Poslední návštěva: Právě je 08 kvě 2026 15:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prehrávanie CD
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2014 11:31 

Kraj: SR - Bratislavský
Nazdar,
myslím, že v domácnostiach sa nachádza značné množstvo použiteľných DVD prehrávačov prvej generácie a ani ja nie som výnimkou. Tieto prístroje prehrávajú spravidla iba formáty DVD video, CD audio a MP3.
Ja mám prehrávač Daewoo, ktorý prehráva vyššie uvedené formáty, dobre načíta CD, CD-R aj CD-RW a má slušné DO. Keďže som blázon do magnetického záznamu, chcel by som z neho príležitosne nahrávať.

Rád by som sa opýtal ako sú na tom tieto prístroje z hľadiska kvality D/A prevodu?

Vyššie uvedený Daewoo pri subjektívnom posúdení nevykazuje počuteľné nedostatky.

Naposledy upravil Xeon_sk dne 29 kvě 2014 08:51, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Prehrávanie CD
PříspěvekNapsal: 28 kvě 2014 22:51 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
prosim te, jestli chces aspon odhad tveho problemu, popis celou zalezitost ponekud podrobneji:
na co a pres co nahravas, pres co poslouchas, jake vstupy pouzivas, jake propojeni pouzivas, jake dolby mas na mysli, co presne myslis deformaci dynamiky atp., taky by nebylo od veci uvest nejen znacku, ale i model pristroju

takto ti tezko muze k tomu neco rict, ja osobne ani moc nerozumim popisu problemu, snad jen to, ze s nahravkou nejsi spokojen

Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se pak najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2014 09:03 

Děkuji za odpověď.
Asi to vyznělo nejasně i když je otázka textově oddělena, proto jsem dotaz zeditovat. Nemám žádný problém s přehráváním CD, nebo nahráváním na magnetofon. Normálně přehrávám CD na Sony CDP-XE700 (to je normální CD přehrávač) a magnetofonů mám momentálně 19. Chtěl jsem jen vědět, zda přístroje třídy domácího DVD přehrávače mohou poskytnout uspokojivou kvalitu při přehrávání CD.

Naposledy upravil Xeon_sk dne 29 kvě 2014 09:21, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2014 09:11 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Osobní zkušenost: Nesetkal jsem se s takovým přístrojem. Mám ale zkušenosti jen s těmi nejobyčejnějšími DVD přehrávači starších generací (poslední DVD přehrávač jsem kupoval před osmi lety, obraz u nás sledují jen děti v pohádkách). Žádný se při reprodukci CD zvukově ani nepřiblížil těm nejlevnějším CD přehrávačům.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2014 11:41 

Osobně jsem zaznamenal dost podstatné rozdíly v převodnících CD přehrávačů a dlouho jsem hledal, DVD jsem až tolik neposuzoval, jen pár, a dospěl jsem k tomu, že mně nejvíce vyhovují převodníky, které používá Pioneer (já osobně hledám zvuk přehrávače takový, který by co nejvíce připomínal zvuk z gramofonu, akustika je věc analogová, čili zvuk by podle mého ve výsledku měl také znít "analogově"), také Yamahy se mi povětšinou líbily, ale zejména Sony se mi nelíbily, přijdou mi takové jalové, matematicky až nepřirozeně přesné, nebo jak to vyjádřit... ale každému může vyhovovat něco jiného

dříve jsem měl dlouho CD přehrávač Pioneer PD-306, ale odporoučel se, aktuálně nějakou dobu používám DVD Pioneer (čte jak DVD, CD i MP3, a protože mám hifi poslech fyzicky umístěn odděleně od televize/videa, používám tento přehrávač bez zapojení na obrazovku v hifi soustavě, čili jen na zvuk - výhodou je, že si mohu pouštět jak CD a MP3, tak i DVD koncertů, aniž bych na ně koukal)

další DVD přehrávače jsem zkoušel nějaké LG, Samsung, Sony, Thomson, ale nijak mne neoslovily; nejsem si jist, jak tomu je u značek jaké uvádíte (Daewoo, nebo i Hyundai, Universum atp.) - pro tyto značky přístroje většinou vyrábí někdo renomovaný, ale v jaké třídě a kvalitě si netroufám říct, osobně se jim vyhýbám, protože zde nikdo předem neví, co je uvnitř... může se stát, že se nějaký model povede, ale je to spíše náhoda

pořád nějak nechápu to spojení DVD, resp., D/A převodníku, a magnetofonu...
podle mého platí, že se nahraje to co je slyšet, pokud máte na zesilovači přepínač monitor, můžete kontrolovat co se přesně nahrává, čili co do magnetofonu vstupuje, resp. u tříhlavých strojů, co se nahrálo - zde ale záleží na magnetofonu, nikoli na přehrávači

Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se pak najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Q.

