Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 00:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jak zlepšit projev středů,výšek?
PříspěvekNapsal: 02 pro 2014 16:38 

TheLastUnicorn píše:
nějaký drobnosti, součástky na výhybku
Ono to zní jako drobnost, ale tam jsi v řádu pár set ani nemrkneš. Vím to moc dobře, když jsem se rozšoupnul v Hornbachu se smršťovačkama (asi 700) :lol: plus kabely, terminály, ...ono to pěkně naskakuje :D To samé cívky ani kvalitní svitkáče, taky nejsou zrovna za hubičku.
Proto to esame83 píšu, když už tohle člověk všechno podstupuje, tak proč rovnou i nemít moderní o řád lepší repro než nějaké předpotopní vykopávky jen z čiré nostalgie?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2014 16:50 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Já to samozřejmě moc dobře vím, co kolik stojí. :lol: Popravdě, ono ani kdybys slyšel originální Symbol B, tak Ty si asi při svých nárocích na zadek nesedneš...je to prostě typická stará bedna z 80-tých let. Hraje líbivě, dost maluje...neslyšel jsem sice MKI, ale slyšel jsem MKII a MKIII, které prý hrají líp, než MKI (nedivím se - mají lepší ozvučnici a rozumnější osazení)...měl jsem dokonce možnost MKIII změřit. Nejsou to pochopitelně nějaký Alpy, jako je zvykem u tesel, ale rovný to taky není...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2014 17:06 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Unicorn:Díky za vysvětlení.
Já chápu,vše to co mi píšete a vím,že máte pravdu.
Jen teď napíšu takový komentář a neukamenujte mě za něj. :)
Pokud bys do toho repasu přeci jen chtěl jít, vem si nejdřív kalkulačku
Chápu,že toto vše je ideální cesta jak docílit toho abych měl doma v těch bendách,které chci zachovat svěle hrající stereo.
Mě stálo dost usílí nechat ty bedny opravit,vyměnit jeden 8608,dotáhnout to domů koupit receiver a momentálně nemám na celou předělávku finančně ani psychicky :)
Ano pokud bych to věděl předtím, kdy jsem řekl jéé ty jsou velké ty budou hrát skvěle beru je,tak jsem koupil něco jiného nebo nic.
Ovšem mám teď doma favorita,který daleko nedojede a rád bych z toho udělal aspoň fábii htp,nemusí to být rovnou superb jak mi si myslím že to vidíte Vy,ikdyž by to bylo ideální.
Teď když se na ně podívám tak mě to akorát serou. :)
Ja vím,že už se opakuju,ale chci aspoň o chlup zlepšit jejich projev-jenže když to tedy bez měření nejde a nákup nových levných a lepších je No když už uvažuješ takhle, že začneš nakupovat reproduktory.. na prd tak co teď..

Nechcete někdo skvělé kopie revoxů?Po renovaci.Výborné pod květináč a pro oslnění návštěvy.zn. :levně

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2014 17:13 

Kraj: ČR - Liberecký
Však to říkám. Každý má jiné nároky a i když je tu plno hotových projektů, které by byly výhodnější, tak je potřeba taky pochopit že to někdo nedělá jen aby z toho vytřískal co nejlepší zvuk v poměru k ceně. Prostě každej má jiný pohnutky a chutě. Jsou to tvoje peníze, tvůj čas, tvoje usilí....né naše. Já osobně jak už jsem psal bych zkusil upravit ARZ podle toho jak píše Ciplox, narval do bedny křížem pár výztuh a vyměnil ARV za černou verzi, přičemž bych žlutou prodal aby to nebylo tak nákladné. Vcelku si myslim že by ti nemuselo přijít nějak moc draze a třeba ti to bude vyhovovat. Kdyby nic tak ti aspoň dá nějaký zkušenosti. Do výhybky bych se asi nemontoval, to už jsou opravdu větší náklady.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2014 17:20 

Do výhybky bych se asi nemontoval, to už jsou opravdu větší náklady
Myslíte,že ty kondenzátory ikdyž nejsou elektrolytické nejsou po těch 30 letech ko?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2014 17:22 

