Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 10:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 316  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Co vás dnes potěšilo?
PříspěvekNapsal: 18 dub 2014 11:05 

Kraj: ČR - Liberecký
Jo, Blackberry už není co býval. Ačkoliv jako manažérská značka telefonů byla nepřekonatelná, tak se snaží vecpat do mainstreamového segmentu trhu, který je ale už ovládnutý. Taky jsem tuhle strategii nějak nepochopil.

Jinak já osobně smartphone nevyužívám ani na hry, ani tam nemám žádné bejkárny. Jako šikovný nástroj mi to ale přijde při spojení s aplikací aukro nebo ebay, které mě sami upozorňují na přehození a tak. Dále velmi šikovné třídění inzerátu bazartip,potom taková ta klasika emai, internetové bankovnictí, jízdní řády, zprávy a tak. Ono to co jmenuju jde prakticky dělat i přes webové rozhraní normálních telefonů, ale oproti aplikacím tam pokulhává ergonomie a rychlost. V poslední řadě navigace, kterou celkově využívám jen když už doopravdy nevim, pač navigaci celkově považuju za degenerativní pro orientační smysl a myšlení celkově.
Co považuju ale opravdu za ultra zbytečný jsou tablety. Dokonce jsem nedávno četl článek, že klasické PC umře všichni budem matlat tablety. Jestli tohle je budoucnost, tak nevim jestli se jí chci dožít. Jeden člověk mě dokonce vyvracel můj argument že tablety jsou převážně zařízení na konzumování obsahu tím, že prej to využiješ i při kreslení výkresů a modelování v práci. Při tý představě se mi udělalo mírně nevolno....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 dub 2014 11:36 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Tablety su veru strasna kravina, vsetko co sa da robit na tablete sa na pc (alebo notebooku) ta spravit ovela lepsie a pohodlnejsie, sam som si davno jeden tablet obstaral - bola to cinska sranda za 70€, vykonu to malo na rozdavanie a celkovo to bol dost dobry tablet az na spracovanie, ale po mesiaci ma omrzel lebo ta vec je uplne zbytocna, vsetko co vedel ten tablet dokaze aj moj mobil a ostatne si spravim na pc... A co sa klavesnice na telfone tyka tak jediny telefon s qwerty klavesnicou som mal SE Vivaz pro a az na ten nepodareny OS to bol uzasny telefon, bola priam radost na nom nieco robit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 dub 2014 12:29 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
laminat píše:
Den, kdy zmizí z trhu poslední telefon s HW klávesnicí (resp. den o něco později, až mi poslední takovýto telefon umře) bude dnem, kdy skončím s mobilní komunikací.

Myslím že telefony s klávesnicí nezmizí dřív než my : D
Já taky začínal na úplný ale úplný cihle telefonu (Tuším Motorola) snad jedny z prvních ''mobilních'' telefonů. Těžký jako kráva.
Jinak sem měl vždy Sony Ericsson, vždy byly napřed v originálních designech a vždy se odlišujou od ostatních značek.
To samý fotoaparátama na mobilech, ty měli vždy perfektní. Pamatuju na SE K750i, autofocus s 2mpx snad v tý době neměl překonání. Dělal furt lepší fotky jak dnešní 8mpx v levnějších telefonech. Já sem vždy chtěl ten SE s tím 12mxp foťákem a bleskem, škoda že to běželo na Symbianu. O tom Vivazu sem taky přemejšlel.
Ale dneska do těch 3-4k mě žádnej telefon nenadchl takovou výbavou tak sem prostě zkusil telefon z číny s nejlepším poměrem cena výkon s 5''displayem. Telefon mám fakt jenom na to pro co slouží. Ale vždy sem chtěl mít nějakej nadupanej s velkym displayem a tak sem si to prostě splnil. Na internet po večerech je to boží :P

Abych nezapoměl co se týče applu. Apple fakt na telefonech těží jen ze značky. V telefonu za 20k aby byla baterka 1450mAh, to mě fakt dostalo.. A i všema jeho parametrama je tak o 10k z ceny vedle. : o

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 dub 2014 12:59 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
laminat píše:
Měl jsem s qwerty klávesnicí Nokii E 61, pak E 72 a když umřela, tak mi slepice ve Vodafonu vnutila nějakou C 600...

