Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 00:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: ARZ 369
PříspěvekNapsal: 15 říj 2009 17:27 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Preriedením terajšej.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 říj 2009 19:09 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Thales píše:
Já to klidně nafotím - až je vyndám z beden a hlavně až přestane sněžit nebo pršet. Jinak bude vidět prd. Zatím jsem tam jen sahal a na pohmat cítím zesoda jen hladkou gumu - žádný textil jako zvrchu. Prostě takový hybrid.

Udělám pak porovnávačku všech verzí co mám. Bohužel čistokrevný textil tu nemám. Každopádně už teď vím že ty z roku 70 (větrané s ultramškou středičkou bez vrchlíku) hrají mnohem mnohem lépe než ty pozdější. Včera v noci a dnes jsem měl puštěné oba a fakt je ten rozdíl hnedka slyšet.

Lamináte tak ho vyzvedni a přivez :lol:

Napadla mě zcela zcestná, úchylná a nereálná myšlenka - ukecat TVM aby vyrobili ARZ aby vyrobili omezené množství těch původních verzí :lol: upravený koš od ARN, lehká membrána z ARZ660x, závěs z původní gumy (vím že namíchat původní gumu není problém) jen nevim jak spáchat tu původní středičku.

A taky nevím, jestli vyrobí původní hadrové závěsy. Nebo myslíš první verzi gumáků?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 říj 2009 20:14 
Řádný člen

Kraj:
Ta první verze gumáků hraje naprosto parádně a k mé naprosté spokojenosti. Ty novější verze už nehrají tak pěkně. Ještě to porovnám s těmi gumotextilními hybridy ale za stejných podmínek. nebude to hned.

Mimochodem teď jsem dal dohromady ARS744 (oraveno) Ty ultraměkké ARZtka bez síťky tam hrajou líp jek ten střeďák :lol: Mimochodem bedna měla od výroby vadu - přepólovaný střeďák :evil:

Naposledy upravil Thales dne 26 říj 2009 17:13, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 říj 2009 10:39 
Řádný člen

Thales píše:
Ta první verze gumáků hraje naprosto parádně a k mé naprosté spokojenosti. Ty novější verze už nehrají tak pěkně. Ještě to porovnám s těmi gumotextilními hybridy ale za stejných podmínek. nebude to hned.

Mimochodem teď jsem dal dohromady ARS745. Ty ultraměkké ARZtka bez síťky tam hrajou líp jek ten střeďák :lol: Mimochodem bedna měla od výroby vadu - přepólovaný střeďák :evil:

Co je to ARS 745? Nějaké Dixiny?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 říj 2009 11:17 
Řádný člen

Kraj: SR - Bratislavský
Laminat: ARS 745 je trojpásmo 2x ARZ 668 + ARE 689 + ARV 081.

Thales: O prvých gumákoch z roku 1970 si aj ja myslím, že je to asi najvydarenejší typ. Ale nepochopil som, čo tým myslíš, že sú "bez síťky".
K tomu textilnému materiálu - večer som sa pozrel na tie moje zdevastované a zistil som, že zo zadnej strany je na tom nejaký náter, bezfarebný priehľadný a je ten materiál na dotyk podobný gume. Ale guma to určite nie je. Neviem, ako u čiernych. Pozri sa.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 říj 2009 12:04 
Řádný člen

Mimochodom, ako je to s dotupnosťou ARO 689? Narazil som na ponuku fungloviek á 2,- EUR.

// odstraněna zbytečná citace

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 říj 2009 12:58 
Řádný člen

Laminat, používaj menej citácií... 8-) ARO 689 je napodiv relatívne dosť, hlavne v rôznych plastových búdkach od rozhlasov. Najviac je takto modrých, bielych je už menej a sú aj raritné v čiernom prevedení. Ktovie aké sú tieto, ale ak sú to nepoškodené funglovky a potrebuješ ich, tak ich vezmi. Hrozí tam len jedno - ak neboli vôbec používané, tak spočiatku budú mať sklon k nepríjemnému zvýrazňovaniu v strednom kmitočtovom pásme, čo sa však časom podstatne zmierni. Skrátka budú potrebovať istý čas, aby sa rozohrali a potom to už bude OK.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 říj 2009 13:57 
Řádný člen

Kraj:
Tak pardon jsou to ARS744 které mají jiný střeďák - ARE4xx. ARS745 jsem napsal proto že jsem zrovna někomu vysvětloval rozdíl mezi těmito bednami tak že jsem z toho zblbnul.

