Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 14:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ARN 312 "tuning"
PříspěvekNapsal: 16 úno 2014 13:17 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Dostal jsem na opravu dva ARN 312. Lukáš R. žádal výměnu membrány, dohodli jsme se že tam dám membrány z karbonu. Je jasné, že původní membrána, je sice pěkná a lesklá, ale hmotností připomíná prkno. Cívka je sendvičová, vrchlíky z lité buničiny a samozřejmě nové středičky a přívody. Nemám možnost naměřit parametry, jen jsem je testoval na generátoru bez ozvučnice. Hned jak mi Lukáš pošle informace jak se to chová v reprobedně, napíšu to tady. Jedná se o DIY projekt.....

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: ARN 312 "tuning"
PříspěvekNapsal: 16 úno 2014 15:58 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Tak to je parádní.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2014 16:21 

Kraj: ČR - Zlínský
vypadá to pěkně no, zajímají mě parametry :) cívka je konstruovaná na jaký výkon?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2014 22:23 

Sendvičová cívka zajišťuje lepší pevnost při vyšších teplotách, takže snese více než obyčejná. Takže bych se nebál mu dávat i více než 100W trvale. Ale na "diskotéky" to nedoporučuji..... Hlasitý poslech v domácích či klubových podmínkách určitě nebude problém. Dále se jistě zlepšil kmitočtový rozsah, tedy myslím směrem nahoru. A až se "rozehraje" jistě i malinko dolů..... Zítra je posílám Lukášovi, mám slíbenou recenzi..... Tak to pak sem napíšu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 16 úno 2014 23:43 

Kraj: ČR - Jihočeský
teeeda jsem taky zvědavej, bylo by fajn kdyby proběhlo u někoho i měření :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2014 22:19 

Tak dnes jsem dostal první poznatky od Lukáše R. Cituji: "Jednou větou luxus, zbytečně dunivé líné basy zmizely, hrají sakra odspodu. Zatím první dojem jsem nadšen"
Ještě bych rád zdůraznil, jedná se o DIY boxy, že výhybka je odlazená, výšky a středy Seas. Foto ještě před repasí.
Příloha:
2.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2014 22:22 
Řádný člen

Kraj: SR - Košický
čo to stálo, myslím finančne.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 18 úno 2014 22:45 

Materiál + práce 800 za kus.....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 úno 2014 08:28 

Kraj: ČR - Zlínský
to není moc. Natož že nová ARN stojí přez 2500kč :)
Tak šup šup, TS-ka.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2014 09:01 

lojzek píše:
to není moc. Natož že nová ARN stojí přez 2500kč :)
Tak šup šup, TS-ka.

Ahoj. Rád bych basák někde změřil,ale nevím kdo to děla Pokud někdo víte tak prosím doporučte.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2014 09:42 
Řádný člen

Kraj:
Pošli mi to, rád to přeměřím a omrknu. Odkud si ty membrány a cívky bral?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 úno 2014 13:51 

Thales píše:
Pošli mi to, rád to přeměřím a omrknu. Odkud si ty membrány a cívky bral?

Ahoj Thalesi. Repráky jsem dělal zákazníkovi Lukáši R. Už jsou v bednách tak je určitě nebude chtít vyndávat. Mám další koš k dispozici, udělám to a pak bych ti to po dohodě poslal, ale nebude to hned, protože toho mám rozdělaného hodně. Písni mi adresu na j.mycek@seznam.cz.
Membrány mám z vlastních zásob, cívky si nechávám dělat. Membrán mám už ale jen asi deset a už nebudou, byla to náhodná koupě..... Zdravím MYCEK

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 úno 2014 00:34 

membrana na tom reproni je slusna, vyzera skutocne super, ale ten vrchlik je naozaj hnusny, dizajnovo k tomu vobec nesedi, nejde tam osadit nieco kultivovanejsie?
V tych bednas su ake vysky a stredy? vysky zrejme nejake 27tffc alebo 27tdfc alebo nieco podobne, stredak je zrejme hlinikova L15tky s upravou membrany tym gumovym sajrajtom ci sa mylim?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 úno 2014 12:52 

Jofi píše:
membrana na tom reproni je slusna, vyzera skutocne super, ale ten vrchlik je naozaj hnusny, dizajnovo k tomu vobec nesedi, nejde tam osadit nieco kultivovanejsie?
V tych bednas su ake vysky a stredy? vysky zrejme nejake 27tffc alebo 27tdfc alebo nieco podobne, stredak je zrejme hlinikova L15tky s upravou membrany tym gumovym sajrajtom ci sa mylim?
Jofi. Píši ti za jedna, na všechny otázky jsi odpověděl sám. Ale zvukově to jako celek hraje výborně, potvrdil to i Lukyys který byl u mně osobně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 úno 2014 13:06 
Administrátor

