Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 13:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Radikálne ozšírenie basovej sekcie - prosím radu
PříspěvekNapsal: 09 led 2014 21:25 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Kraj: ČR - Středočeský
Že jo, zejména by mohlo být zajímavé podívat se mu do počítače na samý legální soft :-).

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 led 2014 21:28 

Jo, tu idiotsku poznamku o softwari som cakal.
To uz ked dakto nerozozna rozdiel medzi sw a hw, tak by mal navstivit Chocholouska.

Je rozdiel kopirovat software a hardware (zosilnovac, kanvicu, zubnu kefku....) a zarabat na ich predaji niekomu dalsiemu a danu vec pouzivat pre osobne ucely.
Ked sa vam to zda rovnake, tak asi nezijeme na rovnakej planete.

laminat, tak presne, "podla seba sudim teba"... :lol:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 led 2014 21:37 

Kraj: SR - Trenčianský
Chalani už sa nehádajte NIKAM TO NEVEDIE NIČ NEVYRIEŠITE!!!

Už sa týždeň trápim s tým čo vymyslieť, čo kúpiť, každú minútu na to myslím lebo tým žijem, nie som ten typ čo sa rozhoduje medzi fotbalom a zvučením !!! (nič proti fotbalu) Ja už som sa rozhodol!!! Asi ako každý aj ja som začal na HiFi na oslave 60tky, potom prišiel kšeft a kúpil som RCF ART, teraz idú lepšie kšefty a potrebujem znova doplniť, keď sa ma opýtate na svetlá - tam si dovolim povedať že som KRÁL čo sa týka rozdávania rád ale zvuk je iná vec :cry:

Diskutujem o tomto aj na zvukarine, tam chodia iný ľudia, tu zas iný ľudia...dá s apovedať že všetci sa zhodli na konštrukcií MT18SUB teraz mi povedzte ČO TAM OSADIŤ.

Čo sa týk azosilovača tak Sunway (budúci týždeň si ho vypočujem) čo sa týka PKNC (plánujem navštíviť BV AUDIO) a potom si utovrím názor

2xART 745,2xRCF ART 412A,2xRCF ART 310A,PROC DS34A,4x BC18SUB with RCF LF18X401,CVR PA2202 2x4kW RMS 4ohm,Soundcraft NOTEPAD 124FX,Beyerdynamic OPUS,2xSennheiser XSW35,K&M lešenie,4x LED moving head,3x RGB laser,8x PAR 56 LED

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 led 2014 21:50 

Software, hardware, v malom či velkom...stale je to využivanie cudzich napadov.
Ja si nepotrebujem nič kompenzovať.
To že som si kúpil tie čínske kópie?
Ja sa za to nehanbím, ale ani ich nikomu netlačím.
Mne slúžia dobre.
Čo plácam o mobilite?
Aspoň si prečítaj čo autor témy potrebuje vyriešiť.
Jedna z požiadaviek je aby to naložil do sharana.
Ale čo by som čakal od človeka, ktoremu postavím proti sebe jeho 2 vlastné argumenty a on popiera že to kedy tvrdil.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 led 2014 22:08 

No ja som sa zmieril s tym že do Sharana to už nedám, teraz mám problém to tam všetko natlačiť, nie to keď pribudnú ďalšie dva basáky (spolu 4kusy).

Už som veľ akrát rozmýšlal že si aparát požičať, lenže každý tu má HNOJE a nie repráky, dajme tomu že konštrukciu majú dobrú no osadené eminence, ďalší prípad, dobrá konštrukcia dobré osadenie a ťahá to QSAčko ktoré z toho nič nevymačkne, potom ďalší prípad že všetko ok ale majiteľ je ..... (škaredá nadávka) alebo ďalší prípad že všetko je OK ale má len dva subwoofre čo je málo, nie je iná možnosť ako si spraviť vlastné, vlastné je vlastné...

Už som tak mimo že rozmýšlam o pôžičke z banky (aspoň 5000€) doložiť ešte 2000€ a kúpiť niečo čo dlhodobo bude dobré...robiť zas kompromisy - neviem či je dobré, a zas zadĺžiť sa v dnešnej dobe tiež nie je dobré...nikto nevie čo bude zajtra, bože prečo nie som fotograf čo príde na akciu z jednou taškou (ja viem že v nej má 5000€ ale aj tak to má lahšie a jednoduchšie)

2xART 745,2xRCF ART 412A,2xRCF ART 310A,PROC DS34A,4x BC18SUB with RCF LF18X401,CVR PA2202 2x4kW RMS 4ohm,Soundcraft NOTEPAD 124FX,Beyerdynamic OPUS,2xSennheiser XSW35,K&M lešenie,4x LED moving head,3x RGB laser,8x PAR 56 LED

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 led 2014 23:22 

DJ Wall píše:
Ale čo by som čakal od človeka, ktoremu postavím proti sebe jeho 2 vlastné argumenty a on popiera že to kedy tvrdil.
K tomu len tolko: si debil
Vysvetlenie:
KomarD-Jeay píše:
...navyse vytrhavas citaciu s kontextu a porovnavas s nesuvisiacou vetou, pricom suvisiacu zamerne vynechavas.

