Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 18:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: indetifikace konstrukce :)
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013 20:49 

Kraj: ČR - Jihočeský
Chtěl jsem se zeptat, jestli by někdo nepoznal o jakou se jedná konstrukci. Firma je nedohledatelná a ačkoli číslo dokonce funguje, tak pán neměl moc ponětí o čem se bavím, vzhledem k tomu , že se jedná o letitou stavbu. Zatim jsem se nechtěl moc dostávat dovnitř abych okoukl osazení, ale popis je 600W 8ohm myslím si, že by to mohlo odpovídat. Zkoušel jsem na QSC mx1500 jednu bednu, takže cca 350W na kanál a mám pocit, že bedna ještě měla slušnou rezervu, proto budu zkoušet dva tyhle suby na můstek právě mx1500, myslíte že je to pro ten zesilovač bezpečnej provoz a nemusim se bát jít do lehkýho probliknutí clipu?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: indetifikace konstrukce :)
PříspěvekNapsal: 19 pro 2013 22:00 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Zdar,vypadá to jako stará konstrukce od turbosound,měl by to být 15" bandpashorn.Asi v tom bude eminence,určitě se podívej dovnitř a dej vědět co tam je aby jsme ti mohly poradit.
Ten zesík na to bude slabý.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 19 pro 2013 22:05 

určitě se podívám, nicméně bude slabej jo? :-/ . V můstku má do 4ohm 1500W , což sem myslel že by s přehledem v týhle značce stačilo při paralelním provozu 2x600W suby

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 pro 2013 07:54 

Kraj: ČR - Pardubický
http://www.jakbydlet.cz/firma/285609-sd ... ubice.aspx

http://www.krajpardubicky.info/firma/28 ... ubice.aspx

http://www.inmagazin.cz/firma/285609-sd ... ubice.aspx

mě příjde, že by to mohl být výrobce . . .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 pro 2013 10:29 

Kraj: ČR - Zlínský
Předělaný HD-15 Horn, osazení by měl mít minimálně Eminence Kappa 15LF, což by zhruba odpovídalo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 pro 2013 11:22 

No uvidíme. Zejtra to otevřu a dám vědět čim je to osazený, tajně doufám,že bude osazení lepší než kappa :-D . Jinak výrobce to bude, ale dneska to je pouze prodejce hudebnin a právě že nic moc neví o co jde. HD15 to určitě neni, zkoušel jsem sahat rukou dovnitř a kam dosáhnu tak není reprák nahmatatelnej, proti zkosený stěně je vevnitř souběžně taky zkosená stěna. Rovnou zejtra přenesu rozměry a usmolím konstrukční návrh v 3d.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 19:41 

Tak jsem se konečně dostal k rozebrání bedny a k výkresu. Nakonec jsem teda mírně zklamanej. Osazení dle koše a magnetu vypadá jako nějaká přemotaná tesla, nicméně bez jedinýho údaje. Zkoušel jsem do 150Hz přes aktivní výhybku těch 350W na víc druhů hudby a musím uznat, že bych si netroufl jim pustit víc :-/ .Je fakt, že vzhledem k těm 350W to hraje poměrně dost a to odspodu, ož je dost divný k horně, a hraje to dobře jak před bednou, tak i cca 10 m od ní, nicméně víc než těch 350W tomu dávat radši nebudu, je otázka jestli by se vyplatila jiná ozvučnice pro ty převinutý a tuhle osadit něčim lepším v 15" vhodnýho pro horny? Věřím že by to mohlo fungovat jak uvnitř tak venku. Moje hraní by bylo půl na půl venku a vevnitř a finance jsou asi "největším problémem" proto řeším kompromisní řešení, ale zase ne plečky. Jako vrchy třípásma od AC akustika 15"+8"+ 2x 1" driver s malýma hornama(vnímám jako problém kvůli dostřelu výšek). Zesilovače peavey PV.-8,5C a QSC MX1500 a dva powermixy který do toho moc nezahrunuju :-D . Jinak přikládám 3d výkres tý horny.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 22:17 

nikdo nic? :(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 11:21 
Řádný člen

Kraj: ČR - Ústecký
konstrukce co nikdo nezná , repra bez TS .. si tesla , máš jeden kus ? nešťoural bych se v tom hral bych na to tak jak to je a našetřil bych min na BC 15 sub s 15PS100 počítej stím že bude chtit tk 1kW ze zesiku , ale zvuk bude opravdu od podlahy a nebo 18 ps76 ve 120L budce ale stim že mi příjde spíš lepší jít do klasickýho BC 15 subu páč objemu má dost i pro výkonější repro kdyby si chtěl časem přeosadit to se o budce 120L pro 18" říct nedá

