Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 21:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VA Bear Towers (s ARA 390-00/8)
PříspěvekNapsal: 22 říj 2009 14:43 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Zdravim, tak jsem se po dlouhém váhání a shánění prostředků rozhodl začít s dlouho očekávaným projektem sloupovek s 15". Vzhledem k tomu, že jsou pro mě prostě finančně nedostupné 15" gumáky jako např. Monacor SPH-380TC, (tim spíš, kdybych bral 2ks) tak jsem nakonel koupil 2ks ARA 390tek. Beru, že to možná nebude zrovna ideál, ale hlavně s ohledem na cenu bych rozhodně nic jiného nového nesehnal.
Pořád pročítám témata, kde se projednává, jestli PA nebo Hifi a v tom (teda krom basu, který už je daný) nemám moc jasno. Zkusil bych tu nadhodit jakousi představu o tom, jak by to mělo vypadat:

Chtěl bych postavit typově něco podobného Visatoním ATLAS COMPACT MK IV (samozřejmě jsou ty Atlasy rozměrově menší - je to jen nástřel)
http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... ction.html

Na nic nespěchám a nechci bedny zbytečně zprasit tim, že bych koupil fest laciné středy a výšky, zatim je to hodně ve fázi teoretizování atd...
Hodně mě láká použít výškáč RBT-95 - ovšem jak jsem se dočetl je třeba jej dělit příliš vysoko, takže by nehrozilo to napasovat jako 3 pásmo, ale muselo by to být 4 pásmo
http://www.monacor.de/typo3/index.php?i ... artid=6467

Vzhledem k 15" je jasná nutnost použití nejlépe 8" nebo min 6" středu, tam zatim nevim, co by tam mohlo být...
Ještě bych dodal, že se s tim nebude zvučit a pohánět to bude zatim receiver Thompson 2x80Wsin... Jejich využití bude na hlavní stereo poslech v obýváku a později domácí kino doplněné max. menšími (10 - 20l) satelity. Prosím pište své návrhy, díky ;)

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Naposledy upravil Viper dne 03 bře 2014 15:43, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Projekt s ARA 390-00/8
PříspěvekNapsal: 22 říj 2009 15:49 
Řádný člen

Kraj: ČR - Středočeský
Gratuluju Ti k rozhodnutí postavit velký bedny, něco mají do sebe ;)

Za mě, když už jsi nakousnul to RBT: varianta 4pásmo: ARA 390-00/8, Monacor SPH-200KE, Monacor SPH-102KEP, Monacor RBT-95SQ

varianta 3pásmo: ARA 390-00/8, B&C 8PS21, Monacor DT-300 + WG300

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 říj 2009 16:59 

Díky za příspěvek, ta varianta 4 pásma je velmi zajímavá, nejvíc asi po designové stránce, cenově už samozřejmě méně. Ovšem jak jsem psal, do stavby se nehrnu po hlavě, za prvé je třeba pobrat dost informací ať je z čeho vybírat, pak sehnat další finanční prostředky a nakonec najít čas, kdy to skládat...
Momentálně musím říct, že by byla pro mě přijatelnější ta 3. pásmová varianta, navíc mi připadá, že se k ARA 390 hodí víc to BCčko, protože je podobně "ušaté". Každopádně jsem nečekal hned v první reakci tak trefný návrh. ;)

Bedny jako takové mám v plánu postavit z MDFky s výztuhama a na čelo dát nejlíp nějaké dřevo, ne jen imitaci nějakou tapetou apod. Zafrézování repro by už bylo samozřejmostí.