Bez síťky jsem myslel jako že jsem jí odstranil když jsem ty repráky měl rozebrané tak abych je mohl znovu vystředit. Bez ní to hraje lépe protože ta síťka tam fakt kazí zvuk. Ten reprák by si zasloužil phaseplug ale ten bohužel zatím nemám tak tam alespoň nemám tu síťku.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2009 17:05 
Řádný člen

Takže to znamená bez toho textilného vrchlíku... Zaujímavé, vyskúšam to zo zvedavosti, ak sa mi podarí zložiť moje 668 :mrgreen: . Či tam tá priedušná sieťka má naozaj taký vplyv. Len daj pozor, aby sa do nich časom nenatlačil prach alebo iné svinstvo a aby kvôli tomu nezačali zadŕhať...

/trochu OT, ale zaujíma ma to: V ARS 744 je ako streďák na betón ARE 467. Ako vieš, že bol prepólovaný? Mal si odmontovanú stredovú búdku? Ak áno, tak čím a do akej miery je vyplnená?/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2009 19:00 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
2 černé kusy ARO 689 v perfekt stavu mám taky ještě v zásobách, ale na ty ještě časem dojde... ;)

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 říj 2009 23:59 
Řádný člen

Kraj:
Středovou budku jsem z toho ARE4xx sundanou neměl a nesundám dokud nenafotím origo stav. Že byl přepolovaný vím proto že tak jak to hrálo původně tak to hrálo na prd. Jednotlivá pásma od sebe sebe odtržená a vůbec prostě na prd. Tak jsem to zas otevřel a překontroloval zapojení basáků a výškáče a ty byly správné. Tak jsem si baterkou prošťouchnul střeďák a zjistil jsem že vývody lezoucíb z budky byly sice správně připravené ale ten kdo to pájel je nakonec překřížil. tak jsem to prohodil a už to hraje v rámci možností normálně. Navíc to tak odpovídá schematu ARS745S která má stejné schema, stejnou bednu a liší se jen tím střeďákem. ARS745S mám připravenou k publikaci, ARS744 jsem vyfotil ale blbě protože jak jsem potom zjistil měl jsem nastavený nevhodný režim na foťáku takže si musím dát repete.

Limitujícím faktorem té bedny je ten střeďák, ten to nejvíc kazí protože je proti zbytku nejvíc uřvaný, ale ani ne tak hlasitostí jako spíš zkreslením. Sice mě štve ře to není origo náhrada ale zkusím laborovat s ARE4604 který je o dost lepší. celkově je ta bedna ale blbě navržená. potřebovala by strmější výhybku a fyzicky jiné čelo které zvuku výrazně vadí

Ta síťka tam je znát a já jí tam nemám proto že jsem jí tam po opětovném složení repráků prostě ještě nenalepil a musím si ještě rozmyslet co s tim provedu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 říj 2009 10:22 
Řádný člen

Je to možné, aby sa v továrenskej výrobe dopúšťali takýchto banálnych, ale pritom zásadných chýb ako prepólovanie reproduktora? :roll:

Či náhodou ten ARE nie je priškvarený... Ja mám jeden fest načatý a zadŕhajúci ARE 466 (ale nepripálil som ho ja, už som ho taký dostal), ktorý keď je potichu, hrá celkom normálne. Akonáhle ho dám hlasnejšie, tak začne takto skresľovať. U ostatných, ktoré sú v poriadku (či už 466 alebo 467), som si nič také nevšimol. Jedine ak to okotlím - čo však ja nezvyknem. Ale je pravda, že sú to zraniteľné repráky. Nie sú vhodné na veľký kravál a 2 W je pravdivý údaj. Mne však ich starosvetský zvuk vyhovuje oveľa viac ako 460x.

Čo sa aktuálne deje s tým textilným ARZ 369?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 říj 2009 00:59 
Řádný člen

Kraj:
Nemám ho tu tak se neděje nic.

Tomu ARE nic není, je ve výborném stavu jen byl prostě přepólovaný od výroby.
Mě se jeho zvuk nelíbí. Ta membrána je na těchto kmitočtech zřejmě nedostatečně tuhá a nekmitá pístově - zní to jak domorobo reprák. To není vina konkrétního kusu ale takto zní všechny tyhle repráky. Vyhovují mi ty novější řady které mají kontrolovanější zvuk s méně vedlejšími negativy. Jediné jejich negativum je že jedou o něco méně dolu což v dané aplikaci nevadí. Zase na druhou stranu se o něco hůř navazují a mnohem lépe by jim svědčila výhybka II. řádu. Ne že by neslušela i staré řadě ale jsou na to prostě méně citlivé. Tak jsem zvědavý jestli se mi výměna podaří a nebo ne aniž bych to musel celé překopat.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2009 13:52 

Dovolím si volně navázat. Mám 4×ARZ368. Původně byly v uzavřené ozvučnici, kde jeden reproduktor byl na čelní stěně a drhý uvnitř v polovině na vnitřní přepážce. Celé to mělo jen asi 3 litry objem, ale byla to ozvučnice s tzv. aktivním objemem. Protože na nich zahlodal zub času, ozvučnice jsou v pánu a teď uvažuju, co s těma 4 kouskama udělat. Jaký je idální objem pro dvojici ARZ368, pokud budou oba vyzařovat napřímo?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2009 13:54 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
Ja by som dal tak 5 až 7l spoločného objemu. Oddelenie prepážkou na polovicu nebude na škodu... A spravil by som to ako 2pásmo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2009 14:00 

Asi máš pravdu, vycházím z ARS 8115/6 kde mají objem 5 l, jde o to jestli to nemá někdo odzkoušené.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 25 říj 2009 20:13 
Řádný člen

Kraj:
Já bych se nebál dát každému 5L a vzhledem k výrobním tolerancím bych je oddělil přepážkou. Ale vyzkoušené to nemám.