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 12:39 

Ty vado,tuhle konstrukci vidím poprvé v životě :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 13:12 

Kraj: ČR - Zlínský
To tam nejsou žádné rozpěry mezi těma deskama? Tak to hrát dobře nebude i ta horní vodorovná deska se bude na kraji třepat jak drozdova řit.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 14:41 

Bedny mám ve dvou kusech. Právě že si myslím, že ta konstrukce je při nejmenším podivná, jediná rozpěra je mezi deskou repráku a deskou před ním a přesně tak,deska úplně v předu rezonuje dost. Přikládám ještě link na video když jsem se díval mobilem na reprák, abych ho nedemontoval zbytečně. Ač reprák třeba poznáte, tak absence TS parametrů je jasná. Kupodivu konstrukce funguje a proto to teda nechám tak jak to je dle vašeho tipu a budu se zaobírat stavbou něčeho jinýho. Zřejmě MT18 s kompromisním osazením (18ps76), nebo něco z nepřebernýho množství 15" konstrukcí, nicméně mám problém s BR,obvzlášť 15" mám pocit, že ač je to všestranná bedna, tak mi přijde, že výslednej zvuk je málo oproti hybridům nebo hornám.
A ano chápu, že pořádně odspodu hrajou až ve více kusech :-D .

http://universe-error.rajce.idnes.cz/be ... EO0007.jpg

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 15:09 

Kraj: ČR - Královéhradecký
V 90letech se to osazovalo TESLA.DAN ACOUSTIC to osazoval EM15kappa. V lonském roce jsem je prodal.Basovalo to až od 5m. Nevýhoda byla že se zahříval reproduktor a muselo být na zadní straně hliník.plech. Je to takz. půl w bin.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 18:39 
Řádný člen

jestli máš na mtčka nosiče a velký auto proč ne , ja sem se zdarně zbavil 4 ks jeden par byl s kompromisníma em. sigma pro , a jestli budu ještě někdy nějaký basovky stavět tk to budou jednochlapovky , mam to tk na pul venku nejradsi houf horen na tekno a vevnitř bych si jen tak pomlaskaval u velkejch BR :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 19:07 

Hmmm,mě to nějak smrdí cimbálou :D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 19:43 

zrezignoval jsem :D nechám to v tom tak jak to je a nebudu to řešit :-D . Následně teda kompromisní MT18 buď 18ps76 a pokud nikde nebudou, jako že nejsou , tak hold sigmy pro, předpokládám že 18ps100 se nehodí(btw mobilita mt18 - nebudu nikdy sám na akcích :-) ). MX1500 v můstku pujde na ty MT18 paralelně. Teď už to bude jen otázka korun :-D ...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 19:50 
Řádný člen

nj ty mas vlastne jen 1500 w na ty basovky tk to nemá nic jinýho než 18ps76 vyznam jen ho prosimte nedavej do mt subu ale aspon do class A 8-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 19:53 

Já koukal na výkres classA a něco málo o nich četl a myslel jsem, že to je adept spíš na silnější pohony než 18ps76 a že na slabší pohony že je právě MT18 .... btw jak tobě fungovali ty sigmy v těch MT18?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 20:03 
Řádný člen

já mam opačnej názor 18ps76 má silnější pohon jak sigma , sigma ja krapec lepší do spodních basů jak 18ps76, Mt sub má vetší vnitřní prostor jak class, mt sub hraje níž jak class ,
Hrálo to relativně dobře ( kámoš ma ještě jeden pár ) 1500W přes procák a ani sme nejeli ke clipu ale slyšel sem 18g401 přes lepší procák a ten byl rozhodně o kus dál ( uměrně lepší krmení) tkže tak nejak bych to schrnul , kazdopadně kamen urazu schody nejlip točený dva lidi a seš rád že to nějak ukočíruješ hlavně ten nahoře

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 20:17 

Kraj: ČR - Středočeský
Jak MT18SUB tak ClassA fungují na stejném principu a určitě se nedá říct, že by jedna bedna byla vhodnější pro slabší či silnější reproduktory. Stejně tak MT18SUB nebude nijak citelně hrát níž, je to spíš otázka použitého reproduktoru a nastavení DSP.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]