Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 10:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 20 dub 2014 00:49 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
Tak já například na ''xichtošmejdu'' : D sem celej den po dobu zapnutýho počítače. To ale neznamená že tam brouzdám furt. Mám ho vždy jen zaplej bokem a jdu tam jen když někdo něco napíše nebo si s někým píšu. Tedy mám ho jenom proto, pro co byl postavenej. Sdílení informací, fotek a komunikaci s lidmi. Nikdy sem si tam nepustil jedinou hru atp.
Sem tam někdy odzačátku roku 2009, a první taková ''aplikace'' co sem si tam dal, pamatuju že ''Pošli Paroubkovi bačkory, ať má v důchodu teplé nohy'' :D
Nevim no proč se tomu tak vyhejbáš, nikdo tě nenutí si tam něco o sobě psát. Já tam nemám žádný osobní věci, maximálně tak jméno. Hlavně sem si tam našel dost kamarádů a známejch se kterýma sem ztratil kontakt, co se třeba odstěhovali a podobně. Záleží na lidech no, já bych se bez něj dneska už skoro na ničem nedomluvil, škoda že éra ICQ(QIP) je už za námi. Z nějakejch 200-300 lidí a 100 online skoro pořád zbylo už jen tak 12 v průměru.
Ale staraj se o to stejně jako teď všichni ve světe informatiky, všude se cpe strašná spousta s prominutím p*čovin ale jaký to už bude mít nároky na HW už nikoho nezajímá. To samý YouTube i Facebook, pořád mění a inovujou i designy a to je fakt děs ve většině případů.

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2014 06:15 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Víš, Thalete, ono to má každý jinak. Kdybys strávil týdně pár desítek hodin na cestách, tak bys i četl, i pracoval, možná i na ty filmy čuměl. Kdybys byl stále na cestách a navíc musel být neustále ve spojení, tak bys ocenil každé ušetřené deko.
Jak tady popisujete, co všechno byste nedělali na tabletu, tak většinu z toho já dělám na mobilu s qwerty (přesněji řečeno qwertz) klávesnicí a třípalcovým displejem.
TASK: V čem se Thaletovi vůbec, ale vůbec nedivím, je averze vůči Gesichtsbuchu. Ale je to osobní věc každého. Lidi si brání soukromí jak to jen jde a pak na sebe stejně všechno vykecaj na Gesichtsbuchu :D.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2014 09:02 

Hehe, taky přispěju s troškou do mlýna. Byl jsem vesměs stejnej jak Thales, a pořád k tomu inklinuju. No seknul jsem se starým HTC, protože to prostě nešlo. Starej Sony Ericson K750i tu plečku v rychlosti a ergonomii mnohonásobně předčil. Tak jsem šel hledat nový telefon. Když jsem vlezl na všechny ty e-shopy, docela jsem zblednul. Vybavenou tatranku už nenajdete. Zapomeňte. Řítí se to celé do pr... pardon, ke smrduté zkáze.

Přihlásil jsem se tedy na forum mobilmania, a vznesl dotaz na hledání telefonu. Tam mi sdělili, že mám asi pavučiny na mozku, a že bych se měl vzpamatovat. Prošel jsem tedy víc diskusních for, kde se mě někteří s pevnějšími nervy rozhodli ujmout, a dopadlo to zajímavě.
Ukázali mi, že existují efektivně fungující telefony, a že se jen trošku musím přiučit.
Pravdou je, že člověk musí udělat kompromis vždycky. Už nemůžu veškeré funkce ovládat po slepu, psaní SMS při jízdě autem coby řidič radši neriskovat. To je dost velká ztráta, ale co už... Takové univerzální zařízení potřebuju. Všechno ostatní opravdu je rychlejší a často lepší. SMS nebo e-mail s dobrým customizovatelným dotykáčem napíšete násobně rychleji i bez té naprosto nepoužitelné korektůry (je jedno jaký slovník nainstalujete, dobře nefunguje nic), na desktop si dáte shortcuty toho co používáte, a jedním ťuknutím máte všecko hned. Na foťák hardwarové tlačítko, a když se takhle omezíte a nevrtáte do toho moc, je to parárně vše po ruce, a strašně rychlé. Mimojiné pořídil jsem Motorolu. Výdrž kolem 10 dnů když se na to nesahá, tři dny normálně, ale kdo si hodně hraje, nabíjí každej den... Srovnávat to s pomalu černobílou tatrankou, která na net nemůže, to je irelevantní.