Dál v případě 3 pásma bych volil asi klasický basreflex dle výpočtu, ale v případě 4 pásma s tim páskem jsem zvažoval štěrbinový basreflex...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 říj 2009 21:55 
Řádný člen

Kraj:
Já to vidím optimálně též na 4pásmo ale s tím rozdílem že bych tam necpal ty Monacory pro jejich nízkou citlivost. Pokud použijeme jednoduchý klasická filtr tak v bassreflexu bude mít ta ARA pořád citlivost odhadem 93-94dB. To znamená vybrat jiné reproduktory a nebo použít aktivní řešení. Pak by tam ten Monacor mohl být. Aktivní řešení je však další nemalá komplikace. Také záleží co Viper poslouchá jestli mu bude vyhovat víc kopavé řešení s tím že chára až dolů nebude úplně rovná (třeba metal, rock a pod.) a nebo jestli bude preferovat rovné řešení až dolů s tím že to poněkud ztratí na kopavosti. Holt univerzální bedna neexistuje. Zvlášť ne když je třeba alespoń jedním okem koukat na rozpočet.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 říj 2009 08:27 

Tak poslouchat na tom budu Oldfielda, Dire Straits, Claptona, Deep Purple, Rammstein, Nightwish, Satriani apod... Ať to nenatahuju, tak nejvíc rock, blues, ale třeba i Schillera, což je trance. Metal v podstatě moc ne, klasickou hudbu taky ne.
Kopavé basy, no záleží ještě co myslíš kopavé, jestli ten vysoko položený zvuk kopáku v různejch tanečních věcech, co zní jak kdybych jen klepal na dveře, tak ten přímo nesnášim. Zatimco u Schillera jde kopák trvale mezi 40 - 50Hz, to by ještě ta ARA měla v pohodě dát, ne? Zemětřesení 20Hz je mi jasny, že z toho nepoleze. Jediné, kde by to mohlo mít problém je asi ten Oldfield, ten má některé věci brutálně hluboko.

Do aktivu bych jít nechtěl, přestože ty bedny nestavim teď hned, ale má to čas (i na uvolnění dalších finanč. prostředků), tak je rozpočet stejně docela omezený. Když to mám říct přímo, tak to 4 pásmové řešení od Junglista je už u toho maxima, co jsem ochotný do toho vrazit. Chtěl bych se vejít do 10tis za bednu (matroš na stavbu by měl být už v té sumě, ale nemusí). Nemálo bude stát také výhybka, speciálně do 4 pásma... 8-)

/přes víkend nebudu moct sledovat ani reagovat na další průběh debaty, jedu likvidovat zlomy v lese po té "trošce" sněhu z minulého týdne/ ;)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 říj 2009 14:31 
Řádný člen

Takovejhle projekt velkých beden, velký třípásmo, kor čtyřpásmo, neřkuli "konečný řešení" určitě neuspěchej :mrgreen: A máš pravdu, že nemá cenu to zbytečně zprasit.
Co se týká Monacorů, tak se mi tahle sestava hodně zamlouvá. Kevlar trochu znám a připomíná mi něco z papíru( subjektivní pocit, ať se nehádáme) Nedávno to vypadalo nadějně na audiowebu, mělo to bejt normální třípásmo a hodně lidí se shodlo, že k sobě ty repra sednou jak prdel na hrnec :lol: ladit to chtěl dawsoo, ale nakonec to nějak vyšumělo. Nesešli se lidi. Každopádně tahle squadra vypadá nadějně. Do aktivu by jsi ani nemusel jít, stačil by bi-amping. Kvůli vysoký citlivosti toho ARA basáku, jak psal Thales. Podle mě se 4 konce ani tak doma neztratěj. Další varianta by mohla bejt bi-amping + spodek v aktivu, např. Subsenior.

To třípásmo se nabízí samo od sebe. Přečti si tenhle dred: http://forum.audioweb.cz/viewtopic.php?id=8172 Velkej basák máš, to B&C kluci dlouho vybírali, nemám důvod jim nevěřit že je O.K. navíc je z PA ranku, a DT-300 s waveguide je profláklej dostatečně. Nemusíš samozřejmě stavět OBéčko, postavíš normální velkej sloup a hotovo. Nebo by bylo zajímavý zkombinovat brx bednu pro ARA a k tomu desku se středovrchama. Variant je mnoho, tak vybírej ;) A nebo se ti zalíbí úplně něco jinýho :D

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2009 02:06 
Řádný člen

Kraj:
Sorry že to tu moc neřeším ale tohle je věc ke které je vážně třeba si fakt sednout a promyslet to nad datasheetama a pod. Ne jen tak vypálit od boku. A toho času nějak bohužel není nazbyt ale doufám že se k tomu snad nějak dostanu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2009 14:44 

Jungliste, díky, to je přesně ono... Abych našel přesně to, co se mi bude nejvíc líbit, ještě toho budu muset hodně přečíst a projít několik obrázkových variant, jak by to mohlo vypadat a hlavně u toho už vědět co s touhle kombinací bude reálně proveditelné nebo nebude.

