Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 17:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: 2 pasmove bedne
PříspěvekNapsal: 17 lis 2009 09:43 

Kraj: SR - Košický
Zdravím mam doma 2x2pasmove bedne sú to bedne ktoré som robil asi pred 4 rokmi keď som sa v podstate len učil ale mal som dosť peňazí , v pláne som mal dať tam len obyčajne hw1800 objednal som ich a začal som stavať bednu no po 3 mesiacoch mi v miestnej predajni repro povedali že sa prestali vyrábať a že prišla náhrada síce alphard magnum mw18 papierovo no na magnete vraj hanibal 18 viem že alphardi niesu nič moc no vtedy som to bral bol tam aj poriadni cenový rozdiel hw1800 -1800sk a magnum 3900sk , no dnes neviem čo s nimi bassreflex je tam ledeni približne na 47 Hz . Vískovi tam boli tiež oplietacki no dt261 a výhybka 18db 4000hz čo je dosť vysoko vtedy mi to radil neaki z kapaaudio , chcel bi som vedieť čí bi nebolo rozumnejšie prerobiť to na suby , aj keď viem že alphardi nemajú ktovieaké parametre ale dovolím si povedať že majú slušný zvuk , pokúšal som sa ich aj predať no nevislo to , dnes už toľko peňazí nemám a rad bi som ich aj predal no ako 2 pásmové bedne sa mi to nepodarilo ,minule som našiel na nete sub alphard s18 ten je mislim osadení tím istím bassovim repro a cena je tiež zajimava rozmislal som spraviť niečo také a tak to predať , ,Fakt neviem píšem tu už zo zúfalstva ,treba mi neake to euro pretože chcem časom spraviť 2xsatelit+2x suby , , neake nápady ?

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: 2 pasmove bedne
PříspěvekNapsal: 17 lis 2009 18:02 

Robit dvojpasmovku z 18" basom je nezmysel a trojpasmovku tiež, take sprostosti vymišla iba ten pan čo ti predal tie repra a ešte jedna nemenovaná firma z Lučenca.
1) 18" bas pekne nevyhrá stredové pásmo, nedá sa dosiahnuť to aby bas bol na zemi a výšky asi na úrovni hlavy.
2) bedna s 18" aby basoval vyžaduje objem aspoň 150l a to je už poriadne veľké na prenášanie.

Aj keď musim pounamenať, že som už videl take riešenie myslým že to bolo od electrovoice 18" bas a nad nim obrovska korneta so stredovýškovým driverom a hralo to celkom pekne nakoľko ten tlakač bol schopný hrať od 200-250Hz.
Podľa mňa to určite prerob na subbasy a k tomu sprav dva hoci aj menšie satelity, nasiel som parametre na nejakej neoverenej-neoficialnej poľskej stránke (dajaky e-shop), tak môžem hodit do programu co z toho vylezie...potom napisem co by vyhovovalo...

K tym basom nebudu musieť isť veľké silne satelity, take lacnejšie by sa dali postaviť kombinácia Em. Beta10(delta10)+atp150 hrá už celkom pekne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 lis 2009 18:23 

dj mayo absolútne si vedľa ako tá jedľa. Stačí sa popýtať správnych ľudí na prodance a tí ťa už rýchlo vyvedú z omylu. Mimochodom aj na ich stránke nájdeš niečo také odladené tak nemel dve na tri

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 lis 2009 19:20 

danco: No neviem ... moje ucho sa z omylu nevyvedie, už som zopar takých počul (okr. iných aj ten zazrak s kapaadia s 18" bas + 2*piezo vyškač a to všetko v cca 120l bedni). 2pas. bedňa s 18" nieje ani ryba ani rak resp. ani nahrada za subbas+satelit ani plnopasmový box... Nepopieram že take zostavy neexistujú ale 18" može hrať do cca 1,5-2kHz. No podľa mňa určite nebude mať pekne podanie spevu a akustických nástrojoch, napr. s porovnaním z 10" reproduktorom.

mereksk:
Na zaklade toho čo tu kolega napisal môžeš k tomu basu hodiť lepší HF driver. Ako základ pre výhybku by sa dalo ako tak použiť pričom výškový repro z hornou by si kupil a basak MW18 by ostal ako náhrada za tu 18PS76 aj keď to nebude celkom sedieť...
http://prodance.cz/protokoly/18ps76+nd1411m+....pdf

