Poslední návštěva: Právě je 25 kvě 2026 23:32

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Repase reprobeden a zesilovače
PříspěvekNapsal: 20 pro 2013 12:52 

Kraj: ČR - Olomoucký
Velice by mne zajímal zvuk 222/223 po té úpravě. Mám většinu zesilovačů co kdy Tesla dělala, jediný, který opravdu hraje dobře a je schopen pokořit základní zesíky jako Toshiba, JVC, Technics apod je AZS224. Náhodou od těch úprav 222/223 schéma nikde asi není? Předpokládám, že je to know-how? Jinak standardní 222/223 hrají vyloženě tragicky :roll:

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 pro 2013 13:00 

Kraj: ČR - Moravskoslezský
Naprosto souhlasím s Viperem. Mám vždy snahu uvést zařízení do provozního a pokud možno původního stavu - t.j. za minimální náklady. Pokud slyším, že někdo něco "tuní" tak z toho rostu. Jak nacházím zmínky mnoha neumětelů o tom, jak chtějí vylepšit svou hi-fi techniku, tak je úplně nechápu, jelikož jen velmi málo lidí zde má potřebné teoretické znalosti a lepší vybavení než měli k dispozici ve vývojovém oddělení výrobního podniku, kde onen výrobek vznikl.
Nač "tunit" nějaký Trasiwatt, anebo AZS, v případě, že mi již svými parametry nevyhovuje. V dnešní době si mohu vybrat něco jiného, odpovídajícího vyšším nárokům z velmi široké nabídky jak přístrojů "jetých" za nevysokou cenu, tak nových.
Mám k dispozici téměř všechny modely zesilovačů Trasiwatt i AZS a nikdy mi nenapadlo je vylepšit-provádím na nich jen nezbytnou údržbu, vzhledem k věku nutnou a jsem rád, že jsou pokud možno v původním stavu. Jediném vylepšením, co jsem dělal, bylo dodělání fyziologie u AZS, kde nebyla z výroby, anebo pokud tam u některých byla, tak její drobné úpravy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 pro 2013 13:22 

Kraj: ČR - Liberecký
Nevim jak Thales, ale měl jsem možnost slyšet zesilovač co dělal Ransom a za ty peníze to určitě stálo. Je mi jasný že se asi budete smát, ale šlo o AZS101, který chtěl můj kamarád zachovat jako retro pro gramofon na tichý poslech v ložnici. Kromě nezbytné údržby došlo i k pár úpravám a musim říct že jsem byl mile překvapený co to s tím udělalo a nestálo to ani pětibábu.

Že se nevyplatí vrážet peníze do nějaký Tesly? Jako to snad posuzuje majitel toho přístroje, ne? Pokud mám něco z citových důvodů a chci aby to i trochu hrálo, tak to nechám potunit. Na co mi je za stejný peníze nějakej Kenwood když pro něj není místo v srdci? Každej má jiný pohnutky....

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 pro 2013 16:43 

Kraj: SR - Banskobystrický
Písal, že potenciometre mu čistil kamarát a nepomohlo. Ak by niekto po mne chcel aby som rozobral, vyčistil a znovu zložil štyri potenciometre, tak za 2 stovky by som ho s tým poslal do prdele, pretože ten kto to už robil, určite vie aká je to práca. Skúste si teraz tie potenciometre niekde kúpiť a budete radi ak ich zoženiete za 20-30Kč/kus a to ešte na 99% nebudú použiteľné, pretože každý rozpredáva staré zásoby vďaka predajnej politike ESO a nakoniec vás neminie kompletná "rozborka".

A presne ako píše Thales, len za slušné kondy do zdroja dáš 200. Hlavne ak by majiteľ chcel zachovať vzhľad, tak ostáva zháňať axiálne Vishay, Philips, ktoré sú pomerne drahé a v kamenných obchodoch ich nebudú mať.