Jo, takže páníček je blbej, koupí něco, co si ani pořádně neprohlídne, ale na vině je slepice. Dobrý!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 dub 2014 14:16 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Ono tenkrát nic jiného od Nokie s qwerty už nebylo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 dub 2014 14:22 
Řádný člen

Asi mi ani nikto neuverí, že mám jeden a ten istý telefón 8 rokov. A je to len druhý v poradí. Predošlý som mal len 5 rokov. :oops:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 dub 2014 14:23 
Řádný člen

Nokie C6 má taky suprovou klávesnici ;) Jinak já měním telefon asi každé dva roky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 dub 2014 14:26 
Řádný člen

neclovek: Tablety majú určité špecifické okruhy pôsobnosti, kde sa hodia. My ich napr. dávame rušňovodičom, keďže tablet sa dá zacvaknúť do držiaku zošitových cestovných poriadkov, pevne tam drží, nehrozí, že sa zaklapne a nehrozí, že spadne. Bezpečnostné orgány to takto vyžadujú.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 dub 2014 15:10 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Tak přiznávám, že mám tablet s Androidem taky. Jako počítač, přehrávač muziky nebo čtečka knih to je absolutně k hovnu (mohu porovnávat s opravdovým přehrávačem a e-ink čtečkou). ALE: lepší lacinou GPS navigaci jsem asi neměl v ruce. Za 2700Kč včetně bezproblémového BeOnRoad a doživotní aktualizací map celého světa 1x ročně. I kdyby to vydrželo fungovat jen dva roky, zaplatí se to bohatě. Po strašlivé zkušenosti s Garminem a rozčarování z Mia a TomTomu velice příjemné překvapení. Ale na nic jiného se to podle mě opravdu nehodí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 dub 2014 15:23 

Kraj: ČR - Olomoucký
Tablety jsou super. Jen je jaksi kravina si ho kupovat, když ho nevyužiješ, ale to už je blbost uživatele. V tomhle segmentu i přes mou extrémní averzi bohužel vede apple s iPadem. Podívejte se na produkty IK Multimedia, MACKIE DL1608, na vzdálené ovládání mixáků/světelných pultů, všemožné kalkulátory a fičurky co se občas hodí a v neposlední řadě je pohodlnější hodit do batůžku lehkej tablet, než se vláčet s 15,6" notebookem, kterej umí skoro to samý a vydrží na baterku zlomek času. I třeba na brouzdání po netu, nebo čumění na filmy ve vlaku, nebo buse je to super. V tabletech s W8 vidím budoucnost, jestli se vám nelíbí dotyková klávesnice, tak se dá i k té mojí blbé xperii GO přes USB OTG připojit flashka, klávesnice, myš a dokonce i FTDI RS232 převodník, přes USB hub až 4 zařízení. Dokonce si to samo natáhlo ovladače k bezdrátovýmu setu myši a klávesnice od mrkvosoftu. Ve verzi androidu 4.4 KitKat je podpora i USB audia. Ano, tablet je skoro to samé jako smartphone, ale komu by se chtělo na 4" displeji šušnit něco ve freestyleru.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 dub 2014 11:30 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Kupř. pro mě je tablet něco, co bych absolutně nevyužil...a hlavně : Nemám potřebu sebou do každý prdele nosit nějakou atrapu počítače. Důvod, který napsal laminat je zatím asi jediný, ve kterým vidím smysl.
Na dotykový HTC-čko jsem se nechal ukecat jednou...a nikdy víc. Už mám zase tlačítkový telefon a hned jsem klidnější. :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 dub 2014 12:18 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Potřeboval bych v blízké době pořídit telefon, foťák a navigaci + něco malého přenosného s přístupem na net přes wifi (nejlépe grátis). Co lze doporučit, co spojit dohromady a čemu se vyhnout obloukem z nových produktů ?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 dub 2014 14:24 

Buď budeš mít tři věci a nebo jednu věc, která to vše bude umět tak nějak napůl a nebo neergonomicky. Focení s mobilem a to i sebelepším je o ničem, protože pořádnou optiku prostě senzorem s bambilioném mpx nenahradíš. Velké množství mobilů má oproti klasickým navigacím poměrně horší příjem signálu,a to nemluvím o porovnání s outdoorovou navigací (zejména čipy mtk). Telefon se asi zvládnout dá, i když ergonomie u smartphonů trochu pokulhává. Internet.....no comment. Mám 5ti palcovej displej u telefonu, což už je docela velký a i tak s tim někam lézt na web je ergonomická sebevražda.

