Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 23:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 239 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Reprosoustavy s reproduktory TESLA
PříspěvekNapsal: 19 bře 2014 17:32 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Thalesi,
neber tady stále za měřítko jen sebe. Je spousta jiných, kteří mají jiné poslechové zvyky než ty, jiné požadavky na pro ně dostačující kvalitu a v neposlední řadě zde hraje významnou roli omezení financemi. Již to zde bylo nejednou řečeno, že také všichni nejezdí v Mercedesech a k úplné spokojenosti a blahu jim stačí něco méně reprezentativního, co je zaveze odněkud někam.
Kolik neinfomovaných lidí si dnes koupí nové, na všem ošizené reprosoustavy a vlastně jsou na tom ještě hůře, než kdyby použili nějaký historický model. Takže - a to už zde bylo v nějakém jiném vlákně řečeno - modernizace výhybky v nějaké starší bedně od Tesly může být řešením pro spoustu lidí, kterým toto byť i mírné zlepšení pomůže jen proto, že jim to vyhoví po stránce poslechové, jinému třeba po stránce finanční.
Je tudíž na rozhodnutí každého, jak se zařídí - zda bude volit starší reprosoustavu s cílem její modernizace, anebo rovnou pořídí něco nového.
Takže i když ty to nechceš a poslouchat nehodláš, tak nech tuto možnost výběru ostatním.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 bře 2014 21:21 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Elyt: Myslím, že ti trochu uniká smysl řečeného: Tesla totiž není (jak tvrdíš) způsob, jak ušetřit, ale mnohdy spíš způsob, jak dostat za víc peněz a práce míň muziky...
Ani to přirovnání s Mercedesama moc nesedí, respektive nesedí vůbec, protože se tu nikdo o špičkových bednách nebaví. Opravování Škody 120 navíc není cesta k levnému dopravnímu prostředku, který tě doveze spolehlivě z místa na místo, ale pouze nákladný koníček pro nadšence. Domnívám se, že právě takto je třeba se dnes k Tesle stavět.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 bře 2014 22:47 

Ransome, tady se vždy objeví nějaká kritika na Teslu a následná rada bývá typu: tady je tolik jiných, lepších repro než je bývalá produkce Tesly, tudíž zapomeňme na její výrobky. To víme všichni, ale většina neví co konkrétně z oné bohaté nabídky vybrat. Pokud by se pro tyto modernější reproduktory objevil nějaký projekt, tak jakou bude asi mít životnost? Vem si jenom soudobý projekt Totemů - také má problémy se zajišťováním repro pro ně.
Takže mám za to, že i malá vylepšení něčeho z bývalé produkce Tesly jsou řešením pro spousty jejich uživatelů. Jestli se nám to líbí, anebo ne, tak těchto reprobeden je mezi lidmi stále veliké množství. Anebo si myslíš, že je šmahem na doporučení Repromanie všichni odvezou do sběrných dvorů? A proč se tyto "špatné" reproduktory i reprobedny stále prodávají dobře v inzerci? Nemyslím si, že by všichni kupující z inzerce byli šmelináři (i když samozřejmě mnozí jsou), anebo to jsou jen příznivci značky? Není tudíž docela rozhodující názor několika lidí z tohoto fóra na Teslu ( i když může být opodstatněný), ale je nutno vzít v úvahu to, co "lid chce".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 bře 2014 23:10 
Moderátor

V pořádku. Ale na druhou stranu neopodstatněné celebrování Tesly nic užitečného nepřinese. Já jsem fanda a sběratel, s Teslou jsem vyrůstal a asi s ní i umřu. Rád pomůžu a poradím, když je potřeba něco opravit, zachránit, znovu zprovoznit, udržet při životě. Sám do toho investuju nemálo času a energie, které bych možná mohl využít líp, shromažďuju vraky, opravuju je a snažím se je uchovat pro budoucnost. Baví mě to, mám z toho radost. Ale kupovat si kvůli poslouchání staré Tesla bedny se záměrem vylepšit je a získat tak něco kvalitního je prostě pitomost, takhle to nemůže fungovat, to není správná cesta. Není a basta fidli.
To, že se Tesla drží v ceně, je pochopitelné. Má tradici a lidi jsou na ní zvyklí, ale je přeceňovaná. To není vina šmelinářů, ale kupců. A nemáš pravdu, že ji kupují fandové, protože fandové by ji neprovozovali tak, jak ji najdou na Aukru, ti by ji restaurovali a opečovávali a nenamlouvali by si, že dvoupásma s kondenzátorem jsou "skvělé regálovky", nebo že to "přehraje mnohem dražší bedny". To jsou všechno předsudky. Je skvělé fandit vlastní rodině, ale rozhodně ne tak, že ji budeš považovat za svatou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2014 11:30 