Naslepo fakt nejde nic než hádat. Jestli jsou vyschlé nebo ne je irelevantní, protože nevíš jakou má mít hodnotu, nebo spíš jestli tam ten kond vůbec má být topologicky. To i kdyby sis koupil nějaké levné ptačí budky, třeba Totem 70, co se tu nabízejí jen jako zkompletované, tak i ta malinká bedýnka s menším basákem bude hrát líp než to harakiri, které nikdo neměřil. To, co popisuje Kemo/Ciplox, může mít oproti úpravě výhybky naprosto marginální význam. Může to trochu vylepšit chování reproduktorů, ale pokud nejsou správně použity (tj. korektní výhybka), nebude to k ničemu, když se špatnou výhybkou můžeš mít horydoly řádově 10dB i víc, rozfázování atd.
Záleží pouze na tobě kolik času a peněz tím budeš chtít promarnit. Třeba já si nechal u Jednorožce změřit Open8, taková variace na osmičkové Totemy, a hraje to jako z praku za doslova pár peněz. Jen to chce nějak vyřešit basy, protože samy o sobě moc nebasujou. Mám taky receiver a budu dělat komplet bass management přes DSP.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2014 17:49 

Chtěl bych Vás ještě nejen kvůli sobě poprosit o názor na
https://www.mall.cz/sestavy-reproduktor ... =438247001
Je jejich konstrukce kvalitní,obsahují vůbec výhybky?
Jen abych si udělal představu,třeba vzhledem k těm totemům
Děkuji

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2014 17:54 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Nebrat. Nějakou výhybku ve formě jedné cívky a dvou kondíků asi obsahovat budou :D .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2014 18:04 

Pod 10k nekoupíš ani kvalitní stereo natož set. To co si člověk neudělá sám, to nemá, zvlášť v týhle cenový relaci. U Totemů naopak velmi přesně víš, co dostaneš, čím je to osazený a jak to hraje (včetně grafů, který nikdo takhle podrobně nezveřejňuje)...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2014 19:50 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Jen tak pro zajímavost, výhybka Pioneer CS-7070 je ze dvou kondů, jeden v sérii
s výškou, jeden v sérii se středem. Cena 8.500,- Kč

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 pro 2014 22:34 
Řádný člen

esam83: A co za ně chceš? :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2014 00:29 

Kraj: ČR - Jihomoravský
mě na tom zaráží zapojení těch basů...
vlastně jeden z nich tím že nehraje spodek se stává pasivním zářičem pro ten druhý... mě to přijde jako hloupost, jestli to takdhle někde na továrních bednách bylo tak to museli dlouho ladit aby to fungovalo, u splácanejch beden... těžko anežko Vyhodil bych z toho L1 C1 R2 a nechal ho hrát odspodu. klesla by impedance bedny na 4 ohm a mělo by to o dost víc basů do těch cca 130hz(i když toto pásmo není předmětem diskuze a spíš by to problém ještě zvětšilo) bylo by to korektně zapojený i když moc problémů to neřeší.

střed a výška co tam sou - známej tesla garbage spolu s arp 150 asi nejméně oblíbené repra, ty hodnoty součástek, typický podle vzorečků, ms 130 je oblíbená karta, už mám doma dvě nachystaný, pěknej reprák. Jen mi přijde že 90dB té dt109 je trocha málo, možná nějakej citlivější model.

no a pak se mi na tom nelíbí ta mřížka před výškáčem... dopryč s ní

jo a tvarově mi to připomíná hovno z transformera

Taky bych to nevyhodil a taky bych se snažil to nějak zkulturnit, nakonec by to mohlo mít masivní zvuk.