Basáčky ještě ale doma nemám :lol: (jen abych nepředbíhal)... Jsou objednané a mají dorazit v tomto týdnu (asi 29.10.), ale to vůbec nevadí, hlavně aby ve výsledku nebylo už teď pozdě se vůbec začít zajímat o kce 3 nebo 4 pásmových beden. ;)

Thalesi díky za zájem, když budeš mít čas, budu rád, kdybys mi s tím taky trochu pomohl. Už teď díky Junglistova nasměrování mám o čem uvažovat a začít dejme tomu s nějakými předběžnými návrhy. Až budu mít nějaké varianty zpracované a hlavně pak na jisto rozhodnuté, či 3 pásmo, nebo 4 pásmo, pak teprve má cenu řešit konkrétní podobu bedny pro dané měniče a výhybku k nim.

Ta varianta beden s basákem, osazeným do svojí spodní části bedny a zbytek do desky se mi sice líbí, ale zase na druhou stranu ten 15" potřebuje přece docela značný objem, kterého není až takový problém docílit v klasickém sloupu. Ty bedny nebudou moct být nějak extrémně hluboké, samozřejmě zatim jsem konkrétní návrhy neprocházel, ale hlubší, než 60cm by se mi tu už těžko vměstnávaly.

Tak jsem jen velmi na hrubo u kafe načmáral, jak asi by ta bedna měla vypadat:
Příloha:
obrázek00004.jpg

Ovšem chce to ještě hoodně úprav, mj. střeďáky tam nejsou žádné konkrétní, jenom aby tam něco v náčrtu bylo... konrétní je tam na hrubo ta ARA a RBT-95 SQ...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2009 19:36 
Řádný člen

Kraj:
Já sem zatím šoupnu různé simulace repráku ARA9918, co jsem kdysi dělal když jsem z něj chtěl spáchat home HiFi suba. Ten by měl být tomu ARA390 velmi podobný protože jde o jeho nástupce a mají naprosto identický kmitací systém jen ten ARA9918 má magnet AlNiCo a ARA390 má ferit ale TVM tvrdí že jde o plnohodnotnou náhradu. Z toho plyne že čistě orientačně by měly být screeny OK jako pomůcka co s tím ARA půjde dělat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2009 00:40 
Řádný člen

Takhle by to mohlo vypadat slušně k světu. Hodil jsem si náčrtek do tužky, míry jsou cca odhadnutý z rozměrů co známe. Na mě to působí, že střed vejšky bude už moc vysoko. Z jaký vzdálenosti to budeš poslouchat? Normálně by se vejška měla umístit asi do vejšky uší v poslechový poloze, cca 90-110cm. Něco by se dalo ubrat mezi reprama, mezi středem a páskem určitě. Šla by zkrátit i štěrbina, zase by se ale musela rozšířit. A otázka je, jakej tvar, respektive poměr stran by z toho nakonec vzešel a jak by to vypadalo celkově. Zvaž, jestli by se dala použít štěrbina klasicky naležato nebo normální kulatej nátrubek. To je ale předčasný, ještě nevíme, jak to budeš chtít vůbec ladit = plocha portu. Tipuju, že 3 x 30cm bude minimum. Svoje k tomu řekne určitě i Shot, něco podobnýho už ladil :mrgreen: že. V případě 3pásma by to takhle bylo košér. Mrkni na Jardovi monstra v příloze. Jasan, má tam dvě patnáctky, nad tím je osmička Audax a pásek Aurum Cantus. Tu spodní patnáctku ber jako port u tebe. I tak má Jarouš vejšku tak akorát, odhaduju tak 110cm. A to tam nemá 4" střeďák :| Prostě mi příjde tohle uspořádání moc vysoký, ale doufám že jen plaším a pohádka dobře dopadne ;) Thales maká na ARA, máš to slušně rozjetý :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2009 04:50 
Řádný člen