Foťáky v tom všem jsou pořád nanicovaté. Jedinej slušnej foťák udělala Nokia do PW 808 nebo jak se to jmenovalo. Bohužel do novejch strojů už zase cpe šmejd - zkrátka okrádá lidi - a ten starej model má 500Mhz jednojádro, takže zpracování té 40Mpx fotky je fakt nášup. Tudíž vlastně na trhu pořád nic není. Také omezení na jednu ohniskovou vzdálenost je holt potřeba vytrpět. Věřil bych, že se pro nadšence najde jednou zařízení stylu podvodního fotoaparátu stylem vzpříčenej snímač + zrcátko, takže by takový telefon mohl mít i zoom, ale tenké to tedy stejně nebude. S tou tloušťkou mi taky pijou krev. Vůbec by mi nevadilo mít 15-20mm tlustej telefon, co má slušnej foťák a 4500mAh baterku. Nic co bych opravdu CHTĚL, pro mě nemaj.
Kdo má ty peníze na to koupit dedikované zařízení (ať už je to foťák, mobil, notes), a může si dovolit to nechat někde povalovat, nebo to všecko unosí, ví, že to nejde nikdy přímo srovnávat.
Skoro vždycky ssebou nosím zrcadlovku, a při představě, že bych takhle nosil pět zařízení, to mě děsí...

Líbí se Vám Web a fórum? Podpořte nás!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2014 20:43 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Když už tak pěkně uhýbáme od audia, mě a mou ženušku dnes vyloženě hodně potěšilo toto.
Kloakomotiva potřebuje malilinkou opravu, jinak vše jako nové.
Je to dederonské PIKO v měřítku H0 (které nakonec i Sheldon Cooper vzal na milost). Kam už to sakra budeme dávat, to tedy fakt nevím. Osciloskop jsem dnes umístil na novou poličku v kuchyni...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2014 21:00 

Kraj: ČR - Plzeňský
Tyhle H0 jsou fajn, taky si je schovávám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 dub 2014 21:58 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Mně dnes potěšila má žena dárkem k narozeninám... :)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 dub 2014 21:23 

Kraj: ČR - Olomoucký
Taky mám doma solidní sbírku po taťkovi. Jak H0, tak TT. Všechno poctivý PIKO. A nehodlám se toho nikdy zbavit. A to už jsem se slzou v oku musel jedno kolejiště kvůli místu rozebrat.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 dub 2014 21:44 
Řádný člen

ransom: Jestli chceš, tak tě někdy vezmu na akci zvanou "Zababov". Já se toho sice aktivně neúčastním, ale můj bývalý šéf (který mě do firmy přitáhl a pak se odebral na manažerský odpočinek) a pár zaměstnanců i kamarádů tomu holduje docela nemírně. To je totiž regulérní železniční provoz ve zmenšeném měřítku, včetně výpravčích, fírů, nákladních listů a grafikonu, jede se v čase zrychleném 3:1 (klasický ZPA Pragotron se zrychlenými matečními hodinami) a akce se koná 4-5 krát ročně po celé ČR, SR a Německu v pronajatých tělocvičnách. Principem celé věci jsou tzv. moduly, které mají normalizované rozhraní, takže se dají různě spojovat. Nejzavilejší účastníci mají takových modulů i deset-dvacet včetně upravených přívěsů, mikrobusů a rakví na jejich převoz, několika desítek HDV (hnacích drážních vozidel) a souprav vozů, jede se striktně podle historických epoch. Na stránkách www.zababov.cz se dá přečíst o akcích minulých i budoucích včetně podrobně zpracovaných fiktivních příběhů a příhod z natáčení.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 dub 2014 04:10 
Řádný člen

Kraj:
Také mám ještě schované vláčky po sobě. Přitáhl mě k tomu děda a skrze ně jsem se vlastně dostal k elektronice. Všechno to mám ještě schované, třeba se k tomu jednou zase dostanu pod záminkou že páchám něco pro příští generaci (která mě s tím pošle do háje).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 dub 2014 14:55 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Tie elektrické vláčiky to je tiež čistá nádhera. Aj ja mám schované PIKO vláčiky, bohužiaľ nie je na ne miesto. Presne o tomto čase pred rokom bolo celé jedno nákupné centrum v Nitre zapratané vláčikmi a krajinkami. To sa bolo na čo dívať! Skoro celý deň som tam strávil. Ale vždy ma to aj tak viac ťahalo k veľkej, ozajstnej železnici - najprv v Nitre v Mlynárciach za niekdajším cukrovarom a potom v Bratislave v Krasňanoch pri modrom moste 8-) .
Malá ochutnávka spred roka:
http://postimg.org/gallery/2qnps7j5m/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2014 10:08 

