Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: prosím o radu - reprobedny
PříspěvekNapsal: 04 zář 2014 07:18 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Rouno se nelepí. Ono je řidké, takže má účinnost jen když se s ním vyplní větší prostor. Prostě se nastrká do bedny tak, aby ji vyplnilo. Pak drží mezi stěnami, opírá se o repráky. Pokud se nemá setřást k nátrubku, stačí jakákoli malá překážka, třeba příčka z laťky. Je lehké, tak drží na místě bez problémů. Nestlačovat!
Můžeš použít originální materiál, vatelín, nebo rozcupovanou a načechranou starou deku z dutého vlákna.
Nevím, co všichni máte proti molům. Každej dnes prahne po přírodních bio-potravinách. Co je echt přírodní bio, je přeci plesnivý, nahnilý, scvrklý, zažluklý, špinavý a prolezlý zviřátkama. Koukněte se někdy do přírody, jak to tam vypadá. Měšťácká sterilní mouka nebo lesklé jablíčko bez poskvrny jsou absolutně proti přírodě. A moli se přeci daji z jídla vybrat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 zář 2014 10:49 
Řádný člen

Kraj:
Děkuju za Tvůj zajímavý originální postup. ;) Tohoto materiálu bude doma myslím dostatek.....
Pavouci ,brouci,žáby nic mě nevadí,nechávám všechno živé žít.Teda kromě molů.Jen ti moli v potravinách mi fakt vadí. Nevím možná je to tím ,že jsem původní profesí kuchař a mám k nim nějakou averzi nebo co? Bio potravinám teda zrovna moc nevěřím,častokrát jsou i horší....
Jdu hledat nějaké polštáře myslím ,že doma nikdo nepozná když se jich pár ztratí..... :twisted:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2014 17:12 

Kraj: ČR - Jihomoravský
ahoj Pavle (a vůbec všichni vůkol), já bych se asi na to rouno vykváknul...on ten molitan asi není špatnej matroš (když ho nelepíš chloroprenovými lepidly), hele, vždyť molitan byl detekován i v bednách za 300+ tis kč (BW 802 nautilus), používali jsme ho např.ve firmě při měření hluku (trakční převodovky/motory) a vsadím se, že ho najdeš i v nahrávacích studiích, a to dost možná takových jako Abbeyroad...(i když často se tam vidí i ty sofistikované děrované sololitové systémy) Kdykoliv jsem s tlumením experimentoval, docházel jsem k poznání, že často se zvuk spíš i horšil..(nemluvě tedy o low-end shitech, kde to někdy pomohlo)... Vím asi celkem dobře, jak vypadá konstrukční/vývojové/testovací procesy v autoprůmyslu takže si dokážu představit, že natolik renomovaný a profesionální výrobce jako BW před spuštěním seriové výroby každého ze svých produktů také tráví dlouhé týdny nejrůznějšími modifikacemi a měřeními, které mají m.j. stanovit parametry/vlastnosti, které se nedaji v konstrukčním návrhu přesně stanovit/vypočítat (m.j. množství a material tlumení, jeho rozvržení aj) tož, taková firma už asi má na to, aby zainvestovala do Bruel a Kjoer...Jinak respekt za odvedenou práci s výhybkou, I když upřímně řečeno by mě tuze zajímalo srovnání těchto DM110 s verzemi s původními bipoláry, novými bipoláry a s novými svitky (případně s tlumivkou na feritovém/vzduchovém jádře). A pozor, myslím, že by to bylo i realizovatelné, bo jedny DM110 tu opět jsou, takže pokud bys měl někdy čas, náladu a cestu přes Brno, můžem tu provést pár paralelních testů a udělat si tak konečně jasno ve věcech tolik diskutova(tel)ných a tolik neuchopitelných. Z brna zdraví, Tom

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2014 17:17 

Kraj: ČR - Liberecký
Tak jestli si myslíš, že dvacet let starý bipolár, notabene na hovno už jako nový je lepší, než i třeba noname svitek, jsi na omylu. To se dává do beden jenom z ekonomických důvodů. Měřil jsem pár svitků, starých deset, patnáct i třicet let. Všechny jsem vyhodil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2014 18:50 
Moderátor

hifiklubbrno.cz píše:
Vím asi celkem dobře, jak vypadá konstrukční/vývojové/testovací procesy v autoprůmyslu takže si dokážu představit, že natolik renomovaný a profesionální výrobce jako BW před spuštěním seriové výroby každého ze svých produktů také tráví dlouhé týdny nejrůznějšími modifikacemi a měřeními, které mají m.j. stanovit parametry/vlastnosti, které se nedaji v konstrukčním návrhu přesně stanovit/vypočítat (m.j. množství a material tlumení, jeho rozvržení aj) tož, taková firma už asi má na to, aby zainvestovala do Bruel a Kjoer...

