Zdravím všechny,
v první řadě bych rád zmínil, že jsem v tomto oboru opravdu začátečník, ale zajímá mě to, a rád bych se čemukoli případně přiučil.
Tedy k tématu, vytáhl jsem ze sklepa dlouhou dobu nevyužívaný set reproduktorů od firmy RTF typu B3010 (Témata k nim tu již jsou, ale obvykle se nazabývají moc podrobnostmi, a pokud ano, omlouvám se za přehlédnutí). K těmto reproduktorům jsem úspěšně našel i schéma zapojení a vše potřebné k práci s nimi. Nicméně reproduktory jsou naprosto plně funkční a krásně hrají.
K reproduktorům mám k dispozici i plně funkční kazeťák SC1800/1810 od téže firmy, s kterým tvořily reproduktory set.
A teď již k věci :
Napadlo mě, že bych si z těchto repro beden udělal nové příslušenství ke svému stolnímu počítači. Rád bych reproduktory po vzoru některých lidí na tomto fórů zrenovoval a dále používal, protože mi přijde že pro mě, klasického audio uživatele, mají tyto bedny stále svojí kvalitu jako v době, kdy si je můj otec kupoval

.
Rád bych je tedy dal dohromady, a zeptal se vás na doporučení jak na to, poněvadž jak už jsem zmínil, jsem amatérem, prosím o pomoc vás zkušenější. Dokázali by jste mi poradit jakým procesem musím projít, abych takovéto reproduktory mohl k počítači používat?
Osobně bych viděl proces nějak takto :
Reproduktory jsem komplet rozebral, zkontroloval jsem stav součástek, gelové kondenzátory (které již byly bohužel vyteklé), jsem díky schématu byl schopný nahradit novými, svitkovými. Renovace reproduktorů bude pokračovat s troškou kitu kvůli samotnému vzhledu a vyhlazení hran, pak případně nástřik/tapeta, pro trošku lepší vzhled.
Má v této fázy cenu nějaká náhrada vodičů ? Ať už v případě vývodů z tištěného spoje výhybky, či výstupů z reproduktorů za nové ? (Napadlo mě, že se do toho pustím, ale prosím o názor).
Předpokládám, že reproduktory samotné, budou pro použití potřebovat nějaký externí zesilovač (který je ovšem obsažen ve zmíněném kazeťáku), podle těchto údajů by se vhodný zesilovač možná i dal pořídit? ->
http://ifatwww.et.uni-magdeburg.de/~madaus/boxentext/kb3010t.html . Nebo má nějaký smysl/cenu snažit se o extrakci zesilovače ze zmíněného kazeťáku ? (K tomu ale bohužel chybí schéma..)
Jakýkoli další postup a korekci mnou zmíněných velice rád uvítám, na závěr se ještě zeptám, jestli tohle všechno má vůbec nějakou cenu dělat?

.
Předem vám všem děkuji, a doufám v aktivní diskuzi!