Poslední návštěva: Právě je 26 kvě 2026 22:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Prosba o radu stran SW
PříspěvekNapsal: 26 pro 2013 21:49 

Kraj: ČR - Středočeský
Kluci, já sem tomu "makerovi" přednesl ten fakt, že ten zesilovač prostě jde snadno upravit tím, že se obejde koncák. Já nerozumím ani praktické části, takže neodhadnu....
Vyjádřil obavu že předzesilovač i koncák budou na jedné desce a tak to nepůjde. Osobně si myslím, že je to kravina. Co si o tom myslíte vy kdož máte zkušenosti s pájkou a drátama???

No a ještě jste mluvili o PC jako zdroji muziky a ekvalizéru tedy softvérovému, ovšem s řízením mnoha pásem-snad 30? Který SW mám na to použít? Který player má takový ekvalizér ??? Nebo to bylo myšlený nějak jinak???

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 00:39 
Řádný člen

Kraj:
No a co že budou na jedné desce? To přece na věci nic nemění.

Do Foobaru si můžeš nacpat třeba Electri-q. on je sice původně určený pro WinAmp, ale dá se rozchodit i ve Foobaru. Kdysi jsem ho používal.

http://www.savioursofsoul.de/Christian/ ... electri-q/

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 01:09 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
Že to je na jedné desce je totálně fuk.

Co se ekvalizéru týče, to jsi chybně pochopil. Psal jsem, že na opravdu přesné nastavení potřebuješ BUĎ třetinooktávový grafický NEBO parametrický ekvalizér. Většinou potřebuješ nastavovat velice přesně korekci pro nejbližší okolí konkrétního kmitočtu. Toho se dosáhne buď vymodelováním křivky rozstrkáním jednotlivých pásem toho třiceti- a vícepásmového ekvalizéru grafického, nebo definováním středního kmitočtu, šířky pásma a zdvihu u parametrického ekvalizéru (většinou je čtyřpásmový, takže dovoluje nadefinovat čtyři takové oblasti zároveň). Takové přístroje existují fyzicky, ale jsou drahé.
Softwarové přehrávače mají zabudovanou většinou nějakou formu běžného grafického ekvalizéru kolem deseti pásem, ale dají se s nimi používat kvalitní DSP pluginy, které dovolují velmi precizní práci s přesně definovanou korekcí podobně jako parametrický ekvalizér. Nebo se dá totéž provést s hardwarovými DSP, které lze zařadit mezi jakýkoli přehrávač (CD, DVD, tuner) a zesilovač.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 09:55 

Kluci, musím přiznat, že já jsem trochu technicky a IT připitomělej, takže bych potřeboval trochu polopatičtější vysvětlení.
To Thales- netuším ani co je Foobar, ani ten Electri-q (nějaký ten ekv.?). Pak bych potřeboval poradit kde na tom odkazu, jak to stáhnout a rozchodit.
anebo
Randsom-pluginy(neznám ten termín)-předpokládám, že máš tedy na mysli SW náhražku DSP? Ovšem netuším jak to najít.
Jinak ten DSP coby HW už mi vychvaloval Crash, ale to zas lítaj kolíky ne? S tím musím brzdit. Kdyby to šlo zatim všechno kompem, tak bych byl prozatim docela hepy.

Kdyžtak, kdyby to smrdělo nějakým sáhodlouhým vysvětlováním, tak to můžem vzít i soukromě ať to tady nějako nezas....pokud je předpoklad že to jsou pro ostatní lidi tady bazální věci. To zatim neumím odhadnout.
Tak ev. liborec.n@seznam.cz

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 10:29 

Kraj: ČR - Liberecký
Foobar je hudební přehravač pro PC. Pro mnoho lidí nepříjemnej a složitej, ale na druhou stranu velmi dobře přivzpůsobitelnej a kvalitní. Pokud nejsi s PC moc kamarád tak myslim že to není řešení úplně pro tebe, protože to chce hodně laborování a úprav aby jsi s ním byl spokojen.

http://www.foobar2000.org/

Plug-in je zásuvný modul. V případě toho foobaru se může jednat o takové doplňky které rozšíří nebo vylepší funkce toho přehravače. U Foobaru je to jeho silná zbraň protože v základu je ten přehravač poněkud "jiný" a dost lidí na to poprvé čumí jak husa do flašky.

Naposledy upravil kemo87 dne 27 pro 2013 10:38, celkově upraveno 1

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 10:37 

To nebrat. To by mě musel někdo asi 14 dní učit :D V jednoduchosti je krása :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 10:39 

Tak on v zásadě jednoduchý je. Bohužel pokud chceš nějaké lepší funkce ať už je to rozhraní nebo zvuk, tak se v tom prostě musíš pohrabat. Já osobně jsem mu dával šanci několikrát a to i s pár hodina "tuningu" a stejně jsem se vrátil zpátky na svůj dlouholetý přehravač.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 11:03 

No a to předpokládám, že IT rozumíš nejspíš tak 70x líp než já.
A ten dlouholetý přehrávač tedy bez ekvalizéru?

Na tý stránce sem objevil ke stažení 11 pásmovej. Ale pokouším se to nainstalovat a rozchodit a nejde mi to. Inu génius :-(

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 11:42 

Tak u mě ani tak nešlo o to že bych to nezvládnul přivzpúsobit, protože na počítači dělám 8 hodin denně v práci. Jde spíš o to že i přes značný úpravy mi to prostě nesedělo. Thales se mnou určitě nebude souhlasit ale Foobar například v základu neumí WASAPI což je podle mě docela ostuda, sice má ASIO ale já jsem zvyklej na WASAPI. Já osobně používám AIMP, kterej taky pracuje s pluginy a umí snad i DSP určené pro Winamp. Zkusim omrknout jestli tam něco takového existuje.