Zdieľam aj názor Viper-a a laminata - Tesla sa oplatila pred pár rokmi ale teraz už vôbec nie. Kto si chce zaobstarať lacné hifi za dobrý peniaz, tak nech sa radšej poobzerá po hocičom inom ako Tesle (super sú aj spomínané značky Aiwa či Marantz). Proste zosilňovače Tesla len ak má k tomu niekto citový vzťah alebo ich dostal darom, príp. našiel na ZD.

libor - tak tá 224-ka je pomaly DPA, tam nie je o čom a naozaj táto topológia hrá slušne, aj keď konkrétne 224 som nepočul ani nevidel žiadne merania (DPA áno). 222/223 po úprave bude stále horšia ako 224, jedine že by do tej krabice niekto napchal vnútro z 224 :)

btw: rád by som videl foto zosilňovačov, ktoré repasoval ten Viperov známy, pretože tiež neverím, že to za tú cenu ide (kľudne ma nazvi neveriacim Tomášom, pretože som ateista a volám sa Tomáš :) )

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 pro 2013 16:50 

Jj, pokud jsou ty kondy ve zdroji stále OK, tak je podle tebe samozřejmost je měnit, no jasny... Otvírat ty zesy kvůli foto taky nehodlám... Holt ne každý si bere 200,- už jen za to, že se na zes koukne a rozmyslí se, jestli ho vůbec otevře, nebo ne. Ostatně link na toho servisáka jsem tu dával, tak se ho na provádění práce zeptej sám. Servisáka, co si veme 200,- pomalu už jen za pozdrav byhc zas do prdele poslal já... Asi tak.
Nehledě na to, že absolutně nemůžeš vědět, jak konkrétně funguje domluva a kolik dostane navíc bokem, než si sám řekne... S 30 let starými stroje mě taky může rovnou poslat někam, že se v tom prostě nebude rejpat a hledat např. studeňáky, kterých bylo právě v transiwattech 3 prdele... Takže pak amozřejmě ocením, že do toho vůbec jde. A vůbec mi je totál šumák, co si myslíš.

Ostatní: Denon DVD 3910, TU-1500AE, DCD 715, DRM 540, Dual CT 1462

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 pro 2013 19:07 

Kraj: SR - Banskobystrický
Citace:
Pokud jde jen o opravu tzn. přeměření, vyměnění toho nutného, tak takové Tesly a Transiwatty dělá třeba za 200-300,- se vším všudy - u jednoho TW140S mi tak opravoval ujetou fyziologii, přišel tam na pár dalších věcí a zesík šlape dál.

Píšeš "vyměnění toho nutného", "200-300,- se vším všudy", tak keď bude potrebné vymeniť tie filtračné kondenzátory tak to bude aj tak za 200-300,- se vším všudy?

Až potom si dopísal
Citace:
On za ty 300,- zes komplet proměří, nastaví prac. body a vymění JEN TO NUTNÉ,ne všechno... Když objeví větší problém, tak dá vědět a domluví se na dalším postupu...

S čím na 100% súhlasím, takto je to v pohode.

Ale k jubkovmu problému - on chce počúvať hudbu náročnú na basy, každý výkon naviac je dobrý a v AZS222 je tá kapacita filtračných kondenzátorov malá a nedá sa zvýšiť paralelným pridaním druhých k pôvodným, kvôli návrhu, tak on by mal počítať s tým, že sa budú meniť za iné. A o tých potenciometroch som už písal ja aj Thales.

Citace:
Já zas jaksi nevidím důvod nutně měnit hlava nehlava všechny kondenzátory, nebo jsem dopr psal něco o tom, že vymění všechno za 200,-? Stačí umět číst... Je spousta podstatně kvalitnějších mašin, u kterých by pak stálo zato udělat komplet GO, Teslu už za to teda nepovažuju... Vrážet tisíce do tuningu těhle stařešin je prostě nebetyčná blbost, pokud ty díly nemá někdo skladem a sám si to nepotuní...

Preto si myslím, že aj p. Matyáš by pýtal od neho viac ako 300. A to si už musí jubka zvážit či radšej nekúpi niečo iné ako opravovať AZS ak k tomu nemá vážny dôvod.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 20 pro 2013 20:04 

No vida, tak jsme se konečně dobrali toho pravého. Stačilo by mě jen od začátku nechytat za každé slovo a vyloženě číhat, až napíšu něco zavádějícího, nebo ne zcela jasného. Se vším všudy jsem myslel cenu materiálu vč. práce nikoli překopat celej zesák od základu - jistě pokud musí měnit filtraci a použije navíc jiné kvalitnější kondy ještě navíc vyšších kapacit, než původní origoš typy např. ze šuplíkových zásob, které jistě má, už je to hlavně ve své podstatě tuning a ne jen oprava a bavíme se pak o jiných cenách samozřejmě.
Taky souhlasím s tvrzením, že každý ať si dělá se svým zesem co chce, je to čistě jen a jeho věc, však jsem taky nikde nepsal nic o tom, že si musí pořídit Kenwooda. Jestli je zamilovaný do Tesly a musí nutně být Tesla, pak je tuning a investice na něm- ovšem nic to nemění na skutečnosti, že mu ten Kenwood prostě nakope prdel i po tom tuningu, jelikož je to např. Dual mono konstrukce. Nic víc, nic míň a nehledal bych už v tom další nějaké "skryté" významy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 05:26 
Řádný člen

Kraj:
Nemám v úmyslu to nijak hrotit, jen se snažím přiblížit svůj náhled na věc.