Jsem zvědav na změnu s tímto basákem až k tobě opět přijedu. Jinak bedna je oproti fotce nyní bassreflexová (to navrhl "ladič" (chce zůstat v anonymitě) vč. návrhu výhybky). Bassreflex tam byl u některých nahrávek co jsme poslouchali možná i zbytečný (objem basů je teď skutečně obrovský), nicméně šlo o mnou nenaposlouchaná alba.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 bře 2014 12:48 

clobyy píše:
LuKyss píše:
Jsem zvědav na změnu s tímto basákem až k tobě opět přijedu. Jinak bedna je oproti fotce nyní bassreflexová (to navrhl "ladič" (chce zůstat v anonymitě) vč. návrhu výhybky). Bassreflex tam byl u některých nahrávek co jsme poslouchali možná i zbytečný (objem basů je teď skutečně obrovský), nicméně šlo o mnou nenaposlouchaná alba.

Tak koukám Lukyy,že s tam dal směrovky, já myslel že to někdo s kritizuje,nebo tak něco a ono nic. Tak snad, rada pro ty kteří chtějí stavět s arn- 312, tak opravdu nedoporučuji český středy a výšky,a havně odladit výhybku. Měl sem tu čest s obojím, a katastrofa.. Zavěrem dodám že s novou membránou to hraje lepe,ale asi se bude muset uprvit výhybka. Nebo ne??

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 bře 2014 14:35 
Řádný člen

Kraj: SR - Trenčianský
clobyy, to stejně nikdo nepochopí. Každý na to musí bohužel přijít sám. S dobrými reproduktory se dělá snadněji, výhybka je jednodušší a hraje to líp. Bohužel některé lidi nejde přesvědčit žádnými argumenty, že ARZ460x a ARV360x je blbost a je lepší zainvestovat do něčeho kvalitnějšího. Buď Ti řeknou, že jim zvuk tesly vyhovuje a kvalitní repráky se jim nelíbí...nebo že na lepší měniče nemají. Pak ale když uslyší, že výhybka na teslu bude stát 5000Kč/ks obvykle vystřízliví. Nebo se na to vykašlou...
Ta kombinace se seasama vypadá velmi dobře.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 02 bře 2014 21:25 

TheLastUnicorn píše:
clobyy, to stejně nikdo nepochopí. Každý na to musí bohužel přijít sám. S dobrými reproduktory se dělá snadněji, výhybka je jednodušší a hraje to líp. Bohužel některé lidi nejde přesvědčit žádnými argumenty, že ARZ460x a ARV360x je blbost a je lepší zainvestovat do něčeho kvalitnějšího. Buď Ti řeknou, že jim zvuk tesly vyhovuje a kvalitní repráky se jim nelíbí...nebo že na lepší měniče nemají. Pak ale když uslyší, že výhybka na teslu bude stát 5000Kč/ks obvykle vystřízliví. Nebo se na to vykašlou...
Ta kombinace se seasama vypadá velmi dobře.
Taky jsem patřil mezi ty,jenž jsi mysli že Tesla umí nejlépe ve všem,naštěští jste tu vy slušní a ochotni lide, jako např ty, atd. Ktěři mně přesvědčili, že nad 312 nemá cenu nic davát, nic od Tesly,i když možná by se něc využilo,ale to je tema jinam. Nutno řict, že mně výhybka přišla na více jak 5OOO kč,vhledem k tomu že mebrana středaku je s hliníku,proto tam "ladič" hodně kompezoval. Ale hraje to jak s partesu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 bře 2014 17:21 
Řádný člen

Kraj:
Ale ono by šlo dát něco i nad standardní 312, jen by to pak už nešlo udělat jako klasické standardní třípásmo. Ale to jen tak bokem, v podstatě tomu co zde bylo psáno dávám ve všem zapravdu. Ta výhybka možná bude chtít s tou novou membránou trochu poupravit, ale tam bych si počkal na kontrolní měření protože ten rozdíl nemusí být zas tak dramaticky velký aby se v tom vyplatilo rejpat. Ani bych to ale předem nepodceňoval.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 05 bře 2014 18:04 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Jofi píše:
membrana na tom reproni je slusna, vyzera skutocne super, ale ten vrchlik je naozaj hnusny, dizajnovo k tomu vobec nesedi

A to mě se to naopak líbí moc. Konečně to vypadá jako opravdové repráky a ne jako mísa na špagety nebo rejžovací pánev.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]