Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 22:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Menší problém :)
PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 18:22 

Kraj: ČR - hl. m. Praha
Zdravím... Blíží se silvestr a s tim i party. Rodiče mě poprosili abych jim vypujčil svoje bedničky (5.1) aby mohli poslouchat hudbu a tim zlepsili atmosferu s přáteli.
Ale mám tu problém..
Mám to připojené k stolnímu pc třemi "kabely" ... Potřeboval bych to nějakým zpusobem udělat tak, aby jim to stačilo jednim Jackem 3,5 strčit do mobilu nebo jineho prehravace... Ale jak to vyřešit?

Je blbost stěhovat celý počítač. Rodiče mají doma DVD přehrávač, šlo by to nějak přes něj? Repro zapojit do dvd a pisnicky dat Flash disk například.. Ale DVD prehravac musi splnovat nějaké zvukove naroky jestli se nemylim... Aby rozjel všech 5 repracku + subw... Je to tak?

Slíbil jsem že to nebude problém, ale dnes jsem si vzpoměl že to možná menší problem bude..
Nemůžu říct ted že nic nebude, tak prosím poradte :)

http://www.alza.cz/repro-creative-inspi ... .htm#popis

Předem díky za odpovědi, a všem štastný nový rok přeji

Offline Profil E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Menší problém :)
PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 22:36 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
a proč nehraješ jako 2.1? to musí hrát všech 5 reproduktorů? vím jak nato,ale pro tebe to bude složité,ale pokud ten DVD přehrávač má výstupy na 5.1,tak to přez něj hrát bude :) ale když tam dáš flashku,nejsem si jistý jestli budou hrát všechny reproduktory,většina písniček je nahrávána ve stereu...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 08:07 
Řádný člen

Kraj:
Ze sterea pětikanál nikdy neuděláš. Maximálně můžeš zduplikovat přední dva kanály do zadních, ale to zvukově ničemu nepomůže.

To mě přivádí k otázce - rodiče nemají doma vůbec žádné ozvučení? Napadla mě totiž myšlenka že třeba mají normální stereo a někoho napadl "geniální" nápad že s tím pětikanálem to bude jakože lepší.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 14:18 

Kdyby to šlo udělat jako 2.1, tak by to určitě ničemu nevadilo. Jen poradte jak :)

Koukal jsem na dvd a tam je audio leva strana a pravá. A konektory jsou uplně jiné :/

Doma nemají nic právě, proto jsem to navrhnul pujčim :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 14:39 
Řádný člen

Kraj:
Na DVD máš signál nejspíš vyvedený pomocí konektorů cinch, kdežto na tom multikanálu máš vstupy nejspíš jacky 3,5. Chtělo by to takovouto prostou mechanickou redukci:

http://www.ame.cz/Kabel-redukce-2xCINCH ... 10699.aspx

Bacha - přečti si pořádně popis, musí to být redukce stereo-stereo. Úplně stejně vypadá redukce stereo-mono a poznáš to jen podle popiísu pokud nemáš možnost si to změřit. Takže bacha.

Kdyby byl nějaký požadavek na vyšší hlasitost a nevadil by o něco horší steroefekt pak by bylo záhodno dát bedýnky k sobě - vždy levá přední s levou zadní a totéž pravé adopředu i dozadu pustit tentýž signál. K tomu bys pak musel dokoupit ještě takovouto redukci:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0BM0CO0KZ

Obojí najdeš to v jakémkoliv běžném elektru, já sjem hodil první linky s vyhovujícím zbožím co jsem potkal. Jen bych rád upozornil že ta první redukce se dělá i v provedení bez kablíku napevno podobně jako ta druhá. Tu neber, jdi po tom kablíku protože rozteče těch cinchů na DVD playeru nejsou normované tatakže by se tio pak mohlo stát že by ti to tam mechanicky nepasovalo nebo blbě a hrozilo by poškození. Tu kabelovou verzi nacpeš kamkoliv.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 16:52 

Thales píše:
Na DVD máš signál nejspíš vyvedený pomocí konektorů cinch, kdežto na tom multikanálu máš vstupy nejspíš jacky 3,5. Chtělo by to takovouto prostou mechanickou redukci:

http://www.ame.cz/Kabel-redukce-2xCINCH ... 10699.aspx

Bacha - přečti si pořádně popis, musí to být redukce stereo-stereo. Úplně stejně vypadá redukce stereo-mono a poznáš to jen podle popiísu pokud nemáš možnost si to změřit. Takže bacha.

Kdyby byl nějaký požadavek na vyšší hlasitost a nevadil by o něco horší steroefekt pak by bylo záhodno dát bedýnky k sobě - vždy levá přední s levou zadní a totéž pravé adopředu i dozadu pustit tentýž signál. K tomu bys pak musel dokoupit ještě takovouto redukci:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0BM0CO0KZ

Obojí najdeš to v jakémkoliv běžném elektru, já sjem hodil první linky s vyhovujícím zbožím co jsem potkal. Jen bych rád upozornil že ta první redukce se dělá i v provedení bez kablíku napevno podobně jako ta druhá. Tu neber, jdi po tom kablíku protože rozteče těch cinchů na DVD playeru nejsou normované tatakže by se tio pak mohlo stát že by ti to tam mechanicky nepasovalo nebo blbě a hrozilo by poškození. Tu kabelovou verzi nacpeš kamkoliv.

Přesně jak říkaš... Ale... :D
Jakt to udělat když z multikanalu mám vedou 3x 3,5 jack... A pri zakoupeni prvni redukce budu moc zastrčit jen jeden jack ...
Na DVD je pouze levý a pravý kanal a prvni redukci vznikne pouze jeden "vstup" ... V tomhle se moc nevyznam, tak musite mít trpělivost semnou :D
Ale přesně něco takového jsem měl na mysli

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 17:59 
Řádný člen

Kraj:
Ty jacky máš tři protože na prvním jsou dva přední kanály, na druhém jsou zadní dva kanály a na třetím je centr se subem. Centr na tohle nepotřebuješ, ten se uplatňuje pouze ve filmech a některých multikanálových nahrávkách, které se ale vyskytují jen na některých DVD-A (Audio) a sporadicky i jinde, ale to sem teď nebudeme tahat. Prostě nepotřebuješ. Subwoofer nezapojíš protože na to bys potřeboval speciální filtr, který ty stavět nebudeš. Teoreticky by mohl být už nějaký v elektronice té multikanálové srágory, ale to nevíme, nevíme jak je udělaný a tedy laborace s ním je pokus-omyl. Nikdo ti dopředu neřekne jak to dopadne. Ale i tak se ti to bude zkoušet blbě. I na to bys potřeboval sloučit nějak ty kanály, ale protože nejsi bastlíř tak těžko tohle řešit v takto šibeničním časovém intervalu. Zvláště když nemáš ani pájku ani nic. Nebo máš? Obchod se součástkama zítra asi také nestihneš vychytat. Jediné co bys mohl pořešit rychle je koupit si jakoby ještě jednu tu rozdvojku a do ní zapojit ten třetí kablík. Nesmíš pak ale zapojit ten centr!!! Jinak yb do něj šel signál z jednoho levého nebo pravého kanálu, což je nežádoucí. Je to takové prasečí řešení a pro jistotu zopakuju že bez záruky výsledku ale víš co...

Offline Profil E-mail  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]