Když už se budeme bavit o tom porovnávání tak je nevhodné porovnávat třeba Kenwood versus Tesla, ale konkrétní modely. Bez toho bych mohl klidně prohlásit že třeba taková AZS224 nebo 225 bez problému nakope prdel "běžným" Kenwoodům.

Jak jsem řekl je to otázka přístupu. Nejlepší by bylo poslechnout si to, porovnat a pak se můžeme bavit jestli se to vyplatí nebo ne. Tvrdit o něčem že je to blbost a nemít ani potřebné znalosti k vyhodnocení, ani poslechovou zkušenost je přinejmenším odvážné. Nikomu to nenutím, nikoho nepřesvědčuju že to je ta pravá cesta, ale pro lidi, kteří mají takový stroj doma (odpadají pořizovací náklady) je to možná cesta. Alternativní cesta "vyhoď a kup nový" mi přijde poněkud slabší jelikož tímhle stylem bychom za chvíli vyházeli všechno včetně domů, ve kterých bydlíme (nemá cenu dům rekonstruovat, musí stačit vymalovat. Pokud nestačí vymalovat je lepší ho zbourat). To má smysl až v okamžiku, kdy se pro stávající stroj nedá nic udělat nebo by to bylo těžce neekonomické. Cena úprav, o kterých se bavíme v souvislosti s AZS222/223 tuto podmínku dle mého názoru nesplňuje.

Co se konkrétně AZS222/223 týče tak to zapojení (respektive jeho topologie) umožňuje dosažení určitých výsledků. Víme že špičkové výsledky to nebudou, srovnávat to s nesehnatelnou 224 nejde, ale největší problém není to zapojení ale to, jak to ve výrobě zabili tunou různých kravin mechanicko-elektrického rázu, které to ve výsledku shodí hluboko pod možnosti té topologie. Tvrzení že nemůžu vědět lépe než v Tesle co se s tím dá udělat je směšné (že Elyte?). Nejen že můžu a vím, ale i vím jak to napravit. Primárně to však není o tom že by v Tesle nevěděli jak to udělat lépe, kdyby chtěli tak by z toho vymačkli více. Jde o to že z čeho je ten zesilovač udělaný je výsledkem nějaké ekonomické úvahy, toho co bylo snadno sehnatelné nebo dokonce skladem a aby to bylo výrobně jednoduché. Měl to být jednoduchý zesilovač pro masovou spotřebku a podle toho vypadá, číňaní to dneska dělají úplně stejně. Na každý nedostatek který tam je se dá ukázat a říci proč tam je. Některé ojeby dokonce časem během výroby přibyly. Ty úpravy nejsou střelba na slepo.

Konkrétně:
Normální EI trafo je tam prostě proto, že Tesla Litovel toroidy nepoužívala, neměla na to navázané patřičné obchodní vztahy a vzhledem k tomu, jaký to byl moloch, těžko něco měnit. Druhým důvodem je přímý úmysl, kdy udělali zdroj velmi měkký protože ten zesilovač nemá nadproudovou ochranu (ušetřily se dva tranzistory) a ještě tam mohli úspěšně narvat ze skladu tunu v té době výběhových TC937a když se v té době už normálně vyráběly mnohem lepší TE92x. Navíc s kapacitou jen 2000uF což je na kanál pouhých 1000uF ! Jak to má mít pak nějaké basy? Dalším důvodem takového řešení je nekvalitní regulace klidového proudu. Původně tam byl navržený lepší obvod, ale ten se při výrobě musel kontrolovat a nastavovat, což vyžadovalo zaměstnávat minimálně jednoho člověka navíc. Zjednodušením tohoto obvodu se ušetřily opět dva tranzistory a dalších několik součástek. Mě doma nedělá problém to ponastavit správně. Oni než aby to udělali pořádně tak to raději nastavili defakto do B třídy. Co na tom že se to opět negativně podepíše na zvuku? A místo ochran na výstupu pojistky a šílené drátování? To snad ani enmá cenu komentovat.