O mobilite placas nejake vtakoviny.

O tom, ze hornflex ala mtsub nie je povodne od megatonu vravi napr. aj toto [url]http://tinyurl.com/pwtgvuh
[/url] ze uz nieco take je kopia RCF.

K veci - MTsub je v principe BR s velkym natrubkom, ktory zvysuje jeho efektivitu a tym dosiahne vyssiu hlasitost.
Musis zvazit sam, ci to budes chciet vlacit a ci to mas ako prepravit. MTsub navyse nie je najstatnejsia konstrukcia svojho druhu, lepsia je verzia prevedenia ako sub ClassA, pripadne dalsi mutant, ktory pouziva mikesound - konstrukciu od Beymy, co je kombinacia BR a tapped horn. Pripadne nieco taketo: http://forum.speakerplans.com/15-hornfl ... 24531.html uz nech ten zvyseny objem ma nejaky efekt.

V podstate klasicky BR urobi rovnaku sluzbu na basovom pasme. Pre vyssi akusticky tlak treba hladat horny, pripadne bandpass.

Dolezita vec je osadenie, tu uz vies sam, kolko do toho chces vlozit. V zasade 18" nad 200eur spravi dobru sluzbu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 09 led 2014 23:58 

KomarD-Jeay: pozeral som ten link co si dal je to v podstate Dflex, mal som jeden kus, osadený tam bol OBERTON XB1000 (alebo XB800) už neviem, dokonca (neviem či poznáš) DRIM (tu na fóre) mi to nastavoval cez procesor a mikrofón a aj dobrý zosil to ťahal (CREST CPX ten najsilnejší) ale nepáčil sa mi zvuk, tak to len bučalo... tento bassreflex čo mám sa mi zvukovo páči, celkovo zvuk klasického bassreflexu sa mi páči. Ako moc nie som za MT18SUB lebo je to podľa mna tiež bučiaca bedňa asi...ale tak keď to každý ospevuje a vychvaľuje... preto som začal u BC 18SUB lebo je to klasické BRko do ktorého som sa chystal ďať (ako ty píšeš) reprák nad 200€ ktorý ma 4palcovú cievku...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2014 01:39 

Dflex je prave Drimova mutacia na temu hornflex :) ale zase nic, co by uz nebolo vymyslene.
Bucanie je sposobene aj volbou reproduktora.
MT bude vsak o tom istom, vychvaluju to kvoli vyssiemu akustickemu tlaku, to je vsetko.
Zvuk to pekny nema.

MT18 nie je nic ine, nez BC18sub s velkym basreflexom, presne rovnaky princip. Len ten rezonator sa velkostou zacina spravat ako zvukovod a prinasa s tym svoje plusy a neduhy.

Vyber zalezi podla toho, co ocakavas; mozes volit aj kombinaciu horn-BR http://2.bp.blogspot.com/_QBdSa3r7J40/T ... 00/wlx.jpg , na podobnom principe je Wbin s BR, co je dost almara.
Dalsi tisicraz vsade opakovany je RCF sub http://www.hifi-forum.de/viewthread-127-605.html , obvykla tema na toto http://www.grouptechnologies.com.au/pro ... 001-as.jpg http://www.extreme-webhosting.de/thomas ... ild113.jpg
Tu je ich hafo, vsetko su to klasicke BR, variacie na tu istu temu http://oi52.tinypic.com/qx8kzo.jpg http://www.extreme-webhosting.de/thomas/ND15/ND15-3.jpg

Pre kazdu konstrukciu plati, ze nie je univerzalna, ale specificka pre urcity rozsah parametrov reproduktora. Ak parametre od povodne zamyslanemu navrhu ubiehaju, potrebuje doladit, ci objem alebo ladenie. Nie je to prisne nutne, ale prisposobenim sa da ziskat ci na citlivosti alebo hlbke.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2014 10:30 

Tohle je od DJ Rodrigez i pro mě zajímavé téma. Asi rok zvažuji taky variantu XD-4000 a 4x MT-18Sub, zda je to pro mé aktivity nutně potřeba :?: :?:
Ikdyž, jak jsem vysledoval z názorů účastníků v linku, zřejmě se téma víceméně týká pouze reprodukované hudby :?:
V mém případě se jedná výhradně o zvučení živých kapel (jsem aktivní muzikant), a to spíše v klubových podmínkách, venku tak do 300 lidí. Pro mé zaměření stačí PA cirka 2x 2kW.

