Poslední návštěva: Právě je 27 kvě 2026 01:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu stran SW
PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 14:37 
Řádný člen

Kraj:
To by chtělo k-e-y-g-e-n. Já tu mám jen na staerou verzi. Jestli to funguje na novou netuším, musel bych to vyzkoušet.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 14:47 

Kraj: ČR - Středočeský
Tak to zkus jestli máš náladu :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 19:00 
Řádný člen

Bydliště: Čerčany - Vesnice u Železniční Křižovatky nad Sázavou
Koukám, že software se tu krade zcela bezostyšně :evil: .

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 19:50 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Laminat:
Problém je někdy v tom, že u některých programů nemáš plně funkční demo, na kterém by sis mohl zkusit opravdu všecko. Já jsem si taky v některém případě stáhl crack a teprve když jsem usoudil, že mi software opravdu vyhovuje, koupil jsem si ho dodatečně (MediaMonkey, DVR-Studio HD). Pokud jsem tutaj četl dobře, tak Elbi si to taky nějak nemože bezplatně vyzkoušet.

Elbi:
Funkční neplacený ElectriQ je tady:
http://www.winamp.com/plugin/electri-q/147879

Nainstalovat odklikáním - vytvoří si ve složce Program Files složku Winamp/Plugins a v ní soubor ElectriQ.dll, který se odsud zkopíruje do složky Plugins u tvého přehrávače. Složku Winamp pak můžeš smazat. Mě v MediaMonkey chodí taky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 20:22 

Přesně tak. V podstatě se mi to nevede ani vyzkoušet a pravda, že si myslím, že to asi nebudu muset potřebovat k životu :-)

Jinak ty děláš v nějakým oboru, kde seš taky podobným způsobem okrádanej a nebo seš jeden z těch mála charakterních co by si v hospodě nevzal ani jedno párátko navíc? :-)

Dle mě je to těžký docílit toho aby to lidi nekradli. Teď mám na mysli spíš hudbu a filmy. Když si vezmeš, že si jsou schopný říct za DVD standardně 400,- nebo za Blue-Ray 600,- a i víc. To mi přijde těžce nemorální. Já jsem teď přešel na Blue-Ray a přijde mi to docela trapný a votrava, že si tu placku můžu dovolit tak leda pod stromeček a nebo můžu doufat že mi to někdo dá k narozkám. Sám si koupím ročně dvě který prostě extrémně chci. Takže tady budu mít tu aparaturu jako kráva v který budu mít 100k a k tomu budu mít 10 placek na který budu koukat furt dokola. Takže z toho důvodu to beru trochu s rezervou. Taky si nejsem fakt jistej jak moc by mě hřálo u srdce že si ze zásady nestáhnu film z Uložto, když 99% populace to odtud sosá ve velkým. Prostě takový to :jde o princip..zkrátka sem nad tim nějak přestal přemejšlet. Ale co se SW týče, tak tady jsem myslím poměrně čistej :-)
Jinak, jaká je výrobní hodnota těch placek je nám jasný. 10Kč,-? to jsem jistě přehnal. Jistě bych byl ochotnej a dokonce rád bych si to koupil za 100,-. Jednak samozřejmě kvůli kvalitě ale i právě z toho důvodu o kterým se bavíme. Prostě všechno má svý hranice...si teda myslím no..
Ale případně se můžu jít zavřít do skříně a dát si domácí vězení :-D
Tak to sem se zase vykecal, tak odchod na párek....:-D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 20:44 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Co se filmu týče, nemusíš kupovat placku na to, aby ses dvakrát podíval a pak ji zahodil. Existují jednorázové placené online půjčovny, které nejsou drahé.
Ale tady myslím není místo pro podobné dohady, to by patřilo spíš do Pokecu.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 21:06 

Přesně tak. Jsme dost daleko od SW.
Tak se k němu vrátíme. Kde bych do něj sehnal zesilovač když bych se do toho chtěl pustit??? Samozřejmě mi jde o to abych nevyhodil nějaký těžký litry a ono by to nehrálo a nebo mi to rovnou zapálilo barák. Na druhou stranu, rozumně-nepotřebuju nějaký hi-end, abych do toho musel nalejt 50k :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 07:06 
Řádný člen

Kraj:
Na to ale potřebuješ prachy. Nebo budeš muset mít nějajké ty odborné znalosti a být šikovný aby sis něco postavil buď sám, nebo když na tom budeš opravdu finančně bledě tak si zrecykloval AUJ637 podle Sinclairova návodu co visí na stránkách Aldaxu mezi články. Jenže spousta věcí tam vyřčeno není jelikož jsou považovány u bastlíře za samozřejmost, ale ty moc bastlíř nejsi.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 09:10 

Počkej, doufám, že si z toho nepochopil, že sem nějaká socka a představuju si do toho zesík od EZK za 500,-. Počítám s nějakejma litrama, ale jde o to jesti jich bude 5 a nebo 15.

