Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 17:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Jaký 40w zesilovač
PříspěvekNapsal: 16 zář 2014 16:32 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Pretože tá "hifi" veža v sebe pravdepodobne mala nejakú kompenzáciu mizernej citlivosti spodkov tých bední.
Inými slovami - Tá veža tým bedňám pravdepodobne pridávala dosť na basoch lebo samé o sebe nebasujú.

A keďže tento zos v sebe žiadne také kompenzácie nemá (a keďže je určený k normálnym bedniam tak ich ani nemá prečo mať) tak ti to teraz nebasuje.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 zář 2014 17:19 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Takže už se to nedá ničím spravit?
Pokud ne, mohli byste mi doporučit nějaké bazarové hifi bedny nanejvýš do 1000 Kč? Výš už opravdu jít nemůžu, už tak to bude až až :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 zář 2014 18:46 
Řádný člen

No za tú cenu toho naozaj moc nekúpiš...Možno nejaké staršie bedne nižších tried...Odporúčam ešte nejakú tú tisícku došetriť a potom si obstarať niečo počúvateľnejšie.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 zář 2014 19:17 

scarabeo píše:
Buď v pohodě ;)
I kdyby si koupil staré malé dvoupásmové Tesly ,které se dají občas se stěstím za 3.stovky koupit tak bys byl myslím tím zvukem překvapený
tak zdar.... ;)

Dalo by se sehnat např. něco takového?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 zář 2014 19:31 
Řádný člen

Samozrejme, asi nie zrovna za 3 stovky ale dalo. Pravdepodobne to bude o dosť lepšie ako tie bedne od tej veže ale určite to nebude žiadny zázrak a pri malých dvojpásmach tiež nečakaj nejaké extra silné basy... Je v tom hromada háčikov a preto je najlepšie došetriť a kúpiť niečo slušné alebo ideálne si niečo postaviť.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 zář 2014 19:39 

Do stavění se mi moc nechce, protože jsem to nikdy nedělal a nevím, jestli bych to zvládnul. Spíš bych si něco koupil. Nepotřebuju žádný high - end, ale chtěl bych, aby se to trochu dalo poslouchat, když už mám ten zesík.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 zář 2014 19:48 

Třeba něco takového? http://aukro.cz/reprosoustava-3-pasmova-jamo-i4609672012.html

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 zář 2014 20:10 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Ne. To je napodobenina beden, i když nese známou značku.

Zásadní problém je, že za litr dostaneš něco slušného jen s obrovským štěstím a spíš od někoho známého. To je jakoby ses ptal, kde se dá dobře najíst za patnáct korun.

Neclovek měl pravdu v tom, že věže s podobnými parepráčky bývají vždy vybavené nějakým šidibasem. Ono to sice dooprvdy nebasuje, ale aspoň to bas nějak napodobí. S normálním zesilovačem ty bedýnky hrát nebudou a normální bedny s tou věží taky ne.

Dvoupásmové Tesly s papírovou výškou a výhybkou by možná Tvým potřebám posloužily, ty ale zase potřebují s ohledem na věk nějakou údržbu - je to většinou takové "dodělej doma" pro toho, kdo se nebojí.
Lidem jako Ty většinou nabízím nějaké repasované, momentálně jsem se ale všeho zbavil a v dohledné době nic hotového mít nebudu.

Určitě nemůžeš dát třeba dva litry? Pak už by se vybíralo o něco líp.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 zář 2014 20:18 

Bohužel nemohl. :(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 zář 2014 16:38 

Tak jsem ještě trochu nastřádal a mohl bych si dovolit dát za bedny do 2k. Doporučíte mi prosím, něco?
Kromě toho jsem ve skříni našel nějaké staré Tesla reproduktory.
Jsou to:
ARN 560
ARV 168
ARV 3604
Všechno v páru.
Dalo by se z toho něco rozumného postavit?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 zář 2014 16:52 
Řádný člen

ARV3604 - to predaj, počúvať sa to nedá a ľudia, ktorý renovujú bedne a potrebuju ich ako náhradné dieli to kúpia
ARV 168 - Môžeš tiež predať
ARN 560 - to nepoznám, ale ak vypadá ako ARN 56X alebo ARN560X jemu podobným tak k tomu dokúp DT-300, WG-300 a postav si TM-265

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 zář 2014 19:39 

Co říkáte třeba na tyhle? http://elektro.bazos.cz/inzerat/39022596/Rotel-RL-400.php
Nebo tyhle? http://elektro.bazos.cz/inzerat/39009178/Reproduktory-Tesla-1PF-067-67.php
Tyhle vypadají taky hezky: http://elektro.bazos.cz/inzerat/38978068/Technics-SB-CS60.php
Tyhle by mohly být taky celkem dobré: http://elektro.bazos.cz/inzerat/38604693/Tesla-ARS-737-DIXI.php
Napište mi, prosím, co se vám nejvíc zamlouvá. Nebo něco jiného?