...čehož nejnázornějším dokladem je výhybečka z nejlevnějších sraček sesmrkaná tavnou pistolí na zadní straně terminálu, že jo.
Jsi ochoten připustit, že smyslem sériové výroby reprobeden je především vydělávání, nikoli perfekcionistický výsledek, čemuž je absolutně podřízeno šetření všude, kde to vyloženě nebije do očí? Já neříkám, že to je dobře nebo špatně. Prostě jen konstatuju, že to je vojeb proti všem zásadám, které najdeš i v publikacích pro začátečníky. Sériovka jede v první řadě na to, aby to co nejlíp vypadalo, přitom jakž takž hrálo a dalo se co nejlevněji vyrobit. Dělá to prakticky každej, B&W není výjimkou. Ani být nemůžou, pokud chtějí být v plusu. Tenhle vývoj nemá s vývojem v automobilovém průmyslu společného vůbec nic krom pečlivé práce na designu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2014 20:45 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
stiglitz - tak zrovna minulý týden jsem měl na stole výhybky z reprobeden ARS 1058, kde je použitý jeden bipolár 20 mikro a nějaké krabicáky v kombinaci s hnědými svitky. Výhybky pocházejí z r. 1988 a v obou byl Tesla bipolár zcela v pořádku, dokonce kapacita seděla úplně přesně, což u elytů není zrovna pravidlem. Hnědé kondy byly jako obvykle popraskané, čili už měly nepřípusné svody a šly pryč. Krabicáky byly rovněž v pořádku, kromě hodnoty 8M v obou výhybkách. Je zajímavé, že vloni když jsem repasoval 1PFo67 08, tak tam byly rovněž vadné pouze krabicáky 8M. Tak nevím proč zrovna tato hodnota je po letech nevyhovující.
Dokonce i výhybky pro ARS 330 z povodňového výprodeje zatopeného skladu Tipy Opava, které mi celé zabahněné doma ležely asi 15 let, měly i přes tu těžkou újmu asi třetinu bipolárů úplně v pohodě. V tomto případě jsem samozřejmě při repasi výhybky vše nahradil novými kousky.
Z toho plyne, že ani po 25ti letech nemusí být nutně všechny kondy na vyhození. To už si musí ale každý uvážit sám, jestli preventivně vymění vše a bude mít nějakou dobu klid, anebo semo-tamo se na stav výhybky podívá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2014 21:29 

Kraj: ČR - Liberecký
Teď jsem ale myslel kondenzátory do výhybek. Lepší jsou svitky, i když mají bipoláry po letech předepsanou kapacitu, přeci jen je slyšet rozdíl.
Jde tam o ty peníze.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 zář 2014 23:44 
Řádný člen

Kraj:
Zdravím Tome.
Jsem laik ,ale jak jsem psal po nedávných audio testech na ORL mám sluch ještě ve velmi dobré kondici.Dle mého je tu slyšet obrovský rozdíl.Už jen proto ,že zprvu při porovnávání i s těmi Pioneery byl zvuk,tak trochu vyrovnáný.Střední pasmo vycházelo jasně lépe pro Pioneery i když jak se tu psalo ,že "uječené" Pioneery mají středy asi o 3db vytažené.
a možná i výšky byly o něco lepší i když podání některých nastrojů bylo pořád přece jen lepší u BaW.Poslouchal jsem to tak nějak souběžně asi dva měsíce.A po omlazení výhybky,jsem při poslouchání asi po dvou dnech bez velkého přemýšlení Pioneery zabalil do krabice a už je nabízím na Aukru.To myslím mluví za vše.Tak kdyby měl někdo zájem :D
Jinak musít říct ,že nejdříve jsem byl z koupě BaW tak trochu zklamán,ale teď je tedy alespoň zatím prodávat nehodlám.
Nicméně nabídce na test bych se nebránil, naopak samotného by mě to docela zajímalo.Budu na to myslet.
Nebo pokud by jsi měl cestu po Prahy,tak se dá jet na Velkou Bítěš a H.Brod a je to možná i lepší cesta než momentálně po D1 ;)
Vzduchová cívka už je téměř na cestě a moc se těším až ji tam dám a s tím vytlumením to přeci jen ještě zkusím.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 zář 2014 07:31 

Kraj: ČR - Jihomoravský
ransom píše:
hifiklubbrno.cz píše:
..si dokážu představit, že natolik renomovaný a profesionální výrobce jako BW ...

