Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 16:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 195  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Na čem momentálně pracujete
PříspěvekNapsal: 12 led 2014 16:26 
Řádný člen

Kraj:
Co v tom bude? Předpokládám že basáky jsou ARN312, zbytek se chceš držet originálu nebo něco úplně jiného? Já už mám tak lehce v plánu něco podobného, jen s ARN8604, k tomu už mám výškáče (zrecyklované upravené Seas 27TBFC/G ve WG), skelety bez čela mám už také také, tak ještě ty středy a čelo. Ale není to teď priorita, spíš další z recyklačních záležitostí do budoucna.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2014 16:52 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Měla by to být obdoba ARS 380 v podstatě už jen proto, že na to delší dobu vše potřebné doma je... Takže jo ARN 312 na basech, pak mám jak ARP 150, tak ARX 150 a na výškách bude buď klasika ARV 104, nebo ARV 3608 s Al. kalotou. Zájemce moc nehodlá nic jiného financovat a mě to vyhovuje, že se toho zbavím. Je to pozůstatek těhle beden: http://img369.imageshack.us/img369/8260/img0032ln0.jpg
Byly to jakože ARS 1058, osazený TVMkem, časem jsem z nich udělal regulérní 1058, no a teď se použije buď vše, co v nich bylo jen s novýma výhybkama, nebo to nějak poskládám z variant, co jsem psal výše. Vzhledově to bude buď zmenšenina mých sloupů s ARA 390, akorát v černém a nebo se nebudu párat se štěrbinovým BR a vrazim tam trubku, což je jednodušší - to ještě dle požadavků.

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2014 20:44 

Mám je rovněž zakoupené z Hadexu, ale mají velký rozptyl kapacity od jmenovité hodnoty.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2014 20:44 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Rozptyl spíše více nebo méně? Zaujaly mě svou cenou.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2014 20:51 

Je to na obě strany. Zajímavý je i pohled na ně, jelikož i kondy stejné hodnoty jsou svými rozměry mírně odlišné. Ale nekup to za tu cenu. Mám to do Hadexu blízko, takže ani jinde tyhle věci nehledám.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2014 21:29 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
No ony i ES OSTRAVA kondy kolikrát nebývají stejné, jak jsou to válce, tak kolikrát trochu zploštělý a podobně.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 12 led 2014 23:24 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
venouš píše:
ransome, jaký máš problém s těmi svitkáči z hadexu? že jsou z hadexu?

Vendo, rozumíš psanému textu? Napsal jsem:
"Já si jich nakoupil v Hadexu plnou krabici a používám je na nenáročné aplikace taky. Fungujou, tak co. A jsou za pakatel."
Zdá se ti, že mám s nima problém?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2014 04:12 
Řádný člen

Kraj:
Právě kvůli rozptylu mám doma pytlík malých hodnot a pře použítím vždy měřím a je-li třeba tak doladím paralelní kombinací.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 13 led 2014 09:39 

jo, přečetl jsem si to špatně :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2014 19:10 

Kraj: ČR - Liberecký
Tak taky malá voda,spíš teda vodička do mlýn budovatelům.Právě dodělávám druhý kousek kombinace COD+DE10+ME10.Není moc času,ale opravdu se to dá "podělat" za týden.Je to korpusově kopie EM121,která je sundaná na víšku,rozměr je 55cm.Volil jsem to tak,aby se to celé(2xstředovrch + SUB 18 +zesy,cross a všechno okolo) vešlo do krátký Octavie.Povedlo se a po testu (zatím jednoho kousku) to vypadá,že to uhraje víc,než jsem čekal :-) Jedna bedna má 17 kg,což je opravdu do každé ruky jednu a jdu.Sub unesu v pohodě sám taky,takže nemusím nikoho prudit aby pomohl.Až to bude kpl.tak hodím fotky.Zatím ochutnávka:
Obrázek
Obrázek
http://hrosakbass.rajce.idnes.cz/stredovrchy#P1170224.jpg
http://hrosakbass.rajce.idnes.cz/stredovrchy#P1170227.jpg

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 led 2014 22:56 

jen tak naokraj... zítra si jdu kupovat ty ony výškáče, magor jsem si nenapsal co jsou zač, jen mi chlapík co v minulosti měl kapelu a ve zvuku se vyzná říkal že jsou použitelné, tak doufám že to nedopadne jak s "bulleťákama".