Naposledy upravil Quido dne 03 čer 2014 10:07, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2014 13:03 

K využívání přehrávače DVD na snímání CD mě vlastně přivedlo to, že potřebuji přehrávat i média CD-RW, které můj normální přehrávač CD nečte. Totiž už více let chodím do knihovny a půjčuji si CD. Půjčí 7 CD na 14 dní. Zajímavé si nahraji na magnetofon (z normálního CD přehrávače) a ty si i zpravidla 'vezmu' do PC. Později, při dalším poslechu mi je samozřejmě líto nahrát žádané tituly na CD-R, protože už jsem i tak dost zavalen těmi plackami.

Ten levný DVD přehrávač má normální PC mechaniku a více se o tom nedá zjistit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2014 21:19 

mechanika nic neresi, maximalne tak hlucnost, prevodnik je veci elektroniky, cteni RW veci optiky

porad nejak nechapu, kam miri dotaz...

Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 kvě 2014 21:42 

Chcel som vedieť, či normálny domáci prehrávač DVD prehrá zvukové CD tak, aby mal na výstupe zvukovú kvalitu aspoň ako obyčajný CD prehrávač. Či by ten zvuk bol technicky na úrovni CD kvality. To by bolo pre mňa výhodné, využil by som prehrávač DVD, ktorý je inak k ničomu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2014 08:22 

aha, už jsem to pochopil... no tak vlastně popravdě shruba na úrovni CD to asi bude, jenže i úroveň výstupu CD je různá - jak jsem psal, osobně jsem zaznamenal značné rozdíly, nejen v kvalitě jako takové, ale ve zvuku v tom smyslu, aby byl vystupující signál při produkci co nejpřijemnějším a nejpřirozenější - a to je věc konstrukce D/A převodníku...

osobně používám DVD přehrávač namísto CD přehrávače a důvod jsem již uváděl, proto jsem hledal takový, který má pro mne nejvhodnější zvuk

čili obecně se asi nedá odpovědět, že každý DVD přehrávač bude mít lepší či horší zvuk než CD přehrávač, a ani naopak to neplatí. maximáílně by se to dalo shrnout podobně, jak zde uváděl kolega, že většina současných DVD přehrávačů má horší zvukový výstup než většina starších CD přehrávačů... no ale to je takové nicneříkající "statistické" tvrzení, jako že statisticky sníme každý jedno pečené kuře, přičemž já mám mastnou hubu, protože sním dvě, a vy žádné... :)

PS: já mám taky rád analogový záznam, vědom si jeho nedostatků, ale pro mne je to důvod, že většinu záznamů na pásek mám z gramofonových desek...

Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2014 10:33 
Řádný člen

Já teda vůbec nechápu, o čem se tady bavíte. Samozřejmě, že i mechanika MÁ vliv.
Levný DVD přehrávač samozřejmě bude hrát hůř, než CD přehrávač, protože je převážně levnější a za ten levný peníz se do něj musí narvat víc převodníků, víc softwaru etc.
A co provádáte s cédama z půjčovny, to už fakt nechápu. Tak si to buďto vypálím na placku nebo si to nechám na hadru a mám to, ne? Ovšem nahrávat si z céda na magnetofon a těšit se, jaký mám analog, to je efičáctví nejvyššího stupně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2014 10:52 

Kraj: ČR - Liberecký
A máme tu novou terminologii....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2014 10:53 

Tys´mi dal. :P
To nahrávanie ma baví a nehrá to zle.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2014 11:14 
Řádný člen

xeon: Ale však ja nehovorím, že to hrá zle. Ja si tiež raz ročne rozbalím peknú fungl novú kazetu typu IV alebo cievku BASF LPR 35, nakalibrujem si nejaký trojhlaváčik a niečo si cvične nahrám. Však na to tie magneťáky mám.
Ale "nehrá zle" rozhodne neznamená "hrá lepšie ako originál" :D .

kemo87: Záznam z CD na magnetofon přidá zvuku medovou jemnost a vyhladí digitální zuby řídkého CDDA formátu :D .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2014 12:02 

laminat píše:

kemo87: Záznam z CD na magnetofon přidá zvuku medovou jemnost a vyhladí digitální zuby řídkého CDDA formátu :D .

...a mně to i zrychlí basy a uzavře akustický opar základního zvuku do tvaru koule, čímž získám tolik potřebnou hifistickou důstojnost, kteroužto mé reprobedny implicitně postrádají
:mrgreen:

(PS: nad tím, proč to tazatel dělá, jak popisuje, jsem raději vůbec nepřemýšlel... je to pro mne to pořád pochopitelnější, než ty osvětlené reproduktory)
:twisted:

Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 kvě 2014 20:36 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Když on se ten kotoučák tak hezky točí... :D

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]