Ono všeobecně tyhle zařízení všechno v jednom prostě nejsou ideální. Má to svoje výhody i nevýhody.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 dub 2014 16:26 
Řádný člen

Já s tím 5'' palcem nemám vůbec problém. Pro mě je to lepší.
Jinak co se týče fotoaparátů v mobilech, jednoznačně vede a vždycky vedl Sony ericsson.
To co popsal dinosaur, viděl bych to asi třeba na Sony Ericsson Wt19i Live with walkman. Já ho mám, fotky dobrý, navigaci sem zkoušel a venku je suprová. Je to malý spolehlivý moderní telefon. Jen si pořád drží cenu, já ho měl za cca 3900,- a furt se drží na 3200,-
Teď ho mám přesně druhým rokem. Jen mám vadný kus který mi blbci neuměj reklamovat - občas trošku bliká display, a když sem zvednul hovor tak se restartoval. Ale to se stávalo tak jednou za měsíc nebo dva. Takže nic co by nešlo přežít.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 dub 2014 17:08 

Tak sotva tří milimetrová čočka co nejde ani vidět nemůže nahradit čočku ve standartním fotoaparátu a už vůbec né nějakou slušnější optiku od Zeisse nebo Leicy. To je prostě fakt a sebelepší snímač to nezlepší. To je vhodný tak možná na nouzový, dokumetační focení když u sebe nemáš foťák. Samozřejmě že jsem kolikrát i rád že ho mám s sebou, ale třeba dovolenou s tim fotit jako některý lidi, to by mě nenapadlo a to nejsem žádnej saudek. Co se týče internetu tak i na 7 palcovým tabletu je to prostě ergonomicky špatně a na klasickým PC informaci dohledáš rychleji. Ten pětipalec je samozřejmě oproti nějakýmu 3,5 slušněj, ale je to takový "mezi jednookými slepý králem". Já jsem asi zpátečnickej,ale pro mě je matlání po obrazovce dobrá berlička když nci jinýho není po ruce,ale plnohodnotné zařízení to pro mě neni. Ještě k tý navigaci....zkus s tim vlézt do lesa někde mezi skály :D On soft na automobilovou navigaci totiž počítá s chybou a fixuje tě na silnici. V kopcovitým terénu a ideálně u skal se signál krásně odráží...To zmińuju proto, že tady v ĆR je poměrně oblíbenej geocaching a spousta lidí si myslí že to zvládne s telefonem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 dub 2014 18:43 
Řádný člen

Oni totiž mládežníci nemají s čím srovnávat, většinou nikdy nedrželi v ruce skutečný foťák, notebook, mobil ani navigaci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 dub 2014 22:08 
Řádný člen

A to je přesně ono, jak řiká laminat.
Například s notebookama, někdo si koupí bůhvíjakej notebook za 15k a pak čumí že mu tam nic nejde. No bodejď by ne když skoro do všech cpou ty p*sraný intelácký grafiky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 dub 2014 22:29 
Řádný člen

TASK píše:
Když skoro do všech cpou ty p*sraný intelácký grafiky.