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 led 2014 20:54 

Kraj: ČR - Olomoucký
Já jsem se nahecoval k tomu, abych se naučil se solidworks. Potřebuju nový skelety na EM151 který už jsou omlácený a nepraktický. Tak jsem si řekl, že z nich udělám odposlechy a půjdou na zasloužený odpočinek na pódium, popřípadě jako PA na menší a low-cost akce. Designově se mi hodně líbí 115XT od L'Acoustic, tak jsem se jal kreslení a upravil rozměry na míru EM151. Výkresy už jsem poslal truhlářům pro nacenění materiálu ceny za nařezání. Možná ještě nakreslím jednu verzi i se zadním držadlem a zapuštěním konektorové misky, jako to má i originál.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 led 2014 22:32 
Moderátor

Já se učím fládrovat, což je docela prdel. Vyhrabal jsem staré amatérsky dělané skelety z beden, co jsem koupil od jednoho vetešníka za cenu mědi ve výhybkách. Byly už bílé, tak se na pokusy ideálně hodí. Zatím jsem vypil piva o tři řády víc než kolik jsem spotřeboval na pokusy (fládrovací lazura se rozmíchává do piva). Výhodou je, že co se nepovede, prostě se setře a jede se znova. Postupně vylučuju omyly a piluju postup. Až si budu jistý, pustím se do dveří v bytě.
Příloha:
fl1.jpg

Příloha:
fl2.jpg

Do beden pak půjde něco s ARN664 nebo ARZ669, jsou na to akorát velké (po montáži přední stěny 34l brutto, takže zbyde i na kastlík pro širokopásmo).

Jo, dobrý tip - na povrchovku polyuretanový syntetický lak na podlahy Xyladecor. Přestože není ředitelný vodou a dlouho schne, nijak nesmrdí ani v bytě. Je drahý (do 300Kč/0,7 kg), ale spotřebuje se ho málo a je velice odolný. Půjde dobře i na dřevo a dýhu.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 26 led 2014 22:55 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
To vypadá dobře!

PROTON AA-1150 | PROTON 1100 preamp
Projekce: BenQ TH670 + Optoma DS-9092PWC

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2014 01:30 

Kraj: SR - Trenčianský
Teda vypadá perfektne :shock: Normálne som začal uvažovať, že spravím takúto povrchovku na moje "bedničky". Zatiaľ je to surová MDF.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2014 04:06 
Řádný člen

Kraj:
Až na ty okraje to vypadá dobře.

Také používám Xyladecor, ale vodou ředitelný interiériový podlahový lak a jsem velice spokojený. Pracuje se s ním velmi rychle a dobře, nesmrdí, rychle zasychá takže v létě není problém přebrousit bednu už třeba po 3/4hodině, jen je třeba dělat hodně slabých vrstev. Nejlépe jsem si vylaboroval že se mi nanáší hubkou na nádobí. Nedělá to bublinky, vrstva je zcela rovnoměrná a nejsou vidět žádné tahy štětcem. Zprvu jsem to zkoušel i jinak (třeba válečkem) ale neosvědčilo se.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2014 10:13 

Kraj: ČR - Liberecký
Souhlas. Když budu hodně kratický, jako tady kolega Thales třeba, tak dokonalosti chybí už jen doladit ty kraje. Naliju si ale čistého vína a musím přiznat, že kdybych to zvládl udělat takhle, tak se asi podělám radostí. Je to docela pitomý, že člověla baví dělat něco rukama, ale nedostane k tomu odpovídající náčiní (ty ruce :D) .....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2014 13:16 
Moderátor

Ty kraje nejsou hotové, to tam nezůstane. Tam, kde se "léta" sbíhají kolmo k hraně je to tmavší úmyslně - na hotovém to pak vypadá líp, je to takový optický klam. Tam kde běží podle hrany zůstalo to, co přeteklo přes hranu a půjde to pryč. Musí se to dělat ve vodorovné poloze a po uschnutí ihned nalakovat. Teprve po zaschnutí laku se to může otáčet. Až budu dělat sousední stěny, ty čmouhy už tam nebudou. Měl jsem to napsat hned, moje chyba.
Thales: Na fládr nesmí vodou ředitelný lak přijít, protože by ti všechno smyl. Nitrolak taky ne, bobtnal by podklad. Jedině syntetika, mimo jiné proto, že dlouho schne, takže se dokonale vpije do kresby i do podkladu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2014 14:55 

Kraj: ČR - Olomoucký
Asi mě roznesete na kopytech a Ransom mě bude nenávidět. Ale mě se povrchy tohoto typu vůbec nelíbí. Je to super práce, výborně provedená, ale já nevím. Přijde mi to děsně kýčovité a tak trochu jak komunistickej umakart :D . Ale je to možná tím že je to fotka a na živo to vypadá stokrát líp. Ale fakt co se týče beden tak jsem zastánce přírodního dřeva (nalakovaná překližka, nebo masiv) popřípadě jednolitý (černý, bílý, šedý, červený,...) lak. Ať už klavírák, nebo mat.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 led 2014 16:29 
Moderátor

Proč bych tě měl nenávidět? Je to kýčovitý až hanba, o tom žádná. Někdy se ale rozumná dávka kýčovitosti hodí.
Fládr nejvíc letěl za první republiky a těsně po válce. Je to způsob, jak udělat povrch na nekvalitním dřevě. Hodně se fládroval smrkový nábytek třeba. V žádném případě bych tak nedělal nové bedny do moderní domácnosti, ale na chalupu se starým nábytkem se to třeba stylově hodí. Je to prostě věc, kterou jsem si chtěl zkusit (a třeba se k ní už nevrátit).

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3884 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 195  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]