sledovaní videa sa bude jednať samozrejme o blízky posluch, pretože HD, alebo plné HD sa sleduje, u takéhoto TV, zo vzdialenosti cca 2 m. Pri počúvaní hudby už môže byť situácia iná.
Ako najmenší stredobas (pri tých boxoch do 38 cm) je vhodné uvažovať priem. 165 mm. Čo som si dôkladne overil, tak takýto reproduktor (dvojica skriniek) už hodnoverne zahrá kontrabas vo všetkych rozumných polohách hrania. S basgitarou (a ruchmi) to už je horšie, lebo tam využívame elektronické ´korekcie´, ktoré môžu priviesť výsledný zvuk až ad absurdum.
V prípade, že nevyhovie Tesla, prelistuj si časopisy K u. T z odkazu. Je tam dostatok sústav vhodnej veľkosti, osadených súčasnými reproduktormi. Dúfajme, že tie výhybky sú navrhnuté dobre.

http://www.ulozto.sk/x3yeRk7/klang-und-ton-rar

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2015 20:57 

díky díky za vážené rady a doporučení, čím dál tím víc mě to začíná bavit...:) dneska jsem zavezl můj AVR do místního hifistudia (http://www.pphifi.cz/), pan Procházka zkusí pohledat zn. repro která k mému AVR sedne nejvíce a pak se uvidí co dál, ještě budu špekulovat nad DIY...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2015 21:35 

naco jsem narazil: http://www.sbazar.cz/jirkahruska3/detai ... bce-b-w-dm

taky zajímavé:
http://www.sbazar.cz/fibal/detail/97877 ... ebni-vykon

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2015 21:52 
Moderátor

Krásné kousky, klasika. Moje jediná praktická zkušenost se značkou byla asi taková, že to jsou skvělí kandidáti na citlivý tuning. Masivní ozvučnice, kvalitní repráky, jen výhybka to zabíjí, takže výsledek není jaký by mohl být. Sice to byla levnější řada, ale očekával bych tady něco podobného.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 11 bře 2015 21:54 

jj někdo odsud je mslím tunil a byl max spokojen...kdopak to byl...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 bře 2015 11:23 

nomadm píše:
, pan Procházka zkusí pohledat zn. repro která k mému AVR sedne nejvíce
:shock: :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 bře 2015 12:13 
Moderátor

Pan Procházka spíš pohledá, čeho by se tak asi potřeboval zbavit. Sednout k AVR můžou repráky leda designem. Nic proti obchodníkům, je to jejich obživa...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 bře 2015 12:33 

tak ono neplatí, že k nějakému zesilovači A "sednou" nějaké repráky,B které se zesilovačem C nemusí "sedět"? měl jsem zato, že to tak je, ne? tvrdil mi to i člověk který mi AVR prodával a tomu bylo naprosto jedno co si k tomu koupím za repro, jen nato upozornil.....
ale jsem laik, neukamenujte mě....Nicméně kupovat v hifi studiu (zatím) nechci, jen spíš poslechnout (na mém AVR), co se v mé cenové relaci dnes na trhu nabízí...to není špatný myšlenka, ne?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 bře 2015 13:05 
Moderátor

Každá bedna hraje jinak a každej zesilovač trochu jinak. Kritické jsou ale v první řadě rozdíly mezi bednami. Co hraje líp, bude hrát líp s jakýmkoli zesilovačem. Co hraje hůř, bude hrát hůř zase s jakýmkoli zesilovačem. Otázka nějakého sednutí si se řeší snad u elektronkových zařízení, nebo u vyloženě mizerných zesilovačů, kterým některé bedny odpustí třeba extrémně nízký činitel tlumení. V tomhle případě to je ale celkem fuk. Spíš si zkus porovnat na jakýchkoli aspoň trochu slušných bednách zvuk svého AVR s nějakým standardním stereo zesilovačem. Protože ty AVR většinou hrají dost bídně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 bře 2015 16:15 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
nomadm píše:
díky díky za vážené rady a doporučení, čím dál tím víc mě to začíná bavit...:) dneska jsem zavezl můj AVR do místního hifistudia (http://www.pphifi.cz/), pan Procházka zkusí pohledat zn. repro která k mému AVR sedne nejvíce a pak se uvidí co dál, ještě budu špekulovat nad DIY...

To je jen mýtus...dobré bedny jsou prostě dobré bedny a špatné bedny jsou prostě špatné. Stejně tak jako zesilovač. Dobrá bedna zahraje dobře i s AZS101. S lepším zesilovačem zahraje lépe...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 bře 2015 20:57 
Řádný člen

nomadm, dovolíš jednu otázku? Prečo si kupoval 5.1 receiver, keď teraz k nemu zháňaš stereo? Nerozumiem, tipujem, že ten receiver ťa stál nejakých 5-6000czk, za tie peniaze mohol byť krásny stereo zosilovač, aj s DO, aj digitálnym vstupom ako má tvoj terajší AVR (bez HDMI). Možno by som porozmýšľal nad predajom AVR a počkal si na niečo vhodné. Ono totiž aj keď ten receiver sa tvári ako vyššia trieda, tak relatívne, v princípe to bude podbné ako môj DE698... Kým som hral na ňom, mal som pocit, že mnou postavený KIT-1 z audiowebu hraje dobre. Ale až keď som kúpil GRUNDIG M100R som zistil jeho skutočný potenciál, samozrejme odpovedajúci kvalite meničov a veľkosti bedničiek...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 287 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]