Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 22:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: dalsi nalez - zesilovac
PříspěvekNapsal: 14 úno 2014 17:38 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Máš víc štěstí než rozumu. To je dobře.
Jo, ta NC440 není moje. Většina těch věcí je něčí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 úno 2014 19:27 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
jj - popravde neni to takova hruza, jak to z te fotky pusobi... peclive jsem to prohlid, maximalne se muze trochu spiny pripalit na chladicich, ale to bych to asi musel ohulit, coz neudelam...
ani to nesmrdi, ale nevim, zda muzu vychzet z toho, ze kdyz to jede na sluchatka, tak muzu zapojit bedny...

jo, vim ta 440 je podle vseho Alese ;) to bylo mireno na nej

Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se pak najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 úno 2014 19:34 

Kraj: ČR - Liberecký
Není.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 úno 2014 19:54 

aha - tak to jsou ty domnenky...
ale potom, jak ja vim, ze kemo ma 440ku...?
:roll: :o

sam jsem z toho jelen, ale nic no, to sem nepatri
8-)

a nemas nejakou nazbyt? :mrgreen:

Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se pak najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Q.

Naposledy upravil Quido dne 15 úno 2014 12:01, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 14 úno 2014 20:51 
Moderátor

Ta NC440 je mojí snachy. Jinou nemám (myslím NC440). Přebývá mi jen stříbrný Nordmende RP1260. Direct drive, vracení ramínka na stojánek. Něco už pamatuje, kosmeticky nic extra, hraje dobře.
https://plus.google.com/u/0/photos/1092 ... 4141387409

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 úno 2014 00:59 

Kraj: ČR - Liberecký
Quido píše:
aha - tak to jsou ty domnenky...
ale potom, jak ja vim, ze kemo ma 440ku...?
:roll: :o

sam jsem z toho jelen, ale nic no, to msem nepatri
8-)

a nemas nejakou nazbyt? :mrgreen:

Víš to pač jsi ji sháněl a já ti říkal že se možná rozhoupu a pustim jí.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 úno 2014 12:22 

kemo: no to ale az potom, nebo ne...
;)
dyt je to fuk

ransom: ted teda davam dokupy ten NAD, je taky takovy ohmatany, chce to asi novou prenosku a reminek, sice ne urgentne, ale precejen trochu trva, nez se roztoci do spravnych otacek, pak by to jeste chtelo vazelinu do sloupku na spousteni raminka ... jinak uz hraje na pohodu, ten odstup lepsi nebude, kdyz uz v prazdne drazce poznam rozdil mezi deskami (ty nase teda huci jak ...) :?

tak nakonec mi nejde az tolik o vzhled, pokud to neni uplna kalamita, hlavne jestli hraje lip nez ten muj nebo nez ty tesly, nejake automatiky jsou mi ukradene, jestli tam jsou a fungujou, proc ne, ale jestli jsou jen pro zlost, jako kdysi u meho prvniho JVC, tak to radeji ozelim...
...vypada pohodove, vic nepoznam ;) jen porad nevim jestli jit do toho directu, ten si takto neposkladam, joko ty nase... proste nevim, nevim
:roll:

jsme trochu prehodili temata
:oops:
do toho zesaku jeste porad nemam odvahu zastrcit repraky :D

Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 úno 2014 14:12 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Vypadá to Nordmende jako blízkej příbuznej toho Duala, co jsem střelil kemovi87, akorát že ten je plnoautomat. A není divu, Nordmende byla jedna ze značek koncernu Thomson a Dual tenkrát také patřil Thomsonu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 úno 2014 14:31 
Moderátor

Quido píše:
tak nakonec mi nejde az tolik o vzhled, pokud to neni uplna kalamita, hlavne jestli hraje lip nez ten muj nebo nez ty tesly