Dneska jsem nafotil ARS744 takže jsem si mohl dovolit sundat bedýnku na střeďáku. Zjistil jsem že zadrátované to bylo původně správně. Přepólování je dílem toho že na repráku je blbě označená polarita (červená tečka je na ARE467 na -) a baba si nevyzkoušela jestli polarita a její označení odpovídá. Proto byla fáze blbě.

Také jsem tam dal místo ARE467 ARE4804 (protože ARE4604 jsem neměl k dispozici) a hnedka to méně vříská. Jen jsou teď středy málo citlivé.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2009 10:56 
Řádný člen

5 litrov pre jeden kus ARZ 36x je v poriadku, je to horná hranica možného objemu.

Na ARE 467 je bodka na mínuse, rovnako ako aj na ARZ 66x, ktoré tam sú spolu s nimi. Takže naďalej nechápem, ako to mohli domotať a prepólovať ho. Vymeniť 467 za lenivý 4804 :? to by som veru ja nezniesol... Čím a koľko je tá stredová búdka v ARS 744 vyplnená?

/Operácia ARZ 668 z roku 1969 (výmena tvrdého textilného závesu, čo som tu spomínal, ale zatiaľ len na jednom) sa vydarila. S tým originálnym ultratenkým gumovým závesom hrá vynikajúco. Mal som ho zapnutý na celé pásmo chvíľku aj bez vrchlíku, potom som ho samozrejme prilepil a moje dojmy sú opačné - tá sieťka tam podľa mňa pomáha. Bez nej hral vyššie tóny zvláštne a neišiel tak vysoko. Bolo to také ušušťané. So sieťkou to je lepšie, hrá oveľa vyššie a neskresľuje, nešuští. Má krajšie stredy a dokáže hrať do vyšších tónov ako ARO 687. Vážne ma napadla záludná myšlienka, že keď budem mať hotový aj druhý, tak si ich dám do mojich 1PF 068 28 a vymením ich za tie čo tam mám teraz z roku 1971 :twisted: ./

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 říj 2009 17:43 
Řádný člen

Kraj:
Já mám ale na jednom ARZ668 co mám označené tečkou + (membrána jde ven) a na jednom - (membrána jde dovnitř) a díky tomu to bylo zapojené od výroby blbě protože ty basáky byly zapojené od výroby tečkama k sobě. Ale to jsem pořešil už předtím takže tam problém podle schematu nebyl. Hrálo to blbě, jednotlivá pásma byly od sebe odtržená a nejdřív jsem si tedy myslel že jsou přepólované jen basáky. Ale nebyly to jen basáky o čemž jsem se přesvědčil když jsem je přepóloval. To se sice zlepšilo navázání basů a středů ale pořád znělo blbě pásmo mezi středama a výškama. Tak mi bylo jasné že to basákama nebylo. Vrátil jsem to tak jak to bylo předtím a teprve jsem zkontroloval podle schematu polarizaci střeďáku. Dovnitř budky jsem nemohl protože jsem to chtěl vyfotit v origo stavu tak jsem si řekl že do budky vlezu až po focení abych neporušil těsnění a zakápnutí šroubů. Zjistil jsem že vývody co lezou z budky ven jsou podle schematu prohozené a tak jsem je přehodil. A pak už to hrálo OK.

A k lenivosti ARExxx - to je myslím dosti subjektivní a podle mého názoru je trojková ARE co tam byla původně hrozně uřvaná a značně zkresluje což není ale chyba jednoho kusu ale obecně celé řady. Je to dané papírem ze kterého je vyrobená membrána. ARE4xxx si myslím že se chová mnohem kultivovaněji a nevříská. Nebál bych se ho proto použít jako nenáročný střeďák do malých nenáročných třípásmových beden což bych s ARE3xx v životě neudělal. Je to přesně ten samý důvod proč mám raději ARO6604 oproti ARO667. Výjimkou budiž ARO689 což je jediný reprák staré řady který se mi zdál poslechově lepší než jeho nástupce ARO6808. Ale to sem nepatří. Jen mě mrzí že jsem nemohl zkusit ARE4604 který by byl díky vyšší citlivosti vhodnější ale jak jsem psal ten jsem tu nevyš'toural. Mám jen 8ohm.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]