Kraj:
Správný úhel vyzařování je možné řešit i nakloněním čelní stěny což mnohdy pomůže i návrhu výhybky co se týče fáze. Tak jak je to nakreslené by to chtělo ty repra blíž k sobě. Čím blíž k sobě budou tím v menší vzdálenosti se zdroje signálu jakoby spojí do jednoho spojitého a zvuk nebude z přílišné blízkosti znít roztržený.
Dále bych se přimlouval za to aktivní řešení protože podívejte se kam až se dá dopracovat na následujících obrázcích.

Doprčic chtěl jsem upnout screeny ze simulace a nejde to. Moc velké. Když to zmenším tak je to hnusný. Zkusím zítra udělat nové. Tak ještě den odklad. Ale abych alespoň navnadil tak 24Hz (-3dB) 20Hz (-6dB) a od 30Hz rovně jak když střelí s citlivostí něco přes 89dB. Samozřejmě s aktivním dělením basů. To by k tomu pak šel i ten Monacor a kdo ví co ještě 8-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2009 08:32 

Jo, rozměry jsem tam mohl taky zakótovat, další obrázek je zdánlivě stejný, ale bedny dostaly odtučňovací kůry...
Příloha:
obrázek000062.jpg

Rozměry toho předchozího náčrtku byly 1 300 x 500 (mm), v reálu by to možná působilo dobře, ale zdály se mi podle náčrtku moc "tlusty"... Štíhlé sloupky s 15" je jasné, že udělat nepůjdou, ale tento druhý nákres je v rozměrech 1 400 x 450 už nepůsobí tak tlustě. Ovšem zase je ten pásek moc vysoko. :|
Ohledně výšky umístění výškáče vim, že má být ideálně vy výšce uší posluchače, tj. ale vzhledem k mojí výšce (v klasickém křesle) 120cm a ne 110... :mrgreen: Odměřoval jsem už podle toho vypodložení těch retro ARS 1058. Ty jsou s podložením vysoké 130cm, výškáč je ve výšce 120cm a je to akorát.
No ten port by nutně nemusel být, jenom jsem chtěl vědět, jestli by bedny nevypadaly pohledově štíhlejší s tim portem, který by navíc (tvarově) ladil s páskem. Klasickému BR se jinak nebráním.
Budu to poslouchat ze vzdálenosti 2-4m (záleží ještě jak kvůli tomu uspořádám nábytek v obýváku). No a BR bych ladil samozřejmě nejradši co nejníž, jak jen to bude možné. :twisted:
U toho aktivního dělení basů by hodně záleželo na ceně, o kolik by se zvedla oproti klasické výhybce. Ikdyž se na to chystám sehnat a uvolnit dostatečné mmnožství prostředků, tak bych zas nešel do extrému že se kvůli beden bude měsíc držet hladovka... ;)

Jardovy "přenosné bedýnky k noťasu" :lol: jsou moc pěkné, to osazení vypadá zajímavě. Jinak vim že nad tim je ještě sakra brzo uvažovat, ale lesklej povrch jako klavírní lak apod. po celé bedně nechci ani náhodou. Chtěl bych to zkombinovat asi tak, že přední čelo nějaké to zklížené lepené dřevo světlejšího odstínu a natřené lesklým bezbarvým lakem (zatim taky nevim, možností je povícero) a zbytek bedny MDF a buď nastříkané na černou mat, nebo polepené černou tapetou se vzorem dřeva. Prostě bych chtěl zkusit barevnou kombinaci, ať to nevypadá jako rakev (což by mohl být sice praktický dárek pro tchýni, ale v poněkud drahém a hlučném provedení). :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2009 10:28 
Řádný člen