Tesly se můžou jít bodnout. Teslu máme rádi, prožili jsme s ní polovinu života, známe její výrobky nazpaměť, umíme je opravovat. Ale její gramofony prostě stály za hovno a nikdo jí to neodpáře. I ruské a polské byly (za bolševika) po všech stránkách lepší. Porovnával jsem doma NC440 a toho Nordmendeho - co myslíš, že líp drží otáčky a míň hlučí? Ten Němčour, samozřejmě. Přitom váží zlomek toho co NC440. Takhle těžká kráva by už měla být absolutně tichý a špičkově hrající High-end, ale není. Tesla měla zvláštní dar - vždycky udělala nějakou vcelku sofistikovanou konstrukci, kterou pak spolehlivě zabila nějakou podstatnou drobností. Na domácím trhu měla v podstatě monopol a tak si mohla dovolit téměř cokoli. Z toho monopolu těží dodnes - lidi, kteří neměli srovnání, jsou stále přesvědčení, že Tesla znamená "solidní domácí produkci". Neznamená.
Už v 80. letech jsem viděl amatérskou konstrukci, která použila z NC440 ramínko a talíř - ta byla naprosto špičková. Základna odlitá z plastbetonu a pohon SS motorkem s přesnou regulací. To ramínko bylo opravdu dobré se vším všudy, ale na rezonujícím plechovém výlisku, na který ho montovali, prostě nemělo šanci.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 15 úno 2014 16:01 

no jo, je to takova nase mala ceska nostalgie, ale rusky gramec jsem jeste nevidel ani neslysel, asi proto ze se o to tolik nezajimam, polskou unitru jsem videl, ale to byl tak seredny kus neceho divneho. tim nechci rict, ze si myslim, ze tesla je neco nadprirozeneho, vim ze neni a ani nijak nadherna, ale je " nase"
;)
sveho casu jsem mel plny automat JVC, za par let se pokazil a tehdy to tady nikdo za rozumne penize nespravil, pak jsem mel cosi, asi Technics - uz nevim - s tangencialnim ramenkem a to se mi nejak nezdalo, do pulky jakby deska hrala normalne a do pulky divne, tak jsem to strelil na burze, pak jsem teda mel na doporuceni jinych, tu 470ku a nato jsem objevil v bazaru ten samy delany pro NAD s plochym raminkem, tak jsem si rikal ze to vemu, bylo to levne, a budu to mit k v te dobe porizenemu NAD 705... no a pak prislo stehovani, prace v zahranici a jine priority a tak jsem se k tomu vratil az ted, kdy mne nakoply ty nalezy na pude....

k tomu zvuku ci hluku - mne stale prijde, ze nejvetsi "kraval" dela drazka desky a je sakra rozdil, jestli je deska nase (Supraphon nebo Opus), nebo ty polske rychlovylisky, anebo napr. Amiga, jeste usly nekdy ty Jugoslavske, ale celkove, cim pozdeji byly vadany, tim horsi.... tak ja porad tvrdim ze s nejakym silenym odstupem hluku nad 40dB si lamat hlavu nema cenu - asi potrebuju toho naposlouchat vice, tak az mne neco presvedci, ze je to jinak, tak prosim... ja osobne mam ted problem se zkreslenim signalu v prenosce
;)

Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 úno 2014 14:32 

abych se vratil k tematu - zesilovac je vycisten, vyfoukan od prachu (pritom jsem zjistil, ze tam nebylo az tolik spiny, nejaky prach ano, ale predevsim se nekdo snazil zrejme poskrabany vnesi kryt s mrizkou pretrit cernosedou barvou, aniz by kryt sundal, a tim padem jsou soucastky uvnitr zacakany cernou barvou, coz budi dojem spiny), ulomeny panylek s regulaci hlasitosti jsem improvizovane stabilizoval, takze se sice mirne "hybe", ale funguje a funguje i servo a reaguje na DO, zapojeno na reprosoustavy vse hraje, jak ma, prepinace vstupu funguji a reaguji na DO, korekce basu a vysek funguji, prepinac "tone defeat" taky, jedine co nefunguje je balance, ale nikdy jsem to nepouzival, tak nevim, zda ma smysl se do toho hrabat...
;)
nechci nic zakriknout, ale myslim, ze mohu prohlasit: heureka...!

Q.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 úno 2014 16:08 
Moderátor

No vidíš. Když ti to tak jde, mohl bych ti poslat pár mašin, co tady mám na údržbu? Mám toho nějak moc.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 23 úno 2014 16:37 

posli, ja z toho tady tou svou trafopajkou udelam pekne maslostroje... :mrgreen:

ale zase se musim pochvalit, ze jsem vcera kamosovi zachranil dvd prehravac, stacila vymena kondiku, i kdyz popravde, ten byl zjevne vyteceny :P

PS: je to ve skutecnosti tak, jak jsi mi psal - vic stesti, nez rozumu
;)
fakt z toho mam radost, tak ted jeste ty bedny

Q.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]