AZS222/223 je podle mě typický příklad toho jak 1000x nic umořilo slona. V originále nesnese ani náhodou srovnání s rozumnou zahraniční produkcí a nechtěl bych ho ani provozovat doma. Po úpravách s tím nemám problém. Na méně náročné účely nebo pro bežného člověka ne-hifistu naprosto bez problému. Připadá mi zbytečné ten stroj hned vyhazovat když se dá za rozumnou cenu dostat do takovéhoto stavu.

Podtrženo a shrnuto - já netvrdím že se nedají pořídit lepší věci, ale VADÍ MI to slepé odsuzování úprav mimo origo stav!

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 08:22 

Kraj: ČR - Olomoucký
Thalesi, a moje otázka - viz výše - ty úpravy jsou nějak zdokumentované, nebo je to tvé know-how? Docela by mě zajímal ten rozdíl ve zvuku, jednu 223 bych na to obětoval a zkusil si to udělat :)

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 08:39 

Jestli to nebude Thalesi tím, že ty si žádný pořádný zesilovač nikdy neslyšel (snad krom výstav Hi-End modelů v Praze) a sám doma živíš ty 850ky plečkou... A zas mě chytáš za slovo... Kenwood je jen příklad, laminát zas ví o Aiwách a jiných dalších... Celá podstata věci je v tom, že se prostě dá např. z ebaye pořídit za velmi pěknou sumu dual mono zesík a pro nechápavé nejen Kenwood a ten je prostě řádově naprosto jinde, než kdejaká Tesla. Navíc si zapomněl, že mám doma od Opampa potuněný TW 140P, takže vím, jak hraje TWčko i v neorigo stavu - lepší to je, ale že by to sneslo srovnání s TOP modely a ne "kdejakými Kenwoody" kdybys to dopr. přečetl, to teda ne. A když srovnání s něčím přibližně stejně výkonným, tak např i ten koncák NAD 912 hraje líp, než TW 140P. Nimráš se v tom jak v ho*ně furt dokola a myslíš si, že co neopravíš ty, neumí nikdo - jestli je pro někoho rentabilní nebo citově důležité nechat tunit "srajdy", tak prosím. Já mám TWčka jen z nostalgie a rozhodně už delší dobu ne, jako hlavní audio, protože se naskytla prostě lepší možnost. Máš to co se provedení práce týče pěkné, o tom žádná, ale prostě pokud to není za situace, žes k dílům přišel nějak náhodou za babku, ale musel platit plnou sumu, už na tom pak nevidím nic pozitivního... Tak jak už bylo psáno někým přede mnou - když mi něco zvukově nevyhovuje, tak je snad rozumnější to vyměnit za něco, co mi už zvukově vyhovovat bude. Jubka se musí rozhodnout sám, jestli je pro něj podstatný citový vztah a tedy oplatí se mu do toho vrážet tolik peněz a nebo to raděj zkusit střelit po Jardově vzoru s vyvolávačkou někde u 1500,-, pak jen k tomu přihodit to, co by dal za tuning a může mít prostě řádově něco zcela jiného...

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 09:39 
Moderátor

Kraj: ČR - Královéhradecký
kemo87 píše:
Nevim jak Thales, ale měl jsem možnost slyšet zesilovač co dělal Ransom a za ty peníze to určitě stálo. Je mi jasný že se asi budete smát, ale šlo o AZS101, který chtěl můj kamarád zachovat jako retro pro gramofon na tichý poslech v ložnici. Kromě nezbytné údržby došlo i k pár úpravám a musim říct že jsem byl mile překvapený co to s tím udělalo a nestálo to ani pětibábu.