Když se zmiňují zesilovače PKNC, tak mohu sdělit, že pro své účely už tři roky používám LC-2002 a LC-4004. Dříve jsem měl rack se zesilovači který vážil 100 kilo. Nyní jsou všechny ty behringery 1500 – 2500 schované ve skříni pro strýčky příhodu…
Ale protože člověk stále něco vylepšuje, pořád mi vrtá hlavou ten XD-4000 pro posílení soundu, zvláště když mám mimo stále používaných boxů JAMBO, ještě šest nevyužívaných FH-1 (Peavey) ve skladu. Ale na druhou stranu se bráním tomu, abych vláčel moc krámů, toť dilema... V malých prostorech používám jedny suby, na ven přidávám druhou dvojici. A stačí…

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2014 10:42 
Administrátor

Kraj: ČR - Pardubický
Jsem rád že už se nehádáte a nechytáte za slovíčka, a opět se řeší technicky. Prosím osobní konflikty sem netahejte, jak udělat z protistrany většího blbce tu také není ideální, čtenáře to moc nezajímá.

Jinak se divím, že Lab Gruppen nezahájil ještě soudní spor s plagiátory...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2014 15:00 

Kraj: ČR - Olomoucký
Lukyss: Ještě trošku OT. Klidně to pak smaž. Nicméně. S čínou je problém že tam neplatí evropské a US patenty a co jsem zjišťoval, tak patent pro čínu není jen tak. Navíc oni se nevydávají za LabGruppen (ani kopie jako LG neoznačují) jako třeba okopírované hadry prodávané jako Adidas a podobně. Okopírovaná je akorát technologie a design a to ještě patřičně upravená (číňani nejsou vůbec blbí, spíš naopak). Takže LabGruppen je nemá za co žalovat. A podle mě na tom nějak nestrádá. Zákazníci co by si normálně LG koupili si ho stejně koupí a ten zbytek co na ně nemá by si je stejně nekoupil, tudíž koupí kopií nepřichází o zisk. Alespoň né nijak zásadně.

Ale abych jen netrolil, tak k tématu.
Podívejte se kolik teď stojí QSC řady RMX. Staly se z toho téměř neprodejné kusy. Pokud ty kopie projeví jistou míru spolehlivosti (už mě taky nebaví tahat 100kg rack převážně kopií QSC) tak nevidím důvod proč je nekoupit.

Co se týče basovek tak se mi MT18 vůbec svým projevem nelíbí. Spíš bych se uchýlil k něčemu jako ND215. Sám jsem zastáncem většího počtu menších a klidně i méně výkonných basovek. Zaprvé je to silně variabilní co se velikosti akce týče a zadruhé plocha je plocha. A dva kousky hnané na krev se stejným příkonem jako do 4ks hrají prostě míň. Dost se mi líbí vcelku malý bandpass L'acoustic SB118.

Pronájem a prodej ozvučovací techniky.
Ozvučování a technické zajišťování akcí, DJ's.
Návrhy ozvučovacích systémů.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2014 18:05 

BETARON áno väčšinou to bude na reprodukovanú hudbu lebo tá u nás (v mojom okolí) ide najviac ale nebránim sa ani ozvučeniu kapely.

Od MT18SUB som definitívne upustil. Asi zoberem od Martina S. jeho SB1080 prípadne MOŽNO postavím niečo ve%lmi podobné, uvidíme po vypočutí. Osadiť by som chcel RCF L18P300 (ak budú peniaze tak neodýmiové).

Zosilovač ešte neviem aký ale asi pôjdem do PKNC XE6000.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2014 19:28 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
myslim že lehké 2 basovky od martina by si mohl naložit i sám do sharana ( na menší akci )

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2014 21:48 

Posun vpred bude už výmena zosilovača. Ak nebudú peniaze tak urob/kúp iba 2 bedne a časom ďalšie 2.
Určite lepšie ako 4 kompromisné, na ktoré akurát ostalo.
Ak je možnosť tak (za seba) určite ten neodym. Nad ránom pri spratávaní ti urobí radosť každé jedno ušetrené kilo váhy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 10 led 2014 22:22 

Ako som písal sme dvaja čo spolu robíme takže mňa hmotnosť nejak netrápi....je pravda že rozdiel v cene obyč. vs. neodým je malý...

Potom zosilovač...

A keď sa pozbieram tak ďalšie dve bedne od Martina

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]