Širší desky se bát nemusíš, naopak je výhodnější vůči difrakcím oproti štíhlému sloupku, kde je hrana relativně blízko výškáče. Moje deska vyšla 60 x 120 a v reálu to nevypadá špatně. Design musí bejt podle tvojeho gusta, o tom žádná ;) Když už se s tím člověk jednou zabývá, ať to trochu vypadá. Jestli ti vyhovuje vejška pásku, tak potom je to O.K. a považuj moje bláznění za bezpředmětný :oops: Pro aktiv potřebuješ navíc dva konce + crossover. Já v záloze nemám žádnej filtr, co by se dal udělat DIY. Pro sebe (ne k OB) počítám se subseniorem, s tím že basy pojedou monotónně. Sinclair kdesi říkal, že by bedny měly jet stereo komplet, kvůli dvojitýmu šlapáku v některých nahrávkách. Já ale rockový věci moc neposlouchám a u elektroniky to je putna. Navíc vysolit 4 litry jen za seniory :roll: ARA bude ve finále asi slušně citlivá, proto by mělo 100W stačit. Sám uvažuju o 2 x SPV 250 (nebo Leach) + 2 x SPV 100P v Modushop krabici 4U/400mm hluboká. Jestli kluci máte někdo slušnej návrh (nejlépe s plošákem) na aktivní výhybku, tak sem s ním 8-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2009 10:50 

No já tvoje "bláznění" beru právě naopak jako předmětný, protože ta výška 120cm je pro mě vyhovující hlavně u kalotových výškáčů, pásek jsem popravdě ani neslyšel a chtěl bych právě zkusit něco jiného. Proto je to pro mě předmětné, když nevim, jestli není třeba pásek víc náročný na přesné umístění, v tom si raději nechám poradit. Jinak ohledně odsazení jednotl. repro, jakou minimální mezeru by bylo vhodné mezi nimi nechat s ohledem na co nejmenší narušení tuhosti čela? Jestli je mám "nacpat" k sobě jak to má Jarda bez mezery, tak to tak udělám a tím by se i ten pásek dostal možná do těch 110cm, jak si už psal...

Jo o těch basech to psal Sinclair tušim na Audiowebu a musím mu dát zapravdu, protože Schiller má míchaný bicí do sterea, slyšel jsem to i na jiné aparatuře než u sebe doma (právě nějaké 20l 2 pásmové "parodie" na bedny a k tomu hustobas bedna), no výsledek byl docela otřesnej a skladby ztratily to "kouzlo", šmrnc nebo jak bych to nazval. Ještě k tomu ten sub nedal ani basy, které lezou ze stařičkých ARS 844. Jako další příklady by se daly uvést např Hevia, Propellerheads a třeba Jarre, tam je značná část repertoáru, kde jsou bicí i baskytara míchány do sterea a na jedné basové bedně už to nikdy nebude ono. Je to ale jak říkáš přesně o tom, kdo co poslouchá.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2009 12:20 
Řádný člen

Basy: souhlasím do puntíku. Ideální by bylo to udělat stereo. Asi svůj přístup přehodnotím ;) když je takhle namíchaný muziky daleko víc než jsem si myslel. Minimálně koketuju, že si pořídím něco od Žarého 8-)

S RBT se pracuje jako s normální vejškou. Přednes je trochu jinej než z kaloty, v žádným případě ale nebudeš zklamanej, spíš myslím že naopak. Ne vážně, jestli ti vyhovuje střed ve 120cm, tak je to v pořádku. Nějakej cenťák dolů se určo ubere rozmístěním reproduktorů. Já bych je ale necpal úplně na sebe. Mezi ARA a 8" bych nechal cca 2cm, stejně tak mezi 8" a 4". Pásek bych naopak dal těsně k 4". Čelní desku by jsi mohl udělat klidně dvojitou, slepit masiv a dejme tomu 18mm MDF. To by nebylo naškodu. Reproduktory budou v tomhle množství taky něco vážit. Až se rozhodneš pro konkrétní osazení, chtělo by skonzultovat i případný vyosení repráků, bude-li to třeba. 3pásmo jsi už definitivně zavrhnul?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2009 12:30 

3 pásmo jsem ještě nezavrhnul, jenom mám asi blbou utkvělou představu o tom, že profík na středech bude na hovno. :| Nejspíš to bude jenom deformace z různých živých koncertů a sem tam nějakých diskoték, ale prostě se mi na živo zatim nikde středy nelíbily, chodim např na den Radegastu, tež nic moc. Hlavně že basy třepaj nohavicema u kalhot, ale středy uřvany a výšky utopeny. Vim, psal si, že to kluci dlouho vybírali, ale přecejen je to 3 300,- za ty střeďáky do obou beden, to neni dvacka na pivo... a nejvíc mě na tom štve, že kalotu už bych nechtěl a pásek budu na 8" navazovat jak? Nebo dát 6,5" na středy, ale to bude k 15" maly zas ne?

