Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 17:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: NC440 modifikace
PříspěvekNapsal: 07 bře 2015 00:38 

Kraj: ČR - Liberecký
Tak tomu rozumím. Ono to taky musí vypadat. Ale já tu Fonicu koupil kvůli víku, už jsem to psal, a pak mi to přišlo líto. Jenom to vyhodit, ten zbytek. Takže jsem to zachránil. No, je to tak. Bedny postavíš. To dělá dost lidí. Gramofon ovšem postavíš rovněž, ale to už dělá jenom promile lidí, co stavělo bedny. Bedna je jednodušší. ZDÁNLIVĚ!!!
Ale já jsem toliko idiot, jež nedovede odladit bednu. Mám bedny, mají dost chyb, protože jsou lidi, kteří je poladí, a jednou jim zaplatím a někdo sem přijede, dám to, a vyplatí se to, ale to není na pořadu dne. I když hrají dobře, přehrají všechny - téměř - komerční sračky.
Ale tomu až tolik nerozumím. Neboť jsem idiot, dyskalkulik, kolik problémů jsem měl na ZŠ při matematice, fyzice, i chemii. Šly mi jiné věci, čeština, přírodopis, dějepis, atp.
Gramofon je pro mne krása, protože tomu rozumím. prostá geometrie, vše se dá odvodit, ke všemu logicky dojít. Vidím mechanismus, tomu rozumím. Softwaru při návrhu beden a měření nerozumím. Gramofon je naproti tomu jednoduchý, a je s podivem, jak málo lidí staví. Přitom materiál je sehnatelný, desek hromada, kterýkoli vrak z aukra, nebo i jen od popelnice poslouží, jako základ, nebo i ne. Seženeš všechno. Všechno. Přenoska? Vyber si! Dneska jsem přinesl z prosté elektroprodejny dvě doutnavky, dá se to všechno sehnat. Prodejen s autodíly je dost. Teď jsem koupil dvě víka na NC450, nebo 440, nevím. Vyleštím je, jsem rád za tu aukci. Mám tu ještě HC43, kterou jsem po repasi HC58 dal do depozitu, ale chci ji přestavět na co možná nejlepší stroj. Takže se vypořádat s hlukem.
Doplním, protože hluk je problém. Dnes - pokračuji 7. 3. jsem to dodělal, tu renovaci. Gramofon byl v bídném stavu, nepoznali by jste ho teď. je nastaveno vypínání, přítlak, přesah odpovídá, přenoska podle Bearwalda: díky Rowingu, a hraje to i s jebkou Dual 239, která odpovídá AT 92 obstojně. Ale všechno - hluk - se přenáší na plastovou kysnu, která mu dělá skořápku, je to opravdu minimalismus, protože třeba klíčová spodní část je asi dvoumilimetrová skořepina která je už na dvou místech prasklá, aniž jsem se o to přičinil. Všechno se přenáší na to, následně do vlastního šasi a uložení motoru a ramene a zpětně do škatule, která chytá navíc kdeco zvenčí, i když třeba sousedka za zdí stěhuje nábytek, a ta to zase přenese na přenosku, do řiti. Je to bída, byť se povedlo udělat šasi relativně tiché, žádná sláva. HC43, respektive 58, které mám hned vedle, tím trpí taky, ovšem nepoměrně méně. K tomu talř, byť hliníkový odlitek, obrobený, hází, a hodně. Hází i samotné desky, hodně, to když se sečte s házivostí talíře, je vystaráno.
Tohle všechno zúročím při další konstrukci, která bude ale už moje, a Ta Fonica není nadřazena HC43, leda stroboskopem, a primárně snad menším hlukem vydávaným motorem, HC43 má nedostatky v uložení motoru, ale přednost v plovoucím chassis, a až to vychytám pak to bude lepší než tohle.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]