Druhá možnosť je z toho spraviť subbas. Objem nejak rozumne mi vychádza podľa tých parametrov okolo 180l, dala by sa použiť konštrukcia BC 18SUB čo je tu v projektoch, len by to trebalo naladiť na 45Hz, t.j. trocha stratiť BR tunel , nakoľko by asi pre ten repro bolo 40Hz asi nízko lebo ma menšie Xmax a vyššiu rezonančnú aj Q-čka (bude tam hrb asi 3dB na cca 70Hz ale toho sa asi nezbavíš, tlmenie trocha možno zmierni). Kvôli vysokým Q by som ho do Hornflexu (MT18) asi nedával.

Keby sa chcel s tym niekto ešte pohrať tak parametre toho repra by mali byť:
Kód:
Rewelacyjny głośnik MAGNUM . Impedancja [ohm] 8
Rozmiar głośnika [cale/mm] 18 / 458
Magnes [mm] 2* x 25 Moc [ Waty Max ] 1000 W Moc [RMS] 500 W Cechy dodatkowe Woofer z papierową membraną wzmocnioną, na sztywnym zawieszeniu. Kosz aluminiowy, magnes wentylowany.
Magnes waga [g] 2001
Pasmo przenoszenia [Hz] 38 - 3000
[dB] 96
Karkas cewki Kapton Średnica cewki [cale / mm] 3,0 / 76
X-max [mm] 5,7
Fs [Hz] 39
Re [Ohm] 5,6
BL 17,3
Qms 6,83
Qes 0,59
Vas [L] 246
Mms [g] 130,6
Cms [mm/N] 0,13

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 lis 2009 19:49 

djmayo : na kappa audio mám svoj názor-horšie ako omnitronic a rh sound dokopy.
samozrejme že to ide spraviť, len treba vybrať ten správny driver s hornou a dobre odladiť výhybku k tomu. dať do bedne pieza a tvrdiť že profesionálna zostava je choré a vôbec do PA čka dávať pieza ako také je choré. zároveň ale netvrdím že to ide s každým 18" :!:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 lis 2009 22:14 
Řádný člen

Kraj:
Au au ááááůůůů!!! Než jsem to dočetl (hlavně ten první příspěvek) tak mi z toho praskla hlava. Kruciš pište jako lidi!!!

Používat Alpharda a navíc 18" na ozvučování achich ouvej to to bolí.... Jsou k tomu vůbec parametry? Já jen aby to neměl Qes skoro dva nebo kolik jak Dexon DRB18.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 lis 2009 23:50 

No parametre som tam skopčil s tej polskej stránky...Qes je 0,59...cize niecmoc... Myslým že cena je prehnane vysoka.... Alphardy niesu nič moc, ale hraju sa mi zdá čosi lepšie ako zomaxi. No profi to nieje. Ja mam HW1500 tomu 1" HF driver (na rdu pana z kapa som kupil od neho piezo ktorý som po polroku vyhodil, teraz to hra o poznanie lepšie) a som s nimi relatívne spokojný , aj keď ľutujem že som nezobral Em. Beta15+ATP150 (nemali skladom a nemohol som čakať, lebo som surne potreboval na SOČ, lebo som nenašiel niekoho čo by bol, ochotný požičať bedňu na oskúšanie zosilu, ktorý som poskladal...), výkonovo mi postačujú na salu kde občasne(cca5-krat ročne) robim akcie, lebo tam príde max asi 50-60ludí a ma cca 100m2, ale chcel by som ich predať, lebo su nevyužité...