...čehož nejnázornějším dokladem je výhybečka z nejlevnějších sraček sesmrkaná tavnou pistolí na zadní straně terminálu, že jo.
.

to je zajímavé, i když na můj vkus poněkud podezřele zobecnělé (takže spíše až nevěrohodné) zvolání/obvinění. mohl by jsi prosím příště svá slova buďto vice vážit a nebo podpořit pojmenováním konkrétního modelu a nejlépe i fotografíí výhybky, abychom si tu udělali tu správnou představu o tom, co je to "sesmrkaná sračka"? Jinak ale samozřejmě souhlasím v tom, že se šetří, že posledních ca 10let je ten trend v konstrukci a výrobě více či méně sestupný/pozorovatelný, a to přes všechny výrobce/modely, a že to výrobci maskují stále sofistikovanějsím marketingem a designem (viz např. známý rozdíl mezi řadami/modely DM60X a DM60X-s2Nautilus)...Můžeme si za to ovšem my sami nakupující, protože průměrný dnešní nakupující jede do hyperglobalmarketu a šáhne tam (a to absolutně bez ohledu na výši jeho měsíčního příjmu) výhradně jen po tom nejlevnějším polském másle a to ještě jen když je v akci ...jak na to pak mají reagovat ostatní výrobci? a podobně to asi dopadlo s hifi technikou... dnes prodává cena, obal a množství technologických fíčurýn (a jiných nesmyslností), sorry, že jsem zas odbočil a se tak rozčílil....Pavle (Scarabeus), tím tvým směrem moc neoperuji, ale udělám to jinak- obyčejně je tu v jednu chvíli i několik stajných párů DM601 (což je takový asi bestseller), takže zkusím sehnat nějaké foliové svitkáče a udělám si tu paralelní srovnání. A kdyby se pak někdo chtěl účastnit (dovávka svitků/rouna/cívek, pájení, testování), dejte vědět, zorganizujem, bo pokud to bude fungovat, pak je to jasný businessplan!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 zář 2014 09:04 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Co se týče výhybek, byly ty bedny ojebaný úplně stejně v minulosti, jako dneska. A rozhodně tu nemíním teď dokazovat fotkama, co za prasárny výrobci nadělají u beden do 50 000 Kč. Už jsem tu nějaké důkazy dával. Solidní výhybky začínají u soustav od 150 000 Kč...a teda sorry, tolik já za bedny nedám, když si za třetinu tý ceny postavím lepší. BaW není na trhu žádnou výjimkou, není žádným etalonem kvality a poctivosti...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 zář 2014 10:07 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Tak ona ta výhybka je vyfocena tady hned na začátku vlákna, takže kdyby hifiklubbrno chtěl, tak ji místo planých plků lehce najde. Je ovšem jasné, že se mu nelíbí, když je to tady zmiňováno příliš často, protože mu to narušuje "businessplan", postavený na adoraci těch nejšitovějších základních modelů jako reference a jejich prodej za nesmyslné ceny. Ovšem pokud na to má zákazníky, tak je to jeho boj.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 zář 2014 16:49 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Pokračovať môžte napríklad tu:
viewtopic.php?f=9&t=5765&start=40
To je totiž téma presne na toto určená :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 08 zář 2014 17:57 
Moderátor

hifiklubbrno.cz píše:
to je zajímavé, i když na můj vkus poněkud podezřele zobecnělé (takže spíše až nevěrohodné) zvolání/obvinění. mohl by jsi prosím příště svá slova buďto vice vážit a nebo podpořit pojmenováním konkrétního modelu a nejlépe i fotografíí výhybky, abychom si tu udělali tu správnou představu o tom, co je to "sesmrkaná sračka"?