Mě dneska potěšilo, že jsem konečně rozběhal výkonnější DSP a fajnovej převodník. DSP je ADAU1446, tiká na 170MHz s 3000 instrukcema na vzorek. Převodník AD1938 (4in/8out) zvládá skvěle 192kHz a i přes vstupní a výstupní filtry je možný přes DSP dostat sinus 96kHz bez zkreslení!! (aneb hudba pro netopýry). Vzorkovací teorém očividně nekecá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2014 10:34 
Řádný člen

Kdyby tě tak četl efičák :D . Hnusné zubaté digitální schodiště, které se musí vyhladit medovou jemností japonské šestidevítkové mědi :D :D :D .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 dub 2014 13:11 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
taže konenčne mám doma tohto fešáka:
http://www.hifi-pictures.net/amplifiers ... M-100R.htm

doterajšie pocity:
- doteraz používaný receiver sony de698 položil do smútku...
- prejav je dynamickejší, jednoducho viac hudobnejší, nástroje sú bližšie realite.
- DO je super, aj keď používam iba prepínanie vstupov a hlasitosť, nič viac nepotrebujem.
- a hlavne, ocenila ho aj manželka!!!
- jediný nedostatok je farebnosť, je strieborný, viac by mi sedel čierny.
- trvalo skoro mesiac od zakúpenia, kým som sa vysporiadal s dopravou majiteľ-brno, brno-košice, následne kontrola u servisáka, ale opatilo sa!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 30 dub 2014 23:02 
Moderátor

Z výletu jsem si přivezl tři bedýnky starých repráků v "nálezovém stavu". Začínám to pucovat a křísit. Krom šedých ARE589 (do KE30 pro Quida) a nějakých těch starých ARE538, smetáků a podobných radostí jsem vytěžil tři různá provedení předchůdců ARO711. Stav schopný k uvedení do provozu, ale fotit to budu až po odstranění vrstev bordelu.
Vzal jsem si domů pár kousků a zatím se podařilo toto. ARO131 měl trhlinu na vlnce a trochu to je vidět. Ta velká věc má pertinaxové brejle. Po rozebrání, vyčištění a vystředění přestala svinsky drhnout. Provozovat to nebudu, půjdou kluci do archivu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2014 19:13 

Kraj: ČR - Jihočeský
Petr Berka píše:
Hehe, taky přispěju s troškou do mlýna. Byl jsem vesměs stejnej jak Thales, a pořád k tomu inklinuju. No seknul jsem se starým HTC, protože to prostě nešlo. Starej Sony Ericson K750i tu plečku v rychlosti a ergonomii mnohonásobně předčil. Tak jsem šel hledat nový telefon. Když jsem vlezl na všechny ty e-shopy, docela jsem zblednul. Vybavenou tatranku už nenajdete. Zapomeňte. Řítí se to celé do pr... pardon, ke smrduté zkáze.

Přihlásil jsem se tedy na forum mobilmania, a vznesl dotaz na hledání telefonu. Tam mi sdělili, že mám asi pavučiny na mozku, a že bych se měl vzpamatovat. Prošel jsem tedy víc diskusních for, kde se mě někteří s pevnějšími nervy rozhodli ujmout, a dopadlo to zajímavě.
Ukázali mi, že existují efektivně fungující telefony, a že se jen trošku musím přiučit.
Pravdou je, že člověk musí udělat kompromis vždycky. Už nemůžu veškeré funkce ovládat po slepu, psaní SMS při jízdě autem coby řidič radši neriskovat. To je dost velká ztráta, ale co už... Takové univerzální zařízení potřebuju. Všechno ostatní opravdu je rychlejší a často lepší. SMS nebo e-mail s dobrým customizovatelným dotykáčem napíšete násobně rychleji i bez té naprosto nepoužitelné korektůry (je jedno jaký slovník nainstalujete, dobře nefunguje nic), na desktop si dáte shortcuty toho co používáte, a jedním ťuknutím máte všecko hned. Na foťák hardwarové tlačítko, a když se takhle omezíte a nevrtáte do toho moc, je to parárně vše po ruce, a strašně rychlé. Mimojiné pořídil jsem Motorolu. Výdrž kolem 10 dnů když se na to nesahá, tři dny normálně, ale kdo si hodně hraje, nabíjí každej den... Srovnávat to s pomalu černobílou tatrankou, která na net nemůže, to je irelevantní.