No s tými dexoňackými fakt bieda. Kolega robil bedňu pre kamoša 2*12+1(piezo) a aj v uzavretej dobre vytlmenej ozvučnici to robilo pekne počuteľný hrb na 75-80Hz, nižšie to nehralo a na stredoch tiež dosť nevyrovnane...proste hralo to na <tri bodky>...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 lis 2009 06:44 
Řádný člen

Kraj:
To je jasná uzavřenka. Možná jako home sub bez nějakých vyšších nároků by to mohlo být OK. Chce to odsimulovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 lis 2009 09:16 

No viem ze Alphardy su shit no co sa tika magnum a hanibal serie tak asi to najlepsie od alphardu nemal som neake problemi s nimi a dokonca maju lepsi zvuk ako niektore PA par krat som ich pozical na neake to disko dokonca mali mohutnejsi bas ako 118turbo v jednom bare , len tam uz bol riadne vitrepani reproduktor , tiez mam v tom zmetok jedni ich uplne zavrhuju a su aj taki co su prekvapeni ze hraju celkom fajn , AKO PISEM staval som ich uz davnejsie ked som prechadzal z rozumu AUTOHIFI a uvedomil kde su skutocne vikony a kvalita no to som bol len na zaciatku ako prvu stranku som vtedi otvoril kapaa.. a tam navrch reproboxu a podla toho som cel ist , Dnes uz viem o tom viac , ale ked si pomislim na tie moje bedne tak ma rozboli hlava , Radsej bi som ich prerobil na suby , viskace predal inac viskace su tam taketo http://www.infomusic.pl/artykul/view/18 ... wy,alphard dufam ze nevadi odkaz .a naozaj mi prepacte za pravopis ,ospravedlnujem sa no velmi sa ponahlam , dufam ze sa to da precitat .bedna ma objem cca 140 L pocut tam pokles na stredoch ale trochu som to kompenzoval EQ Tu je este jeden odkaz priamo na vyrobcu co pouziva tieto reproduktory v zostavach treba tam len prevracat stranky ako na časopise http://www.alphard.home.pl/magnum/Default.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 lis 2009 11:27 

Kraj: ČR - Středočeský
Jestli tím hodláš něco zvučit, tak nestav nějaký paskvily, ale najdi si něco odladěného, na prodance je spousta sestav. Sice spousta lidí je hluchejch jak poleno, ale najde se tak spousta lidí, kteří ten rozdíl uslyší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 lis 2009 15:58 

Skus toto. Sprav nejaku overenu konštrukciu subbasoveho reproboxu napr ten od B&C. S kvalitnejšieho materiálu (naj. preglejka, prip. MDF hrubky 1,8-2mm ), aby si v budúcnosti to mohol osadiť nejaký lepší reproduktor, keď by ti sa to zdálo malo s tým alphardom. K tomu nejake normalne satelity (odporúčam nejakú odladenú kombináciu), výkonovo sa rozhodni podľa toho koľko chceš do toho investovať. Môj názor je taký že dobrý satelit s poriadným HF driverom a vysokov citlivosťou tvorí základ aparatu. Keď daš na kopu napr. 4 rozne osadené slabšie subbasy rovnakého druhu konštrukcie BR, tak to bmôže basovať a hrat celkom dobre a tváriť sa kvázi ako jeden poruadný, ale keď dáš k sebe 4 satelity, nebodaj ešte rôzne, tak bude z toho mišung...

Ten system Magnum som počul hrať v predajni v KE...celkom sa to dalo zvukovo, no neviem ako na tom to je keď sa to dá do väčšieho priestoru, lebo v tej predajni to pochopiteľne nepustili na plné pecky...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 lis 2009 05:05 
Řádný člen

Kraj:
Já bych to do BR fakt nedával. Koukejte na ty Q!

A ještě pro srandu - našel jsem že ten reprák prý váží jen 2,521Kg :lol: Sakra z jakého lisovaného papíru to je? :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 lis 2009 17:20 

Citace:
A ještě pro srandu - našel jsem že ten reprák prý váží jen 2,521Kg :lol: Sakra z jakého lisovaného papíru to je? :lol:

No to si musel najst volovina ja som ho poštou raz posielal a samotni reproduktor važil 12,5 kg a nieje z plechu koš ma z liatiny tento koš som sa velmi podoba na koše roznich dobrych znaciek ,

inac dakujem za rady , prave dnes mi pisal jeden dj ze bi ich chcel kupit vraj sa mu pozdavaju , a treba mu ich lebo z timi svojimi ma problem ozvucit vedsie priestory (kulturaky atd momentalne ich ma na odskusanie a je spokojny tak drzte palce

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 lis 2009 07:31 
Řádný člen

Kraj:
Tak hodně štěstí při prodeji.