---------------------------------------------------------------
Takže odzkoušeno a bere DSP z winampu. Na zkoušku jsem zkusil tenhle ekvalizér a funguje.

http://www.winamp.com/plugin/equalizer-v1-62/222149

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 11:52 
Řádný člen

Kraj:
Mě teda Foobar přijde právě velice jednoduchej a přehlednej. Aby dělal všechno co chcio tak mi stačí asi tak 5 pluginů, instalace a nastavení je pro mě otázkou 5min max včetně hledání kde mám instalační soubory. Jediný přehravač který mi v tomto ohledu vyhovoval obdobně byl WinAmp. Proto mám také Foobar nastavený i do stejného vzhledu a ovládání. Úplně mi přitom stačila prastará verze 2.95. Fakt nechápu co v tom vidíte za složitosti. Už jsem k tomu přesvědčil pár lidí co se toho také zpočátku báli a není problém. Možná požadujete nějaké speciální funkcionality, které já nepoužívámNebo by se tu mohl otevřít thread na tohle téma. Zase na druhou stranu by to bylo tak trochu duplicitní protože na AVmánii je velmi rozsáhlý thread na tohle téma.

Kemo co používáš za přehravač a co ti na tom Foobaru nešlo nastavit nebo to nefungovalo?

--------

Foobar má tuším plugin na wasapi, ale nikdy jsem to neřešil.

Ten Electri-q je výbornej. Umožňuje si naprosto přesně nastavit cokoliv je potřeba. Lze tím dobře korigovat i vady místnosti. pak jsem měl ještě jeden výbornej a ten zase pracoval trochu jinak, ale zaboha si nemohu vzpomenout co to bylo.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 11:58 

Ano plugin má, taky jsem ho nainstaloval. Mě spíš udivuje že to neumí standartně, když je to vlastně nativní funkce Windows už od Visty. Používám AIMP, který vsadil na tradice Winampu, ale je zvukově i funkčně lepší.
Jak říkám, já v tom složitosti nevidim, ale myslim si že BFU v tom bude plavat. Prakticky mi vše fungovalo když sem si s tim pohrál, ale stejně mi neseděl a to jsem to s ním zkoušel 3x.

-------------------------------------------------------

Tak ten Electri-Q jsem na AIMPu taky rozjel.

Příloha:
Výstřižek.PNG

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 12:09 
Řádný člen

Kraj:
Já jsem kdysi AIMP zkoušel ale nějak to také nebylo ono. Ale už ti neřeknu proč - je to dlouho. Třeba na něj někdy mrknu znova.

Mě vyhovuje když v tom programu nejsou žádné zbytečnosti, které nepotřebuju. Například já wasapi nepotřebuju tak nevím proč by to tam mělo být v defaultu, když se to dá snadno přidat. Nemám rád přeplácané nepřehledné megavobludy. Například vůbec nechápu lidi co používají Windows Media Player.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 12:11 

Hoši, povídáte si pěkně, ale zapomínáte, že já jsem zahradník. Pokud bych měl něco z toho rozběhat, tak bych potřeboval opravdu nějakej postup -návod pro zahradníky. Asi nejlepší po soukromý lajně. Nechci tady ze sebe dělat víte co.....
Jestli by se vám někomu chtělo mi věnovat kus času. Samo to nemusí bejt hned.
A začal bych výběrem -kterej z nich teda bude lepší, nebo uživatelsky přítulnější, prostě pro zahradníka ? ;)

No tak vzhledově je to jednak pěkný a jednak podobný tomu winampu a nezdá se že by to muselo bejt nějak ultrasložitý...Ale help bych ocenil no...

Asi jdu teda nejdřív zkusit najít ten AIMP a nainstalovat to..

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 12:32 

Tak dala by se udělat videokonference se sdílením plochy, to si myslim že by ti mohlo pomoct.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 12:39 

Dobrý!
Tak mám oba nainstalovaný. AIMP jede, Tak teď co s tim aby to makalo spolu?

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 13:09 

Jaký oba?

Instalace ElectriQ do AIMP3:
1/ stáhni si dll soubor zde: http://uloz.to/x7eFNATk/dsp-electriq-dll
2/ nakopíruj do plugin složky AIMPU, standartně je to:
C:\Program Files (x86)\AIMP3\Plugins
3/ zapni AIMP, otevři si nastavení, záložka pluginy, winamp dsp a odškrtnout dsp_electriq.dll

Příloha:
1.PNG

4/ V nastavení záložka zvukové efekty, vybrat aktivní DSP

Příloha:
2.PNG

5/ Kliknutím na možnosti u políčka DSP se ti otevře okno ElectriQ a tam už si můžeš hrát.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory (obrázky, fotky, dokumenty). Pro zobrazení je vyžadována registrace. / You haven´t authorisation for browsing photos and attachment, please check in and sign on. / Du hast nicht Legitimation für ansehen Foto und Anlage, bitte registriere dich.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 13:16 

OK. Zkusím, dám vědět, ale napsals to dost polopatě, tak snad to bude ok :-)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 13:24 

Já jsem v práci, tak u toho musim makat, proto ta stručnost. Jinak k DSP manažéru, nebo i pluginům se dostaneš rychle i přes tohle menu:

Příloha:
3.png

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 27 pro 2013 17:19 

Kraj: ČR - Zlínský
:)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 28 pro 2013 11:35 

Chlape, víš co mi s tim vzniklo za problém? Jak si tak hraju s těma křivkama, tak tam normálně najednou naběhne drzá hláška na téma abych se zaregistroval a zaplatil !!! A pak nejde s ničim nic udělat než to komplet schodit :-(

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 72 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]