Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 19:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ozvučení mistnosti do 20 000,-
PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 18:22 

Kraj: ČR - Jihočeský
zdravím, plánuji ozvučit budoucí byt, resp. obývací pokoj o rozloze cca.20m2. Doteď jsem byl zvyklý na 5.1 sestavu GENIUS SW-HF5.1 6000. Nový byt chci ozvučit už pořádně a po přečtení diskusí jsem upustil od představy nutnosti 5.1 a šel bych spíše cestou kvalitního sterea a poté časem možná sestavu rozšířit.
Takže k mému dotazu: hledám to nejlepší, co za cenu 15 až 20 tisíc můžu pořídit. Cena zahrnuje: stereoreproduktory, stereo zesík nebo a/v receiver. Na reproduktory bych chtěl mít napojený PC, TV, pripadne nějakou herní konzoli a abych se mezi jednotlivými vstupy mohl pohodlně přepínat. Dále bych asi do budoucna chtěl kvalitní stereo rozšířit o surround, bass, center. Předpokládám, že co se týče basů, tak i kvalitní stereo bude v porovnání se zmíněnou sestavou 5.1, mnohem lepší (nemýlím se)? Upřednostňuji koupi nových repro. Využití repro by bylo následující: hudba 50%, filmy 30%, hry (PC, konzole) 20% Mě například zaujaly reprodukrory Tannoy Mercury v4i, na které jsem četl celkem dobré recenze (cena kolem 15 tis.). Předem děkuji za návrhy a odůvodnění sestavy a pomoc. Jsem v hifi opravdu lajk. Případné doporučení na poslechove studio v jižních Čechách nebo solidni hifi shop s ochitnou a schopnou obsluhou bych také velmi ocenil.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ozvučení mistnosti do 20 000,-
PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 20:12 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
No v tej cene už kúpiš aj slušné repro ale ak k nim budeš chcieť aj nejaký dobrý zos a receiver tak neviem neviem ako obstojí 20000ový rozpočet.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 20:25 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Já bych si dovolil upozornit, že kvalitní stereo nejde rozšířit o "surround, bass, center" a že dle mého názoru zadání "kvalitní stereo s novými repráky do dvaceti tisíc" nemá řešení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 20:38 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Bohužel musím potvrdit laminátova slova...nový kvalitní set: zesilovač + bedny do 20 000Kč neexistuje. Šlo by to řešit jedině přes nějaký bazarový věci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 21:22 

laminat, neclovek, thelastunicorn: z diskusí jsem pochopil (snad správně), že pokud bych připojil sterou repráky na a/v receiver, tak tam je multichannel, tudíž bych v budoucnu mohl přidat i sub, cen, surround? a také si k poslechu hudby vybrat jen stereo a na film, hry přepnout na surround. .. nebo to teda chápu špatně? a taky vím, že pro kvalitu zvuku by byl lepsi stereo zesík oproti a/v receiveru, ale pro mě je to takle zřejmě vhodnější, protože prostorovy zvuk mi asi sebelepší stereo nenahradí, je to tak?
k té ceně...za jakou cenu nového se da považovat kvalitní stereo+a/v receiver (nebo zesík) a dle čeho se dá soudit, že za dvacet to kvalitní nebude? vzhledem k tomu, že do teď jedu na těch 5.1, které se teď prodávají za asi 3tis.a ne že by mě úplně urážely...tak jsem myslel, že investicí 20 000,- dosáhnu kvalitního ozvučení. přihoďte prosim nějaký konkrétní návrh sestavy abych si udělal představu co je dle vás kvalitní...zřejmě mnou navrhované stereo Tannoy Mercury v4i to není, i když jsem neviděl žádnou negativní recenzi. Děkuji

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 21:41 
Řádný člen

Vačšinou sa predpokladám vyjadrili ľudia, ktorý čakali, že chceš high end. No keď kúpiš niečo za 20000 tak si buď 100% istý, že v porovnaní s tými geňohnusmi za 5 korún to bude prehnaný luxus. Ja byť tebou kúpim nejaký starší slušný AV receiver a nejaký "pokvalitnejší" starší 5.0 set repro. Ja ti nemám moc čo poradiť lebo jediný ako tak prijateľne kvalitný mám Onkyo tx-ds595 - nemám proti nemu snáď nič ale verím, že za tie prachy kúpiš aj niečo lepšie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 21:52 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
No, představa, že AV receiver ve stereu zahraje slušně, je bohužel nepravdivá. Stačí si připojit třeba jen průměrné bedny k jakémukoli současnému AV receiveru do 20 tisíc a pak k jakémukoli průměrnému HiFi zesilovači, třebas i bazarovému a rozdíl je ukrutný, samozřejmě ve prospěch obyčejného sterea. Nepomůžou ani funkce jako pure direct a podobně. I když výrobci a prodejci pějí chválu, prostě to na to není dělané. Je snad jasné, že pětikanálový zesilovač s odpovídajícím zdrojem a spoustou elektroniky navíc se nedá ve stejné kvalitě udělat za stejnou cenu jako prostý dvoukanál. To je jako bys chtěl vyrobit pětilitrový offroad v automatu za cenu třídveřového hatchbacku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 22:15 

