Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 19:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 312 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Renovácia 1PF 067 08, úspešná + foto
PříspěvekNapsal: 30 říj 2009 15:05 

hmm to je v tom že ja našťastie nebývam v paneláku :D akurát mám v pláne poriadne prerábať izbu čiže do toho rátam aj Audio/video (teda hlavne, tomu bude prispôsobená celá izba) :D susedia sú OK, ak si pustím ja, pustí si aj sused akurát jeho domáce kino už po novom nejako nestačí :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2009 19:15 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Na to aby akékoľvek bedne doma hrali, je treba mať vhodnú miestnosť. To ja nemám, a proste ani moje almarky nejako nejdú odspodu, niečo tomu chýba... Tož tak.
Inak tiež keď príde dakto kto ešte nevidel čo tu mám, tiež sa čuduje, bežná vec...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2009 19:27 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Farridd: Aha, už je to jasné... z tých fotiek vnútri som mal taký dojem, že to je v paneláku :oops: Tak to máš teda dobré, nech slúžia k spokojnosti. Ale predsa pripomeniem, gombík volume otáčaj s mierou.

Martinekk: Aj mne sa stáva, že sa ľudia starým Teslám čudujú. Čo už, keď sú mnohí zvyknutí na plastové "sapvúúfre"... Väčšinou im potom z tých zatracovaných Tesiel ovisnú gamby, keď nehučia, nedunia, ale hrajú.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2009 19:53 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Tak tak...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2009 20:23 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Občas tu jsou takové hlody, zralé tak do hlodníku :lol:.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 říj 2009 22:32 

Díky. to s hlasitosťou je mi jasné, nevyzerajú síce na 25 ale je to pravda :D BTW len veľmi málo ľudí ktorí to počuli tomuto údaju veria zvlášť vďaka oblbovaniu s výkonmi ktoré je dnes v móde. BTW zrovna včera som čítal na hojko.com že chalan mal 500W RMS logitech či kýho fas, viem že dáky výrobca PC techniky, ale celkom som sa zasmial :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 31 říj 2009 04:46 
Řádný člen

Kraj:
Kdybych na ty Logitechy hodil 500W trafo tak zbyde leda tak placka a to jsem nezapočítal účinnost. Takže když jí započítáme a hodim na to 1KW trafo nezbyde ani ta placka. Ale jinak bych se alogitechu zastal v tom že používá alespoň u některých modelů alesoń trochu rozumné repráky (což se u ostatních nekoná) a tak má nějaké bodíky k dobu za snahu. Bohuřžel ty bodíky jsou úplně na prd protože celé to zabíjí tešn šrot kolem nich počíbnaje debilním návrhem ozvučnic a konče debilní elektronikou. majitelé by se asi divili co by z těch repráků lezlo kdybych jim dal to co potřebují.

Jinak k předchozím příspěvkům:

Farridd
Však ty geniusy mám odsimulované i odměřené. Je to sajrajt naladěný na hrb jak kráva na 90Hz a nikde kolem nic. Takže už z principu to NENMŮŽE dělat nic jiného než Hu-Hu. Přitom ten basáček v tom neni až zas tak vyložená tragédie, jen je velmi málo citlivý a tak takto nechutně laděný bandpass je spolu s vyloženě tragickým zesilovačem (výonově i co se týče DF) jediná možnost jak z něj něco dostat s dostatečnou hlasitostí. Kdyby ho strčili do normální uzavřenky a dodali alespoň malinko rozumnej konjec tak by to zas tak zlé nebylo (a hlavně by hrál podstatně níž a rovně) jen by bylo třeba to trošku víc voroštovat.
Devítkové ARO bych pod 1PF nedával pro odlišný charakter zvuku. Ty ARN738 jsou schopné jít nízko ale potřebují větší bedny a jinou výhybku. pokud cítíš potřebu použít 15" PA reprák pak bych dal pryč 1PF a udělal zcela jinou bednu která k tomu svým charakterem zvuku půjde. Například výborně by se k tomu hodily (i citlivostí) moje kinobedny. Zvláštní model 25WS/D-2 který mám asi jen já. Skelet je v HiFi homě provedení krásná dýha, pěkná krycí síťka (která v žídném případě neudělá doma ostudu a hrají velmi příjemně (zejména poté co jsem je víc upravil na HiFi, předtím byly laděné na maximální účinnost) ale holt to bylo v malém kině. Spolu s ARA by to byl velmi pěkný a monstrózní zážitek. Já je tu poslouchám bez subu protože nedostatek basů mi u TV nevadí, ba naopak. Ale už za ně chystám náhradu. jakmile bude hotová a pokud se osvědčí kinobedny půjdou pryč. Bude se mi stýskat :cry:

Laminát
To je suprová hláška! Tou si mě fakt dostal a dám to do svých TOP. Mě stačilo jen pojmenování "airport". Pro angličtiny neznalé v překladu do češtiny to znamená letiště. Ale to nebyl výlev jen jednoho člověka! Oni to mají atohifíci vymakaný. Když je to malá ďoura tak je to bassreflex (nebo nějaká jiná odvozenina) ale od určité velikosti už to není BR ale airport.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2009 10:55 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Tak jsem si prohlédnul poslední aktuální fotečky těch tvojich 1PF 096 08 a musim říct, že vypadaj jak právě vyjeté z fabriky. ;) Jediný opravdu drobný detail, co bych asi nemusel, jsou ty "stříbrný" šroubky... Černé nebyly, nebo si je záměrně nechtěl černé? Přes tu průzvučnou tkaninu neprosvítaj, když rozsvítíš světlo, nebo je prostě dost hrubá a vidět to neni?
Pokud něco vyloženě nestavim ze zásob doma s tim, že to bude jen na nějakou dobu, aby to už fungovalo, ale vzhledové úpravy se pořeší později, tak se snažim to udělat rovnou tak, jak to má vypadat a sloužit na trvalo.
Nicméně jak už jsem psal, renovace se ti povedla, pokud se ti to i s těmi sřoubky tak líbí, tak proč ne, to už je otázka vkusu...

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2009 11:39 

Vďaka za poschvalu :) Naposledy som im spravil "tuning" v podobe nožičiek, aby sa mi spodok neodieral o podlahu. S tými šroubkami: priezvučnú tkaninu nedávam dole, ale aj keď náhodou dole je tak to nejako extra nevadí :D nebol to zrovna zámer ale nieje to vec, ktorá by mi nejako prekážala. Tak či tak, v jednej bedni mám chybu vo výhybke, všimol som si že ARO "basuje" a nieje to kvôli netesnosti, keď zatlačím membránu ARNka tak ARO sa pohne tiež, v opačnom smere. Plus mi na tej bedni basák "chrčí" skrátka ako keby niečo drhlo v medzere. Ale asi je to tak isto chyba výhybky, robí to len pri nižších úrovňach signálu, inak sa pohybuje voľne bez drhnutia a problém sa neprejaví, keď ho zapojím napriamo...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2009 12:04 
Řádný člen

Tá chyba je v pôvodnej bedni alebo v tej druhej, ktorú si vyrábal?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 lis 2009 18:22 

tá robená, je v nej tá výhybka s hliníkovou tlmivkou. No nič, keď bude nálada a hlavne peniaze, tak sa pekne pomenia všetky kondy, dorobí zosík a snáď už bude kľud :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 lis 2009 16:18 
Řádný člen

Vidím, že to berieš optimisticky :) Nechcem ti kaziť náladu, ale to, čo popisuješ, sú dosť zásadné vady.
Za prvé, že ARO "basuje" a hýbe sa, keď sa hýbe membrána na ARN. Myslíš, že to nie je kvôli netesnosti stredovej búdky? A kvôli čomu inému by to bolo? Iste, keď je tu ten ARO zapojený cez 6 dB výhybku, tak preberá ešte dosť nízkych tónov. Lenže zavretý v malej stredovej búdke - ak je táto veľká presne podľa originálu - by aj tak nemal dosahovať voľným okom viditeľný rozkmit. Aj keby išiel na celé pásmo, mal by čo robiť, aby v takom malom objeme viditeľne kmital. Asi ti s ním cez nejakú netesnosť predsa len pumpuje basový reproduktor.
Chrčanie - keby ten ARN 738 zadŕhal, najskôr by si na to prišiel pri hýbaní membránou v kľude. Ak vtedy nedrhne, tak je ok a príčina je inde. Pripomeň mi, odkiaľ si vzal tú výhybku, čo tam teraz máš? V prípade, že je v nej hliníková cievka, je to stará, pôvodná výhybka s pôvodnými kondenzátormi? Tým by mohla byť chyba a záhada chrčania odhalená.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 lis 2009 22:12 