My všichni, co jsme s Teslou vyrostli a vystřídali (anebo dosud vlastníme) mnohé modely jejich reprosoustav, tak zcela přesně víme jak to hraje. Nikdo z nás tudíž nemůže brát vážně některé slovní doprovody k bednám prodávaným v inzerci.
Také již delší dobu nemám jako hlavní bedny Teslu, ale mám je dosud u historických sestav. Právě proto fandím jejich rekonstrukci, neboť by mě zajímalo, jak dalece k lepšímu by se změnil jejich projev po úpravě výhybek, anebo částečné obměně některých měničů.
Mám za to, že takový návrh úprav masově rozšířených a stále vyhledavaných modelů, jako je ARS1034/8 a ARS1054/8 u kterých výrobce použil téměř identické výhybky by udělal radost mnoha lidem.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2014 12:51 
Moderátor

A tak hlavně že se shodneme na tom, že vůbec má smysl s tím ještě něco podniknout, ne?
Můžeme se třeba domluvit, že začneme shromažďovat celou řadu vyráběných beden Tesla a zavalíme tím Godze, ať ladí a ladí a ladí... Pro toho, kdo už bedny má. Unicorn dělá projekty pro ty, komu doma leží plonkový repráky. A kdo chce stavět od základu, může sáhnout po něčem novějším. Vybere si každej.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2014 15:17 
Řádný člen

Kraj:
elyt píše:
Thalesi,
neber tady stále za měřítko jen sebe. Je spousta jiných, kteří mají jiné poslechové zvyky než ty, jiné požadavky na pro ně dostačující kvalitu a v neposlední řadě zde hraje významnou roli omezení financemi.

A tvrdím snad něco jiného? Však nejsme v rozporu. Já mám jen rád když už se člověk do něčeho pustí a věnuje se tomu nějaké úsilí tak ať to stojí za to. Proto se mi tenhle thread líbí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2014 16:58 

Kraj: ČR - Středočeský
Co jsem si stačil všimnout, zatím spousta klasického tlachání a bedna ani v dohlednu žádná :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2014 17:07 

Kraj: ČR - Liberecký
Jej....zase se pohádáte a bude prd. Má to smysl?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2014 17:37 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
LuKyss, navrhujem aby sa príspevky dali likeovat, či ako sa to píše. kemo a mabat by dostali okamžite palec hore.
Sledujem to tu a navrhujem, aby si tá skupinka založila vlastné vlákno. Každý z nich má možno pravdu, ale koho to vlastne okrem nich zaujíma? Už mi to pripomína slovenský parlament, všetci vedia ako to urobiť, alebo neurobiť, akurát my (obyčajný ľud) sa máme stále rovnako na prd...

Unicorn ako vlastne stojíš? Ja mám k dispozícií DT25N (1ks), ARN 4708 (2ks). A možno by som vedel pomôcť aj s nejakou ozvučnicou, asi najradšej 3p z vyššie uvedených meničov. Čo som pozeral, tak by sa dala urobiť jedna ozvučnica pre 4708 a súčasne aj pre SMP116 so zafrézovaním (4708 by to frézovanie mala prekryť). Idem v nedeľu na chatu a pozriem na nejaké zostatkové drevotriesky, MDF nemám.

Zabudol som, skoro každý pondelok a štvrtok večer absolvujú kolegovia autom trasu KE-TT, takže s dopravou by tiež nemal byť problém. A rovnako mám doma k dispozícií 2xARE5808.