Presne, aj ja uz ich mam plne zuby a hlavne tie notebooky su vacsinou uplne nahovno systemovo riesene, notebook s 2gb ram a uz tam seru 64bit windows...Alebo v takmer kazdom lacnom notebooku je 2jadrovy celeron alebo atom alebo kia sracka...take notebooky su uplne nepouzitelne ludia si to kupia a potom sa cuduju ze im na tom seka facebook...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 dub 2014 23:39 
Řádný člen

Právě v tom maj obrovksej kšeft. Daj se sehnat i za 10k dobrý notebooky s např GeForce 740M a podobně. Ale lidi na tohle nekoukaj, protože nikdo tomu nerozumí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 dub 2014 23:53 
Řádný člen

Kraj:
Ještě jedné věci jsem si všiml. Zatím co staré telefony měly velmi dobrou srozumitelnost (protože byly optimalizované na telefonování a ne na vydávání pazvuků jako že hudba) tak se s nim i dobře volalo i v poměrně rušném prostředí, tak u těch nových se mi stává že je musím dávat mnohem více nahlas, případně se uklidit do tichého prostředí jinak je to kolikrát "Cože? Opakuj - nerozumím!" (zkušenost se Samsungy)

Co se tabletů týče - docela mě pobavilo jak bylo výše napsané že se k tomu dá připojit i klávesnice a tak. Takže začneme od začátku - je to mrňavé. Na to abych si na tom nějak nouzově našel jízdní řád, zarezervoval jízdenku asi dobré, ale to jde na mobilu také. Abych si na tom četl nějaké dlouhé texty (fóra, články atd) je to an houby. To abych s tím pořád nějak šmrdlal a ještě to přitom držel v ruce. To se na to vykašlu a přečtu si to raději až v klidu na normálním PC. PC s normálním monitorem kde není nutné mít text jako blechy nebo pořád někde něčím šmrdlat jak debil.. U PC, kde nebudu muset držet displej v ruce a kde budu moci případně i odpovědět. Právě proto, že to nemusím držet blechy a vejrat na to jak na mrňavou obrazovku osciloskopu. Tím jsme se přesunuli ke klávesnici. U PC je normální klávesnice, kde se dá normálně lidsky a pohodlně psát. U tabletu abych tam cosi pochybně matlal na displeji - to se na to raději vyprdnu. Jo, dá se připojit externí ale co s tim? Na to abych si pak pořídil držák na ten tablet, abych mohl psát a k tomu stůl (už vidím jak se tohle řeší někde ve vlaku na klíně nebo na tom ministolečku) a ... a počkat! Když na to potřebuju stůl tak to už si tam můžu dát normální PC a ne nějakou přiblblou náhražku? Nebo alespoň notebook, což je rovněž náhražka klasického PC, jen o fous méně blbá.
Co že se na tom dá ještě dělat? Sledovat filmy? Na tak malém prdítku, navíc s mizerným displejem? A v buse? Jo a pak přijedu na místo, unavený z toho mžourání na mrňavý displej v mizerné kvalitě. Na krátké cestě ten film stejně nedokoukám, na dlouhé o to větší únava, o celkovém dojmu z pozorovaného nemluvě. Raději zavřu oči a snažím se nabrat nějakou tu energii, kterou bych využil až dorazím do cíle. Tohle jsem se naučil už dávno. Zásadně při přepravě neposlouchám hudbu, nečtu (není-li to nutné) ani se nedívám na filmy (jsem si teď vzpomněl na blázny co koukají na filmy i na mobilu).
Že je jasné že hloupě odsuzuju tablety? Nikoliv! Tablety mají svou funkci a jsem rád že tu jsou. Výborná aplikace je třeba to co psal laminát, eventuálně jiné specializované aplikace (pracovního charakteru). Mohou být zajímavé i při prohlížení digitálních fotografií či jiných prezentacích, jako nástroj pro předávání některých doplňkových informací (umím si to představit třeba v rukou realitního makléře v terénu), dětské hry pro malé děti (přestože si myslím že v dnešní době je více než kdy v minulosti důležité aby děti byly venku nebo se zabývaly něčím tvůrčím, nekonzumním a nepočítačovým). Prostě je fajn že tablety existují, jen je většina lidí používá nesmyslně tam, kde by pro danou činnost lépe vyhovělo jiné zařízení lépe a efektivněji.

Mimochodem na všechno co dělám mi od doby co nehraju hry stačí integrovaná grafika. Ale je fakt že na xichtošmejd nelezu :)

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 316  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]