Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 01:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dvoupásmo OB+closed
PříspěvekNapsal: 09 bře 2014 19:18 

Kraj: ČR - Liberecký
Dobrý den, chtěl bych zkusit malé OB s full range+basák v uzavřence. Je to do malé místnosti na nízkou až střední hlasitot. Nepotřebuji žádný High-end, a s ohledem na sousedy ani nejhlubší basy. Takže mi z toho vyšly měniče okolo 6.5". Nechci do toho ani cpát příliš mnoho peněz, vybral jsem Monacor SP-155X a SPH-165/8, co vy na to? Kdyby někdo věděl o lepších repro 6.5" do přibližně 1000Kč za kus tak poraďte. Děkuji Ruda.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Dvoupásmo OB+closed
PříspěvekNapsal: 09 bře 2014 20:12 

Kraj: ČR - Středočeský
Když už, dal bych tam Visaton SL 87 ND 8 a WS 20 E 8. Nepíšeš, do jakého objemu se chceš vejít - tohle by potřebovalo okolo 40l. Bude to nahoře samozřejmě velice směrovat. Ale jako u každé reprobedny, stěžejní bude výhybka a to předpokládá, že budeš přesně vědět, co s tím dělat. A nemusí tady vyjít úplně jednoduchá, byť by se mohlo z prvního dojmu zdát (má-li tedy za něco stát)....

Basáků do uzavřené bedny se dá jistě vybrat víc. Každopádně zrovna ten, cos uvedl, se na to vůbec nehodí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 bře 2014 21:25 

Kraj: ČR - Liberecký
Mabat, děkuji. Moje představa je dělení okolo 300Hz, U toho full range sem koukal jen na cháry na Reproobchod.cz, Je mi jasný, že skutečnost bude asi jiná, ale to si potom odměřím. Nicméně podle toho je ten SP-155X docela pěkně rovnej. Visaton má dost zvedlý vejšky, ale mám Tě na forech načtenýho a znám Tvoji práci, takže asi je lepší. Ovšem je malej, a tak bude chtít dělit výš, což právě zkomplikuje výhybku. K těm basům-Monacor má nižší Qts, takže bude asi méně basovat, ale to mi až tak nevadí. Pokud jsem mimo, prosím oprav mně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 bře 2014 09:02 

Kraj: ČR - Středočeský
Zvedlý vejšky, který ale budou zvedlý jen v ose (směruje to), tu nejsou špatná věc. Zatlumit se to dá vždycky snadno. Ale o to až tak nejde, v tý desce to rovný stejně nebude. Tohle bych dělil tak okolo 400Hz, to je IMHO bez problémů. Nebo o něco výš, s nízkou strmostí, možná by so mohlo povést i 6dB/okt akusticky. Jde taky o rozumně hladké napojení ve vyzařovacích diagramech.

SPH-165 sám o sobě nebude v uzavřený bedně subjektivně basovat skoro vůbec. Bedna by podle mě měla mít dostatečněj basovej základ, aby se dobře poslouchala. Abys pak nebyl zklamanej.

BTW, slušná bude i tahle Vifa, eventuelně něco z Daytonů. Větší bych tam nedával.

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]