//nebrat příliš vážně jsem tu zelenáč

nazdar všichni

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2014 00:42 

A čo vy si predstavujete pod takým "masívný zvuk", Kefalín? :lol:

No nevím, všechny 4 ty nebožáky bych vyndal jednou profi 12"kou, až by se všechny 4 ty repráky rozbrečely :lol: Teď vážně, leda z nich udělat 4 suby a pohrát si s DSPčkem, srovnat si tím poslechovou plochu do roviny, což je podle mě i lepší řešení, než sebevýkonnější basák. Pak by na předku stačilo citlivý dvoupásmo. O něco takovýho se budu snažit já.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2014 09:54 

Unicorne momentálně je nemůžu dát pryč i kdybych chtěl :)
Konečně jste mi dali náznak konkrétního řešení, 3x díky !
Ta mřížka půjde do pryč i s tím výškáčem.
Chtěl bych po někom z Vás (např unicorne pls :)) :
Spodní 8608 je neprodyšně uzavřen můžu ho tam nechat a upravit či zkontrolovat výhybku?
Co s tou druhou?Ta je ve společném prostoru s středem a výškou?udělám druhou přepážku?Je blbost mít 2 subw když tedy neumí pořádně zahrát pásmo nad 400hz?
Koupil bych na jednu bednu ten střed a výšku,a potřeboval bych nějaký konkrétní návrh výhybky podle např. nějakého ověřeného zapojení.Pokud víte že dobře hrajou spolu v prostoru 30x20 ale já tam mám moc místa tak vemu a uvnitř to upravím a jsme ve stejné bedně :)
Já už vím,že je to ideální s měřením,ale teď je to na mě moc.
Šlo by to takto prosím?
pohrát si s DSPčkem, srovnat si tím poslechovou plochu do roviny, tesla garbage spolu s arp 150
Bez google a wiki jsem tu ztracen :)
zatím díky pánové

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2014 10:15 
Řádný člen

ericmg píše:
Vyhodil bych z toho L1 C1 R2 a nechal ho hrát odspodu.

S tím vytvořením 3,5-pásma opatrně. Nevíme, v jakém objemu ten deuhý basák ve skutečnosti pracuje. Pořád neznáme detaily těch beden.

ericmg píše:
Jen mi přijde že 90dB té dt109 je trocha málo, možná nějakej citlivější model.

Na základě čeho usuzuješ, že ta 90dB citlivost nebude stačit? :)

esam83: Já bohužel už nemám žádný nápad, jak Ti zodpovědně poradit bez toho, abych měl nějaké relevantní data. Střílet naslepo již není můj styl - nemíním nést odpovědnost za to, že to po mojí radě bude hrát ještě hůř. Takže dál už tady k tomu nemám co říct a až by si s tím někdy (třeba na jaře, nebo v létě) chtěl opravdu hnout vpřed, tak napiš. Vymyslíme tam něco, co nebude stát raketu, změříme a navrhneme normální výhybku.
Ale třeba se do tý doby nasereš, to vobludárium prodáš a postavíš/koupíš nějaký slušný bedny. ;)

Naposledy upravil TheLastUnicorn dne 03 pro 2014 10:35, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2014 10:29 

Detaily znamená vnitřní rozměry?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2014 10:36 
Řádný člen

Jj, myslel jsem tím objemy pro basáky. A mrkni ještě na můj předchozí příspěvek - je zeditovanej.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2014 11:05 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
esam83: To s tím Favoritem je velmi dobrý příklad. Z Favorita totiž ani Fabii HTP neuděláš, leda tak s investicí ve výši ceny Superba.
Já tyhle citové vazby chápu, kvůli nim mi doma stojí ARS 850 a hromada tesláckejch beden a gramofonů. Ale rozvolňuji to, bedny kromě ARS 850 půjdou pryč (a z ARS 850 zůstanou jen kabinety a basáky), gramofony půjdou pryč, zůstane jen NC 440 v nejstarším provedení (a z té zase nebudu dělat Transrotor).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2014 12:05 

myšlenka-
výměna 4608 za http://aukro.cz/reprodoktory-monacor-i4850847154.html a úprava ozvučnice je ?
poslední výstřely do tmy :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 pro 2014 12:32 

jak píšeš, výstřel do tmy...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 75 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]