Chalani, v kľude...ja by som mu doporučil niečo z rady Totem100:
http://www.reproobchod.cz/hotove-repros ... -100-p3850
Bedne hrajú napriek nízkej cene naozaj veľmi dobre a na tvoje nároky budú určite postačujúce. Kedže doteraz si hral na genihnusoch, tak toto bude nebe a dudy.
K zosiku - najjednoduchšie by bolo zohnať stereo zosik s viacerými vstupmi, kľudne aj niečo staršie, poctivejšie. Zase je to len v tom, čo nájdeš v bazáre. Napr. Dual CV1460, Hitachi, Toshiba...možností je veľa.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 23:13 
Řádný člen

ransom píše:
No, představa, že AV receiver ve stereu zahraje slušně, je bohužel nepravdivá. Stačí si připojit třeba jen průměrné bedny k jakémukoli současnému AV receiveru do 20 tisíc a pak k jakémukoli průměrnému HiFi zesilovači, třebas i bazarovému a rozdíl je ukrutný, samozřejmě ve prospěch obyčejného sterea. Nepomůžou ani funkce jako pure direct a podobně. I když výrobci a prodejci pějí chválu, prostě to na to není dělané. Je snad jasné, že pětikanálový zesilovač s odpovídajícím zdrojem a spoustou elektroniky navíc se nedá ve stejné kvalitě udělat za stejnou cenu jako prostý dvoukanál. To je jako bys chtěl vyrobit pětilitrový offroad v automatu za cenu třídveřového hatchbacku.

Ďalšie otázky na teba mám :D
Čo okrem zdroja môže byť pri receivri ošidené? Kvalita tranzistorov? -Samozrejme sa bavím o starších receivroch (zhruba do 2002)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 zář 2014 23:48 

Kraj: ČR - Královéhradecký
Hlavně samotný tuner - vstupní díl, mezifrekvence. Potom bývá někdy slyšet i to co tam ve skutečnosti vůbec není. U rádií z Tesly se tomu kdysi říkalo "bratislavský jev".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2014 00:00 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
zajacopavúk: Tranzistory, kondenzátory, pasívne súčiastky, mechanické diely, všetko. Navyše konkrétne pri multikanálových receiveroch do r.v. 2002 sa nedá o kvalite reprodukcie v stereofónnom režime hovoriť vôbec ani pri topmodeloch, keďže to bolo plienkové obdobie multikanálu. Takú Yamahu DSP-A1 v stereo režime v pohode prehral aj AX-492.
Tvoj problém je v tom, že ty tu nasaješ múdra, pochopíš ich z desiatich percent na povrchu a ideš radiť - tzv. venoušov syndrom ako vyšitý. A slovo highend nepoužívaj, keď mu nerozumieš - za dvadsať tisíc si v highende kúpiš tak sieťový kábel.
PrOf: Za dvacet tisíc dostaneš nejlepší zvuk z bazarového stereofonního zesilovače a DIY nebo bazarových beden.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2014 09:47 
Řádný člen

Tak jo. Totem 100 lze sestavené koupit za 10k Kč. Ale na jakýkoli solidní nový zesilovač je zbylých 10 stále málo. Na solidní bazarový stereozesilovač to stačí...
Na multikanál ovšem rovnou zapomenout. Aby byl takový zesilovač trochu k něčemu, bude se cena nového pohybovat za hranicí 60 000 Kč. A i tak to nebude ještě nic extra.
Plést sem hájend je mimo mísu, protože to jsou věci, kde se za základní sestavu (přehrávač, zesilovač a dvě bedny) mluví v sedmiciferných částkách.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 01 říj 2014 13:54 

Dobře, přemluvili jste mě, budu vybírat bazarový kousek. Předpokládám, že když člověk dá x desítek tisíc za repro, tak se o něj podle toho stará a že se pak nemusím bát, že koupím nějaký vadný kusy.. Zatím jsem procházel bazar na hifionline. Ale opravdu se v tom nevyznám, jsou tam v nabídce uz i komplety av receiver+repro ale i samostatně. Na základě zdejší diskuse jsem upravil cenový strop na 25tis., berte prosim v potaz, že jde o ozvučení místnosti cca. 20m2 v panelovém domě (tak to nemusí být extra výkonná sestava, která by narušila sousedské vztahy mebo statiku baráku ;-) ) doporučili byste mi nějakou konkrétní aktuální nabídku bazaroveho zboží? Upřednostňuji nabidku ktera umožňuje osobní návštěvu a poslech. popř. kde hledat z ověřených stránek kromě mnou zmíněné?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 říj 2014 17:34 

Zase ho neblázněte, za 60k byly origo fetový DPAčka ne? :)
Normálně by stačily malý LMka, je tu tady na ně pěkná deska od Bizonna, a k tomu něco ze zde odladěných reprokombinací, Totem apod., a bude to hrát líp než co koupíš i z druhý ruky a navíc se tím budeš realizovat ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 led 2015 01:01 

Už je sice dlouho od Tvého dotazu, ale na Husovce (mezi Dlouhým mostem a Mariánským nám.) v Budějovicích je prodejna Melodie s obsluhou, která věci rozumí a mají tam hi-fi. Určitě poradí.
http://www.melodiecb.cz/o-nas-2/8-posle ... ES6hRk4f05

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]