Takže takto: ARNko som vybral z bedne a nechal trčať na kábloch a skúsil pohýbať, hýbalo sa to aj keď tam tlak nebol vôbec. Samozrejme že som do toho signál zo zosilňovača vtedy nepúšťal, také prasa niesom :D Len som naletoval prívody priamo na ARN, zašroubil ho naspäť a pri priamom pustení nechrčal. Skúsil by som výhybku z druhej bedne ale je mu to ľúto kvôli tesneniu, ktoré som tu tak či tak musel rozdrbať :D a áno kondíky vo výhybke sú pôvodné a tým by sa to aj vyriešilo asi. Inak k tej netesnoti.... no neviem... neviem ešte či je to dobre, ale do oboch komôr som natlačil vatu a pomerne veľké množstvo, myslím že dosť veľké na to, aby sa zmena tlaku dostala až na membránu ARO. Navyše pri zatlačení na ARO sa ARN pohlo takisto. Inak s tou vychýľkou je to jasné, na druhej bedni vidieť ako to má byť

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 lis 2009 22:51 

Jenom vata ti ten tlak moc nezadrží, pokud tam opravdu netěsnost je. Pokud si to při renovaci neudělal, nebylo by od věci přejet hrany, resp. spoje těch krycích budek k těm ARO. Na to nepotřebuješ žádný speciál tmel, bohatě stačí univerzál, já používám stavební husty lepidlo na kov, dřevo a beton, protože ho mám v zásobě větší množství, tak ať se využije... Jedině tak si můžeš být na 100% jistý, že tam nic nebude foukat. Jinak ten problém, co popisuješ teda čtu prvně, ještě jsem se s tim nepotkal, v každém případě to ale chce vyměnit ty kondíky, v tom stáří už na to maj nárok a hlavně je to jistota. Nedávno jsem renovoval bedýnky RFT a v nich byly elyty totálně mimo udávané hodnoty a navíc každej jinak mimo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2009 05:12 
Řádný člen

Kraj:
Veliký svod či zkrat kondenzátoru v serii s ARO by to vysvětloval.

Byl bych rád kdyby někdo zkusil ten mlj výmysl s klínem proti basáku uvnitř na rozbití vln vyvolaných basákem jestli to pomůže.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2009 21:20 

Kraj: ČR - Zlínský
Tak po delší době se zase ozývám se svou renovací ale jen na rychlo :) Tak jedna bedna je hotová druhá tak 70 %. Tak prozatím hodím sem foto té první je to v hnusné kvalitě mobilem lepší a detailnější fotky přidám až to bude komplet hotové i s popisem všech úprav :P Snad se vám to bude aspoň trochu líbit ...ale jedno musím říct ...tapetu už nechcu ani vidět :mrgreen:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2009 22:15 

Pěkné, ta černá tomu "sekne", jak vidim, máš tam i stejnej "univerzál" nábytek jako já v pokoji... ;)

Co je ale na první pohled patrné, že máš tu tapetu nalepenou špatným směrem... Dýha má být ve směru delšího rozměru, v případě beden teda vertikálně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2009 22:24 

Viper píše:
Co je ale na první pohled patrné, že máš tu tapetu nalepenou špatným směrem... Dýha má být ve směru delšího rozměru, v případě beden teda vertikálně.

Ajaj tak toto mi teda ušlo :oops: Tak teď už si dám pozor ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2009 22:35 

Stačí jako vodítko použít klasickej nábytek, když na to zapomeneš... Podívej se na dveře šatní skříně, taky maj dýhu vertikálně a ne horizontálně. Působilo by to prostě blbě, jinak ono je to i logicky, kdybys řezal něco takovýho z masivu, tak zase máš fošny a léta v délce toho kmene, ne na šířku... A ten delší rozměr bys neřezal ze šířky té desky určitě a v tom to je... ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 lis 2009 22:41 

Je to tak určitě by mě to trklo kdybych měl tapetu jaku má farrid na svojich tam je to prece jen vyraznější :lol: Aspon su ponaučený :roll:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 312 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]