3 pásmo by bylo pro mě zas plus, že by byla jednodušší výhybka a nemuselo by se tolik vrazit za repráky. Kupovat 2 střeďáky, kde jeden bude za 300,- od Tesly na hovno druhej za 500,- trochu méně na hovno je tež blbost, takže mi to B&C připadá zas na druhou stranu výhodné, 1 650,- není zas tak hrozné. Ty Monacory by sice byly super, ale už to celkově značně navyšuje cenu.

Mimochodem od Jarreho doporučuju DVD Live In China (ale pozor, on hrál v Čajně tušim někdy v 84., ale myslim ten novější koncert (asi r. 2004)) nebo Solidarnosc je taky dobrý. Co ale vůbec nemá chybu je album Aero v SACD, to si pouštim na kvadro vpředu retro ARS 1058, vzadu origo ARS 844 a je to docela maso. Jednou jsem to měl trochu víc nahlas a říkal jsem si, co za voly zas letí helikoptérou tak nízko nad barákem. :lol:

Sice to sem nepatří, ale když už jsme zabrousili i do hudby, tak za poslech každopádně stojí tohle:

Luboš Andršt Blues Band with Reesie Davis - Everything I’ve done (2007)

"Po dlouhých osmi letech od posledního CD s Ramblinen Rexem, nahrál Luboš
Andršt se svým Blues Bandem další, v pořadí již šesté "Bluesové" album. V
novém obsazení - tentokrát s mladou zpěvačkou Reesie Davis z New Yorku,
obklopen muzikanty o generaci mladšími zde produkuje výjimečně ryzí a vyzrálé elektrické blues."

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2009 13:47 
Řádný člen

RBT by do 3pásma nešlo. Použít jde jen se 4" ,maximálně s nějakým dobrým 13cm, nebo se širokáčem. Místo DT-300 by jsi musel použít větší pásek. G1 co má Jarda je ale kurevsky mastnej, tudíž utopie. Já jsem pořídil přes hromadku z Madi Fountek http://www.madisound.com/catalog/produc ... ts_id=8359 Jenže já blbec blbá ho na jaře prodal že už se mi nehodí :x :evil: Chtělo by se to mrknout po e-shopech. Mám dojem, že gaminn chystá další Madi, nevím přesně. Možná by něco sehnal i check z BMM. Tam jsem ještě nekoukal, takže nevím co nabízejí. Cena je ale jiná než za RBT, bohužel. Hi-Fi je drahá sranda, jak tomu jednou propadneš, je konec ;) Je to o penězích, to je jasný. Někdy ale nějaký to navýšení ve výsledku není tak tragický a bednu to může posunout o nějaký řád nahoru. To je na každým.

BCčko sis nakonec odůvodnil sám a správně. Možná by nebylo od věci domluvit se s MaBatem a poslechnout jeho OB, tam ho má. Poslech je nejlepší rádce. Určitě by Marcel měl i tip co nad to.

Díky za tip na muziku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2009 14:19 

Popravdě když už si nakousnul ty Monacory do 4 pásma, tak mi osobně se víc líbí nad ten 15" tohle:

http://www.monacor.cz/catalogue-product ... SubKtg=512
http://www.monacor.cz/catalogue-product ... ainKtg=62&
SubKtg=516
popř.:
http://www.monacor.cz/catalogue-product ... SubKtg=516
(samozřejmě nahoře by bylo to RBTčko)