Foťáky v tom všem jsou pořád nanicovaté. Jedinej slušnej foťák udělala Nokia do PW 808 nebo jak se to jmenovalo. Bohužel do novejch strojů už zase cpe šmejd - zkrátka okrádá lidi - a ten starej model má 500Mhz jednojádro, takže zpracování té 40Mpx fotky je fakt nášup. Tudíž vlastně na trhu pořád nic není. Také omezení na jednu ohniskovou vzdálenost je holt potřeba vytrpět. Věřil bych, že se pro nadšence najde jednou zařízení stylu podvodního fotoaparátu stylem vzpříčenej snímač + zrcátko, takže by takový telefon mohl mít i zoom, ale tenké to tedy stejně nebude. S tou tloušťkou mi taky pijou krev. Vůbec by mi nevadilo mít 15-20mm tlustej telefon, co má slušnej foťák a 4500mAh baterku. Nic co bych opravdu CHTĚL, pro mě nemaj.
Kdo má ty peníze na to koupit dedikované zařízení (ať už je to foťák, mobil, notes), a může si dovolit to nechat někde povalovat, nebo to všecko unosí, ví, že to nejde nikdy přímo srovnávat.
Skoro vždycky ssebou nosím zrcadlovku, a při představě, že bych takhle nosil pět zařízení, to mě děsí...

nevím jestli jsi zaregistroval ohledně kvalitního foťáku v mobilu galaxy S4 zoom :) viděl jsem z toho výstup a naprosto perfektní a to že jsem se dost nafotil kopicí poloprofi nebo profi zrcadlovkama, ale dneska z hlediska normální praktičnosti mít S4 zoom tak dslr vůbec nepotřebuju na nic http://1-2umobil.cz/shop/index.php?main ... ts_id=3081

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2014 22:29 

Kraj: ČR - Jihočeský
Mně v tejdnu potěšil double cd přehrávač od denonu od známýho v nálezovým stavu a že naprosto všechno precizně funguje jak u novýho, ač po optický stránce celkem katastrofa :-D . Jinak ještě mile překvapilo , že to je made in japan a možná taky proto ještě funguje :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2014 23:02 
Moderátor

universe-error:
Fakt to nahradí zrcadlovku? Rád bych z toho viděl fotku dělanou za hustého šera při ISO1600 na 350mm ohnisko a jak to celý udržíš v ruce při závěrce 1/30.
Prostě blbost. Jo, fotit to bude pěkně, pohotově, vždy to bude po ruce, ale seriózní foťák to nikdy nenahradí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2014 23:20 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Stejně jako minivěž nikdy nenahardila ani slušný magnetofon, ani CD, ani tuner a ani seriozní zesilovač...o bednách nemluvě už vůbec.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 kvě 2014 23:41 

Jenže v hifi technice je to spíš zvrhlost výrobců. Zadraho koupíš šmejd a za kurevsky draho menší šmejd. Proto se snažím spotřebce vyhnout. Jak jsem dělal ten projekt domácího kina založeného na studiových monitorech RCF ayra, tak jsem měl v úmyslu použít DENON DN-500AV. Nakonec kvůli výbavě vyhrála yamaha RX-V775. Kvalitativně tomu denonu nešahá ani po nehty na nohách, ale hlavně že to má tuner a tunu fičurek nahovno. Důvod proč to neprošlo byla absence tuneru, pak se přišlo na to, že v těch horách stejně není signál. Ale se zvukem je spokojený a z těch RCF si chrochtá, tak alespoň něco.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 03 kvě 2014 07:44 
Moderátor

Ale on není důvod mít vždycky a za všech okolností jen to nejlepší. Ale nesmí se ty věci zaměňovat. Zrcadlovku nemůžeš nosit všude v kapse a do ložnice si taky není třeba dávat 100l bedny s 2x18" subem, krmené metrákem elektroniky. Pokud nevedu záškodnickou válku, stačí mi zavírací nůž za dvě stovky a na najetí deseti tisíc km ročně v jednom, nejvýš ve dvou lidech mi stačí malej korejskej kepl za necelých 200k. Blbost začíná, když se takový (naprosto vyhovující) kompromis vydává za plnohodnotnou ba špičkovou věc.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]