Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 00:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 239 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Reprosoustavy s reproduktory TESLA
PříspěvekNapsal: 24 dub 2014 20:32 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Výborně... :)
Tak ještě nezapomeň vzít DT-300 + WG-300 a nějaký ty ARN-ka...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2014 21:33 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
ARNka chystám, ale DT+WG jsem nesliboval!!! Psal jsem jen, že tu mám dva půjčený, takže to můžu poměřit...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 dub 2014 21:48 
Řádný člen

Aha.
Tak to jsem špatně pochopil...a nevřískej na mě, nesnáším to.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2014 05:43 
Moderátor

V tem připadku hysterickou ženskou na tebe. Dnes mám dovolenou, tak to jdu chystat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2014 13:12 
Řádný člen

No jo, s hysterkou bych vydržel asi tak 1 den...
Vždycky, když někdo použije 3x výkřičník, tak to beru, jako by po mě někdo řval...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2014 14:53 
Moderátor

Blbost!!! Nikdo na tebe neřve!!!

Je to tak lepší?

V poledne jsem vyzvedl přířezy. Dohodli jsme se, že to slepím sám, jinak by to bylo do pondělka. Je to teď stažené popruhama, ráno to rozdělám a zrovna hodím do auta. Žádná velká paráda, nicméně po přetmelení a přebroušení pod Warnex dobrý a možná by to šlo i odýhovat. Přivezu to bez vrtaných děr pro montáž repráků, to už fakt nestihnu. Díry pro repráky samozřejmě jsou, včetně zapuštění WG.
Ještě vyberu nějaký ty ARN.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2014 15:05 
Řádný člen

Nestihli to ani slepit? :lol: Na měření to paráda samozřejmě ani být nemusí. Já na obě 3-pásma budu stavět třeba jen po jedný bedně, nechám to v baumaxu nařezat z 18mm DTD, nějaká ta frézovací práce na čelní stěně, slepím a nazdar. Ať to hlavně fičí a máme nějaký výsledky...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2014 16:44 
Moderátor

Mají toho moc, nestíhají zakázky. Vzali mi to jen ze známosti, když jsem udělal psí ksicht.
Přířezy vyšly tak v 0,5mm toleranci, sem tam zůstala nějaká spára (zevnitř jsem to máznul Distykem). Kdyby se to zalisovalo tunou ve všech osách naráz, asi by to sedlo líp. Ale jak říkám, po finalizaci to bude i k normálnímu použití. Obávaná cenová darda se nakonec nekonala, tak co.

Vyhrabal jsem krásně zachovalý ARN665 a něco zamotaného do fólie, co vypadá jako zachovalý ARN664. Musel jsem ale mazat domů, tak to rozbalím až ráno.
Těch menších ARN56XX vezmu víc na výběr a domluvíme se se kterým co podniknout. Nebylo by špatné, kdybys byl ochotný změřit pro porovnání různá provedení, nebo co provede se zvukem ono kolem dokola diskutované černění membrány. ARN 567/5604 v různých variantách mám na hračičkování dost.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2014 18:04 
Řádný člen

Černění? U ARN668 po načernění tušem to neprovedlo nic...nebylo to skoro měřitelný, natož slyšitelný. Podstatně větší rozdíl jsem naměřil mezi dvěma kusy stejný série s nenačerněnou membránou. Na ARO667 se hrubší vrstva tuše podepsala, tam byl rozdíl krásně vidět...ale u ARN je to jedno.
Super, tak se to odladí pro více druhá těch 6,5" ARN...já mám doma nějaký ARN5608, ale nepamutuu si, z jaký sorty.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2014 19:35 
Moderátor

Tak já dodám ARN567/B surový a černěný, ARN5604 modrý, ARN5604 černý - s malým i s velkým vrchlíkem, ten ještě ve dvou různých koších. Jen si myslím že nemám poslední provedení s gumou lepenou zvenčí.
Ve dvoupásmu by myslím jakýkoli nátěr už mohl být znát. No ale každopádně ať máme jasno v rozdílech u různých provedení, jestli bude nutné je brát do úvahy nebo ne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2014 21:18 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
ja myslim ze bude, ked su vacsinou natolko rozdielne ze je niekedy az pocutelny rozdiel tak myslim ze to bude treba brat do uvahy, ale myslim ze keby sa uz ma nieco stavat tak asi z tych novsich, tie su myslim lachsie zohnatelne a vacsinou su aj zamenitelne s TVM menicmi.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2014 22:01 
Moderátor