Už tedy za mně odpověděli jiní, snad nevadí, když to zopakuju i sám.
Kdyby ses obtěžoval přečíst celé vlákno, komentoval jsem zcela konkrétní bedýnky B&W DM110 ze Tvé distribuce, jejichž útroby jsou zde (na stránce č. 1 tohoto vlákna) nafocené. Prosím tedy o odpověď, co jiného než sesmrkaná výhybečka z nejlevnějších sraček to tedy je? Obtěžovali se vůbec Bowers s Wilkinsem připojit za výhybku zatíženou reproduktory tu Tebou jmenovanou diagnostiku Bruel&Kjaer a změřit přenosové charakteristiky a zejména zkreslení při deklarovaném jmenovitém příkonu?
Tu poznámku o vážení slov budu dělat že jsem přehlédl. A když už cituješ, cituj přesně. Nenapsal jsem "sesmrkaná sračka".
Kdybys nebral každé kritické slovo jako útok na sebe, vyčetl bys z celého vlákna přibližně toto: Velice slušné repráky v pěkné a bytelné bedně. Výsledek kazí jen výhybka, což je u dané kategorie více než běžné. Resumé: Dobrý základ, který se dá bez větších nákladů nakopnout o level nebo dva výš. To je na starší a nikoli drahé tovární bedny podle mého více než dobré hodnocení. Nikdo tady ani slovem nenaznačil, že to je špatný kup. I kupec sám bude spokojený a navíc pyšný, že si s úpravami poradí sám. Tak co je sakra špatně?

Klidně se z hecu můžeme domluvit: Dodej dva páry DM110 v origo stavu. Ukecáme Unicorna, ať odměří repráky, já vyrobím výhybky a pak to porovnáme. Jenomže já bych to dělal ne proto, aby si někdo něco dokázal, ale jen a pouze z lásky k technice samotné a je mi putna, jak to dopadne. Nikdy mi nešlo o to, jestli ho mám většího. Business plan to je ale naprd. Těch pár kaček navíc na úpravy bude ochotno přihodit jen nepatrné množství lidí. To totiž udělá jen nějaký nadšenec, který ten zisk na výsledku ocení, většině lidí tohle je vcelku jedno. Což ostatně koresponduje s tím Tvým příkladem s nákupem v marketu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 zář 2014 15:21 
Řádný člen

Kraj:
Tunning téměř dokončen ,zbývá už jen vytlumit čekám na matroš.
Asi nevznilky úplně nové bedny ,ale přesto se zvuk opravdu výrazně zlepšil a to i bez korekcí.
A také i při nízké hlasitosti.Na hodnocení po výměně basových cívek je asi brzy ,ale určitě se tím zvuk nezhoršil.
Příloha:
P1110976.JPG
Příloha:
P1110982.JPG

Příloha:
BaW 2.jpg

Chtěl bych všem moc poděkovat za rady a pomoc a hlavně pak ransomovy i za dodání bezvadných cívek za lidovku.
Díky foru zde jsem také objevil DCD ,které jsem vůbec neznal a je to hodně zajímavé.Takové "experimenty" mám moc rád nemluvě o perfektní kvalitě nahrávky,
Opravdu si ty bedny teď moc užívám. ;)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2014 00:46 
Řádný člen

Kraj:
Bedny řádně vytlumeny.
S odstupem času můžu říct.I výměna cívek k basům s jádrem za cívky vzduchové měla opravdu smysl.
A Godzova výhybka v malých ARS 824 dělá doslova divy. :twisted:
ransome díky. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2014 07:04 
Moderátor

Mně neděkuj. Tu výhybku ladil Godz.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2014 11:28 
Řádný člen

Kraj:
Ok děkuji tedy Godzovi za návrh výhybky.A tobě za její výrobu. ;)
pár foto
Příloha:
Tesla 27.10.2014 004.jpg

Příloha:
Tesla 27.10.2014 007.jpg

Příloha:
Tesla 27.10.2014 001.jpg

Příloha:
P1120511.JPG

Příloha:
P1120513.JPG

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 kvě 2015 00:30 
Řádný člen

Kraj:
Nechci zakládat zbytečně další téma,tak to dám ještě sem.
Předchozí bedny Bowers & Wilkins DM110 jsem prodal.Pak mi to příšlo hodně líto,tak jsem je koupil znovu.
Oproti prvnímu páru přibyla pojistka.Výhybka samotná je na rozdíl od předchozích na pěkné destičce.Bipolární kodenzátory jsou mnohem menší.Zřejmě pro potíže už předchozí majitel dva kondíky vyměnil za Bennic.Trochu mě překvapilo jak se ostrovan vypořádal zřejme se ztrátou šroubovácích konektorů a navíc opálil pájkou plastové misky viz foto č.6.
Síťky jsou ve špatném stavu ,ale trochu tkaniny mi ještě zbylo.Jinak repro a skelety jsou ok.
Těším se na nové vzduchové tlumivky ,které ještě přidám.Bedny nehodlám už pak prodávat.
Maximálně uvažuju o odměření zcela nové výhybky.No uvidí se....
Mám je jen na takové domácí hraní a je to velmi dobré :)

Zapomněl jsem na foto :
http://scarabeo.rajce.idnes.cz/23.05.20 ... 0_podruhe/

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]