Naposledy upravil Nitram3 dne 17 zář 2014 20:09, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 zář 2014 20:04 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Vzhledem k tomu, co si poslouchal doteď budou ty 1PF 067 67 pro Tebe těžkej High-end... :twisted:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 zář 2014 20:17 
Řádný člen

Ja by som ti aj poradil, že čo máš kúpiť ale keď ja neviem... Tie 1PF 067 67 to ale určite nebudú :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 17 zář 2014 21:09 
Moderátor

Rotel - nejlacinější zastaralé provedení bedýnek ke gramofonům a podobně. Rotel uměl i dobré bedny, na tyhle bych si ale radši moc nevsadil. Ale nevím, neznám.

1PF06767 - sice oblíbené mezi milovníky Tesly, ale mají poněkud nepříjemný zvuk. Přeceňované s ohledem na to, co dovedou. Jinak souhlas s Unicornem. Výhoda je, že jsou kdykoli prodatelné.

Technics - radši nebrat. Bude to dole zahuhlané a nahoře odfláknuté, i když ty dvě kaloty možná vypadají na oko nadějně.

DiXi - to je do sbírky pro milovníky starého stylu. V provedení se širokopásmem a jedním basákem by to ještě šlo, tady to je ale s jakousi náhradou za příšerný ARV265 a bude to kdovíjak sladěné. Dva 8" basáky v tak malé bedýnce taky není nic moc nápad, bude to bučet jak nepodojená kráva. Jednu Dixinu doma restauruju, tak vím co od toho čekat/nečekat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 zář 2014 06:57 

Tak co byste mi tedy doporučili?
Já vím, že jsem otravný, ale fakt nevím, co vybrat a když už mám ten zesík, tak bych to chtěl využít.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 zář 2014 08:34 
Moderátor

Nejsi otravný, to je v pořádku, od toho tady fórum je. Ale všecko co se dá poradit, je s nějakým zásadním kompromisem. Někomu nevadí jeden kompromis, někomu jiný. Kdybych tě znal, věděl co se ti na jiných bednách líbilo a co ne, jak posloucháš, kde a co, bylo by to snazší. Neotypovanému je dost ošidné radit. Kdybys chtěl něco postavit, bylo by to za ty peníze jednodušší. Starší bedny zpravidla potřebují ještě nějakou základní údržbu. Můžeš mít kliku a nebo taky ne - pak následuje zklamání a "vy jste mi to poradili".

Možná zbydou TM-280 z ladění - hrubé skelety k dopracování, basáky mám, výšky snad budou k mání taky, výhybky se dodělají. Můžeš si to vzít jako stavebnici na dodělání. Jako vstup do světa HiFi by to myslím posloužilo dobře. Budu to mít zpátky asi za tři týdny.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 zář 2014 14:50 

Převážně poslouchám mp3 stažené z internetu, a proto bych potřeboval bedny, které ten zvuk trochu přikrášlí.
Proto nechci bedny s nějakým analytickým zvukem, ale spíš aby měly dobré basy a výšky. Já vím, že mp3 nemá s HiFi nic společného, ale v dohledné době asi nebudu poslouchat nic jiného. Nanejvýš nějaké cd, ale teď stejně nemám žádný slušný cd přehrávač.
ransom: Díky za nabídku, ještě si to promyslím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 zář 2014 15:12 

Kraj: ČR - Liberecký
Z netu se dají stáhnout i kvalitnější mp3 (320 kbps) a nebo třeba i FLACy nebo přímo studiové zdroje s velmi vysokou kvalitou. O tom to není, dnes už se dá cokoliv aspoň trochu běžnýho sehnat ve slušný kvalitě. Pak už stačí jen slušné DAC a nemusí ani stát majlant viz. zde:http://hifimediy.com/DACs/ready-made-dacs/sabre-dac-uae23 a ani žádnej CD přehravač nepotřebuješ. Já osobně jedu doma digitál kompet z PC a to buď ze sbírky mp3 a Flaců a nebo streamuju přes Premium Spotify a ten jede v 320kbps.
Pokud chceš mírně vaničkový zvuk, tak by ti vyhovovali právě ty Grundigboxy co jsem ti navrhoval dříve. Jinak zesilovač vypadá poměrně slušně, tak by byla škoda ho zazdít bednama....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 zář 2014 15:19 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Možná bych za dvojku pustil moje TM-380...

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]