A to neberu jako jedinej aspekt cenu, ale hlavně mi nějak nesedí ta žlutá, no nevim. Chtěl bych, aby ty repra k sobě taky trochu ladily vzhledově. Vzhledem k tomu, že nejsem do toho ochotný obětovat cokoliv, ale mám celkem jasně dané hranice, za které prostě nepůjdu, tak budu muset zvolit cestu kompromisu. Víceméně když to vemu z té druhé stránky, tak ty 15" už asi měnit nebudu, protože prostě na to nebude, bedny jakbysmet. Podle mě by v nejhorším případě někdy v budoucnu nebylo neřešitelné udělat prostě nové čelo a přeosadit to potom třeba už něčím TOP ve zcela jiných cenových relacích (kdyby mi to jo nevyhovovalo). Zatím bych se držel při zemi, cokoliv tu už padlo bude lepší, než Tesla, kterou mám do teď doma. Limit na bednu jsem dal 10tis, takže nepůjdu do výšky za 4litry kus apod. fakt to nemá cenu, zas takový zarytý audiofil nejsem, ještě by pak chyběla pemza pod přístroje 3cm hruby svařovací kabely k bednám, ať to má průřez apodobný pičoviny. ;)

Ještě bych doplnil pár docela zásadních věcí v SACD a DVD-A, které stojí za poslechnutí:

ZZ Top - Antenna
Mike Oldfield - Ommadawn
Mike Oldfield - Music Of The Spheres
Metallica - The Black Album
Eric Clapton - Back Home (DVD-Audio)
Eric Clapton - Sessions For Robert J
B.B.King a Eric Clapton - Riding With A King
Albert King & Stevie Ray Vaughan - In Session(1993)(2003 STAX Rem.)[SACD]

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2009 18:55 
Řádný člen

Kraj:
Já to celkem chápu že se ti ta žlutá u kevlaru nelíbí. Mě se to dřív také nelíbilo a preferoval jsem černou. Jenže jsem si to poslechl a zvukově se mi ten kevlar zalíbil, čímž jsem si potvrdil to co jsem předtím předpokládal. Pak nastala jakási fáze smíření a nakonec se mi to zalíbilo :lol: navíc ty ušáky bych řekl že se mnohem víc hodí k tomu hranatému designu ARA.
On je ten kevlar takovej jemnej, decentní a jde dobře dohromady s papírem a hlavně pak s tím RBT. Když už jsme u pásků. Pásky jsem si chtěl také vždycky vyzkoušet a tak jsem si udělal před lety radost a koupil jsem ty od Founteku. Dlouho jsem se na ně jan koukal ale teď jsou v prozatimní bastlbedně s širokáčem od Fostexu a i když vím že opravdu pořádně odladěnou výhybkou by se z nich dalo vymačkat ještě mnohem víc tak i takhle to hraje pěkně. Takže koupi pásku nelituju. Jen je třeba počítat s tím že pásky bývají směrovější než kaloty což je dáno tím zapuštěním pásu uvnitř. Čím hlouběji je tím víc je směrový. také je potřeba dávat pozor na to že na rozdíl od kalot které mají v podstatě snměrovost ve všech směrech stejnou tak pásky jsou ve vertikální rovině mnohem víc směrové než v horizontální.

Jinak ty MSH střeďáčky měl v pazourech Jarouš a říkal že hrají velmi pěkně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 říj 2009 20:06 

Hm, tak podle toho, co píšeš, bych zas tolik neprohloupil, kdybych nepoužil ten kevlar... Já prostě mám jistou vidinu, že bych teda šel do toho 4 pásma, ale za použití těch střeďáků, co jsem vybral, tim spíš jestli už s nimi měl někdo co dočinění. Hodně by se mi líbilo mít to celé v černém a ten pásek by to akorát podtrhoval tím "stříbrným"... 8-)
Pokud to není vyloženě kravina, že by v žádném případě k sobě ty repra neseděly, tak bych do toho šel, akorát ten SPH-210 zas není "ušatej" sakra. :| Nezbývá mi, než si to s ním zkusit nakreslit, jestli nebude jak pěst na oko, když ARA je ušatý a MSH-115 taky... MSH-116/4 jsem si nevšiml, ten ani použít nemůžu, když je 4 ohmovej, to mi dělaj schválně. :lol: Proč nemůžou mít ušatý 8"?

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]