No a případně, co neni může být. V nejhorším se bastlířem stanu. Totiž abych to uvedl na pravou míru. Bastlíř já jsem. DIY v každým oboru mi přijde fascinující. Jen do týhle doby jsem se intenzivně věnoval jinýmu oboru. Nicméně pár reprobeden už sem taky postavil. Akorát že vyhybky apod. sem si vždycky nechával dělat. I zesilovač jsem zkoušel-ale právě EZK. Párkrát to schořelo, takže se to posléze octlo v koši.Ale i to chvilku hrálo :-)

Taková urážka pane! prý "ty moc bastlíř nejsi". Vyzívám tě na souboj. Bastl já vyrobit umím a jakej. Jen vždycky skončí v kanalizaci :-D Ale ten zesík sem myslel koupit, nebo nechat někomu udělat.

Kamaráde, bych ti mohl vyprávět jak sem stavěl reprobedny kdysi za těžkýho socíku když mi bylo nějakých 15 a nikde nic. Nevím kolik ti je, jestli máš nějaký podobný zkušenosti ať už z jakýhokoli oboru. Myslím že to bylo všude a byl to mazec a dneska z toho aspoň můžem mít prdel :-D

Tenkrát za mnou naběhnul kámoš, že kdesi v amaterským rádiu našel návody na stavbu beden. Pro repráky jsme jeli někam buhvíkam za devatero horami. Ale výhybky-to je lahůdka. Sehnat koupit vyhybku, chacha, sehnat koupit cokoli..Začalo to na smeťáku kde jsme objevili starý lampy pouličního osvětlení. Z těch jsme z traf vymotali hromady drátů a ty jsme navíjeli na doma bastl udělaný "cívky" cosi jako od rybářskýho vlasce, ale rozebiratelný. Takhle nějak sem je povyráběl a nějakej inženýr nám je přeměřil. Měly tak nějak jako některá 0.5mH, druhá 0.8mH, třetí 1.5mH :-D (samozřejmě měly mít stejný hodnoty), (teď jsem skoro chtěl napsat že některá měla nějaký mH, jiná 5mF, třetí 20W a čtvrá 100N :-D). Kondenzátory jsme myslím dostali v nějaký opravně do hrsti. Byly to všechny typy kondenzátorů který existujou a dost možná ještě dál :-D No a tohle všechno jsme potom vzali, k tomu izolepu, tkaničky od bot, bílou lepící pastu a patláma, matláma, paprťála...
A jak hrály !!! Roky a roky, než sem je blbec prodal z obligátních důvodů. Ale pořád na to myslím, že toho kluka seženu a odkoupím zpátky, poněvadž kromě toho že je to rarita, je v tom i kus mýho mládí :-))
PS: tak doufám že sem vás pobavil, takže zas odchod na párek :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 10:34 
Řádný člen

Kraj:
Já tě nechtěl nějak degradovat, jen to ve mě budio takový dojem že prostě moc bastlíš asi nejsi. Ale když odhlédneme od technického výsledku tak příběh je to zábavný :D Já jsem za těžkýho socíku bedny sice nestavěl (top mi bylo ještě příliš málo), ale moc dobře si pamatuju jak jsem sotva uměl číst a narazil jsem na prázdninách u dědy ve skříni na elektronky a časopisy ze 60. let a už to jelo. Tak sjemsi postavil svůj první tzv. audion a také takřka z ničeho. Cívky do pozdějších výhybek jsem si také motal sám jak se dalo, ale snažil jsem se aby to nějak vypadalo i fungovalo. Dneska už se dá naštěstí takřka všechno koupit.

Čela jsem vyřezal pilkou na železo z nějakého kusu plastu ani nevím co to bylo zač. Najaká obložka něčeho. Akorát pak byla prča to takhle hezky opilovat. Střed je kus recyklované novodurové trubky, slepeno epoxidem. Tahle konkrétní má 1mH vinuto drátem 1,4mm co jsem s někým vyměnil za ty kostry co jsem vyrobil navíc.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Naposledy upravil Thales dne 29 pro 2013 10:40, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 10:40 

Ty to máš hezčí. Ale já zábavnější :-D Tedy v soutěži o větší bastl vedu :-D

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 29 pro 2013 10:41 
Řádný člen

Kraj:
OK vedení ti přenechám :lol:

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]