Naposledy upravil paulus33 dne 20 bře 2014 18:03, celkově upraveno 3

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2014 17:47 
Moderátor

mabat píše:
Co jsem si stačil všimnout, zatím spousta klasického tlachání a bedna ani v dohlednu žádná :lol:

Máš samozřejmě pravdu. Jen do nás!
Když ale mě ten židovskej diskuzní kroužek baví, já za to nemůžu.

Unicorn:
Já můžu nachystat něco dvoupásmového. Shodou okolností mi tu DT300 i WG leží. Nejsou moje, ale můžu to podle nich aspoň připasovat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 bře 2014 21:59 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Marcel: Do konce měsíce nechávám ještě prostor na vybírání kombinací a tlachání kolem projektů...když si nikdo vybírat nechce, pak to uzavřu a vyberu sám, co uznám za vhodný já. A když už já řeknu ,že do něčeho opravdu jdu, tak to bude. Samozřejmě nemůže nikdo čekat, že během měsíce vysypu 4 projekty...na to nemám tolik času. Chodím do zaměstanání a mám i jiný aktivity, než reprobedny. Rozhodně to ale nedopadne tak, jako vlákno, které máš na mysli...

Ransom a paulus33: takú ponuku samozrejme nedokážem odmietnuť. Skúšobná ozvučnica a nejaké repráky mi veľmi pomôžu. Stačí surová DTD, nemusí byť nijak krásne spravená. Výkresy dodám. Som veľmi rád, že ste ochotný helfnúť.

Uděláme si pak také seznam, kdo může zapůjčit nějaký repráky...v rámci ČR tedy hlavně lidi, co přijedou příští měsíc do Brna.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 bře 2014 10:14 
Řádný člen

Kraj:
Jestli máš na mysli to vlákno kolem 1PFek tak všichni co se mi ozvali schema dostali s tím, že komplet dokumentace bude později.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 bře 2014 10:45 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Akorát že se blíží třetí výročí projektu. U mne to má prioritu nejnižšího stupně, ani vlastně nevím, kde ty PF-ka nasadím, ale někdo jiný by třeba chtěl poslouchat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 bře 2014 20:27 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
No já nemyslel vlákno o PF-kách...a Marcel asi taky ne. Já myslel spíš to zapomenutý vlákno o 8" basáku + výšce...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 bře 2014 22:15 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
unicorn, dnes som si uvedomil, že z posledne zakúpených bedničiek (3p - 2xvisaton+noname výška) tu mám k dispozícií ozvučnice, ktoré viem prispôsobiť na nasledujúce rozmery (vonkajšie rozmery ozvučnice):
1,98 x 2,8 x 4,5dm objem 15,9l
2,34 x 2,8 x 4,5dm objem 19,5l
takže, ak by niečo z toho vyhovovalo, viem to mať veľmi rýchlo k dispozícií...

Nedeľa:
SORRY, dnes som bol zmerať ozvučnice v pivnici, takže toto sú skutočné rozmery. Iné foto teraz nemám. Thales, neviem si dosť dobre predstaviť ako chceš dostať ozvučnice z košíc do prahy.

Příloha:
unnamed.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Naposledy upravil paulus33 dne 23 bře 2014 21:53, celkově upraveno 3

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 bře 2014 14:14 
Řádný člen

Kraj:
Paulus pošli mi prosím na mail fotky těch beden jak to vypadá. Možná bych toho využil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 19:54 

Kraj: SR - Žilinský
Zdravím, po veľmi dlhej dobe tu znova rád píšem.. chcel by som sa opýtať, čo vravíte na kombináciu ARN 8604 plus ARV 3604 s ARO 667 koaxiálne.. nechcem použiť ten hnusný ARZ na stredy, a ten koaxiál by vyhovoval veľmi aj dizajnovo.. dík za odpovede :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 20:44 
Moderátor

Mazo, vítej.
Máš prosím tě představu, kudy bude ten ARO hrát, když bude jeho membrána z 80% zakrytá tím 120mm velkým výškáčem?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 20:56 

Kraj: SR - Žilinský
práveže si to predstaviť neviem.. (mám negatívne predpoklady) ale nečakal som že by to bolo až také veľmi nepočúvateľné..ARO by možno nebol taký uškriekaný.. prípadne kužel zo zadnej strany ARV.. chcelo by to testy..

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 239 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]