Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 03:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Ret(p)robedny Tesla - má to cenu?
PříspěvekNapsal: 04 bře 2014 10:10 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
jsou kazopadne krasne....
ja nedavno vydrazil tyhle a jsem vice nez spokojen (i proto, ze je to jediny kousek, zadne takove druhe neexistuji - ohreje se u nich i ma mala jesitnost) :D

( nezavdeme tu sekci "chlubirna", jestli tady jeste neni? ) :mrgreen:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se pak najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2014 18:05 

Kraj: ČR - Plzeňský
Pěkné, co to je za výrobce?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2014 22:19 

DALI, ale taky uz nejsou, co byvali v pionyrskych porevolucnich dobach...

Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se pak najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 04 bře 2014 22:53 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Taky trochu utrpěli vývojem. Nejdřív DALI (Danish Audiophile Loudspeaker Industries), pozděli NEDALI a nakonec VZALI...
Začátkem devadesátek dělali dobré bedny. Ta cena se mi zdá 100x lepší než dát totéž za otlučené ARS1034.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 bře 2014 11:54 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Rampa McQuack: Jsou krásné a za dva dva to je výslovně budžetovka. Moje Box 660 jsou otlučené ale zase jsou to prototypy:
Příloha:
grundig_box_660_nalepka.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 bře 2014 12:00 
Řádný člen

Zato tyhle http://elektro.bazos.cz/inzerat/3269305 ... IG-860.php vejškáče bez kalot "hezký", ty meusejí hrát naprosto převratně :D .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 bře 2014 15:32 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
A co tyhle? http://aukro.cz/grundig-box-660-vyborne ... 95985.html vypadají perfektně ale podle rozměrů to vypadá že mají 6,5" bas.I ta cena vypadá slušně.Mít 8" basák tak bych je možná bral.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 bře 2014 16:07 

tady je "dobry" kauf :mrgreen:
http://aukro.cz/hi-fi-repro-tesla-rs-23 ... 35171.html

( u tech 660-ek se cena jeste pekne vysplha... )

Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 bře 2014 17:01 

Mirek: to jo, taky jsem si jich všimnul, a dokonce plzeň.. aspon bych se na ně moh jít podívat - vypadají fakt hezky i když nevím jestli jsou starší než ty 850a - tyto mi totiž příjdou víc retro, kdežto 660 už trochu "minimalistická moderna" 90´s ???

ale jak říkáš, basák nemá 20cm, hledal jsem podle reproduktorů na ebayi.de a má jen asi 16,něco

laminat: aha, chápu dobře, že kaloty jsou urvaný? nebo co to je za divně propadlej vejškáč u těch GRUNDIG 860?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 bře 2014 07:26 
Řádný člen

Kraj:
Ale kdepak urvaný, to je speciální úprava pro "vzdušnější a průzračnější" výšky. Vůbec tě pak nebudou tahat za uši :mrgreen:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 bře 2014 10:41 
Řádný člen

Mirek: Ano, 660 mají 6,5´ basák. A má to basy velmi, velmi dostatečné.
Rampa: Ano, 660 jsou novější, řada šla x50 - x50a - x60. Ady ty inzerované - tam prostě kaloty nejsou. Napsal jsem inzerentovi, neohlásil se :-).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 06 bře 2014 23:15 

DALI: to má 3" Peerless kalotovej střeďák..a co je zbytek? :geek:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 07 bře 2014 08:54 

nevím, já to nepoznám, snad fundovanější odpoví... ale hrají velmi slušně, což je pro mne podstatné ;)

Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2014 23:08 

Takže bych chtěl poděkovat za diskuziu, protože z těch grundigů jsem velmi nadšen... hrajou pro mě "zatím dokonale", protože jsem doma nic lepšího nikdy neměl :), s transiwattem si sedly parádně, už třetí podvečer poslouchám a znovuobjevuji hudbu :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2014 12:47 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
No, chválabohu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 bře 2014 00:33 