Ty ale neuvádíš to nejdůležitější: Práce byla zadarmo, protože jsem si ten zesilovač prostě chtěl prohlídnout a protože byl překrásně vzhledově zachovalý. Kdybych si řekl o stovku za hodinu (a to bych byl levnej jako prašivá šlapka ze Súdánu), pořídil bys za to zánovního Pioneera.
Samotné ohledání vnitřku přineslo mnohé zděšení - včetně síťového trafa 15mm od desky korekcí, respektive od potenciometru hlasitosti. Potenciometry na hovno, namísto aspoň trochu přesných odporů se na třech místech donastavuje zisk trimrem, příšerné provedení tišťáků (jako když jsem si je v patnácti prodůlčíkoval z předlohy a pak kreslil trubičkovým perem). PROČ? Kdejaký učeň dokázal v tu samou dobu v rámci nějaké té soutěže zručnosti postavit srovnatelné zařízení precizněji a lépe domyšlené.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 10:34 

Kraj: ČR - Liberecký
Řeknu to takhle. NIKDY jsem tento zesilovač neslyšel hrát ve stavu, kdy ponťáky například nechrčeli, nebo když se při zapínání neprojeví hlasitý lupnutí. NIKDY jsem ho neslyšel hrát ve stavu alespon takovém jako když byl z výroby.

Navíc k tomu jsem NIKDY neslyšel ho hrát s těmi repráky co mám, který by byly v dobrém stavu. Prostě doted ho pořád provozujem v takovymhle stavu.

Kdybych s ním pak náhodou nebyl spokojen, určitě alespon udělám radost tátovi, kterej si tenhle zesik s bednama koupil před xx rokama snad za víc než jednu výplatu. Byl na ně patřičně hrdej celou dobu co jsem vyrůstal. Neberu mu to! Třeba ho někdy žral ten zvuk. Nevím jestli někdy slyšel hudbu z lepšího zesilovače. Třeba ano. Ale pořád byl hrdej na to co má doma.

Nehledě na to že například já jsem s ním vyrůstal celej život. Ještě máme videa kde je mi rok/dva a poslouchám olympic na týhle sestavě... Zlatý časy.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 10:52 
Moderátor

Za takovéto situace a za takovéhoto očekávání to každopádně smysl má a veškerá polemika tímto končí.
Ze stejných důvodů si dávám dokupy jinak neposlouchatelný B400 (kdysi to byl můj úplně první magneťák) a ze stejného důvodu jsem šéfovu tatínkovi pomáhal renovovat Teslu Start, který se nedal poslouchat ani v době vzniku...
Já bych ti klidně pomoc i slíbil, jenomže moje dodací lhůty směle konkurují těm Thalesovým.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 11:54 
Řádný člen

Kraj:
Viper píše:
Jestli to nebude Thalesi tím, že ty si žádný pořádný zesilovač nikdy neslyšel (snad krom výstav Hi-End modelů v Praze) a sám doma živíš ty 850ky plečkou...

Ehm - ARS850 (které v současnosti nejsou mými primárními bednami, poslouchám hlavně na těch Seasech s výhybkami od Dawsooa) jsem dlouho živil trochu upravenou SDA200. To pravda není nijak super stroj, nicméně s vícero lidmi jsme se shodli na stejných bednách že to hraje lépe než nové stroje do cca 15k, se kterými jsme to srovnávali. Od léta až do minulého týdne jsem hrál na DPA880 (ano to je sračka...). Slušných zesilovačů jsem slyšel celou řadu a to nikoliv jen na HEP, ale i doma, na různých poslechových akcích, po známých a tak. Nemá cenu vše jmenovat, beztak si pamatuju jen část. Tedy ty komerční, DIY si pamatuju snad všechny ty Leachy, Symasymy, DPAčka atd. Každopádně je to zbytečné protože přece nejde o to jaké všelijaké dobré zesilovače jasem slyšel, ale o zesilovač k 1PFkám.

Viper píše:
Kenwood je jen příklad, laminát zas ví o Aiwách a jiných dalších... Celá podstata věci je v tom, že se prostě dá např. z ebaye pořídit za velmi pěknou sumu dual mono zesík

Jistě že dá. Nikde to nerozporuju.

Viper píše:
Navíc si zapomněl, že mám doma od Opampa potuněný TW 140P, takže vím, jak hraje TWčko i v neorigo stavu - lepší to je, ale že by to sneslo srovnání s TOP modely a ne "kdejakými Kenwoody" kdybys to dopr. přečetl, to teda ne. A když srovnání s něčím přibližně stejně výkonným, tak např i ten koncák NAD 912 hraje líp, než TW 140P.

Ne nezapomněl. TW má zcela jinou topologii a dají se na něm tunit zase jiné věci. Změna zvuku je tedy jiná. Obecně mě TW zvukově nesedí, ale s tématem to nemá žádnou souvislost. Ani TW ani 222 nepřehrají rozumnější zahraniční stroje. Jen tvrdím že po úpravě je AZS bez problému poslouchatelný v rámci toho, o čem se tu bavíme. Nic víc netvrdím.

