Nastavěl jsem asi deset párů různých předělávek s Godzovou výhybkou pro sebe i pro známé. V ložnici mám předělávku ARS9204 s původními ARN5604 s velkým vrchlíkem. U těch beden doporučuju vyrazit plastový výlisek pod výškou, seříznout nebo odfrézovat jeho boky na výšku cca 8mm a zalepit zpátky tak, aby výška byla v rovině s přední deskou (stejně u ARS824). Objem bedýnek není optimální, ale to co basům ubližovalo víc byly nezatlumené vyšší frekvence, které je překrývaly. Na usínání je teď basů akorát.
Druhý pár mám v koupelně, v sanitárním provedení (bílý korpus, světle šedá průzvučná tkanina) a v plochém tvaru pro zavěšení na zeď. Čistých 11 litrů, osazeno méně vzhlednými ARN5604 s malým vrchlíkem. V obýváku hrály krásně, zavěšení na zeď basy zdůrazní možná až moc, ale v prostředí tekoucí vody a bzučící mašinky na ochlupení to je spíš plus.
Předělával jsem několik 1PF06733 až 62, na basech všechny verze od nejstarších ARN567 po poslední ARN5604. Výsledky hodně podobné, při přímém porovnání ve prospěch ARN567.
Asi nejlepší výsledek v porovnání s původním stavem byla
přestavba kamarádových ARS9206. Pokud by se tam ještě použily ARN567, bylo by to asi vůbec nejlepší dvoupásmo osazené čistě Teslou. Takhle půl bodu dolů.
Ve všech případech pomohlo vyztužení kisen a úpravy proti kmitání stěn. Minimum je předozadní výztuha v místě mezi repráky, kde je přední stěna značně zeslabená. Jinak odřezky latěk vlepené do spojů a kousky koberce nalepené nebo nasponkované po vnitřních stěnách. Bedýnky pak přestanou na poklep dunět.
Jedn pár ARS824 po úpravě hraje v České Skalici na benzince Autotrans. Bohužel je zasutý mezi policemi na cigára v mrňavé kancelářičce a pouštěný jen na sotva slyšitelný šepot, takže nevyužitý.
Jeden pár
1PF06733, který byl jak technicky dotažený tak designově aspoň trochu reprezentativní jsem poslal do světa jednomu zvědavému zájemci z Aukra. Tam zatím odezvu nemám.
Měl jsem v úmyslu dát dohromady po jednom páru v kombinacích od paskvilu 1PF06733 s pouhým a nesmyslně velkým kondenzátorem, přes RK09 s kondenzátorem správné velikosti, různé verze továrních výhybek až po tu Godzovu a uspořádat s tím velké sezení a porovnávat a posuzovat. Ale ono to nějaký valný význam nemá, přeci jen jde spíš o takový hec a kdo ví, jestli by vůbec byl zájem, žádalo by to dost práce a nějaké investice. Tak jsem to pustil z hlavy.