Jeste se zeptam.. Kdyz tu nekdo nadhazoval ty cantony, jsou to lepsi bedny nez grundig boxy? Ja je vubec neznam zatim. To je naka legenda mezi bednama? Na bazosi ted napr naky jsou ct 1000 a chlapek za ne chce 10ku, a zda se mi to premrsteny aspon dvojnasob a jeste je z extra dalky u polskejch hranic nekde u jeseniku... Kde to ty lidi berou..?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 bře 2014 08:10 
Řádný člen

Musíš srovnávat konkrétní modely, nedá se říct "Canton je lepší než Grundig" nebo "Grundig je lepší než Canton".
Konkrétněj CT 1000 je vynikající model, ovšem desítku bych za ně nedal. Kde je berou? Přivezou.
Já když jsem s vintage začínal, kupoval jsem u Bayera v Husitské, v Plzni v Hifilandu, v Poličce a tak. Pak mi došlo, že když jsem neustále v zahraničí, tak že si to můžu koupit sám. A začal Ebay, inzeráty, blešáky, bazary malé i velké...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 bře 2014 10:48 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Jj na blešácích v Rakousku jsem koupil celkem dost věcí. Nemůžu říct, že bych vždycky přivezl bedny, magneťák, zesilovač...ale často se mi povedlo koupit třeba pásky, LP-čka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 bře 2014 12:48 

Aha.. Hifiland v plzni samozrejme navstevuju, ale ted tam neni nic zajimaveho z vintage, maj tam plno beden po schodech az do sklepa, ale vsechno zatuchly a kolikrat ani nenaceneny... A zesiku sice plno, ale jsou drazsi uz tedka..

Funkcni vintage je uzasna vec :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 bře 2014 13:31 

Spravne, otazka, zda jsou Cantony lepsi nez Grundig je moc obecna a neda se na ni solidne odpovedet - Grundig v 70 a 80tych letech delal slusne bedny a byl na spici, samozrejme za pouziti tehdejsi technologie za dostupne ceny... ty cos koupil na bazosi a za ty penize jsou velmi slusne
Nedavno se zminene CT 1000 vydrazily na Aukru za nejakych 5500 kc, i ja si delal na ne zalusk, ale pres 3,5 tis. jsem nemohl jit... a ty co jsou na bazosi za 10 ci 12 tis. jsou tam uz taky hezky dlouho... No, a ted byly na Aukro ty grundigy, co jsem uz uvadel, a vydrazily se za 18 stovek (s dopravou tedy za 2 tisice)
http://aukro.cz/grundig-box-660-vyborne ... 95985.html
jsou mladsi, nez ty tvoje, a podle pouzitych repraku budou mit asi lepsi smerovou charakteristiku, odpovidaji shruba Canton Fonum PC 40... Prestoze vetsina dobre postavenach beden 70tych a zac. 80tych let nemela tak "neutralni" vlastnosti, jako pozdejsi konstrukce, ja mam zvuk beden te doby radsi...
Zatimco Canton nadale pokracuje ve vyrobe beden, Grundig je davno v "hrobe" ... Presto si troufnu rict, ze obecne je znacka Canton jedna z mala, co dela seriove hodne dobre bedny za prijatelny peniz, a drzi si stale vyssi uroven kvality, rekneme pro ilustraci, ze se pohybuje v rozpeti hodnoceni velmi dobre az vynikajici, zatimco jine znacky maji rozptyl treba od uchazejici pres dobre az po vynikajici, model od modelu. Charakter a zvuk je ale i v pripade Cantonu u kazdeho modelu jiny...
Nicmene, jak jiz bylo uvedeno, CT 1000 jsou asi nejpovedenejsi seriove vyrabene regalovky vubec, a bacha, jsou pritom dost velke a maji takrka 25 kilo, takze v kategorii regalovek jsou s odrernyma usima...
Ty grundigy co ted mas, jsou uircite hodne dobre a maloktere seriove bedny v teto cenove kategorii je hned tak prehraji (myslim objektivne - subjektuivne se to uz vubec neda srovnavat), takze bych to ted nechal, byt tebou, palavat a uzival si !
Udelal jsi slusny kup - dobra kvalita za slusne penize - a co se tyka vzhledu, mas jedny z nejpeknejsich seriovych beden, co jsem kdy videl...

Q.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 66 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]