Viper píše:
Nimráš se v tom jak v ho*ně furt dokola a myslíš si, že co neopravíš ty, neumí nikdo

Je mi líto že si to pochopil takto, ale toto jsem nikdy netvrdil a ani si to nemyslím. Jistě je celá řada šikovných lidí kteří dokáží minimálně totéž. Otázka je kolik z nich to prezentuje, kolik z nich je ochotných to udělat i pro někoho jiného než jen pro sebe a ve finále pak za kolik.

Viper píše:
když mi něco zvukově nevyhovuje, tak je snad rozumnější to vyměnit za něco, co mi už zvukově vyhovovat bude.

To máš naprostou pravdu, ale když nevíš jak to hraje po úpravě tak jak víš že by to nebylo přijatelné? Jo kdyby sis to u někoho poslechl tak neřeknu ani popel. Právě z toho důvodu si chci jeden kousek udělat i jen pro sebe abych nemusel vysvětlovat ale mohl předvést.

Viper píše:
Jubka se musí rozhodnout sám, jestli je pro něj podstatný citový vztah a tedy oplatí se mu do toho vrážet tolik peněz a nebo to raděj zkusit střelit po Jardově vzoru s vyvolávačkou někde u 1500,-, pak jen k tomu přihodit to, co by dal za tuning a může mít prostě řádově něco zcela jiného...

To je také možnost, ale Jarda má jednu výhodu - umí vemluvit člověku díru do hlavy. Beze srandy by mohl dělat v nějakém teleshoppingu nebo něčem takovém. Tohle neumí každý. A také ne každý na to má žaludek. Za 1500Kč prodávat takovýto stroj, který není v pořádku není zrovna košer.

Mrzí mě že ač jsem se snažil spíše o debatu než konfrontaci tak to k té ostré konfrontaci stále tíhne :|

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 12:32 
Moderátor

Mně sere, že se tady vždycky někdo na něco zeptá v naději, že se mu dostane nějakých srozumitelných rad - a namísto toho vždycky vznikne akademický spor o hovně mezi tázanými odboríky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 14:15 
Řádný člen

Kraj:
To mě taky.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013 21:06 

Kraj: ČR - Jihomoravský
Navíc ty debaty jsou naprosto zbytečný. Každej má nějaký důvody a nějaký představy k tomu, co dělá. Pro jednoho má cenu uvádět starý stroje do pouze původního stavu, pro někoho má cenu tunit s využitím novějších součástek, měnit původní obvodová řešení, atd, pro jiného má cenu pouze koupit lepší, novější. A dohadovat se o tom je bezpředmětný,neb každému vyhovuje něco jiného, a jestli je ochoten do toho investovat a má k tomu své důvody, je to jeho věc a radost to bude dělat jemu, a možná větší, než kdyby koupil moderní, nový.

Offline Profil E-mail  

PříspěvekNapsal: 22 pro 2013 09:49 

Řekl bych, že Jubka se k tomu vyjádřil jasně, že to chce slyšet přinejmenším ve stavu, jak z fabriky, nebo lépe, navíc je to pro něj svým způsobem srdcovka a kdyby ne, udělá s tím radost tátovi, to je jistě dostatečný důvod...

"Ale když nevíš jak to hraje po úpravě tak jak víš že by to nebylo přijatelné? Jo kdyby sis to u někoho poslechl tak neřeknu ani popel."

Jak? "přijatelné" možná, ale obecně je pro mě nepřijatelná samotná cena 2-3tis za takovou úpravu (jak si tam psal, že by se to možná vešlo), pokud si to stále ještě nepochopil, když jsou v té ceně srovnatelné nebo lepší zahraniční kousky. Je to po úpravě pořád jenom Tesla, sám si napsal, že limitujícím je tam i poddimenzovaný chladič. Jinak zesák by se dle mého názoru měl brát jako celek, nejen jak je na tom technicky, jak hraje, ale jak vypadá, co nabídne navíc oproti očekávaným a standardním funkcím. To AZSko možná bylo ve své době designem nadčasové, no dnes neurazí, ale ani nenadchne - z toho, co nabídne "navíc" je snad jedině vypínatelná fyziologie.

Offline Profil E-mail  

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 58 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]