Zaměnitelné jsou jak které, sehnat se dají ty starší (ARN567 a ARN664) bez problémů a taky líp hrají.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 dub 2014 22:08 
Řádný člen

Z tých nových sa nedá stavať dvojpásmo. Takže smola. Použijeme z Tesly len to, čo je rozumné. Na trhu je dostatok relatívne lacných a slušných reproduktorov, nebudem tu nejaké ARN226 pretláčať za každú cenu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 dub 2014 18:03 
Moderátor

Ufff. Udělal jsem, co jsem byl schopen. Tak uvidíme, jestli z toho bude něco kloudného.
Opakuju, že pokud by někdo měl zájem, přinejmenším ty menší skelety pro ARN56x můžu do budoucna pustit (až bude odměřeno a odzkoušeno).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 dub 2014 20:00 
Řádný člen

Jo, všechno je defacto připravený, už jen ať je přes týden normální počasí...rád bych měřil venku, ať mám delší okno (nemyslím alkoholický). :lol:
Taky přivezl Ransom jednu celotesláckou specialitku, která se mi moc líbí (ARN567 + ARZ3604 + ARV165) a připomína takový "Tesla Grundig Box" a na kterou se celkem těším...pokud dovolí to pak pustit do éteru, tak budete mít k dispozici i malý třípásmičko, vhodný do ložnice, nebo k počítači. ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 dub 2014 20:08 

Kraj: ČR - Liberecký
ransom píše:
Ufff. Udělal jsem, co jsem byl schopen. Tak uvidíme, jestli z toho bude něco kloudného.
Opakuju, že pokud by někdo měl zájem, přinejmenším ty menší skelety pro ARN56x můžu do budoucna pustit (až bude odměřeno a odzkoušeno).

Ten skelet bych klidně odkoupil...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 dub 2014 20:32 
Moderátor

Když už se to vytáhlo: U těch mini trojpásem je nejzásadnější malér střeďák. ARZ3604 zcela v souladu s tradicí výrobce prošel během let výroby konstrukčními změnami (jiný vrchlík), takže kdo ví, jak se to projeví na zvuku. No ale jde o recyklační projekt, tak na nějakých drobných odchylkách snad nesejde.
V podstatě jde možná o jediné třípásmo osazené čistě Teslou, které jakž takž dává smysl a naději na použitelnost. Repráky se ještě dají sehnat a nemusí to stát vyloženě majlant. Uzavřenka kolem 13l, osazení ARN567+ARZ3604+ARV165. Možná by se mohla, ba měla udělat alternativa s ARN5604. Pak by šly na stavbu smysluplně zrecyklovat repráky z nic moc hrajících ARS9104. Uspořádání je s ARV nastojato (kvůli směrovce) a ARZ s minimální možnou mezerou vedle něj, takže bude vhodné dělat L/P bednu symetricky. Montováno na nosném plechu, fotky jsem už tady někde ukazoval. Případným zájemcům jsem schopen plechy dodat hotové, chemicky načerněné nebo stříknuté černou matnou vypalovačkou. No, uvidíme. Třeba o stavbu ani nebude zájem. Předpokládám, že náklady budou podobné jako u dvoupásma s DT300, možná trochu nižší. Takže je to pro někoho, kdo se nebude chtít nimrat s úpravou těch Monacořích kalot (zkoušel jsem to nedávno pro kolegu a je to tedy k uvztekání) a každopádně primárně pro ty, kdo použité repráky mají. Stavět něco takového od začátku a shánět na to všechny ty dávno nevyráběné Tesly by byla samozřejmě pitomost
Ladit bude Unicorn, takže uvolnění výhybky pro veřejnost je čistě na něm. Já jako iniciátor jsem zásadně pro.

Kemo: Tobě skelety nenechám, protože víš, kolik jsem za ně dal a nemohl bych tě natáhnout.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 dub 2014 20:49 

Takže su nakoniec aj tie DT+WG300? Ak by bolo predsa treba mam ich už tiež k dispozicii (v BN).Za co by bol prosim ten skelet?
Prajem pekny vecer.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 dub 2014 21:31 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
No mne by sa lubilo ak by existovalo nieco pre ARN5604 (najnovsie) + ARZ3604 + nejaka vyska (ARV161? asi nie, ze? :D) Lebo tie repro doma mam :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 dub 2014 21:56 
Řádný člen

A ja chcem hodinky s vodotryskom. :evil: Si to postav a ja Ti to odladím...napr. na jeseň, až dokončím to, čo som začal.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 239 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]