Mě se ta hmotnost také nezdála ale jiný zdroj informací jsem neměl.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2009 09:13 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Ahoj, potřeboval bych pomoct vybrat vhodné osazení satelitů. Jako vždycky finance jsou zcela zásadní problém... Včera mi kámoš dovezl bedny, se kterýma prej zvučili, no jak jinak není to nic jiného než pozdvojované Tesly typů ARN 660x, ARE 460x a ARV 161, z čehož už něco odešlo úplně, zbytek nevim, v jakém je stavu, určiě ne moc valném, dostaly hodně na prdel...

Ozvučnice jsou ale udělané velmi slušně a nejsou prachy na stavbu nových (alespoň ne teď). Takže otázka zní, jelikož jsou bedýnky spíše sloupové, má cenu to osadit jedním 12" a driverem, nebo by hrála slušně i varianta, co stavěl Lukyss 2x ARO 790x, ale jinej výškáč k tomu?

Abych tu jen tak neplácal, uvedu ještě podrobnosti a podmínky, které bych měl dodržet:

Stávající ozvučnice mají vnější rozměry 35x34x80 (v cm) tloušťka desek cca 2cm
Materiál překližka, tlumení teď žádné
Rozpočet jen na reproduktory bez výhybek ad. 6tis
Hrát na tom budou prej převážně "DUBy"? no prostě něco takového
http://www.youtube.com/watch?v=_q7jK4NEmIo
Pod to ještě půjdou suby s 15"...

Dík za každý návrh ;)

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2009 10:50 

Mohl bys ještě nahodit fotky nebo rozumný nákres té ozvučnice?

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2009 11:06 

Jedině bych to musel sám rozkreslit, teprve před chvílí jsem bedny otevřel, mají uprostřed jednu výztuhu, jinak jsou nakombinovany z překližky a dřevovláknitých desek. Tloušťka je ty 2cm všude, maximálně bych přetmelil spoje.
Tak jak to je mají objem necelých 70 l.
Dneska se k rozebrání a podrobnějšímu zkoumání beden dostanu leda až odpoledne, holt klasika předvánoční shon, přípravy apod... :roll: ;)

Edit: Zkusim se k tomu dostat a nákres naskenuju... To má trochu čas, chci mít o svátcích alespoň trochu klid a ne furt zabranej do beden... Jenom jsem prostě PA ještě nestavěl, tak sbírám informace, nápady, co je a co není odzkoušené. Odradil jsem je od Omnišrotu, tak prostě jenom chci něco "na začátek", co nebude tahat uši, takže klidně Low-End, ale trošku na úrovni.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2009 13:29 

Nabízí se tu hodně variant. Pokud někdo třeba i odladí sa flašku něčeho levného vyhybku, vyšly by ty levné tesly snad opravdu nejlíp, ale nebudu předbíhat...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 pro 2009 15:22 

No napsal jsem do TVM mail s dotazem, kolik kusů ARO 7904 vůbec ještě mají, abych věděl, jestli náhodou tuhle možnost nemůžu úplně zavrhnout... Dát tam do každé bedny jeden bude málo, to už tam raději nějak narvu poctivý 12", ale jinak by se mi to asi zamlouvalo nejvíc, ty 2x ARO 7904. Jim o značku nejde, že to je Tesla, no a co, komu by to v poslechu vadilo však může jít do prdele, tak mi to ten kámoš přímo řekl, značka je nezajímá, ale aby to zahrálo obstojně. Až zjistí, jakej úspěch budou mít atd. tak to můžou střelit a jít do něčeho kvalitativně naprosto jinde. Jak jsem zjistil, tak jediny, co z těch jejich beden přežilo jsou ty basáky... Středy jsou potrhany, výšky na popel.

Ještě se stejně budou časem řešit koncáky, nemaj to teď pořádně čím živit, ale taky v zimě nehrajou, tak je čas řešit a skládat apec jak puzzle. :)

Teď se stavil kámoš s foťákem, vypadaj takhle:
Příloha:
skelet 1.jpg

Příloha:
skelet 2.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 pro 2009 04:04 
Řádný člen

Kraj:
Jak je ta bedna stará? Já chápu že se takovévěsi stavěly v 60 a 70. letech a možná ještě někteří zoufalci počátkem 80. let (kam bych tu bednu datoval podle obtisku těch střeďáků-širokáčů) ale dneska?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]